• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

1 senedir v60 la boğuşmam sonrası aeropress edindim ve daha 3. denememde en iyi kahvemi içtim diyebilirim.

Gövdeli kahveler daha çok hoşuma gittiği için metal filtreleri biraz araştırdım ama her fiyata var 40-80-120. Able ve kohi sanırım başlarda ama fiyatları epey yüksek.

Kullanıpta memnun olduğunuz metal filtre var mı ? Nasıl artıları oldu ?

1 senedir v60 la boğuşmam sonrası aeropress edindim ve daha 3. denememde en iyi kahvemi içtim diyebilirim.

Gövdeli kahveler daha çok hoşuma gittiği için metal filtreleri biraz araştırdım ama her fiyata var 40-80-120. Able ve kohi sanırım başlarda ama fiyatları epey yüksek.

Kullanıpta memnun olduğunuz metal filtre var mı ? Nasıl artıları oldu ?
Sanıyorum aeropress için metal filtre bakımından en iyi filtrelerden biri veya en iyisi ameuus'tur. O2 filtresi 2 tane metal filtreye sahip ve delikleri çok küçük olmas sebebiyle neredeyse hiç partikül geçirmiyor. Able Fine filtresini kullanıyordum daha öncesinde. O filtre kimi zaman çok partikül geçirip kimi zaman çok az geçiriyordu, pek tavsiye etmem. Specific Coffee Türkiye'ye getirdi ameuus filtrelerini combo şeklinde ve şu an indirimde. o1 ve o2 set. Seti alıp o1 i satarsınız o2 kullanırsınız. (Specific Coffee)

İndirim ne zaman biter bilmiyorum ancak aeropress ile farklı kavurucuların farklı kahvelerini test edip daha ona göre karar vermenizi tavsiye ediyorum. Bir ara çok güzel kahveler içtim able fine kullanarak fakat daha sonra başka kahvelerde ayarı tutturamayıp v60'a geri döndüm ameuus almş olmama rağmen.

çeşitli tariflerde muazzam kalınlıkta öğütümlerde çok tatlı notalar çıktığını görüp demleyeyim dedim. 30-35 klik diyorlar cmd’de, ben de “abartmayayım hadi” diyerek 40 klikte çektim molent’te. 15/240 oranla “vigorously” karıştırarak bastım 1:30’dan sonra inverted. bulaşık suyu çıktı. sanırım o coarse tarifleri denemek için epey yüksek oranda kahve koymak gerekiyor. ince çekmeye devam o yüzden :) öyle yazmak istedim coarse deneyen acemi olursa diye. son olarak tatlılığı ön plana çıkaran tarifi olan varsa da alabilirim, 25 sayfanın bi kısmını okuyabildim belki bi gören olur✋🏽

Peki ne gerek var buna 😄

Video çekmelik olay ötesi yok. Bu kadar uğraşmaz kimse kalita filtresiyle demlemek için, sanmıyorum.
Aeropress funnel in gizli kullanımı da olabilir 😄 Bi kere yüzüne bakmadım, kimsenin kullandığını da düşünmüyorum 😄

Specific Coffee set 265 TL iken fiyatların artacağını elimi çabuk tutmamı söyledi.Şimdi ise fiyatları düşürmüş.Entresan bir durum.Specific Coffee’nin bu hareketi güven sarsıcı bir durum.
Hocam specific bir çok üründe indirim yaptı bu hafta. Sibarist filtreyi de 55 tlye indirmişti. Büyük ihtimalle yeni ürünler gelirken stok eritmek için yaptılar. Ameuusda da 2 stok indirimli ürün koydular

çeşitli tariflerde muazzam kalınlıkta öğütümlerde çok tatlı notalar çıktığını görüp demleyeyim dedim. 30-35 klik diyorlar cmd’de, ben de “abartmayayım hadi” diyerek 40 klikte çektim molent’te. 15/240 oranla “vigorously” karıştırarak bastım 1:30’dan sonra inverted. bulaşık suyu çıktı. sanırım o coarse tarifleri denemek için epey yüksek oranda kahve koymak gerekiyor. ince çekmeye devam o yüzden :) öyle yazmak istedim coarse deneyen acemi olursa diye. son olarak tatlılığı ön plana çıkaran tarifi olan varsa da alabilirim, 25 sayfanın bi kısmını okuyabildim belki bi gören olur✋🏽
Ben 45-47 clicklerde kullanıyorum molent için. Çok çözemediysem yada daha potansiyel olduğunu düşünüyorsam sadece sıcaklığı değiştiriyorum onun için de genelde ya 80 yada 90 derecede demliyorum. Inverted-15/250- 90 derecede 25sn, 80 derecede 40sn bloom yapıyorum üç katı suyla, bloomdan sonra suyu tamamlıyorum 90 derecede yaptıysam bloomdan sonra 1.30dk, 80 derecede yaptıysam 2dk bekliyorum. Net bi tarifim yok Hoffman bloomun etkisi yok dediğinden beri dark roastlar vardı sadece elimde(Bence omnide vs bu tarifle tatlılıkla beraber kahvede düzleşiyor ama çok deneyimim olmadı) o yüzden deneme şansım olmadı bloomsuz tarif bulursam onu da eklerim.(Bence daha clear olduğu için çift filtre kullanıyorum)

Be

Bende bunu söylüyorum.Madem indirim yapacaktın niye pahalanacak diye müşteriye filtreyi satmaya çalışıyorsun.Bilgi vermeyebilirlerdi.
Evet indirim olacağını söylemeleri daha yerinde olurmuş. Diğer türlü sizi aceleye getirmişler gibi olmuş. Haklısınız

arkadaşlar selam, hufman reisin tarifteki öğütüm için kaç kullanıyorsunuz ya? medium fine diyor ama ben tam tutturamıyorum sanırım molent ile, kullanıcı deneyimlerine göre şekillendireyim dedim. sürekli bu konuyu hortlatıyorum ama genel geçer, üzerinde oynamalar yapacağım ana bi aeropress tarifi bulmaya çalışıyorum iskelet olarak. yardımcı olabilecek olursa sevinirim. wendelboe’dan devam da edebilirim bilemiyorum, önerilere açığım. (kalın öğütümde sınıfta kaldım gibi)

arkadaşlar selam, hufman reisin tarifteki öğütüm için kaç kullanıyorsunuz ya? medium fine diyor ama ben tam tutturamıyorum sanırım molent ile, kullanıcı deneyimlerine göre şekillendireyim dedim. sürekli bu konuyu hortlatıyorum ama genel geçer, üzerinde oynamalar yapacağım ana bi aeropress tarifi bulmaya çalışıyorum iskelet olarak. yardımcı olabilecek olursa sevinirim. wendelboe’dan devam da edebilirim bilemiyorum, önerilere açığım. (kalın öğütümde sınıfta kaldım gibi)
Videosunda aynı zamanda espressodan biraz daha kalın dediği için light ve light-medium görünenler, molent ile 22-25 arası demliyorum. Ama medium ve dark roast ise biraz daha arttırıyorum öğütüm kalınlığını.

molentte 23 klik denedim 3 farklı çekirdekte de hep iyi sonuçlar aldım

comandante 16 klik yapıyorum ben

Ameuus o2 ile hangi reçeteyi kullanıyorsunuz? Kağıt ile k pro 55 klik hoffmana yakın bi demleme uyguluyordum ama ameuus da bu klik yüksek gibi, yarısı 10 saniyede akıyor. Siz hangi reçeteyi uyguluyorsunuz?

Aeropress için birinin acilen c2 klik sayısının verildiği çoğu kahvede iyi sonuç veren bir tarif fırlatması gerek. Berbat kahve demliyorum aeropress ile. Belki de aeropress'e iyi kahveleri kıyamıyorum ondan da olabilir...

Bi de sizin ameuus o2 demlemelerinizde ne kadar tortu kalıyor?

Aeropress için birinin acilen c2 klik sayısının verildiği çoğu kahvede iyi sonuç veren bir tarif fırlatması gerek. Berbat kahve demliyorum aeropress ile. Belki de aeropress'e iyi kahveleri kıyamıyorum ondan da olabilir...
16 klik 90 derece su. 15-225 oran.Ters yöntem. Kahveyi doldur suyu ekle sonra hafifce kariştir.2 dakika bekle.Sonra suyun ustune çikan kahveleri hafifce karıştır.Çevirip yavaşca bas.
Kötü kahve içmedim bu yöntemle.

Geri