250 gramlık paketlere 10-15 lira zam gelmiş, üstüne bu indirim kodu da geçerliliğini kaybetmiş.Merhaba20 ile %20 indirim yapıyorlar. Bir kiloda yüzde 20 civarı indirim kendiliğinden oluyor. Bir de bu kod ekstra %20 sağlıyor. Oldukça uygun fiyata denk geliyor. Çekirdeklerini sürekli alıyorum. Beğendiğim bir kavurucu. Adado ve Finca Beatrice ve Peru Cajamarca, Serra Negra favorilerim. Hiç kodu kullanmadım. Etik mi bilemedim. Siteden ilk alışverişi yapacak olanlar için veriyorlar galiba. Şimdi denedim kod çalışıyor @Baristalp ne der![]()
Normal bir artış değil bence. Buradan baktım artış oranları çok yüksek http://gokhanselamet.com/kahve/guncel-cekirdekler250 gramlık paketlere 10-15 lira zam gelmiş, üstüne bu indirim kodu da geçerliliğini kaybetmiş.
Honduras Finca Beatrice 79, Peru Cajamarca 87 lira![]()
Kavurma makineleri değişti büyük hacimli ve bilgisayar bağlı bi cihazları var artık ama kalite artmış mıdır bilmiyorum ben severek içiyorum ama kahveleriniFiyat arttı da ona göre kalite arttı mı? Artmadıysa tercih edilme hususu düşünülür.
Ben sadece bir kavurucunun sitesinde limon gibi yorumlar gördüm.Uzun zamandır denemeyi istediğim bir firmaydı, az önce Sumatra Blue Mandheling ve Costa Rica Tarrazu siparşi verdim.
Ancak aklıma takılan soru şu, Costa Rica Tarrazu daha önceden denemediğim bir kahve. A roasting lab sitesinde asidite'si düşük, tadım notları ise Karamel Notaları Karanfil Notaları olarak belirtilmiş. Buna güvenerek sipariş geçtim. Ancak, diğer kahve satıcı/kavurucu firmaların sitelerine bakmış olduğumda aynı kahve için ağız birliği yapılmış gibi asiditesi yüksek/parlak tadım notalarında ise özellikle limon/misket limon yer almakta.
Bu fark neyden kaynaklanıyor? Ya da kim haklıBu kahveyi deneyimleyen oldu mu fikirlerinizi rica edebilir miyim? Yukarıda bir tek @darkspace hocamın yorumunu gördüm.
Açıkcası ben de öyle tahmin ettim ancak genelde aynı bölge genelde yakın bölgelerde farklı notalara rastlansa da asidite arasında uçurumlar olmuyor gibi bi izlenim kalmış aklımda, en çok o ilgimi çekti çünkü ben en çok düşük asiditesi için sipariş etmiştim. Limon yorumunu ise Kava ve coffetropic'te gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam bir başka yerde daha gördüm üçüncü olarak.Ben sadece bir kavurucunun sitesinde limon gibi yorumlar gördüm.
Yalnız haklı haksız yok. Tarrazu yaygın bir isim. Yani Tarrazu da hangi çiftlik, çekirdek belli değil. Sadece bölgenin ismi sanırım. Bu yüzden farklı çekirdekler olması muhtemel.
Dostum son 2 ay içinde 3 tane el salvador dos santos denedim 3 farklı kavurucudan ve hepsinde farklı notalar aldım.Açıkcası ben de öyle tahmin ettim ancak genelde aynı bölge genelde yakın bölgelerde farklı notalara rastlansa da asidite arasında uçurumlar olmuyor gibi bi izlenim kalmış aklımda, en çok o ilgimi çekti çünkü ben en çok düşük asiditesi için sipariş etmiştim. Limon yorumunu ise Kava ve coffetropic'te gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam bir başka yerde daha gördüm üçüncü olarak.
Neyse teşekkür ediyorum yorumunuz için artık geldiğinde deneyerek göreceğim![]()
Hocam kız arkadaşım öğütülmüş olarak almıştı ve filtre kahve makinesinde yaptık, fakat filtre kahve makinesinde acılık olması ve akış sıkıntılarından ötürü french press öğütümü almıştık, ve ben yoğunluk açısından beğendiğim için 100gram da evde V60 denemek için söyledim, haftaya demleme imkanım olacak. Makinede yaptığımızda gerçekten güzel, fakat eski fiyatına uygun ve güzel bir kahve, yeni fiyatlardan ötürü artık pek tavsiye edebileceğim bir çekirdek değil (maalesef daha geçen hafta denediğim ve gözüm kapalı alırım dediğim 3 kavurucudan biriydi, artık değil). Costa Rica ticari olmasına karşın gayet güzel, yormayan bir yoğunlukta ve karanfili çok alamasam da karamel nispeten hissediliyor. Benim sevdiğim, genellikle Güney Amerika ile özdeşleşen o tatlı, yoğun kahvelere yaklaşan, uyan bir kahve şu ana kadar içtiğim kadarıyla. Ama kesinlikle yeni fiyatlara alırım diyeceğim bir kahve değil, o fiyata güzel bir Burundi Matraco, Colombia Huila alınıp çok daha keyif alınarak içilebilir.Uzun zamandır denemeyi istediğim bir firmaydı, az önce Sumatra Blue Mandheling ve Costa Rica Tarrazu siparşi verdim.
Ancak aklıma takılan soru şu, Costa Rica Tarrazu daha önceden denemediğim bir kahve. A roasting lab sitesinde asidite'si düşük, tadım notları ise Karamel Notaları Karanfil Notaları olarak belirtilmiş. Buna güvenerek sipariş geçtim. Ancak, diğer kahve satıcı/kavurucu firmaların sitelerine bakmış olduğumda aynı kahve için ağız birliği yapılmış gibi asiditesi yüksek/parlak tadım notalarında ise özellikle limon/misket limon yer almakta.
Bu fark neyden kaynaklanıyor? Ya da kim haklıBu kahveyi deneyimleyen oldu mu fikirlerinizi rica edebilir miyim? Yukarıda bir tek @darkspace hocamın yorumunu gördüm.
Cevaplarınız için ikinize de çok teşekkür ediyorum oldukça aydınlatıcı olduHocam kız arkadaşım öğütülmüş olarak almıştı ve filtre kahve makinesinde yaptık, fakat filtre kahve makinesinde acılık olması ve akış sıkıntılarından ötürü french press öğütümü almıştık, ve ben yoğunluk açısından beğendiğim için 100gram da evde V60 denemek için söyledim, haftaya demleme imkanım olacak. Makinede yaptığımızda gerçekten güzel, fakat eski fiyatına uygun ve güzel bir kahve, yeni fiyatlardan ötürü artık pek tavsiye edebileceğim bir çekirdek değil (maalesef daha geçen hafta denediğim ve gözüm kapalı alırım dediğim 3 kavurucudan biriydi, artık değil). Costa Rica ticari olmasına karşın gayet güzel, yormayan bir yoğunlukta ve karanfili çok alamasam da karamel nispeten hissediliyor. Benim sevdiğim, genellikle Güney Amerika ile özdeşleşen o tatlı, yoğun kahvelere yaklaşan, uyan bir kahve şu ana kadar içtiğim kadarıyla. Ama kesinlikle yeni fiyatlara alırım diyeceğim bir kahve değil, o fiyata güzel bir Burundi Matraco, Colombia Huila alınıp çok daha keyif alınarak içilebilir.
Evet şu anda halen ayın kahvesi olarak 41.90₺, ve bu fiyat için çok iyi bir kahve. Eski fiyatı 47,90₺'di indirimsiz, artık 58.90₺ olarak belirlenmiş standart satış fiyatı. O fiyat aralığına çıkıldığında zaten tercih artık fiyat bakımından 'giriş seviyesi' kabul edilen nitelikli çekirdeklere kayıyor doğal olarak. Örnek olarak Coffee Department'ın Pedra Azul ve Cuzcachapa kahveleri 250 gram fiyatı 50₺, ve bu çekirdeklerden Cuzcachapadan 500 gram tükettim. Ve tadım notalarını gerçekten de güzel yansıtan çok güzel bir kahveydi. Tabi ki nitelikli kahve hobisi ucuz değil, 'paran yoksa yapma kardeşim' diye yaklaşanlar da oldu, fakat bunu nispeten ucuz fiyatlara da sürdürülebilir kılmak mümkün. Neticede kahveyi çok seviyorum, ve gün sonunda da önemli olanın her zaman bu olduğunu savunuyorum.Cevaplarınız için ikinize de çok teşekkür ediyorum oldukça aydınlatıcı oldu@Mirtazo
Dediğim gibi ben burayı bir süredir denemek istiyordum ve ilk defa alıyorum o yüzden eski fiyatlarını bilmiyorum malesef. Ancak şuanda Tarrazu'da ufak bir indirim var. Yanına da başka bir kahve daha alarak kupon kullandım. Öyle olunca uyguna geldi aslında, eğer bu kahveyi bu kadar sevdiyseniz düşünebilirsiniz. Bahsetmiş olduğunuz çekirdeklere de ileride bir şans vereceğim, belki nerelerden alıp memnun kaldığınız konusunda fikrinize danışabilirim.