Hoffman serisini izleyebilen arkadaşlar; özetle Hoffman ne diyor aeropress tarifi için?
Redditten /SBG_Mujtaba adlı kişiye ait.
1. Normal/Inverted - Fark yok. Hoffman normal tercih ediyor.
2. Ön ısıtma - Gerekli değil çözünmeye veya tada bir etkisi yok.
3. Kağıdı ıslatmak - Tadı etkilemiyor, gerekli değil. Inverted yöntemde kağıdın yapışması için gerekli.
4. Filtreleri tekrar kullanmak - Hoffman sadece aynı gün içinde tekrar kullandığını belirtiyor fakat 3 tekrara kadar kullanılabileceğini belirtiyor.
5. Çift Aeropress Filtresi - Bardaktaki kalıntı miktarına veya tada bir etkisi yok. Gerekli değil.
6. Kavrum - Herhangi bir kavrum kabul edilebilir. Kavruma göre sıcaklık/süre değişmeli.
7. Öğütüm - İnce
8. Oran - 12/200
9. Su sıcaklığı - Hoffman kaynar su tercih ediyor koyu kavrumlar için 90-95 veya 80 lere inilebileceğini belirtiyor.
10. Bloom - Gerekli değil/Tada etkisi yok
11. Karıştırma - Hoffman karıştırmak yerine swirl hareketini tercih ediyor demleme sonunda yatağı çöktürmek için. Tadı iyi yönde etkilediğini belirtiyor.
12. Yatağı çöktürme - Basmadan 30 sn önce yapılmalı.
13. Demleme Süresi - 120s / 240s / 480s - öğütüm kalınlığına göre değişir. Ne kadar uzun o kadar iyi ( Hoffman daha önceki videolarında bahsetmişti immersion yöntemlerinde overextract etme ihtimaliniz çok düşük genelde kabul edilen aralıktan sapmıyorlar)
14. Press - Hafifçe
15. Tıslamadan önce basmayı bırakmalı mıyız yoksa tamamen basmalı mıyız? - En son aldığımız damlalar tadı acılaştırmıyor fazla kahve daha iyidir diyerek basıyoruz.
**Ekler**
Sadece fellow prismo bedava metal filtreyle geldiği için tercih edilebilir.
**Filtre Yöntemleri**
1. Metal - French Presse benzer yüksek gövdeli (body) ve dokulu (texture) fincanlar verir. Orta/Orta-Kalın öğütüm tercih edilmeli.
2. Premium Filtre (Aesir) - Pour overa benzer yüksek berraklıkta (clarity) düşük dokulu (texture) fincanlar verir
3. Normal Filtre - Hepsinden biraz.
4. Kumaş - Kağıt ve Metal arasında.
***Yanlışlarım olabilir biraz videolardan hatırladığım kadarıyla eklemeler yaptım düzenleme önerirseniz değiştirebilirim.