• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

öncelikle fiyatları nedeniyle ben de buradana bir çok çekirdek aldım ve diyebileceğim tek şey ne kadar ekmek o kadar köfte. 30 -40 tl ye nitelikli kahve almayı umuyorsanız boş bir hayal bu. Ben de indirimden Colombia Supremo ve Guatemala Huhantenango (yanlış yazmış olabilirim :) ) almıştım toplamda 1 kilo. Açıkçası Colombia vasat altı, Guatemala da vasat bir kahveydi. İki kahveyi de çoğunlukla sütlü içeceklerde tükettim. Bunun kavurmacının bir hatası vs olduğunu düşnmüyorum, ucuz çekirdek ile yapılabilecekler bu kadar. Geçtiğimiz günlerde bir ihtiyaçtan ötürü Nero'nun kahvesini 48 TL'ye aldım, A roasting Lab i 3 milyon kez tercih ederim.

Ama mesela yazın Temmuz Ağustos aylarında bu firmanın Ethiopia Adado'sunu almıştım. O kadar tatlı, lezzetli ve meyvemis bir kahveydi ki.. e tabi o çekirdeğin 250 gramı 55tl, diğerleri 30 tl.

Yani eleştirirken kavurmasından öte sattığı çekirdeklerin konuşulması taraftarıyım. Çünkü kötü bir kavurmacı olsa Adado'yu da beceremezdi, ama dediğim gibi bu senenin en çok hoşuma giden çekirdekleri sıralamasında ilk 5 e girecek bir çekirdek bu. Üstelik 55TL'ye
Aynı fikirdeyim 30 ve 40 bandında 2 kahve aldım ikisi de fiyatının kahvesiydi. Ne kavrumda ne de çekirdekte herhangi bir sıkıntı yaşamadım ahım şahım bir kahve beklemek lazım. Uyguna aldım ve sabah kahvesi olarak tükettim. 30 tl ye kahve satılmıyor artık.

Bir de kavurucular pahalı çekirdeklerinin yanında ucuz çekirdek de satınca direkt iyi kahvesi yokmuş gibi algılanıyor f/p kahvecisi olarak kalıyor tüketici gözünde. Ucuz çekirdeklerini alıp ona göre yorumluyoruz ve diğer yerlerden aldığımız 70 tl lik çekirdekle kıyaslıyoruz ve kavurucuya o çekirdekler üzerinden yorum yapıyoruz.. Kendim de dahil böyle yerleri ucuz çekirdeklerini almak için tercih ediyorum 70 e çekirdek alacağım zaman böyle yerlerden alasım gelmiyor istemsiz. Haliyle ellerinde harika çekirdekler varsa da tadamamış oluyorum.

öncelikle fiyatları nedeniyle ben de buradana bir çok çekirdek aldım ve diyebileceğim tek şey ne kadar ekmek o kadar köfte. 30 -40 tl ye nitelikli kahve almayı umuyorsanız boş bir hayal bu. Ben de indirimden Colombia Supremo ve Guatemala Huhantenango (yanlış yazmış olabilirim :) ) almıştım toplamda 1 kilo. Açıkçası Colombia vasat altı, Guatemala da vasat bir kahveydi. İki kahveyi de çoğunlukla sütlü içeceklerde tükettim. Bunun kavurmacının bir hatası vs olduğunu düşnmüyorum, ucuz çekirdek ile yapılabilecekler bu kadar. Geçtiğimiz günlerde bir ihtiyaçtan ötürü Nero'nun kahvesini 48 TL'ye aldım, A roasting Lab i 3 milyon kez tercih ederim.

Ama mesela yazın Temmuz Ağustos aylarında bu firmanın Ethiopia Adado'sunu almıştım. O kadar tatlı, lezzetli ve meyvemis bir kahveydi ki.. e tabi o çekirdeğin 250 gramı 55tl, diğerleri 30 tl.

Yani eleştirirken kavurmasından öte sattığı çekirdeklerin konuşulması taraftarıyım. Çünkü kötü bir kavurmacı olsa Adado'yu da beceremezdi, ama dediğim gibi bu senenin en çok hoşuma giden çekirdekleri sıralamasında ilk 5 e girecek bir çekirdek bu. Üstelik 55TL'ye

ben buna katılmamakla birlikte bu düşüncenin biz kahveseverlere zarar verdiğini düşünüyorum. 80 tl verdiğimiz kahve iyiymiş gibi bir algı, piyasayı daha da yükseltecektir. 40-50 tl 200 gr kahveler için az para değil. çok iyi olmasa bile taze , iyi kavrulmuş temiz bitiş bir kahve olmalı bu bantta.

Güzel bir alışveriş deneyimi yaşadım. İlgililer müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. Kahveleri hakkında konuşmak gerekirse deneyip karar verebilirsiniz. Ben 5 farklı kahvesini denedim en çok Colombia Supreme'i sevdim. Fikirlerimi merak ediyorsanız özelden yazabilirsiniz.

İşte benim de yazmak isteyip de yazamadıklarım çok güzel dile getirmişsiniz :)

Yani eleştirirken kavurmasından öte sattığı çekirdeklerin konuşulması taraftarıyım. Çünkü kötü bir kavurmacı olsa Adado'yu da beceremezdi, ama dediğim gibi bu senenin en çok hoşuma giden çekirdekleri sıralamasında ilk 5 e girecek bir çekirdek bu. Üstelik 55T
Pek çok çekirdeğini denedim. Kahveleri taze, kavurma bence iyi. Ucuz olan çekirdekleri de güzel kavuruyorlar. Herkes bütçesine göre tercih yapar. Ben birçok kahvesini denedim.

Adado bence gayet başarılı

Sidamo Piyasada sidamo diye satılan pek çok kahveye göre daha iyi

El Salvador El Borbollon biraz sert ama aroması gayet güzeldi

Honduras Finca Beatrice gayet içimi güzeldi, yumuşak, aroması da iyi

Brazil Serra Negra fındık aromasını hissettim, hafiften sitrik asit yanında fındık tadı oldukça güzeldi.

Brazil Bella Giana topraksı ve ahşapsı tatlar var. Sitrik asit yönünden zayıf.

Peru Cajamarca oldukça gövdeli bir kahve ağzınızın her tarafında o güzelliği hissedebiliyorsunuz

Guatemala Huehuetenango aromaları pek alamadım ekşimsi bir kahve

Indonesia Sumatra Blue Mandheling aradığımı bulamadım

Sonuçta zevk meselesi, bütçe meselesi.

Bozmadan devam ederlerse kahvelerini içmeye devam ederim.

Kargolama hızlı. Ankara'dayım bir gün sonra elime ulaştı çoğunlukla.

Bu arada çoğunlukla v60'da kasuya demleme yöntemini tercih ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20201203_183028.jpg
    IMG_20201203_183028.jpg
    116.8 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20201203_182816.jpg
    IMG_20201203_182816.jpg
    102.8 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Herkese Merhabalar ,
Öncelikle olumlu ve olumsuz geri dönüşler icin teşekkür ederiz.Fakat kötü tecrübe yaşayan kullanıcıların keşke iletişim kanallarımız üzerinden bize ulasıp sorunlarını dile getirmesini tercih ederdik.
Kahveler 2-3 aylık diyen kahvesever arkadasımızı atölyemize davet etmek isterim.
Saygılarımla Gökalp İpek

Herkese Merhabalar ,
Öncelikle olumlu ve olumsuz geri dönüşler icin teşekkür ederiz.Fakat kötü tecrübe yaşayan kullanıcıların keşke iletişim kanallarımız üzerinden bize ulasıp sorunlarını dile getirmesini tercih ederdik.
Kahveler 2-3 aylık diyen kahvesever arkadasımızı atölyemize davet etmek isterim.
Saygılarımla Gökalp İpek

Ben de olumsuz yorum yapanlardanım fakat "kahveleri eski,bayat,beklemiş,çürümüş" muhabbeti gerçekten çok yanlış. Bu duruma %99 emin dahi olsak %1 lik bir yanlış çıkma olasılığında çok büyük bir hakaret kabul edilir. Kahvesever dostlarımız bu cümlelere lütfen dikkat etsin. "Bayat olduğunu düşündüğünüz" ile "bu kahve bayat" arasında çok fark var.

Ben de olumsuz yorum yapanlardanım fakat "kahveleri eski,bayat,beklemiş,çürümüş" muhabbeti gerçekten çok yanlış. Bu duruma %99 emin dahi olsak %1 lik bir yanlış çıkma olasılığında çok büyük bir hakaret kabul edilir. Kahvesever dostlarımız bu cümlelere lütfen dikkat etsin. "Bayat olduğunu düşündüğünüz" ile "bu kahve bayat" arasında çok fark var.
Dünyanın en iyi kahvesi icerken zevk aldıgın kahvedir.Herkesin damak zevki farklı bu sebepten dolayı olumlu yada olumsuz tabikide yorumlar olacaktır.Nitekim eleştiriler kabul etmeyen firmalar kendilerini geliştiremez ve batmaya mahkumdur.Ama dediğiniz gibi kahve bayat demek bu işin bambaşka boyutuna taşır.
Herkes öyle ya da böyle kahve iciyor,Kahve konusunda da bilgisi var.
Ama önce saygı...

Durumu buraya yazmamın akabinde mail yoluyla da size ilettim.Sağolsun Fırat beydi sanırım ilgili birisi.Konuştum durumu anlattım.Amacım kimseyi karalamak vs değil,o yüzden kendi fikrim diye özellikle beyan ettim.Açıkcası beğenmeme şansım da her zaman mevcut.Beni rahatsız eden durum ürünü bir siteden daha uyguna satın almış olmamın sonucunda böyle oluşuydu.Sonuç beni baya üzünce şirketinizden ziyade ürünü aldığım siteye bağladım en başta.Homojenlik konusunda iyi bulmamıştım bu tamamen benim gözlemimdi.Belki de homojenliği tam bilmiyorumdur.Her neyse Fırat bey teşekkür etti ve bu durumu kabul edemeyeceklerini,kavurmadan kaynaklı sorun olabileceğini ama malum siteye stoktan gönderi yapmadıklarını söyledi ve miktarına bakmaksınızın numune yollamak istedi.Amacımın bu olmadığını beyan ettim ama sağolsun yinede yollamış.Şuan deneme aşamasındayım.2 çekirdeği denedim ve gayet memnunum.Açıkcası her çekirdeği denedikten sonra yazacaktım ama sizin geç gelen mesajınızla birlikte ben de yazdığım mesajımı okudum ve yanlış anlaşılmalara sebep olmak istemedim.Kendi deneyimlerimi yakında tekrar paylaşırım.Ama şuana kadar bile konuştuğum beyefendinin ticari ahlağı beni çoktan kazandı.Bu arada bu kadar değişkenin olduğu bir sektörde sizleri anlıyorum.Fakat kesin bir dille yapılmış karalamaları haklı bulmadığım gibi yine net inkarları da haklı bulmam.Belki kötü kavruldu belki araya kötü çekirdek karıştı belki kavuran arkadaş 3 saniye telefona daldı belki defactler iyi ayıklanmadı belki valfte sorun var belki paket hava alıyor,kargo çok saçma ortamda birkaç gün kalmış olabilir,demleme hataları olabileceği gibi.Tamamen kontrol edemeyeceğimiz birçok şey var...Buranın forum olması dolayısiyle bence sorunları makul çerçevede konuşmak gelişmemize katkı sağlar.Yoksa burası alışveriş sitelerinin yorum bölümüne dönerdi.İmkan bulduğum anda davetinize icabet etmek isterim :) Saygılar.

Gelen her olumlu yada olumsuz yorumu dikkate alıyoruz.Acıkcası bu mesajı yazarken de sizi kastetmek istememiştim.3-4 post arka arkaya yorum yapan kullanıcı dikkatimi cekti.Bu foruma benzer başka bir forumda trol diye tabir edebilecegimiz bir kullanıcı ile karşılastık nitekim kullanıcı kavurma şirketinin official hesabından (ismi lazım degil) yorumlara yazmaya devam ettiğinde durumu anlamış olduk.
Ama yinede yolu Bursa ya düşen herkesi atölyemize davet etmek isteriz.Kahve icip konuşmuş oluruz.Bilgi paylaştıkca coğalır 🙏

Öncelikle ben üslubunuz için teşekkür ederim.Bahsettiğiniz durumla ilgili olarak hiçbir fikrim yoktu o yüzden birazda üstüme alınmıştım.Yetkili abilerle irtibatta olup bu tarz durumları elden geldiğince engellemekte fayda var o zaman.

Merhabalar @Baristalp , hazır sizi yakalamışken bir sorayım dedim, Brazil Bella Giana nasıldır acaba? F/p çekirdeği arayışımda tatmin eder mi? :) bir de Ethiopia Adado'nuzu dhaa önce (temmuz civarı) içip beğenmiştim. Sitedeki adado aynı mahsül mü yoksa yeni alım yaptınız mı?

Son düzenleme:
Merhabalar @Baristalp , hazır sizi yakalamışken bir sorayım dedim, Brazil Bella Giana nasıldır acaba? F/p çekirdeği arayışımda tatmin eder mi? :) bir de Ethiopia Adado'nuzu dhaa önce (temmuz civarı) içip beğenmiştim. Sitedeki adado aynı magsül mü yoksa yeni alım yaptınız mı?
Bella gianayı 2 ay önce denedim ben gayet keyifli bir kahveydi adadoyu da 2 gün önce aldım degassing süresi bitmemesine rağmen hala çok keyifli fincan veriyor tamamlanınca daha da güzel olur diye düşünüyorum :)

Bella gianayı 2 ay önce denedim ben gayet keyifli bir kahveydi adadoyu da 2 gün önce aldım degassing süresi bitmemesine rağmen hala çok keyifli fincan veriyor tamamlanınca daha da güzel olur diye düşünüyorum :)
Adado çok tatlı ve meyvemsi bir kahveydi. meyveleri tek tek ayırt edememiştim, o kadar baskın değildiler, ama genel olarak çok keyifliydi. üstelik hem mokapot hem pourover çok olumlu sonuçlar almıştım.

Reçete paylaşamam çünkü comandantem yok maalesef sadece şunu söyleyebilirim 20 gram kahve için 60 ml su 40 45 sn blooming sonra da 320 mlye tamamlayarak bir de küçük spin atıp öyle yapıyorum genelde demlemelerimi .v60 için konuşuyorum bu arada :) B

Merhabalar
Adado özellikle 8.günden sonra asiditesini daha iyi patlatan cekirdek.
Benim yaptıgım denemelerde kahveyi v60 ayarından biraz daha ince ögüttünüzde özellikle aftertaste te kremamsı bitiş ve meyve asiditelerini ortaya cıkarabilirsiniz.
Bella giana ile ilgili olarakta aslında Brasilya kahveleri ilk etapta herkesin gözünü korkutan kahveler oluyor.Ama bella giana naturel process ten dolayı meyve asiditesi ile cikolata asiditiseni alabileceginiz cekirdek.

Deneme paketiyle gelen 6 çekirdeği deneme şansım oldu.Hepsinin f/p ürünü olduğunu,gayet iyi kavrulmuş olduğunu söyleyebilirim.Özellikle Adado ve Peru çekirdeği çok iyiydi.Benim damak tadıma uymayan kahve Sidamo gr2 imiş sanırım.Bu kavrum çok daha özenliydi,bir sıkıntı göremedim fakat benim sevdiğim bir çekirdek olmadı.Özetle çekirdek potansiyeli ve kavrum profilleri çok daha dengeli çekirdeklerle güzel kahveler içtim.Önceki alışverişten oluşan yargım değişmiş oldu.İyi esnaflık her zaman kazanır ! ;) saygılarla...

Geri