• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

Sabretmem gerektiğini biliyorum ama merakıma yenik düştüm, yeni logo tasarımınızı çok beğendim ve hikayede yanılmıyorsam başka değişikliklerin de olacağı belirtilmişti. Başka hangi değişiklikler olacak? Değişiklikler dışında bizleri bekleyen yenilikler var mı?

Bu arada paket tasarımlarınızın değişmeyecek olması beni çok sevindirdi çünkü tasarımlar tek kelimeyle muazzam. Paket koleksiyonculuğunu düşündürmedi değil 😁
Çok güzel yeni kutularımız gelecek. Bir pul koleksiyonumuz olacak.
Yenilikler çok fazla olacak. Daha avantajlı ve daha lezzetli kahvelerimiz olacak.

Merhabalar ,

Kusura bakmayın iş yogunlugundan dolayı yine foruma biraz ara vermek zorunda kaldım.Öncelikle hediye kodunu kullananlar icin afiyet olsun kodların amacıda bu zaten.

İyi veya kötü yorum yapan kullanıcıların hepsine teşekkürler elimizden geldiği kadar kendimizi geliştirmeye ve hataların daha fazla önüne gecmek icin calışıyoruz.

Herkese sağlıklı bol kahveli günler.
merhaba, kolay gelsin,
deneme paketlerinde kod geçerli değil mi acaba? bir de kodun bi süresi var mı?

Deneme paketlerini o kadar güzel yapmışlar ki. 8 Adet aldım. Güzel bir alım oldu benim için

şu anda aktif bir indirim mevcut mu?

Birkaç arkadaş da bahsetti cidden aldığım kahveyi ilk içmeden sonra döktüm düşün 250 grı döktüm herkste değirmen olmak zorunda mı 250 gr çektiriyoruz yazık günah değil mi bu gibişeylerden sırf değirmen aldım başımız değe değe anlıyoz işte özetle bu arkadaşlar bayağı özensiz bu anlaşılıyor kahveler ciddi anlamda sıkıntılı yanlışa yanlış diyelim ne var bunda vazgeçtim bu kavurucudan ilk deneme paketi almıştım beni tavladı bişey bilmiyodum tabi ikinci söylediklerimin hepsini döktüm birdaha bulaşmam
Hocam noktalama işareti kullanmamışsınız vallahi okurken yoruldum, canım çıktı.

2020 kasım ayında kendilerini deneme fırsatım olmuştu.
Kahveleri için zaten birçok arkadaşımız yorum yapmış, ben farklı bir konuya değinmek istiyorum:

Kolombia Supremo kahveleri için Supremo’yu bölge olarak yazmışlardı. Bunu fark edip instagram üzerinden firma ile iletişime geçip aslında onun bölge adı olmadığını, grading sistemi olduğunu, çoğu insanın bu yanılgıya düştüğünü belirttim.
Aldığım cevap ise; fiyat olarak çok özel bir çekirdek olmadığını bilinçli olarak öyle yazıldığı söylenildi.
Şuan sitesinden kontrol ettiğimde hala bölge olarak yazıldığını fark ettim.
Şimdi aranızdan “ ya buna mı takıldın, bu kadar ufak şeylerden ne olmuş “ diyenlerinizi duyar gibiyim :) cümlemin başında söylediğim gibi, zaten birçok arkadaşımız kahvelerini yorumlamış. Ben ise farklı bir deneyimimi aktarmak istedim.
Not: Kahvelerini çok beğenmediğim için tekrar sipariş etmedim.

2020 kasım ayında kendilerini deneme fırsatım olmuştu.
Kahveleri için zaten birçok arkadaşımız yorum yapmış, ben farklı bir konuya değinmek istiyorum:

Kolombia Supremo kahveleri için Supremo’yu bölge olarak yazmışlardı. Bunu fark edip instagram üzerinden firma ile iletişime geçip aslında onun bölge adı olmadığını, grading sistemi olduğunu, çoğu insanın bu yanılgıya düştüğünü belirttim.
Aldığım cevap ise; fiyat olarak çok özel bir çekirdek olmadığını bilinçli olarak öyle yazıldığı söylenildi.
Şuan sitesinden kontrol ettiğimde hala bölge olarak yazıldığını fark ettim.
Şimdi aranızdan “ ya buna mı takıldın, bu kadar ufak şeylerden ne olmuş “ diyenlerinizi duyar gibiyim :) cümlemin başında söylediğim gibi, zaten birçok arkadaşımız kahvelerini yorumlamış. Ben ise farklı bir deneyimimi aktarmak istedim.
Not: Kahvelerini çok beğenmediğim için tekrar sipariş etmedim.
Merhabalar,
Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederiz. :) Size cevap veren arkadaşımız yüksek ihtimalle “Supremo” nun bir derecelendirme olduğunu bilerek cevap vermiştir. Tam olarak ifade edememiş olabilir. Anlatmak istediği şey ; dönemsel olarak bölge değişikliği olabilir fakat bir tanımlama yapabilmek için Supremo diye adlandırıyoruz. Ama hiç merak etmeyin notlarımızı alıyoruz ve daha açıklayıcı ve doğru bilgiyi her kahvede sizlere sunacağız :)

Benimde bugün seckin paket geldi. Güzel bir kutuda yollamışlar paket tasarımı da gayet güzel. Kavurun ayın 23’ü. degasing kac gün tavsiye ediliyor? Paketler valfli değil bu degasing süresini etkiler mi? Kapalı pakette degasing olur mu merak ettim. @firatkahriman
Bana 5 gün yeterli dediler ben, 5.gün paketi açıp 1 gün beklettim ertesi gün içtiğimde keyifliydi.

Beğenmenize gerçekten çok sevindim, hatta hazır siz bahsetmişken bu yorumdan sonra ben de bir fincan yapmaya gideceğim 😁😁. Ben de tabi ki 250gramı 85-125₺ aralığında giden kahveleri içemiyorum, ancak aylık alım veya özel gün indirimlerinde biraz da orana göre alabiliyorum. Fakat ARL'in Costa Rica'sı kahvenin fiyatının değil, kendisinin önemli olduğunu gösteren örneklerden.

Sumatra ile ilgili görüşünüzü de merak ediyorum, şu ana dek konfor bölgem olan Güney Amerika'nın dışına çıkmaya çekindiğim için Sumatra hiç denemedim
Sizin önerilerinizden yola çıkarak ben de 2 paket Costa rica 1 paket de Sumatra siparişi verdim. Costa ricayı farklı kavuruculardan da denesem genelde hep sevdim ama burada costa ricayı beğenip Sumatrayı da önermeniz ilgimi çekti çünkü benim önceki birkaç Sumatra hatıram pek parlak değil. Umarım beğenirim arayı kapatırız sumatrayla.

Sizin önerilerinizden yola çıkarak ben de 2 paket Costa rica 1 paket de Sumatra siparişi verdim. Costa ricayı farklı kavuruculardan da denesem genelde hep sevdim ama burada costa ricayı beğenip Sumatrayı da önermeniz ilgimi çekti çünkü benim önceki birkaç Sumatra hatıram pek parlak değil. Umarım beğenirim arayı kapatırız sumatrayla.
Olur da beğenmezseniz yanlış anlamayın Costa Rica'yı denedim ve beğenmiştim, Sumatra'yı henüz denemediğim için onunla ilgili bir yorumum yok, alıntıladığım kişi almıştı ve tavsiye etmişti. Ama Costa Rica açısından gövdeli, daha yoğun içimli kahveleri seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum, o yönden gerçekten çok güzel ve tatmin edici bir çekirdek.

Olur da beğenmezseniz yanlış anlamayın Costa Rica'yı denedim ve beğenmiştim, Sumatra'yı henüz denemediğim için onunla ilgili bir yorumum yok, alıntıladığım kişi almıştı ve tavsiye etmişti. Ama Costa Rica açısından gövdeli, daha yoğun içimli kahveleri seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum, o yönden gerçekten çok güzel ve tatmin edici bir çekirdek.
Estağfurullah hocam ne yanlış anlaması, Costa ricayı beğeniyor olmanız bir manada damak tadınızı kendime yakın buldum bu yüzden diğer kahveleri seçerken önerilerinizi dikkate aldım. Kavurucu siz değilsiniz satıcı siz değilsiniz beğenmezsem bile sizlik bir şey yok.
Merhaba değerli KahveKulübü üyeleri, firma ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum aynı zamanda "Seçkin" ve "Gurme" kahvelerini deneme fırsatım oldu onlarla ilgili fikirlerimi yazacağım ve "kendimce" not vereceğim. Firma ile ilgili ilk dikkatimi çeken şey oldukça şeffaf olmaları ve ürünleri ile değil yaptıkları işle övünmeleri oldu. Özellikle işletme sahibi Firat Kahraman (@firatkahriman) satış öncesi ve sonrasında oldukça ilgili, kendisine sorduğum soruları titizlikle, en önemlisi dürüstçe cevaplıyor ve sorun çözme konusunda çok istekli, kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Kahveler işlevsel bir kutuda, göze hitap eden tasarımlı paketlerle geldi. Aşağıya fotoğrafları bırakıyorum, takip kolaylığı olsun diye künyeleri kutuya yapıştırdım.

Ekli dosyayı görüntüle 9835

Ekli dosyayı görüntüle 9836

Demleme Parametrelerim:
Timemore C2 18-19 Klik, 90-94 Derece Su, 15/240 Oran
40+100+100 Son döküş sonrası Rao 2:15-2:45

*Ben profesyonel tadımcı değilim, demlemeyi ve tatmayı seven sıradan bir kahve severim. Burada yazacaklarım tamamen kendi sübjektif yorumumu yansıtmaktadır. Notlandırmayı neye göre yaptın, böyle şey mi olur vs. demeyin lütfen çünkü eğlenmek için yaptım.

Seçkin Kahveler
*Bu çekirdekleri tepsiye döküp tek tek defect sayılarına baktım, onunla ilgili de yorum yapıyorum.

Guatemala Huehuetenango
Yok denecek kadar az defect var, kavrum ideal gözüküyor. Fiyatına göre şaşırtıcı bir şekilde vadettiğini veren bir kahve, Pankek şurubu çok baskın ve net alınan tat, ağızda gezdirince sütlü çikolata hissediliyor, arka planda yumuşak turunçgil bir tad, orta bitişi var. Başka yerlerden de huehuetenango kahveleri içtim ama uygun fiyata iyi kahve diye buna derim.
Not - 3.4

Kolombiya Supremo

Bu kahvelere göre normal denilebilecek defect sayısına sahip, gerçekten sert çekirdekler, diğer ticari supremolara benzemiyor, bölge olarak Supremo yazılmış yanlışlıkla, düzeltileceklerini söyledi firma. Kırmızı meyveler denmiş ama ekşi-acı şeftali tadı alabildim sadece, yoğun gövdeli ve düz bir kahve. V60 olarak iki kere demledim bayıyor insanı bana hitap etmedi, bu kahve makinede demlenip eşe dosta ikram edilmelik olabilir.
Not - 2.9

El Salvador SHG

Çok fazla defect var, hatta hayatımda gördüğüm en fazla defecte sahip çekirdek. Firma da bunun böyle olduğunu söyledi, çiftlikle ilgili bir sorun herhalde. Demlenirken talaş kokusu aldım, içince de talaş tadı aldım. Defect ve hatalı demleme çok fark ettiriyor. Üç kere demlemem gerekti anlamak için (kasuya demlemeyin sakın) sadece bir kere ayıklayıp, düzgünce demlediğim demlemeden güzel sonuç alabildim. Hiç parlak değil, dümdüz varsa bir fermente eriğimsi tat var ama yoğun hissettiriyor. Ya seversiniz ya sevmezsiniz gibi bana hiç hitap etmedi belki espressosu daha iyi oluyordur.
Not - 2

Brezilya Bella Giana

Tam sınırda kavrulmuş, defect göze batıyor ama küçük boyutlu ve yakışıklı çekirdekler. Natürel çekirdekler çok toz çıkardı, öğütülmüş kokusu çok canlı. Nitelikli bir Rio Minas içiyorum hissi uyandırdı, çikolata aromasıyla, geleneksel Türk kahvesi tadı... Rahatsız edici tatlardan uzak, tatlı, dengeli ve yumuşak içimli lezzetli bir kahve. Fiyatına göre aşırı şaşırtıcı bir kahve, vaadettiğinin fazlasını veriyor. Kilogram Fiyatı 100 TL bile değil, inanılmaz.
Not - 3.8

Etiyopya Sidamo GR2

Normaldan biraz fazla defect var, tipik heirloom çekirdekleri. Öğütürken güzel kokular aldım, çiçeksi kokular. Asiditesi yüksek, baharatlı yoğun damağa yapışan bir tat alıyorum soğuyunca acı limonla beraber güzel aroma veren bir kahve ama yine de "Düz bir ticari kahve içiyorum." hissiyatıyla içtim. Bu kahvenin arkasına "Soğuk İçiniz" yazılsa iyi olurmuş çünkü ılımadan içilecek gibi değil. Kilogram olarak alınacaksa fiyat/performans denilebilir belki.
Not - 3.1

Gurme Kahveler
*Bu çekirdeklerin hepsinde tolere edilebilecek minör defectler vardı o yüzden detaya inmiyorum.

Honduras Finca Beatrice - Micro Lot
Bu mikro lot kahveler beni her zaman heyecanlandırıyor. Yumuşak asiditeli, orta gövde karamel kokusu ve meyvemsi tatlar var çok temiz ve dengeli bir fincan veriyor. İçerken inanılamaz keyif aldım.
Not - 4.4

Tanzanya AB Kilimanjaro

Bu kahvenin öğütülmüş kokusu ve demlenince odaya yaydığı koku insanı kıpır kıpır ediyor. Paketi açınca bile mistik kokular geldi burnuma. Çok belirgin bir tatlılık var ama meyve tatlılığı değil. İlginç bir kahve ben çok anlayamadım kokular çok iyi ama benim damağıma hitap etmedi. Bir şeyler var içinde ama ben çıkaramadım dediğim gibi, belki birkaç demleme daha yapmam gerekiyordur, lütfen bu kahveyi deneyen arkadaşlar fikirlerini söylesinler. Tadım notu 81 (tek tadım notu yazılan kahve bu) yazılmış, tadımcılar haklı tam sınırda kalmış bir kahve.
Not - 4.2

Etiyopya Adado Grade I

Çok sert çekirdekler, öğütürken çok toz da çıkardı demleme 2:55 sürdü, Fincana yansıyan hiçbir acılık yok bilakis kayısı tatlılığı o kadar hoş ki, ve damakta kalan misket limonu, "iç beni" diyen çiçeksi kokusu. Baymayan insanı rahatlatan uzun bir bitiş. Çeşit çeşit demlenebilir ve her demlemeden keyif alınabilir diye düşünüyorum. Bu kahve benim için kusursuz.
Not - 5**

Peru Cajamarca

Başka ecoforest, cajamarca vs. satılan kahveler ile karşılaştırılmasın bu yüksek rakımda yetişen "regional select" premium bir kahve. İçip de beğendiğim ilk Peru kahvesi oldu, bardaktaki koku Chanel No5 sanki. Parlak bir fincan, karamel tadı cola-lime gibi, damakta kalışı keskin. İçerken çok çok keyif aldım.
Not - 4.9

Brazil Serra Negra

Bu denediğim en pahalı Brezilya kahvesi olacak sanırım, natürel ve belli ki özenle seçilmiş, iyi de kavrulmuş göze hitap eden çekirdekler. Meyve kokulu ve fındık ezmesi tadında ama tatlılıktan baymayan parlak bir kahve, bütün tadım notlarını verdi. Yumuşak içimli ama doyurucu bir kahve, her gün içerim bunu.
Not - 4.8

Bu şekilde fikirlerimi not edip paylaşmak istedim umarım fikir verebilir. Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim, güzel kahveli günler dileğimle!
Eğer beğenirsem bu güzel inceleme yazısı ışığında yeni siparişleri geçeceğim.

Hocam sumatrayı deneme fırsatım oldu. Beklediğim üzere kesinlikle taze, topraksı, yoğun gövdeli bir kahve. Ancak o arzuladığım buram buram topraksılığı bir türlü bulamadım. Malesef A roasting lab de dahil :) Dışarıda bulabilirsem eğer, o tadı yakalayabiliyorum ancak evde olmuyor. Belki dışarıda denk gelirsem hep v60 ile denediğim için. Belki bir yöntem ile daha memnun kalırım, tahminimce filtre kahve makinam da yeterli gelmemiş olabilir. Yine de memnun kaldım. Costa rikaya oranla daha yüksek gramajlı olarak demliyorum ve içmeden önce bardağı mutlaka ısıtıyorum, bunlar kahveden verimimi arttırıyor bilginiz olsun.

Costa rica tarrazu'dan ise o kadar memnun kaldık ki, az önce indirim bitmeden 2 tane daha sipariş geçtik :) Hatta yanına da bir tane Brazil Bella Giana ekledim. Yanına denemelik ekonomik bir kahve arıyordum, sağolsun @CanK hocamın incelemesinden sonra bu kahvede karar kıldım.

Hocam merhabalar,

Hem kendi yorumumu güncellemek hem de nacize bir tavsiyede bulunmak isterim. Demleme yöntemi olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak ben filtre kahve makinası kullanıyorum kağıt filtre. Bu hafta Sumatraya olan notumu çok başarılıya yükselttim 😁 Çünkü sanırım işin sırrı biraz ısıymış. Kahveyi demlemeden önce kahve kağıdını içerisine yerleştirdiğim plastikle birlikte sıcak suda bekleterek ısıttığımdan emin oluyorum, keza kupamı da. Filtrede beklettiğim sıcak su karafa süzülünce onu da ısıtıyor. Bu işlemin sonucunda biraz sıcak ancak oldukça yoğun aromalı bir kahve elde ediyorum ve gayet memnunum :) Firmanın ve kahvenin hakkını yememek için yorumumu güncellemek istedim.

Merhabalar,

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Sizlere güzel bir haberimiz var. Festivallerin yapılamadığı, yasakların tekrar geldiği bu dönemde ne yapabiliriz diye düşündük. Sonunda "A Roasting Lab Kahve Festivali" yapmaya karar verdik. Bir çok üründe yüksek oranlarda indirimler yaptık. Keyifli alışverişler dileriz.

İndirimli ürünlere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

*Ürünler stoklarla sınırlıdır.

Merhabalar,

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Sizlere güzel bir haberimiz var. Festivallerin yapılamadığı, yasakların tekrar geldiği bu dönemde ne yapabiliriz diye düşündük. Sonunda "A Roasting Lab Kahve Festivali" yapmaya karar verdik. Bir çok üründe yüksek oranlarda indirimler yaptık. Keyifli alışverişler dileriz.

İndirimli ürünlere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

*Ürünler stoklarla sınırlıdır.
Çok teşekkürler, bu vesile ile 2 farklı kahvenizi deneme fırsatım olacak 😊

Arosting lab benim kahve aldığım ilk kavurucu. Yaklaşık 2-3 ay önce Moka pot aldığımda kahve almayı unutmuşum kargodan bir geldim kahve yok internette hem uygun fiyatlı olsun istedim fakat 250gr lık kahve alıp beğenmezsem çöp olur diyede ne alacağımı karar veremedim sonra birini önerisiyle buradaki deneme paketlerini gördüm. Çok iyi bir satış şekli diğer kavuruculardaki denem paketleri ya sınırlı süre oluyor ya da toplu alınması gerekiyor fiyat yüksek. Buradaki deneme paketleri gayet uygun fiyatlı ve her zaman bulunabiliyor.
İlk siparşimde bütün espresso deneme paketlerini sipariş verdim toplam 4 adet idi. İki adetini çekirdek 2 adetini öğütülmüş istemiştim. Kargodan geldi hangisini öğütülmüş aldığımı hatırlamıyordum ilk paketi açtım öğütülmüş neyse demledim. O bitmeden meraktan diğer paketi açtım o da öğütülmüş. Sonra hepsini açtım hepsi öğütülmüş gönderilmiş. Mesaj attım böyle böyle gelmiş. Kusura bakmayın teleafi edicez dediler bende bir dahaki siparişte indirim kodu vercekler sandım. Sonra kodda göndermediler. Biraz soğudum kendilerinden sonra eve birgün kargo geldi. Bir baktım Arosting lab in kendine has renkli kutusu. Tam olarak 4 paket deneme çekirdek kahve yollamışlar kendilerinden çok memnun kaldım. Kahveleride gayet güzel. Tavsiye ederim

50 gramlık deneme paketlerinden sipariş vereceğim, acaba 5 paketten rastgele birini espresso kavrum göndermeniz mümkün mü?

Geri