Kahveciningalaksirehberi
Barista
Haklisiniz oluyor böyle şeyler... Kafelerinde içtiğim çok kötü kahvelerden ve aldığım bayat çekirdeklerden(son ikisi) dolayı örneğin Sapiens in, Kronotrop'un, Moc'un, Federal'in kapısından bile girmedim yıllarca... ki bazılarına hala uzak duruyorum... bazen bir parti yanlış kavurum, bir özensizlik, bir baristanın olumsuz davranışları ya da içtiğiniz berbat bir kahve sizi o markalardan soğutuyor ve uzaklaştırıyor... Geçenlerde Ankara kökenli bir kavurumevi ki daha önce kahvelerini de alıp beğenmişliğim var, Coronalı günlerde, herhalde kavurumevinin sahibi olan genç bir arkadaş instagramda ekipman tanıtımı yapıyor... izleyeyim dedim... aaa bir baktım ki resmen yanlış anlatıyor! belli ki o ekipmanla(delter!) hic demleme yapmamış, yapsa anlamamasına imkan yok ama yapmış gibi de afilli afilli anlatıyor! Videonun altına yorum olarak gayet ince bir dille yazdim durumu... az sonra geri dönüp baktığımda yorumumun silindiğini gördüm... hatanı anladıysan bir zahmet kibarca teşekkür eder videoyu da kaldırırsın değil mi... nerdee! Ben de bunun üzerine bu kez, belki ki ekipmanı hiç kullanmamışsınız seklinde biraz da kinayeli bir yorum yaptım bu kez... az sonra videodaki arkadaş benim yorumun altına iyi niyetli olmadığımı ifade eden bir yorum yaptı... tabii cevabını verdim ve neden kötü niyetli olayım ama sizin niyetinizin iyi olmadığı kesin, türünden birşey yazdım.... ben yanlış yapabilrim ancak sen bu işin ticaretini yapıyorsan çok dikkatli olman gerekiyor... neyse sonra baktim ki tüm yorumlar silinmiş ve videoda o yanlış bilginin yer aldığı bölüm editlenerek kaldırılmış... şimdi... mesela böylesi tutum içinde olan arkadaşlar şu dakikadan sonra dünyanın en iyi çekirdeklerini de getirse hayatta bunlardan alış veriş yaptıramaz kimse beni... O nedenle haklisiniz...
Nedense direk anlayabildim bahsettiğiniz yeri..
Bir yere olan yargımı (denediğime göre önyargı olmadığını düşünüyorum) kırmam için, -ki Coffeex’te bulunan arkadaşlar nedeniyle bir kavurucu hakkında fikrimş değiştirmeme sebep oldu- damağına güvendiğim birkaç kişinin denemiş olması gerek. Umarım ki artık düzgündür, tekrar bir şans verebilirim