Merhaba değerli KahveKulübü üyeleri, firma ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum aynı zamanda "Seçkin" ve "Gurme" kahvelerini deneme fırsatım oldu onlarla ilgili fikirlerimi yazacağım ve "kendimce" not vereceğim. Firma ile ilgili ilk dikkatimi çeken şey oldukça şeffaf olmaları ve ürünleri ile değil yaptıkları işle övünmeleri oldu. Özellikle işletme sahibi Firat Kahraman (
@firatkahriman) satış öncesi ve sonrasında oldukça ilgili, kendisine sorduğum soruları titizlikle, en önemlisi dürüstçe cevaplıyor ve sorun çözme konusunda çok istekli, kendisine buradan teşekkür ediyorum.
Kahveler işlevsel bir kutuda, göze hitap eden tasarımlı paketlerle geldi. Aşağıya fotoğrafları bırakıyorum, takip kolaylığı olsun diye künyeleri kutuya yapıştırdım.
Ekli dosyayı görüntüle 9835
Ekli dosyayı görüntüle 9836
Demleme Parametrelerim:
Timemore C2 18-19 Klik, 90-94 Derece Su, 15/240 Oran
40+100+100 Son döküş sonrası Rao 2:15-2:45
*Ben profesyonel tadımcı değilim, demlemeyi ve tatmayı seven sıradan bir kahve severim. Burada yazacaklarım tamamen kendi sübjektif yorumumu yansıtmaktadır. Notlandırmayı neye göre yaptın, böyle şey mi olur vs. demeyin lütfen çünkü eğlenmek için yaptım.
Seçkin Kahveler
*Bu çekirdekleri tepsiye döküp tek tek defect sayılarına baktım, onunla ilgili de yorum yapıyorum.
Guatemala Huehuetenango
Yok denecek kadar az defect var, kavrum ideal gözüküyor. Fiyatına göre şaşırtıcı bir şekilde vadettiğini veren bir kahve, Pankek şurubu çok baskın ve net alınan tat, ağızda gezdirince sütlü çikolata hissediliyor, arka planda yumuşak turunçgil bir tad, orta bitişi var. Başka yerlerden de huehuetenango kahveleri içtim ama uygun fiyata iyi kahve diye buna derim.
Not - 3.4
Kolombiya Supremo
Bu kahvelere göre normal denilebilecek defect sayısına sahip, gerçekten sert çekirdekler, diğer ticari supremolara benzemiyor, bölge olarak Supremo yazılmış yanlışlıkla, düzeltileceklerini söyledi firma. Kırmızı meyveler denmiş ama ekşi-acı şeftali tadı alabildim sadece, yoğun gövdeli ve düz bir kahve. V60 olarak iki kere demledim bayıyor insanı bana hitap etmedi, bu kahve makinede demlenip eşe dosta ikram edilmelik olabilir.
Not - 2.9
El Salvador SHG
Çok fazla defect var, hatta hayatımda gördüğüm en fazla defecte sahip çekirdek. Firma da bunun böyle olduğunu söyledi, çiftlikle ilgili bir sorun herhalde. Demlenirken talaş kokusu aldım, içince de talaş tadı aldım. Defect ve hatalı demleme çok fark ettiriyor. Üç kere demlemem gerekti anlamak için (kasuya demlemeyin sakın) sadece bir kere ayıklayıp, düzgünce demlediğim demlemeden güzel sonuç alabildim. Hiç parlak değil, dümdüz varsa bir fermente eriğimsi tat var ama yoğun hissettiriyor. Ya seversiniz ya sevmezsiniz gibi bana hiç hitap etmedi belki espressosu daha iyi oluyordur.
Not - 2
Brezilya Bella Giana
Tam sınırda kavrulmuş, defect göze batıyor ama küçük boyutlu ve yakışıklı çekirdekler. Natürel çekirdekler çok toz çıkardı, öğütülmüş kokusu çok canlı. Nitelikli bir Rio Minas içiyorum hissi uyandırdı, çikolata aromasıyla, geleneksel Türk kahvesi tadı... Rahatsız edici tatlardan uzak, tatlı, dengeli ve yumuşak içimli lezzetli bir kahve. Fiyatına göre aşırı şaşırtıcı bir kahve, vaadettiğinin fazlasını veriyor. Kilogram Fiyatı 100 TL bile değil, inanılmaz.
Not - 3.8
Etiyopya Sidamo GR2
Normaldan biraz fazla defect var, tipik heirloom çekirdekleri. Öğütürken güzel kokular aldım, çiçeksi kokular. Asiditesi yüksek, baharatlı yoğun damağa yapışan bir tat alıyorum soğuyunca acı limonla beraber güzel aroma veren bir kahve ama yine de "Düz bir ticari kahve içiyorum." hissiyatıyla içtim. Bu kahvenin arkasına "Soğuk İçiniz" yazılsa iyi olurmuş çünkü ılımadan içilecek gibi değil. Kilogram olarak alınacaksa fiyat/performans denilebilir belki.
Not - 3.1
Gurme Kahveler
*Bu çekirdeklerin hepsinde tolere edilebilecek minör defectler vardı o yüzden detaya inmiyorum.
Honduras Finca Beatrice - Micro Lot
Bu mikro lot kahveler beni her zaman heyecanlandırıyor. Yumuşak asiditeli, orta gövde karamel kokusu ve meyvemsi tatlar var çok temiz ve dengeli bir fincan veriyor. İçerken inanılamaz keyif aldım.
Not - 4.4
Tanzanya AB Kilimanjaro
Bu kahvenin öğütülmüş kokusu ve demlenince odaya yaydığı koku insanı kıpır kıpır ediyor. Paketi açınca bile mistik kokular geldi burnuma. Çok belirgin bir tatlılık var ama meyve tatlılığı değil. İlginç bir kahve ben çok anlayamadım kokular çok iyi ama benim damağıma hitap etmedi. Bir şeyler var içinde ama ben çıkaramadım dediğim gibi, belki birkaç demleme daha yapmam gerekiyordur, lütfen bu kahveyi deneyen arkadaşlar fikirlerini söylesinler. Tadım notu 81 (tek tadım notu yazılan kahve bu) yazılmış, tadımcılar haklı tam sınırda kalmış bir kahve.
Not - 4.2
Etiyopya Adado Grade I
Çok sert çekirdekler, öğütürken çok toz da çıkardı demleme 2:55 sürdü, Fincana yansıyan hiçbir acılık yok bilakis kayısı tatlılığı o kadar hoş ki, ve damakta kalan misket limonu, "iç beni" diyen çiçeksi kokusu. Baymayan insanı rahatlatan uzun bir bitiş. Çeşit çeşit demlenebilir ve her demlemeden keyif alınabilir diye düşünüyorum. Bu kahve benim için kusursuz.
Not - 5**
Peru Cajamarca
Başka ecoforest, cajamarca vs. satılan kahveler ile karşılaştırılmasın bu yüksek rakımda yetişen "regional select" premium bir kahve. İçip de beğendiğim ilk Peru kahvesi oldu, bardaktaki koku Chanel No5 sanki. Parlak bir fincan, karamel tadı cola-lime gibi, damakta kalışı keskin. İçerken çok çok keyif aldım.
Not - 4.9
Brazil Serra Negra
Bu denediğim en pahalı Brezilya kahvesi olacak sanırım, natürel ve belli ki özenle seçilmiş, iyi de kavrulmuş göze hitap eden çekirdekler. Meyve kokulu ve fındık ezmesi tadında ama tatlılıktan baymayan parlak bir kahve, bütün tadım notlarını verdi. Yumuşak içimli ama doyurucu bir kahve, her gün içerim bunu.
Not - 4.8
Bu şekilde fikirlerimi not edip paylaşmak istedim umarım fikir verebilir. Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim, güzel kahveli günler dileğimle!