• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Hoffmann tarifiyle en iyi kim demleyecek yarışmasına dönmüş..
Aeropress kendi ayağına sıkmış, sınırlar koyarak.. yarışmanın kalıpları yıkan yaratıcı tarifleri zaten keyifliydi.. bakalım R yapacak mı?

Hoffman serisini izleyebilen arkadaşlar; özetle Hoffman ne diyor aeropress tarifi için?
Redditten /SBG_Mujtaba adlı kişiye ait.

1. Normal/Inverted - Fark yok. Hoffman normal tercih ediyor.

2. Ön ısıtma - Gerekli değil çözünmeye veya tada bir etkisi yok.

3. Kağıdı ıslatmak - Tadı etkilemiyor, gerekli değil. Inverted yöntemde kağıdın yapışması için gerekli.

4. Filtreleri tekrar kullanmak - Hoffman sadece aynı gün içinde tekrar kullandığını belirtiyor fakat 3 tekrara kadar kullanılabileceğini belirtiyor.

5. Çift Aeropress Filtresi - Bardaktaki kalıntı miktarına veya tada bir etkisi yok. Gerekli değil.

6. Kavrum - Herhangi bir kavrum kabul edilebilir. Kavruma göre sıcaklık/süre değişmeli.

7. Öğütüm - İnce

8. Oran - 12/200

9. Su sıcaklığı - Hoffman kaynar su tercih ediyor koyu kavrumlar için 90-95 veya 80 lere inilebileceğini belirtiyor.

10. Bloom - Gerekli değil/Tada etkisi yok
11. Karıştırma - Hoffman karıştırmak yerine swirl hareketini tercih ediyor demleme sonunda yatağı çöktürmek için. Tadı iyi yönde etkilediğini belirtiyor.

12. Yatağı çöktürme - Basmadan 30 sn önce yapılmalı.

13. Demleme Süresi - 120s / 240s / 480s - öğütüm kalınlığına göre değişir. Ne kadar uzun o kadar iyi ( Hoffman daha önceki videolarında bahsetmişti immersion yöntemlerinde overextract etme ihtimaliniz çok düşük genelde kabul edilen aralıktan sapmıyorlar)

14. Press - Hafifçe
15. Tıslamadan önce basmayı bırakmalı mıyız yoksa tamamen basmalı mıyız? - En son aldığımız damlalar tadı acılaştırmıyor fazla kahve daha iyidir diyerek basıyoruz.
**Ekler**

Sadece fellow prismo bedava metal filtreyle geldiği için tercih edilebilir.

**Filtre Yöntemleri**

1. Metal - French Presse benzer yüksek gövdeli (body) ve dokulu (texture) fincanlar verir. Orta/Orta-Kalın öğütüm tercih edilmeli.

2. Premium Filtre (Aesir) - Pour overa benzer yüksek berraklıkta (clarity) düşük dokulu (texture) fincanlar verir

3. Normal Filtre - Hepsinden biraz.

4. Kumaş - Kağıt ve Metal arasında.

***Yanlışlarım olabilir biraz videolardan hatırladığım kadarıyla eklemeler yaptım düzenleme önerirseniz değiştirebilirim.

Hoffmann tarifiyle en iyi kim demleyecek yarışmasına dönmüş..
Aeropress kendi ayağına sıkmış, sınırlar koyarak.. yarışmanın kalıpları yıkan yaratıcı tarifleri zaten keyifliydi.. bakalım R yapacak mı?
Bence Hoffmann Aeropress'i normal şekilde kullanarak gayet iyi sonuçlar alınabileceğini gösterdi. Ben şahsen dediklerini dikkate alarak çok iyi sonuçlar aldım. Bypass ok ama artık öyle bir hal aldı ki, yapmazsan millet "hmm bypass yapmadın ama ??" olmaya başladi :))

Adam videoyu attı ardından yarışma kuralı max 18gr kahve olarak değişti. Yarışma reçeteleri güzel olabilir ama cidden dozajları çok yüksek, günlük kullanıma hiç uygun değiller. Benim için Hoffmann reçetesi başlangıç noktası oluyor, aldığım çıktıya göre parametrelerle tek tek oynuyorum. Güzel yanı kahve kolay bitmiyor 🤣

Aeropresste çok fazla tecrübem yok ama ben bypass şeklinde hep daha güzel sonuçlar aldım. Kahve fiyatları ucuz olsa asla başka şekilde demlemezdim açıkçası.

arkadaşlar merhaba, aeropress edindim bugün. biliyorum öğütüm aralığı kahveden kahveye veya tarife, sıcaklığa göre çok değişiyor fakat genel bi çerçeve oluşturması açısından molent g50-aeropress kullanan arkadaşlar hangi aralıkta öğütüyor acaba :) keyifli forumlar...

arkadaşlar merhaba, aeropress edindim bugün. biliyorum öğütüm aralığı kahveden kahveye veya tarife, sıcaklığa göre çok değişiyor fakat genel bi çerçeve oluşturması açısından molent g50-aeropress kullanan arkadaşlar hangi aralıkta öğütüyor acaba :) keyifli forumlar...
12-16 gr normal demlemeler için 20 lerde gezmek mantıklı gibi duruyor. 30 ve üstü klikte bariz underextraction elde ettim. Başlangıç için 22-25 klik aralığında deneme yapmanızı öneririm. Bypass yapılan tarifleri henüz denemedim, tarife göre kalın öğütüm gerektiren durumlar da var.

12-16 gr normal demlemeler için 20 lerde gezmek mantıklı gibi duruyor. 30 ve üstü klikte bariz underextraction elde ettim. Başlangıç için 22-25 klik aralığında deneme yapmanızı öneririm. Bypass yapılan tarifleri henüz denemedim, tarife göre kalın öğütüm gerektiren durumlar da var.
cevabınız için teşekkürler öncelikle. az önce celsius etiyopya kochere natural ile 34 klik-15/240 inverted- 95derece buzdağı su- 45g blooming vs’li bi demleme yaptım toplamda 3:00 gibi bitti. çok çok hafif bi underextraction’lı bi demlemeydi, ama keyif almadım diyemem, önerinize göre bi sonraki demlememi 28-30 klik yapacağım, belki sonrasında daha inceltirim, sanki daha incesi kurutur gibi geldi🧐 deneyimlerimi yazarım

cevabınız için teşekkürler öncelikle. az önce celsius etiyopya kochere natural ile 34 klik-15/240 inverted- 95derece buzdağı su- 45g blooming vs’li bi demleme yaptım toplamda 3:00 gibi bitti. çok çok hafif bi underextraction’lı bi demlemeydi, ama keyif almadım diyemem, önerinize göre bi sonraki demlememi 28-30 klik yapacağım, belki sonrasında daha inceltirim, sanki daha incesi kurutur gibi geldi🧐 deneyimlerimi yazarım
Aynı kahveyi iki gün önce 22 klikte öğüterek demledim Aeropress ile. Hoffmann'ın yeni serisindeki tarifi kullandım. Çekirdekler gözüme light roasta göre biraz koyu gözüktügünden 93 derece su kullandım. Başta biraz garip geldi ama soğumaya başlayınca gerçekten açıldı kahve. İlk defa tadım notasında yazan Ananas aromasını çok iyi bir şekilde alabildim. Daha potansiyeli var gibi, bir sonraki denemede 2-3 klik arttırmayı veya suyu 90 dereceye çekmeyi planlıyorum.

malum tarifi montag'ın boa vista kahvesiyle denedim. light roast bir kahve olduğu için timemore'da 10 klikte öğüttüm ama 11 gram yerine 12 gram kullandım. su 96 dereceydi. ve sonuç olarak, içimi çok hoş, tatlı ve dengeli bir kahve ortaya çıktı. yani kahvenin tanıtımında yazanı sonuç olarak elde edebildim.

açıkçası denemeye başlarken pek umudum yoktu, kapak oldu...

Geri