corvus
Barista
- İsim
- Emir
Aynı fikirdeyim 30 ve 40 bandında 2 kahve aldım ikisi de fiyatının kahvesiydi. Ne kavrumda ne de çekirdekte herhangi bir sıkıntı yaşamadım ahım şahım bir kahve beklemek lazım. Uyguna aldım ve sabah kahvesi olarak tükettim. 30 tl ye kahve satılmıyor artık.öncelikle fiyatları nedeniyle ben de buradana bir çok çekirdek aldım ve diyebileceğim tek şey ne kadar ekmek o kadar köfte. 30 -40 tl ye nitelikli kahve almayı umuyorsanız boş bir hayal bu. Ben de indirimden Colombia Supremo ve Guatemala Huhantenango (yanlış yazmış olabilirim) almıştım toplamda 1 kilo. Açıkçası Colombia vasat altı, Guatemala da vasat bir kahveydi. İki kahveyi de çoğunlukla sütlü içeceklerde tükettim. Bunun kavurmacının bir hatası vs olduğunu düşnmüyorum, ucuz çekirdek ile yapılabilecekler bu kadar. Geçtiğimiz günlerde bir ihtiyaçtan ötürü Nero'nun kahvesini 48 TL'ye aldım, A roasting Lab i 3 milyon kez tercih ederim.
Ama mesela yazın Temmuz Ağustos aylarında bu firmanın Ethiopia Adado'sunu almıştım. O kadar tatlı, lezzetli ve meyvemis bir kahveydi ki.. e tabi o çekirdeğin 250 gramı 55tl, diğerleri 30 tl.
Yani eleştirirken kavurmasından öte sattığı çekirdeklerin konuşulması taraftarıyım. Çünkü kötü bir kavurmacı olsa Adado'yu da beceremezdi, ama dediğim gibi bu senenin en çok hoşuma giden çekirdekleri sıralamasında ilk 5 e girecek bir çekirdek bu. Üstelik 55TL'ye
Bir de kavurucular pahalı çekirdeklerinin yanında ucuz çekirdek de satınca direkt iyi kahvesi yokmuş gibi algılanıyor f/p kahvecisi olarak kalıyor tüketici gözünde. Ucuz çekirdeklerini alıp ona göre yorumluyoruz ve diğer yerlerden aldığımız 70 tl lik çekirdekle kıyaslıyoruz ve kavurucuya o çekirdekler üzerinden yorum yapıyoruz.. Kendim de dahil böyle yerleri ucuz çekirdeklerini almak için tercih ediyorum 70 e çekirdek alacağım zaman böyle yerlerden alasım gelmiyor istemsiz. Haliyle ellerinde harika çekirdekler varsa da tadamamış oluyorum.