• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

Haklisiniz oluyor böyle şeyler... Kafelerinde içtiğim çok kötü kahvelerden ve aldığım bayat çekirdeklerden(son ikisi) dolayı örneğin Sapiens in, Kronotrop'un, Moc'un, Federal'in kapısından bile girmedim yıllarca... ki bazılarına hala uzak duruyorum... bazen bir parti yanlış kavurum, bir özensizlik, bir baristanın olumsuz davranışları ya da içtiğiniz berbat bir kahve sizi o markalardan soğutuyor ve uzaklaştırıyor... Geçenlerde Ankara kökenli bir kavurumevi ki daha önce kahvelerini de alıp beğenmişliğim var, Coronalı günlerde, herhalde kavurumevinin sahibi olan genç bir arkadaş instagramda ekipman tanıtımı yapıyor... izleyeyim dedim... aaa bir baktım ki resmen yanlış anlatıyor! belli ki o ekipmanla(delter!) hic demleme yapmamış, yapsa anlamamasına imkan yok ama yapmış gibi de afilli afilli anlatıyor! Videonun altına yorum olarak gayet ince bir dille yazdim durumu... az sonra geri dönüp baktığımda yorumumun silindiğini gördüm... hatanı anladıysan bir zahmet kibarca teşekkür eder videoyu da kaldırırsın değil mi... nerdee! Ben de bunun üzerine bu kez, belki ki ekipmanı hiç kullanmamışsınız seklinde biraz da kinayeli bir yorum yaptım bu kez... az sonra videodaki arkadaş benim yorumun altına iyi niyetli olmadığımı ifade eden bir yorum yaptı... tabii cevabını verdim ve neden kötü niyetli olayım ama sizin niyetinizin iyi olmadığı kesin, türünden birşey yazdım.... ben yanlış yapabilrim ancak sen bu işin ticaretini yapıyorsan çok dikkatli olman gerekiyor... neyse sonra baktim ki tüm yorumlar silinmiş ve videoda o yanlış bilginin yer aldığı bölüm editlenerek kaldırılmış... şimdi... mesela böylesi tutum içinde olan arkadaşlar şu dakikadan sonra dünyanın en iyi çekirdeklerini de getirse hayatta bunlardan alış veriş yaptıramaz kimse beni... O nedenle haklisiniz...

Nedense direk anlayabildim bahsettiğiniz yeri..

Bir yere olan yargımı (denediğime göre önyargı olmadığını düşünüyorum) kırmam için, -ki Coffeex’te bulunan arkadaşlar nedeniyle bir kavurucu hakkında fikrimş değiştirmeme sebep oldu- damağına güvendiğim birkaç kişinin denemiş olması gerek. Umarım ki artık düzgündür, tekrar bir şans verebilirim 🙏🏻

Nedense direk anlayabildim bahsettiğiniz yeri..

Bir yere olan yargımı (denediğime göre önyargı olmadığını düşünüyorum) kırmam için, -ki Coffeex’te bulunan arkadaşlar nedeniyle bir kavurucu hakkında fikrimş değiştirmeme sebep oldu- damağına güvendiğim birkaç kişinin denemiş olması gerek. Umarım ki artık düzgündür, tekrar bir şans verebilirim 🙏🏻
Ne yapıcı bir yorum! 😘 Evet hatalar oluyor... hatalarını anlayan ve ders çıkaran kazanıyor, ısrarcı olan kaybediyor, bu kadar basit...

Bayağıdır kimse yorum yapmamış. Bayram kampanyası ile 3 çekirdeklerinden aldım, yanına da yeni çıkacak El Salvador çekirdeğinden koymuşlar sağ olsunlar.
0a8cc625-1da1-4a2e-858b-d55b080535b4.jpg

Edido için yorumlarımı buraya da bırakıyorum.
Kahve: A Roasting Lab - Ethiopia Edido Grade 1
Oran: 20gr/310ml
Su: 93° Buzdağı Su
Öğütme: Timemore 22klik
Reçete: 3x100 döküş(her döküş 20 sn, dk başı döküş)
Bitiş: 3:20
Öncelikle fotoğraftan da göreceksiniz çok koyu kavrum gözüktüğü için gözüm korktu açıkçası ama tadında hiç acılık isli tat vs yok. İlk yudumda Ananas tatlılığı, lime ekşiliği ve oldukça çiçeksi tatlar aldım. Asidite baştan sonra çok yüksek. Biraz soğudukça şeftali tadı ve Avşar maden suyunun ananas-mangolusuna çok benzer bi tat aldım ve ekşilik gitti. Son yudumlarda sadece yüksek asidite ve ananas tatlılığı kaldı. Tek sıkıntısı ağız kurutan bi yapısı var ama fiyatının çok üzerinde bi performansı var bence. Asiditeyi sevenlere tavsiye ederim :)

Bayağıdır kimse yorum yapmamış. Bayram kampanyası ile 3 çekirdeklerinden aldım, yanına da yeni çıkacak El Salvador çekirdeğinden koymuşlar sağ olsunlar.
Ekli dosyayı görüntüle 3758

Edido için yorumlarımı buraya da bırakıyorum.
Pandemi döneminde Edido ve Adado'larından almış çok da memnun kalmıştım! Ayrıca bu güzelleri kavuran sevgili Gökalp'le Coffex'den sonra yolumuz geçenlerde bir kez daha Karaköy'deki Sapiens'de çakıştı, kısa da olsa keyfle sohbet ettik

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bugün kafein zehirlenmesinden ölmezsem hiçbir zaman ölmem herhalde :) Kısaca düşüncelerim;

Ethiopia Adado Grade 1

Bu çekirdek Cafe Imports'un Adado'su ile birebir aynı. Siparişim içindeki en dengeli ve en iyi çekirdek bu bence. Oldukça çiçeksi, kremamsı, kırmızı meyve tatlılığı, asiditesi ve lime tatları var.

Kenya Nyeri

Ben şimdilik vasat buldum. Sütlü çay ve şeftali tatları aldım. Hiç parlak olmayan bir Kenya maalesef. Düşüncem değişirse yazarım tekrardan.

El Salvador El Borbollon(Apaneca Ilamatepec)

Badem ezmesi, sütlü fındık, elma tatlılığı ve asiditesi aldım. Ben sevdim, potansiyeli yüksek bir çekirdek bence. Henüz siparişe çıkmadı. Yakın zamanda çıkacakmış.

Ben bu çekirdeklerin tanesi 35 liraya aldım. Tekrar bir kampanya yakalarsanız kaçırmayın. Nyeri hariç hepsini gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Bugün kafein zehirlenmesinden ölmezsem hiçbir zaman ölmem herhalde :) Kısaca düşüncelerim;

Ethiopia Adado Grade 1

Bu çekirdek Cafe Imports'un Adado'su ile birebir aynı. Siparişim içindeki en dengeli ve en iyi çekirdek bu bence. Oldukça çiçeksi, kremamsı, kırmızı meyve tatlılığı, asiditesi ve lime tatları var.

Kenya Nyeri

Ben şimdilik vasat buldum. Sütlü çay ve şeftali tatları aldım. Hiç parlak olmayan bir Kenya maalesef. Düşüncem değişirse yazarım tekrardan.

El Salvador El Borbollon(Apaneca Ilamatepec)

Badem ezmesi, sütlü fındık, elma tatlılığı ve asiditesi aldım. Ben sevdim, potansiyeli yüksek bir çekirdek bence. Henüz siparişe çıkmadı. Yakın zamanda çıkacakmış.

Ben bu çekirdeklerin tanesi 35 liraya aldım. Tekrar bir kampanya yakalarsanız kaçırmayın. Nyeri hariç hepsini gönül rahatlığıyla önerebilirim.
Tesekkurler, guzel paylasim olmus :)

Birkaç ay önce buradan alışveriş yapmıştım o zamanlar keyifli bi şekilde içiyordum. Açıkçası öğütülmüş kahve sipariş ettiğim zamanlardı o yüzden çok yorum yapamayacağım ama kenya nyeri si güzeldi.

Şu anda da Kenya Nyeri'yi 30 liraya satıyorlar indirimle. 30 liraya değil kenya doğru düzgün kahve bulmak imkansız. Denemediyseniz bir şans verebilirsiniz.

Birkaç ay önce buradan alışveriş yapmıştım o zamanlar keyifli bi şekilde içiyordum. Açıkçası öğütülmüş kahve sipariş ettiğim zamanlardı o yüzden çok yorum yapamayacağım ama kenya nyeri si güzeldi.

Şu anda da Kenya Nyeri'yi 30 liraya satıyorlar indirimle. 30 liraya değil kenya doğru düzgün kahve bulmak imkansız. Denemediyseniz bir şans verebilirsiniz.
Bu fiyata ya maliyetine ya da zararına satıyorlar. Nitelikli doğru düzgün yeşil çekirdek 10 dolar altı zor. 10 dolar 74 tl yapıyor yüzde 20 kavurma kaybını hesaba katarsak yeşil halinin maliyeti 92Tl yüzde 18 kahvede vergi var sanırım 110 tl civarı yapıyor. Bunun gazı, elektriği, paketi kargosu, nakliyesi işçisi sigortası dükkan kirası hesaba kattığınızda hakikaten çok iyi fiyat.

Bu fiyata ya maliyetine ya da zararına satıyorlar. Nitelikli doğru düzgün yeşil çekirdek 10 dolar altı zor. 10 dolar 74 tl yapıyor yüzde 20 kavurma kaybını hesaba katarsak yeşil halinin maliyeti 92Tl yüzde 18 kahvede vergi var sanırım 110 tl civarı yapıyor. Bunun gazı, elektriği, paketi kargosu, nakliyesi işçisi sigortası dükkan kirası hesaba kattığınızda hakikaten çok iyi fiyat.

Ufak bir google yaparak aslinda bu tarz genel isimli bir kahvenin (Kenya Nyeri AA) 1 kilosunun 100 TL nin biraz uzerinde satildigini gorebiliriz.

Buyuk ihtimalle ticari bir kahvedir ya da eski hasat bir nitelikli kahvedir. Maalesef kunyeler tam paylasilmiyor.

Tabi ki bu kahve kotu anlamina gelmiyor, guzel kavrulan iyi bir ticari kahve, kotu kavrulan iyi bir nitelikli kahveden daha guzel olabiliyor :)

Ufak bir google yaparak aslinda bu tarz genel isimli bir kahvenin (Kenya Nyeri AA) 1 kilosunun 100 TL nin biraz uzerinde satildigini gorebiliriz.

Buyuk ihtimalle ticari bir kahvedir ya da eski hasat bir nitelikli kahvedir. Maalesef kunyeler tam paylasilmiyor.

Tabi ki bu kahve kotu anlamina gelmiyor, guzel kavrulan iyi bir ticari kahve, kotu kavrulan iyi bir nitelikli kahveden daha guzel olabiliyor :)

Nyeri ticari, edido ve adado ise bence üst seviye çekirdekler. Bu arada Nyeri'yi özenerek demledim ve 1 klik azaltarak öğüttüm şu an çok daha keyifli bir fincan sundu. Çayımsı bir sabah kahvesi :) Tadım notlarına mangoyu da ekleyebiliriz :)

arkadaşlar birazdan kiloluk paketleri hepsiburadada indirime girecek, ilgilenenlerin bilgisine...

Geçen hafta ağustos ayı indirimiyle kenya nyeri' yi denedim. Beklentimin üstünde bir çekirdek çıktı. Az önce de Hepsiburada dan 1 kilogram etiyopya sidamo sipariş ettim. Heyecanla bekliyorum.

Son düzenleme:
1kg benim için çok fazla olduğundan ethiopia edidoyu denemekten mahrum kalıyorum

Herkese Merhabalar ,
#EVINDEKALTURKIYE puntomuzda 3 al 2 öde kampanyamız devam etmektedir.Aynı zamanda 2 farklı deneme kahve setimizde siz kahveseverlerin beğenisine sunuyoruz. :)

Detaylı bilgi icin

Alp Bey merhabalar. İlgili kampanya halen geçerli mi?

Espresso öğütümleri Kompresso için kalın geliyor. Sanırım sipariş notuna eklemek gerekiyordu biraz ince olmasını.

28 Ağustos kavrulma tarihli kahve 31 Ağustos'ta kargoya verildi, 1 Eylül'de elime ulaştı. Siparişi 30 Ağustos'ta vermiştim.

Espresso öğütümleri Kompresso için kalın geliyor. Sanırım sipariş notuna eklemek gerekiyordu biraz ince olmasını.

28 Ağustos kavrulma tarihli kahve 31 Ağustos'ta kargoya verildi, 1 Eylül'de elime ulaştı. Siparişi 30 Ağustos'ta vermiştim.

Aynı şekilde ben de Kenya Nyeri siparişi vermiştim. Tarihler aynı benim de. Doğrudur v60 öğütümü de diğer kavurucuların öğütümüne göre daha kalındı diye hatırlıyorum.

Herkese merhabalar ,

İşlerin yogunlugundan dolayı sadece yorumları okuyabiliyordum.Bundan sonraki sürecte foruma daha fazla vakit ayırabilicem umarım.

Herkese sevgiler & saygılar

Gurme deneme paketini aldım, deneyeceğim ama 50 gr olduğundan dolayı öncelikle önerileri almak istiyorum.
Cmd ile Delter press'de ve TK'da kaç click kullanıyorsunuz? Varsa reçetelerinizi de denemek isterim.

Ben genel olarak TK'da
6 gr kahve
60 ml su
Cmd-11
Ortalama 60 derece su ile 1.50 bitirişli bir kahve demliyorum.

Delter press ise
15 gr kahve
230 ml su
93-95 derecelerde su
Cmd-25

50 bl 30 saniye.
1.dakika da ise geri kalan suyu 1.30'da bitecek şekilde basıyorum.

Gurme deneme paketini aldım, deneyeceğim ama 50 gr olduğundan dolayı öncelikle önerileri almak istiyorum.
Cmd ile Delter press'de ve TK'da kaç click kullanıyorsunuz? Varsa reçetelerinizi de denemek isterim.

Ben genel olarak TK'da
6 gr kahve
60 ml su
Cmd-11
Ortalama 60 derece su ile 1.50 bitirişli bir kahve demliyorum.

Delter press ise
15 gr kahve
230 ml su
93-95 derecelerde su
Cmd-25

50 bl 30 saniye.
1.dakika da ise geri kalan suyu 1.30'da bitecek şekilde basıyorum.

İki reçeteyi de Honduras finca beatrice da denedim TK da çok iyiydi ama delter da maalesef eksilik vardı.
Sizce click sayısını arttırmali miyim?

Merhabalar, Roasting Lab kahveleri için v60ta güzel sonuçlar elde ettiğiniz reçete önerileri var mı? (molent g50 kullanıyorum)

Geri