• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba, baştan söyleyeyim, benim gibi tembelseniz baştan söyleyelim yalnızca kırmızı kısımları okuyun. Aynı şey :)

Malumunuz Baristatus yeni koleksiyonu Qima’nın Alchemy Proses kahvesi geçtiğimiz haftasonu gece yarısı satışa çıktı ve 90 dakika içerisinde 100 adet kahvenin tamamı tükendi. Marifet iltifata tabiidir, sıkça kullandığım bir söz, forumlarda aktif arkadaşların da içinde bulunduğu kahvesever bir topluluk sağolsunlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Pandemi döneminde başlamıştı malum bu kahve keşif serüveni, artık 3. yılına da girmek üzere. Keşif rotası el verdiğince kahvelerle buluşuyoruz. Frekans 1 aylar seviyesinden 5 aya çıktı, farkındayım. Ama malum hobi seviyesinde ancak bu kadar yetişebiliyorum, pandemi güzelmiş bu açıdan :) Olur da yeni serilerle yol kesişirse devam ederiz inşallah.

Kahve hakkında kısa kısa;

Detaylı bilgi bu videoda var. Özet bilgi websitemizde mevcut.

Kavrum tarihi -kavanozunuzun altında aksi belirtilmedi ise- 28.12.2023

Degassing
için en az 2 hafta beklemenizi tavsiye ederim. 3 haftada kahve bambaşka bir hal alıyor

Paketlerde kullanılan tüm malzeme yalnızca geri dönüşüm malzeme değil, ileri dönüşüm malzemedir
(bkz; upcycle). Hem CMD uyumlu kavanozunuzu korur hem çevreyi, bol bol kullanmanızı dilerim. Ahşap kısımlar hurda parçadan, içindeki sünger kısım dönüşebilir malzemeden sünger çanta artıkları ve dıştaki kumaş aslında kitap cildi, o da hurda parçalardan lazerle kesildi.

Diğer serilerde olduğu gibi uçtan uca sıfır karbon ayak izi ile sunduk bu koleksiyonu da. Yani uçtan uca lojistik ve kavurma prosesleri dahil her aşamada bizim yüzümüzden tabiata salınan karbon ilk kez kendi enerjimizi üreten solar çatımızın gri kazandığı karbonla offsetlendi. Önceki seri karbon nötrdü, bu seri ise tam bir net sıfır karbon projesi (farkı ne bunun?; petrol devleri bile karbon nötr olabilir onca petrol ve türevi ürüne ve çevre felaketine rağmen, basit şekilde parayı basar çevreci projelerden karbon satın alırsınız, onların topladığı karbon emisyonlarını. Ama karbon net sıfırsanız bu işi siz yaparsınız. Piknik çöpünüzü çöp vergilerinizle belediyeye toplatırsanız nötr atık çevreci olursunuz, işiniz bitince siz toplarsanız net sıfır atık üreten birey oılursunuz). Kelime çevreciliğine de dikkat :) Bu paragrafta kırmızı bişey yoktu.

“Reçete noldu?” diyen arkadaşlar vardır, reçeteler gelecek arkadaşlar. Websitemizde ve Instagram hesabımızda yayınlayacağız yine, her zamanki gibi.

Bambaşka bir deneyim olmasını diliyorum bu koleksiyonun da. Keşfe devam. Afiyetle!

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, baştan söyleyeyim, benim gibi tembelseniz baştan söyleyelim yalnızca kırmızı kısımları okuyun. Aynı şey :)

Malumunuz Baristatus yeni koleksiyonu Qima’nın Alchemy Proses kahvesi geçtiğimiz haftasonu gece yarısı satışa çıktı ve 90 dakika içerisinde 100 adet kahvenin tamamı tükendi. Marifet iltifata tabiidir, sıkça kullandığım bir söz, forumlarda aktif arkadaşların da içinde bulunduğu kahvesever bir topluluk sağolsunlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Pandemi döneminde başlamıştı malum bu kahve keşif serüveni, artık 3. yılına da girmek üzere. Keşif rotası el verdiğince kahvelerle buluşuyoruz. Frekans 1 aylar seviyesinden 5 aya çıktı, farkındayım. Ama malum hobi seviyesinde ancak bu kadar yetişebiliyorum, pandemi güzelmiş bu açıdan :) Olur da yeni serilerle yol kesişirse devam ederiz inşallah.

Kahve hakkında kısa kısa;

Detaylı bilgi bu videoda var. Özet bilgi websitemizde mevcut.

Kavrum tarihi -kavanozunuzun altında aksi belirtilmedi ise- 28.12.2023

Degassing
için en az 2 hafta beklemenizi tavsiye ederim. 3 haftada kahve bambaşka bir hal alıyor

Paketlerde kullanılan tüm malzeme yalnızca geri dönüşüm malzeme değil, ileri dönüşüm malzemedir
(bkz; upcycle). Hem CMD uyumlu kavanozunuzu korur hem çevreyi, bol bol kullanmanızı dilerim. Ahşap kısımlar hurda parçadan, içindeki sünger kısım dönüşebilir malzemeden sünger çanta artıkları ve dıştaki kumaş aslında kitap cildi, o da hurda parçalardan lazerle kesildi.

Diğer serilerde olduğu gibi uçtan uca sıfır karbon ayak izi ile sunduk bu koleksiyonu da. Yani uçtan uca lojistik ve kavurma prosesleri dahil her aşamada bizim yüzümüzden tabiata salınan karbon ilk kez kendi enerjimizi üreten solar çatımızın gri kazandığı karbonla offsetlendi. Önceki seri karbon nötrdü, bu seri ise tam bir net sıfır karbon projesi (farkı ne bunun?; petrol devleri bile karbon nötr olabilir onca petrol ve türevi ürüne ve çevre felaketine rağmen, basit şekilde parayı basar çevreci projelerden karbon satın alırsınız, onların topladığı karbon emisyonlarını. Ama karbon net sıfırsanız bu işi siz yaparsınız. Piknik çöpünüzü çöp vergilerinizle belediyeye toplatırsanız nötr atık çevreci olursunuz, işiniz bitince siz toplarsanız net sıfır atık üreten birey oılursunuz). Kelime çevreciliğine de dikkat :) Bu paragrafta kırmızı bişey yoktu.

“Reçete noldu?” diyen arkadaşlar vardır, reçeteler gelecek arkadaşlar. Websitemizde ve Instagram hesabımızda yayınlayacağız yine, her zamanki gibi.

Bambaşka bir deneyim olmasını diliyorum bu koleksiyonun da. Keşfe devam. Afiyetle!
Bu bambaşka bir şey.

bu antin kuntin işler zaten bu arabiklerden ya da arabik afrikalılardan çıkmıyor mu genelde. kesin bir ibn mibn vardır oralarda iyi bakmak lazım.
Hahah ibn ruwad el barista VI

aeropress reçeteside gelir mi? 10-12 gramlık(:

Yarışmada kavrulan kahveler olmalı
üzerinde imza ve single origin yazan kahveler mi?

Eğer ki yarışma kahvesiyle hangisi acaba? Türkiye mi yoksa dünya mı? Daha önce söylendiyse eğer ben kaçırmışım.

Bunların dışında yarışma kahveleri ticari sınıf kahveler oluyor bildiğim kadarıyla. En azından türkiyede böyleydi. Belki dünya şampiyonasında farklıdır. Bu sebeple Talha bey bizimle heyecanını paylaşmak için mi ekledi bu çekirdekleri? Ya da bu heyecanı bize de anlatabilir mi, kavurmadan önce şu notaları yazdım ve hepsini çıkardım vs gibi.

İnce düşüncesi için teşekkürler. Hediye hep güzeldir, belkide ben gereğinden fazla anlam arıyorum.

Eğer ki yarışma kahvesiyle hangisi acaba? Türkiye mi yoksa dünya mı? Daha önce söylendiyse eğer ben kaçırmışım.

Bunların dışında yarışma kahveleri ticari sınıf kahveler oluyor bildiğim kadarıyla. En azından türkiyede böyleydi. Belki dünya şampiyonasında farklıdır. Bu sebeple Talha bey bizimle heyecanını paylaşmak için mi ekledi bu çekirdekleri? Ya da bu heyecanı bize de anlatabilir mi, kavurmadan önce şu notaları yazdım ve hepsini çıkardım vs gibi.

İnce düşüncesi için teşekkürler. Hediye hep güzeldir, belkide ben gereğinden fazla anlam arıyorum.
Siz biraz değişiksiniz sanırım

Merhaba,

Kahveler, Taipei de yarışma esnasında kavurulan kahveler. Blend olan %80 Ethiopia içeriyor ve Ethiophia oldukça keyifli. Fakat hızlıca tüketmenizi tavsiye ederim.
Single origin ise El Salvador dan bir çekirdek. Türk Kahvesi ve Espresso olarak deneyenler memnun kaldı.
Gelen paketlerdeki kodlar ile ilgili bir malumatım yok o konuda @hasimsolmaz Bey daha doğru bilgi verebilir.

Single Origin

Country: El Salvador
Farm: Finca Santa Elena
Region: Apaneca-IIamatepec
Altitude: 1800 masl
Varietal: Bourbon
Process: Natural

Blend

Pre-roast blend of Ethiopia, Costa Rica, and Taiwan
80% Ethiopia, 10% Costa Rica, 10% Taiwan

Country: Taiwan
Farm: Zouzhouyuan
Region: Alishan
Altitude: 1250 masl
Varietal: Typica
Process: Washed / Fermented

Country: Costa Rica
Farm: Nine Involment Coffee
Region: Dota
Altitude: 1650-1800 masl
Varietal: F1
Process: Honey

Country: Ethiopia
Farm: Morke
Region: Sidama Bensa
Altitude: 2380-2385 masl
Varietal: 74158
Process: Natural

Birşey daha yazacaktım ben neydi neydi, heh, paketlerdeki kahveler!

Her bir kargoya farklı kahveler ekledik. Calibre ekibi, @OkanT ve @Talhaerdinc sağolsunlar, Taipei'de dünya ikinciliği getiren kahveleri yanlarında getirmişlerdi, bu koleksiyondaki iş birlikteliğimize özel olarak paylaştılar. Sürecin ilk gününden bu güne sayısız katkıları oldu, buradan huzurunuzda teşekkür etmek isterim kendilerine.

Her kargo paketinde bu şekilde deneyim paketleri mevcut.

Talha'nın kahvelerinde, paket etiketlerinde "Blend" yazan blend, "Singel Orijin" yazan single origin :) Okan detaylıca aktarmış içeriklerini. Kavrum tarihi, malumunuz.

Bunun dışında @Alp Giray 'ın yeni ve çok özel girişimi, Aila'nın birbirinden güzel çekirdekleri de seriye eşlik etti. Kavrum tarihleri 5 Aralık. Alp önümüzdeki ayın başında İstanbul'da olacak ve bu değerli kahvelere erişim şansımız olacaktır. Deneyimlememiz açısından güzel bir vesile oldu.

Bir de Singapur seyahatinde Çin Yunnan bölgesinden ve Papua Yeni Gine'den kahvelerle yolum kesişmişti. Birer paket satın almıştım paylaşmak için. Farklı bir deneyim olabilir şayet paketinizden bu seçkilerden biri çıktıysa.

Tüm kahveler degassing için 4 haftalarını çoktan doldurduğu için hemen tüketmenizi öneririm.

Al Ruwad, kahve hakkında öğrendim sandığım bilgileri sorgulatan bir kahve. Keşke böyle düşük miktarlı ulaşabildiğimiz kahveler hakkında daha çok yorum yazılsa. Gördüğüm yorumlar az çözünmeye işaret ettiği için 80 derecede demledim, evde nestle ve buzdağı olduğu için nestle kullandım. Kpro 80 klik öğütüm. 15 gram kahveye 60 gram ön demlemenin ardından yavaşça 240a tamamladım. Kahve çekirdek halindeyken üstüme su döksen kırmızı meyve vereceğim der gibi kokuyor zaten. İlk aldığım tat da yüksek gövdeli kırmızı meyveydi. Bardağın yarısını geçtikten sonra kahve başka bir kahveye dönüştü. Tat daha kompleks hale geldi, karışık tropik meyveler diyebilirim. Bu karışık halden dolayı farklı demleme yöntemleriyle farklı tadım notlarına ulaşılabilir fikrindeyim, daha çok olsaydı da daha çok deneseydik...
İlk tecrübe böyle olunca ikinci demlemede diğer parametreleri sabit tutup daha ince öğütüme gitmeyi düşündüm ama bu önceki deneyimlerden kalma bir refleks ve bu kahve farklı yollar olduğunu söylemişti. Bu yüzden hem öğütümü kalınlaştırdım hem de su sıcaklığını düşürdüm. 78 derecede 82 klikle yavaşça demledim. Sonuç; eh. İlk demleme kadar baskın olmayan kırmızı meyveler, daha hızlı kendini gösteren karışık meyveler. Anladım kabulü, anlamanın getirdiği hayreti de gölgeliyor galiba. Çok da gaza gelmemek lazım diyorum kısaca. Deneyim mi yazıyorum, sevdiceğe mi yürüyorum belli olmayan bir mesaj oldu zaten.

Al ruwad beklentimin üzerinde, alkolik bir kahveydi.
Kalitada iki başka ısı ve öğütümle denedim (döküş çift bloom + 100 üç döküş)
Birde baristatusun sayfasındaki aeropressi denedim.
Bi 12,5luk hâlâ kavanozda.

İlki cmd 21klik 91derece nestle su
Bardağı bitirdikten sonra çevirmeye girer miyim, üflesem promil çıkar mı kaygısı oldu.

İkinci aeropress (5 kere karıştır komutlu -.-)
Gene alkol alkol.

Üçüncüde ısıyı iyice düşürdüm(85). Öğütümü 2 tık kalınlaştırdım. Atahan bey’in under kaldık reçetesini kalita’ya uyarlamaya çalıştım ve daha keyifli, daha dengeli bir çıktı aldım.
Bu arada babamı demlesem soğudukça tatlılaşır. Bence bu tam olarak bir deneyim değil.

3 demleme sonunda tekrar hatırladıklarım.
Beni demlerken yoran kahvelerden hoşlanmıyorum. Hele ki az gramajlıysa, bana çalışma rahatlğını kısıtlıyorsa keyif almıyorum.
İkincisi yemen kahvesine daha ne kadar şans vereceğim. Ya da yemendeki savaş hasatları etkilediği için daha ne kadar fermantenin büyüsünü kullanacaklar.
Üçüncüsü kompleks bardaklar için yaşlanmışım.

Son kalan 12,5u degassın ikinci ayına kadar bekletip bile isteye kahveyi söndürmek istyorum. Bir nevi çıktının dizginlenmesini arzuluyorum.

Ama sözün özü, kısmen iyi geldi. Her ufak değişikliğin bardağa acaip yansımalarını hatırlamış olduk.

@hasimsolmaz renk körü oldugum icin yemen kahvenizi icemedim, mutlu musunuz?

Dipnot: Bu adam niye bu kadar zeki ya hahahahaha

Geri