• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A Roasting Lab

Ben birçoğunu denedim, en çok Ethiopia Adado, Brazil Serra Negra, Honduras Finca Beatrice'i beğendim. Sumatra da aradığımı bulamadın.
Bugün v60 kasuya'da sidamo denedim. O da güzeldi gerçekten.
Molent kullanmıyorum 50 klikte öğütüm yaptım. Kasuya metodu ile 3 3 buçuk dakika sürdü. Bu metodu seviyorum. Over extraction riski daha az coarse öğütüm yapınca . Molent kullanıyorsanız 40 klik civarında biraz eleme yapmanız iyi olur. Tozlanma oluyor filtreyi tıkayıp (clogging) acılaşmaya sebep oluyor. Ben 50 klikte dahi az bir süre elekten geçirdim. Gayet iyiydi dengeli bir demleme olduğunu düşünüyorum .
 
Merhabalar, Roasting Lab kahveleri için v60ta güzel sonuçlar elde ettiğiniz reçete önerileri var mı? (molent g50 kullanıyorum)
2 kahvesinde deneyip memnun kaldığım reçete
su 92 derece abant
18/300 timemore 18 klik
80 ml 45 sn bloom
100 ml 2. döküş 45. sn de başladım
120 ml 3. döküş 1.25-1.30 arasında başladım
bitiş 2.45 (kuş yuvası açabilirsiniz)
Birçok kahvede memnun kaldığım reçete roasting lablarda da güzel oldu. Genel olarak gövdeli kahveler bloomingi az suyla yapınca acılaşıyor gibi geliyor.
 
2 kahvesinde deneyip memnun kaldığım reçete
su 92 derece abant
18/300 timemore 18 klik
80 ml 45 sn bloom
100 ml 2. döküş 45. sn de başladım
120 ml 3. döküş 1.25-1.30 arasında başladım
bitiş 2.45 (kuş yuvası açabilirsiniz)
Birçok kahvede memnun kaldığım reçete roasting lablarda da güzel oldu. Genel olarak gövdeli kahveler bloomingi az suyla yapınca acılaşıyor gibi geliyor.
deneyeceğim hocam teşekkürler
 
Beni çok pişman etti bu kavurucu öğütümler düzgün değil siparişler eksik geliyor baya pişman oldum kahvelerin çoğunu döktüm
 
2 sefer alışveriş tecrübem oldu bu kavurucudan. Açıkcası ben memnun kaldım.
Son 3 seferdir Ethiopia Sidamo GR2 ile denediğim ve oldukça hoşuma giden reçete şu oldu:

Porselen V60 + 100'lük Hollanda malı Hario 02 filtre
Su: 93 derece Buzdağı
29/450 seramik Hario klonu 90 liralık öğütücü 😄
90 ml 45 sn çiçeklenme
250 ml'e tamamlama 2. döküş 45. sn başlangıç
450 ml'e tamamlama 1.30 başlangıç (ortada karıştırdım tahta çubukla)
3.00 civarı bitiş
 
Ben Adado'sunu v60'ta denedim, memnun kaldım. Şu an üç al iki öde kampanyası var . 250 Gr Adado 40 liraya geliyor.
 
Roasting Labın tanzania kilimanjarosu molent g50 36 clickte öğüttüm çok fazla statik oluştu maalesef bu firmanın diğer çekirdeklerinde bu kadar statik oluşmamıştı.
 

Ekli dosyalar

  • 20201129_121045.jpg
    20201129_121045.jpg
    55.5 KB · Görüntüleme: 158
Roasting Labın tanzania kilimanjarosu molent g50 36 clickte öğüttüm çok fazla statik oluştu maalesef bu firmanın diğer çekirdeklerinde bu kadar statik oluşmamıştı.
Bu ciddi birikme yapmış. Kavurma tarihi neydi kahvenin?
Ben de bu sabah aşağıdaki reçeteyi yaptım 37 klikte. Sadece döküm-çıkış noktasında halka halinde statik oluştu.

Plastik Hario V60 + 100'lük Hollanda malı filtre + Hario Drip Kettle Air
22gr El Salvador SHG (10/11/2020 kavurma tarihi) + 350ml su (Buzdağı)
50ml çiçeklenme 45 sn bekleme
150ml ekleme 60sn bekleme
150ml ekleme 65sn bekleme

Sonuçta leziz ve beni memnun-mutlu edecek bir fincan kahve çıktı ortaya.
 
Bu ciddi birikme yapmış. Kavurma tarihi neydi kahvenin?
Ben de bu sabah aşağıdaki reçeteyi yaptım 37 klikte. Sadece döküm-çıkış noktasında halka halinde statik oluştu.

Plastik Hario V60 + 100'lük Hollanda malı filtre + Hario Drip Kettle Air
22gr El Salvador SHG (10/11/2020 kavurma tarihi) + 350ml su (Buzdağı)
50ml çiçeklenme 45 sn bekleme
150ml ekleme 60sn bekleme
150ml ekleme 65sn bekleme

Sonuçta leziz ve beni memnun-mutlu edecek bir fincan kahve çıktı ortaya.
20 Kasım kavurma tarihi hocam
 
Roasting Labın tanzania kilimanjarosu molent g50 36 clickte öğüttüm çok fazla statik oluştu maalesef bu firmanın diğer çekirdeklerinde bu kadar statik oluşmamıştı.
Merhabalar, James Hoffman’ın statik sorununa bir çözümü var fakat el değirmenlerinde işe yarar mı bilemiyorum. Yine de linki bırakayım belki çözüme kavuşursunuz
 
Adadosu kesinliklikle çok kaliteli bir kavurucu ben çok memnunum genel olarak @pharmD keşke ulaşıp sorunu iletseydiniz yardımcı olurlardı bence
 
Bu ayın başındaki hepsiburada da Ethiopia Sidamo 29 tl idi 2 tane aldım ve 09.11 kavrumluydu.Açıkcası fiyat uygun diye aldım yoksa tercih edermiydim bilmem.Fakat hiç memnun değilim.Nitelikli kahve üreten hiçbir şirket adının böyle duyulmasını istemez.Bence kahveler gayet bayat.üstüne kavurma tarihi değiştirilmiş 2 3 aylık kahveye benziyor(tamamen benim düşüncem)Bu arada kavurma tarihinden itibaren 7 gün sonra başladı ilk denemem.Ayrıca homojenlik 0.İrili ufaklı açık kahve koyu kahve renkte çekirdekler var.Türlü yöntemlerle denedim yok.Bu durumu zaten ürünü aldığım yere şikayetlerimi ileteceğim zaman bulamamıştım şuana kadar.Buraya yazma sebebimde hepimiz alıcı satıcı bu camianın içersindeyiz.Anlık kazançlar uzun vadeli zarara dönüşsün istemem. Markanız adına bu durumlara dikkatli yaklaşmanızı temenni ederim @A Roasting Lab
 
Kavurucunun kahveleri hem kavrulma profilleri hem tazelik olarak gerçekten problemli. Deneme seti alarak denediğim ve içlerinden hiç birini beğenmediğimi üzülerek söylüyorum. Fazla analize gerek yok. Kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.
 
Birkaç arkadaş da bahsetti cidden aldığım kahveyi ilk içmeden sonra döktüm düşün 250 grı döktüm herkste değirmen olmak zorunda mı 250 gr çektiriyoruz yazık günah değil mi bu gibişeylerden sırf değirmen aldım başımız değe değe anlıyoz işte özetle bu arkadaşlar bayağı özensiz bu anlaşılıyor kahveler ciddi anlamda sıkıntılı yanlışa yanlış diyelim ne var bunda vazgeçtim bu kavurucudan ilk deneme paketi almıştım beni tavladı bişey bilmiyodum tabi ikinci söylediklerimin hepsini döktüm birdaha bulaşmam
 
Birkaç arkadaş da bahsetti cidden aldığım kahveyi ilk içmeden sonra döktüm düşün 250 grı döktüm herkste değirmen olmak zorunda mı 250 gr çektiriyoruz yazık günah değil mi bu gibişeylerden sırf değirmen aldım başımız değe değe anlıyoz işte özetle bu arkadaşlar bayağı özensiz bu anlaşılıyor kahveler ciddi anlamda sıkıntılı yanlışa yanlış diyelim ne var bunda vazgeçtim bu kavurucudan ilk deneme paketi almıştım beni tavladı bişey bilmiyodum tabi ikinci söylediklerimin hepsini döktüm birdaha bulaşmam
Aynen kötüye kötü, bir de pahalıya pahalı diyemiyoruz maalesef.
 
öncelikle fiyatları nedeniyle ben de buradana bir çok çekirdek aldım ve diyebileceğim tek şey ne kadar ekmek o kadar köfte. 30 -40 tl ye nitelikli kahve almayı umuyorsanız boş bir hayal bu. Ben de indirimden Colombia Supremo ve Guatemala Huhantenango (yanlış yazmış olabilirim :) ) almıştım toplamda 1 kilo. Açıkçası Colombia vasat altı, Guatemala da vasat bir kahveydi. İki kahveyi de çoğunlukla sütlü içeceklerde tükettim. Bunun kavurmacının bir hatası vs olduğunu düşnmüyorum, ucuz çekirdek ile yapılabilecekler bu kadar. Geçtiğimiz günlerde bir ihtiyaçtan ötürü Nero'nun kahvesini 48 TL'ye aldım, A roasting Lab i 3 milyon kez tercih ederim.

Ama mesela yazın Temmuz Ağustos aylarında bu firmanın Ethiopia Adado'sunu almıştım. O kadar tatlı, lezzetli ve meyvemis bir kahveydi ki.. e tabi o çekirdeğin 250 gramı 55tl, diğerleri 30 tl.

Yani eleştirirken kavurmasından öte sattığı çekirdeklerin konuşulması taraftarıyım. Çünkü kötü bir kavurmacı olsa Adado'yu da beceremezdi, ama dediğim gibi bu senenin en çok hoşuma giden çekirdekleri sıralamasında ilk 5 e girecek bir çekirdek bu. Üstelik 55TL'ye
 
Geri
Üst