• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aldıgım 3 Çekirdekte 10 numara çıktı bu rakamların 3-4 katını nitelikli kahve satıyorum diyen kavuruculara verdikten sonra verim alamadıgım kahvelerin çok sayıda oldugunu düşünürek bir süre yüksek fiyatlı satış yapan kavuruculardan çekirdek almam.

1 Numaraya Las Flores Thermal Shock'ı koyarım Agız sulandırıcı bir asiditeye sahip içtikce içesi geliyor insanın piyasadaki diğer kavurucular bu çekirdek'i satsa 600 Tl Fiyat etiketi çok rahat çeker. (Sanalbaharat Fiyatı 189 Tl)

2 Numaraya Los Naranjos Açık Kavrum'u koyarım Las Flores kadar agız sulandıran bir asiditesi yok ama kesinlikle yine nitelikli kahve diyebilecegim bir çekirdek günün her saat'i tüketilebilir.

3 Numaraya Rum Barrel'i yazarım bu çekirdek diğer 2 çekirdek gibi bir asidite yapısına sahip değil ama başarılı her türlü demleme yöntemine gider Tk-Espresso-Filtre. 250 Gram 125 Tl Fiyatı ile tam bir Ofis kahvesi al ofise koy herkes severek içer her kesime hitap eden Çikolata gibi kahve klasik espresso severler içinde güzel bir alternetif.

Ben de son seti aldım epey oldu ama yazayım o seti başkaları olsa kaça alırdık bilmiyorum. Üç kahve de çok iyiydi kavrum olarak da çok çok iyiydi. Rum Barrel ise hem özenli hem tatmin edici, ikram ettiklerim de çok beğendi. Las Flores de denedim , şimdi hepsinden fazla fazla istedim. Bu dördüncü siparişim ,hiç beni üzen kavrum gelmedi.

Aldıgım 3 Çekirdekte 10 numara çıktı bu rakamların 3-4 katını nitelikli kahve satıyorum diyen kavuruculara verdikten sonra verim alamadıgım kahvelerin çok sayıda oldugunu düşünürek bir süre yüksek fiyatlı satış yapan kavuruculardan çekirdek almam.

1 Numaraya Las Flores Thermal Shock'ı koyarım Agız sulandırıcı bir asiditeye sahip içtikce içesi geliyor insanın piyasadaki diğer kavurucular bu çekirdek'i satsa 600 Tl Fiyat etiketi çok rahat çeker. (Sanalbaharat Fiyatı 189 Tl)

2 Numaraya Los Naranjos Açık Kavrum'u koyarım Las Flores kadar agız sulandıran bir asiditesi yok ama kesinlikle yine nitelikli kahve diyebilecegim bir çekirdek günün her saat'i tüketilebilir.

3 Numaraya Rum Barrel'i yazarım bu çekirdek diğer 2 çekirdek gibi bir asidite yapısına sahip değil ama başarılı her türlü demleme yöntemine gider Tk-Espresso-Filtre. 250 Gram 125 Tl Fiyatı ile tam bir Ofis kahvesi al ofise koy herkes severek içer her kesime hitap eden Çikolata gibi kahve klasik espresso severler içinde güzel bir alternetif.

Yorumlarınıza tamamen katılmakla birlikte, Las Flores için fiyat tahmininizi iyimser buldum hocam ben 750 diyorum 🙃

Los Naranjos Nulldaki panamalar arasında da en ucuzu olmasına rağmen en keyifli olanıydı. Sanalbaharat kavrumu da gayet başarılı. Açık kavrumunu aldım, dediğiniz gibi düşük asidite tatlılık yüksek. Kuru meyveleri hatırlatan bir tatlılığı var.

RumBarrel bana çok düz geldi. Cold brewda bekleneni verdiğine dair yorumlar var, öyle deneriz artık. Türk kahvesine yakışacağını ben de tahmin ediyorum, kavrum koyu değil.

Yorumlarınıza tamamen katılmakla birlikte, Las Flores için fiyat tahmininizi iyimser buldum hocam ben 750 diyorum 🙃

Los Naranjos Nulldaki panamalar arasında da en ucuzu olmasına rağmen en keyifli olanıydı. Sanalbaharat kavrumu da gayet başarılı. Açık kavrumunu aldım, dediğiniz gibi düşük asidite tatlılık yüksek. Kuru meyveleri hatırlatan bir tatlılığı var.

RumBarrel bana çok düz geldi. Cold brewda bekleneni verdiğine dair yorumlar var, öyle deneriz artık. Türk kahvesine yakışacağını ben de tahmin ediyorum, kavrum koyu değil.
Rum Barrel ile Espresso bazlı soğuk latte vs yapmayı düşünüyorum iyi olacaktır :)

Sanalbaharat'tan aldığım 8 kahveden Colombia Supremo ve Sigri Estate çekirdeklerinin üzerinde yağlanma var, bu iki çekirdeği de standart kavrum istemiştim, kahveler 22 Nisan kavrum tarihliydi, 29 Nisan'da paketlerinden çıkarıp vakumladım, erken vakumladığım için mi yağlanma oldu acaba yoksa koyu kavurduklarından dolayı mı yağlanma oldu, bilen aydınlatırsa sevinirim.

Sanalbaharat'tan aldığım 8 kahveden Colombia Supremo ve Sigri Estate çekirdeklerinin üzerinde yağlanma var, bu iki çekirdeği de standart kavrum istemiştim, kahveler 22 Nisan kavrum tarihliydi, 29 Nisan'da paketlerinden çıkarıp vakumladım, erken vakumladığım için mi yağlanma oldu acaba yoksa koyu kavurduklarından dolayı mı yağlanma oldu, bilen aydınlatırsa sevinirim.
Erken vakumlama kaynaklı yağlanma olacagını düşünmüyorum kavurma profillerinden kaynaklıdır muhtemelen

sanalbaharat standart kavrumda bahsi geçen çekirdekler genelde o şekilde geliyor pour-over yerine espressoya uygun kavrum bunlar.

Evet bende de o şekilde hocam. Yalnız bu iki kajve favorilerimden. Sigri espressoda harika, fltre için biraz koyu kavrum kalıyor bemce. Colombia da hem espresso hem de filtrede mis gibi oluyor; fındıklı gofret kokuları buram buram.

Peki tersi olursa hypcilarin ibana para ateşleyecek misin? Asıl soru bu di mi @Afatsum

Fikrim değişti hocam IBAN yollar mısın :)

Sanalbaharat kendini bir hayli geliştirmiş, yani umduğundan çok daha iyisi çıktı. Kavuranın ellerine, hypçıların dillerine sağlık diyorum buradan. Comandante 20- 21 klik 94 derece suyla Fakir Aroma Master da demledim, şansıma 5 günlük kavrum geldi o yüzden denemeye hazırdı diye düşündüm. Sonuç çok iyi, yani gerçekten keyifle içtiğim bir kahve oldu. Normalde bu şekilde parlak asiditeli kahvelerde after taste uzun kaldığını pek hatırlamıyorum ama bunda asidite ile gövde güzel dengelenmiş.

Bu çekirdekten aynı zamanda çok güzel cold brew olur. O potansiyelini çok belli etti daha ilk denemede.
1 kg daha sipariş geçip buzluğa göndereceğim galiba.

Son düzenleme:
Fikrim değişti hocam IBAN yollar mısın :)

Sanalbaharat kendini bir hayli geliştirmiş, yani umduğundan çok daha iyisi çıktı. Kavuranın ellerine, hypçıların dillerine sağlık diyorum buradan. Comandante 20- 21 klik 94 derece suyla Fakir Aroma Master da demledim, şansıma 5 günlük kavrum geldi o yüzden denemeye hazırdı diye düşündüm. Sonuç çok iyi, yani gerçekten keyifle içtiğim bir kahve oldu. Normalde bu şekilde parlak asiditeli kahvelerde after taste uzun kaldığını pek hatırlamıyorum ama bunda asidite ile gövde güzel dengelenmiş.
1 kg daha sipariş geçip buzluğa göndereceğim galiba.
2 hafta sonra falan çok daha güzel olacak.

@TierArtzt hocamın önerisi üzerine amazondan aldım, fiyatı bayağı uygun indirim var şu an, her boyutta da var:
Ayrıca makinenin yanında da 10 tane büyük boy hediye gönderiyorlar.

Teşekkür ederim 🙏🏻

Panama Los Naranjos 30.04.2024 kavrumunda hem boyutsal olarak hem de renk olarak bir tutarsızlık dikkatimi çekti, paylaşmak istedim.
1000015296.jpg1000015302.jpg

Geri