• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Şampiyonalarda kullanılan cüzdan yakıcı tariflere hiç ısınamadım. Daha düşük gramaj içeren tariflere bakınırken TW tarifini bulmuştum.

Tim Wendelboe tarifinden başka hiçbir tarifi beceremedim şu ana kadar:
  • 14g kahve (ince gibi ama tada göre inceltilip kalınlaştırılacak) 16 click civarı cmd
  • 200 ml su (95 derece su, nispeten yumuşak su)
  • Düz metod
  • Tek kağıt filtre
Kapağı takmadan önce 10 saniye musluğun altında tutun. Suyu hapsetmesinden midir bilmem ama, kapağı taktıktan sonra biraz genleşip kapağın kenarlarını kapatıyor. Böyle yapmazsam kenarlar boş kalıyor.

200g’ın hepsini döküyoruz ve 3 kere karıştırıyoruz. Pistonu 45 derece eğimle takıp yukarı doğru çekiyoruz, basıncı çektiğimiz için hiç kahve akmayacaktır.

1 dakika sonra pistonu çekip 3 kere daha karıştırıyoruz, ve vücut ağırlığımızla basıyoruz.
Hoffmann tarifini bundan pek farklı bulmadım açıkçası. Yine de denedim ama dümdüz ve sulu bi kahve elde ettim. 11 gram bence az gibi.

Ben ince çekiyorum , Timemore Slim S ile genelde 15-16 click , 13-14 gram / 220 ( gövdeli kahvelerde 13 ) oranıyla yapıyorum , blooming yok , tek döküş , 95 derece civarı , çok az karıştırıyorum 1:45 de basmaya başlıyorum , 2:10 da bitiyor genelde ... pre-heat yok , filtre ıslatma yok ... Hiss duyduktan sonra sona kadar devam ediyorum... çok nitelikli bir kahve yakalarsam , su sıcaklığını biraz düşürüp , süreyi uzatıyorum. Her kahve değil ama bazı kahvelerde çok dengeli sonuçlar aldığım oluyor. V60 kadar kullanıyorum diyebilirim.

Daha ince öğütmek de gerekebilir, cetvel ile 500 micron falan gözüküyor. Timemore 10-11 click, Cmd 13-14 denenebilir.
Bir de kaynar su anahtar nokta sanırım.
Edit: Kullanılan kahveye göre kesinlikle değişecektir diyor bu arada.

Hoffmann'ın tarifinde bekleme aşaması Wendelboe tarifine göre daha fazla. Azıcık tecrübeme göre söyleyebilirim ki toplam demleme süresinin uzunluğu Aeropress'te daha olumlu etki ediyor (ki bunu hoffmann aeropress epsiode 2'de de test etmişti). Warrick Masfen Aricha Natural tarifi için nispeten kalın öğütüm, 1 dakika bekleme, 2 dakika press önermişti bu arada.

Son düzenleme:
Ben 16/256 oranda 2dk bekleyip 30sn yavaş basıyorum delter filtresinde 20clickte genelde ve sonuçlar güzel. Hoffmann tarifi denemek için sanırım kahve ve su miktarını da düşürmem gerekiyor. Çünkü kalan her şeyi aynı tutup click i 15 e çekersem acı kahve çıkacaktır gibi geliyor. :)

Arkadaşlar yakınlarda aeropress satın almak istiyorum nereden alacağıma karar veremedim kulübe özel indirim yapan bir yer yada orjinal satın alabileceğim güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz

Arkadaşlar yakınlarda aeropress satın almak istiyorum nereden alacağıma karar veremedim kulübe özel indirim yapan bir yer yada orjinal satın alabileceğim güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz
1-2 aydır benim de aklımda Aeropress almak var, ben de son günlerde nereden alayim diye düşünüyordum. Satan sitelerin bazılarında görsele 8.nesil (üzerinde kırmızı yazı olan) koysalar da müşteriye 7.nesil (altın sarısı yazılı) gönderen yerler olmuş okuduğum kadarıyla. Orjinalliği konusunda ben de tereddütte kaldım, neye göre bakmak lazım. Şimdi Espressoperfetto'da gördüm, sahte ürün satacak bir yer değil ama kendi sitelerindeki görselde eski versiyonlardan biri var, Amazon'daki sayfalarına bakınca 8.nesil gözüküyor aynı fiyata. Onun dışında güvenilir olduğunu bildiğim DemsCoffee satıyor, bir diğer satıcı Kahvehanem'de de ekstra olarak 8.nesil olduğu belirtilmiş. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse güzel olur.

Bilinen güvenilen sitelerden aldığınız ürünlerin hepsi büyük ihtimal kırmızı olan son aeropress modeli. Sarı olan kalmamıştı çünkü zaten. Yeni ithalatlar da kırmızı. Onun dışında üstünde Aeropress yazısı olmayan bir ürün fotoğrafı görürseniz muadildir büyük ihtimal. Ki bunu belirtirler açıklamada diye düşünüyorum. Yurtiçinde kimse 400 liradan aşağı orjinal aeropress satmıyor. Kimse de 400 liraya satıp orjinal aeropress fotosu koyup sahtesini göndermez. Trendyoldaki herhangi bir satıcı bile yapmaz bunu bence. Ben daha "aldığım aeropress sahte çıktı" diye bir şey duymadım.

Yurtdışından: https://www.shop4tr.com/utensils-and-food-prep/aerobie-aeropress-coffee-maker

Bilinen güvenilen sitelerden aldığınız ürünlerin hepsi büyük ihtimal kırmızı olan son aeropress modeli. Sarı olan kalmamıştı çünkü zaten. Yeni ithalatlar da kırmızı. Onun dışında üstünde Aeropress yazısı olmayan bir ürün fotoğrafı görürseniz muadildir büyük ihtimal. Ki bunu belirtirler açıklamada diye düşünüyorum. Yurtiçinde kimse 400 liradan aşağı orjinal aeropress satmıyor. Kimse de 400 liraya satıp orjinal aeropress fotosu koyup sahtesini göndermez. Trendyoldaki herhangi bir satıcı bile yapmaz bunu bence. Ben daha "aldığım aeropress sahte çıktı" diye bir şey duymadım.

Yurtdışından: https://www.shop4tr.com/utensils-and-food-prep/aerobie-aeropress-coffee-maker
Maşallah fiyat farkı da iyiymiş. Bu siteden hiç alışveriş yapmadım önerir misin? Gerçi bunlar da iki ayrı resim koymuş, paket yeni versiyon diğeri eski. Fazla takıntılıyım heralde.

Maşallah fiyat farkı da iyiymiş. Bu siteden hiç alışveriş yapmadım önerir misin? Gerçi bunlar da iki ayrı resim koymuş, paket yeni versiyon diğeri eski. Fazla takıntılıyım heralde.

Bu siteden alanlar oldu biri de benim herkese kırmızı model geldi. Eskiden sadece eski modelin fotoğrafları vardı ona rağmen yenisi geliyordu ellerinde sarılardan kaldığını sanmıyorum.

1-2 aydır benim de aklımda Aeropress almak var, ben de son günlerde nereden alayim diye düşünüyordum. Satan sitelerin bazılarında görsele 8.nesil (üzerinde kırmızı yazı olan) koysalar da müşteriye 7.nesil (altın sarısı yazılı) gönderen yerler olmuş okuduğum kadarıyla. Orjinalliği konusunda ben de tereddütte kaldım, neye göre bakmak lazım. Şimdi Espressoperfetto'da gördüm, sahte ürün satacak bir yer değil ama kendi sitelerindeki görselde eski versiyonlardan biri var, Amazon'daki sayfalarına bakınca 8.nesil gözüküyor aynı fiyata. Onun dışında güvenilir olduğunu bildiğim DemsCoffee satıyor, bir diğer satıcı Kahvehanem'de de ekstra olarak 8.nesil olduğu belirtilmiş. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse güzel olur.
Ne kadar çok kahvelerini tercih etmesem de kahve.com dan 445 tlye aldım (250gr kahve hediyesiyle) dün sipariş geçtim bugün elime ulaştı. Ürün 8. Nesil kırmızı yazılı. Gelen kahveyi de muhtemelen denemelerim için kullanacağım :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210428_204833_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210428_204833_com.android.gallery3d.jpg
    59.5 KB · Görüntüleme: 53
havalar da ısındı hazır, aeropress ile soğuk demleme yönetmlerine daldım birazcık. şimdilik ideal bir tarif bulamadım ama üzerinde çalışıyorum :-)

sizin hali hazırda denediğiniz ve iyi sonuç aldığınız tarifler varsa ve paylaşırsanız güzel olur

havalar da ısındı hazır, aeropress ile soğuk demleme yönetmlerine daldım birazcık. şimdilik ideal bir tarif bulamadım ama üzerinde çalışıyorum :)

sizin hali hazırda denediğiniz ve iyi sonuç aldığınız tarifler varsa ve paylaşırsanız güzel olur

Burda güzel bir tarif var. Bir de ben daha denemedim ama şöyle bir tarif düşündüm 15 gr ince kahveye 50+50 ml sıcak su ekleyip üstünü buzla tamalayıp soğutmak Japon soğuk v60 gibi

Geri