• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

@NoDRaC Bu konuda bir bilginiz var mı?

Dems Coffee’ye mail atmıştım gece, sağ olsunlar sabah stok açıp k-ultra almama vesile oldular. Şaşırdım açıkçası beklemiyordum 😊
Comandante espressoda zorluyordu K-ultra umarım beklentiyi karşılar. Niche duo gelene dek iki değirmeni karşılaştırma fırsatım olacak.
Dems Coffee candır bundan böyle 😎

Edit: sipariş no 1320 😂

Ekli dosyayı görüntüle 26231
espresso için 20 mikron aralık biraz üzebilir, x-pro ve JX-pro 12.5 mikron ile espresso için daha uygun.

Kampanya için teşekkürker.
Sadece espresso kullanımı için, Jx-Pro veya X-pro arasındayım. Öneriniz nedir? Hız ve öğütüm konforu 1 öncelik, taşınabilirlik 2. öncelik. CMD sahibiyim aynı zamanda espresso konusu çok yorucu malum. Fikirlere açığım.
JX-pro kullandım espressoda çok iyi sonuç aldım, filtrede toz miktarı biraz fazla gibiydi, şimdi ise x-pro tercih ettim dıştan ayar ve sıfırlama kolaylığı, daha kompak yapı, dış kaplamanın daha iyi olması gibi JX-pro'ya göre avantajlar mevcut.

JX-pro kullandım espressoda çok iyi sonuç aldım, filtrede toz miktarı biraz fazla gibiydi, şimdi ise x-pro tercih ettim dıştan ayar ve sıfırlama kolaylığı, daha kompak yapı, dış kaplamanın daha iyi olması gibi JX-pro'ya göre avantajlar mevcut.
Çok teşekkür ettim. X-pro seçimi yaptım. Jx'in plastiği biraz sıkıntılı bide taşıma konforu da önem kazanınca. X-pro önce geçti. Ve bende verdim sipariş. Umarım 2 x 18 gram öğütüm yapmak istediğimde, kollar pert olmaz :) 12,5 mikron tavladı biraz:)

espresso için 20 mikron aralık biraz üzebilir, x-pro ve JX-pro 12.5 mikron ile espresso için daha uygun.
Comandante red clixin 15 mikron, normal aksın 30 mikron ayarında olduğunu duymuştum. İkisinin arası üzmez diye düşündüm. K-ultranın
comandanteye göre nasıl bi filtre performansı sunacağını da merak ediyorum. Bir de K-Ultra'yı daha şık buluyorum.

Comandante red clixin 15 mikron, normal aksın 30 mikron ayarında olduğunu duymuştum. İkisinin arası üzmez diye düşündüm. K-ultranın
comandanteye göre nasıl bi filtre performansı sunacağını da merak ediyorum. Bir de K-Ultra'yı daha şık buluyorum.
Aslında espresso için ürettikleri en hassas değirmen J-max... 8 mikron hassasiyetli, iki klik arası 1.5-2 saniye oynadığına dair yurtışı yorumlar okudum. Forumumuzda da kullananlar var.

Forumda motor ve şanzuman ustaları ya da motor sporlarına ilgi duyanlar varsa yorumları daha sağlıklı olacaktır.
Üstadım ben arabadan anlamam, o örneklerin içerisinde en kafama yatan bigjoe topuzu, vites topuzu yapma fikridir(: Hem gene konuyu bilir kişi onayı alınmasına bağlayarak, hedef değiştirerek özünden çıkıyorsun gibi geldi(:
Ne yapalım şimdi, son dakika bir telefon bağlantısıyla sanayiden konuk mu alalım programa(:

İşin özü stok cmd gayet güzeldir. 10k para harcamaya gerek yok(:

Haydaaaa, ya 1zpressocular yerlerde sürüklenirken bu adam CMD komisyon başkanıydı ya. Oldu olacak Tayvan'dan aday gösterin bir de.
Cmd'den vazgeçmem. Tayvan neymiş, bizim alamanyada kurulu düzenimiz var :F

Gurur yaparım gene vazgeçmem.
Ben abdullah boztaş.

Aslında espresso için ürettikleri en hassas değirmen J-max... 8 mikron hassasiyetli, iki klik arası 1.5-2 saniye oynadığına dair yurtışı yorumlar okudum. Forumumuzda da kullananlar var.
Konuyu anca bir saat önce okuduğumdan indirimi yeni görebildim.
J-max belki uygun fiyata iniyordur diye hemen dems sitesine girdim ama çoktan bitmiş.
Sırf espresso ve TK için bir gün yolumuz kesişecek j-max yada hayallerdeki kinu ile.

İki 1zpresso değirmenimde de yaşadığım tek sıkıntı şu oldu, belki de her değirmende oluyordur, başlarda inanılmaz toz yaptığı için benim için sancılı bi seasoning süreci gerekti iki değirmen için de. Ama açıldıktan sonra da uçup kaçıyo açıkçası. Ben de bu kadarını beklemiyordum.
Bu mevzu çok önemli bence. Comandante için hiç yaşamadım ve elime 2-3 kez sıfır hali geçti. Hepsi benzer çalışıyordu. Ama 1zpresso ürünlerinde ihtiyaç duyulan bir seasoning miktarı olduğunu düşünüyorum. Yanlış olmasın, @nuclearmoonrise k-pro aldığında ben de k-pro almıştım. Kendisi de herhalde ilk dönemler 7.5-8.0 aralığında öğütüyordu filtre için. Benim için de öyle verimli oldu ancak zamanla ne olduysa 6.0 ayarlarına doğru inmeye başladım. Zamanla değişiyor bence öğütümü.

Kmax aldığımda cmd de vardı elimde ve tricolate ile denemeler yaptım. Süre olarak çok hassas bir ekipman olduğu için iki değirmenin aynı süreleri verdiği noktaları ölçmeye çalıştığımda k-max 8.0 ayarıyla cmd 19-21 aynı süreyi veriyordu. Tariflerin çoğundan farklı duruyor bu.

1zpresso değirmenlerinin ilk halindeki performansını sevmiyorum. Sıfır haliyle k-pro ve k-max kullandım. İkisi de elimdeyken ona eşlik eden bir cmd değirmenim vardı ve çevremdekiler çok net fark ediyordu 1zpressonun tattaki değişimini. Yani "yanyana olmadıkça hissedilmez, hepsi high-end grinder" mevzusu doğru değil bence. Hangi kahvede denersem deneyeyim 1zpresso ile yaptığımda "bunda o tat var" cümlesini duyuyordum sanki burr bir şeye etki ediyormuş gibi. Seasoning sonrası bu sorun çözüldü büyük oranla. Ama yine de tat farkı baki bence. Cmd bariz şekilde daha asidik hissettiriyor. Bence bu konuda imkanı olan ikinci el ilanlar kısmını canlandırsın. Deneye deneye size en çok uyanı bulursunuz, sürekli al sat yaparsanız maddi kaybınız da olmaz.

bu tartışma çok yapıldı, yapılmaya da devam edecek ama yanılmıyorsam @ikoh tamamen benim görüşlerimi içeren bir yazı yazmıştı cmd vs 1zpresso hakkında. ben bulamıyorum o karşılaştırmayı, biri bulursa harika olur. @ikoh yazmamışsa da yazanı bulalım önce hehe.
Şu mesaj olabilir diye tahmin ediyorum.

Öğütüm kalitesi üzerinden de gidersek şuan trailmaster 5150 lira ve c40 ile aynı kalitede öğütüyor. Birkaç ay önce 4500 lira civarlarına almak mümkündü bu değirmeni. Bunu da düşünmek lazım. Full plastik ama açıkçası plastiğe zarar vermek aluminyuma zarar vermekten daha zor. Keyifle kullanıyorum.

Filtre için alıyorsanız q2 alıp geçin.
Genel yorumlarda bence de son durum bu. 1zpresso benim için bu ürünle ve xpro-s ile parlıyor. İkisini de denemeyi düşünüyorum. İndirimden alamadım ama elimdeki değirmeni sattıktan sonra ikinci el piyasasından mutlaka yakalayacağım birer tane 😄

Bir de zp6 special mevzusu var ama bizim ülkeye gelmedi bir türlü :/

İşin özü stok cmd gayet güzeldir. 10k para harcamaya gerek yok:)
Evet, baz hali "sadece filtre için" p/f oranı çok düşük olsa da iyi bir seçenek. 🙂

Bilirkişiye gerek yok aslında, yazdıklarım bence doğru ama yanlışsa düzeltebilirler, yani desteklesinler diye demedim. 😂

Açıkçası 3 seneye yakın direkt benim olmasa da(haftada en az 4 gün evinde bulunduğum bir arkadaşımda vardı) Comandante, yaklaşık bir sene kadar da Q2 Pentagonal kullanmış biri olarak birkaç aydır elimde bulunan Q2 Heptagonal'den(zaten en baştan istediğim buydu ama 3-4 ülkede satılıyordu o zamanlar) o kadar memnunum ki anlatamam. Mesela arkadaşımda JX Pro var ve bir kör tadım yaptık ve açıkçası ikimizin de tercihi Q2'den yana çıktı, bizi de şaşırttı. X Pro ile aynı burr'e sahip ve tek farkı ayar mekanizması ve öğütücünün genel boyutu anladığım kadarıyla. Benim gibi kompakt ve taşınabilir iyi bir değirmen arayışında olanlar için rakipsiz gibi gözüküyor şu an.

İki 1zpresso değirmenimde de yaşadığım tek sıkıntı şu oldu, belki de her değirmende oluyordur, başlarda inanılmaz toz yaptığı için benim için sancılı bi seasoning süreci gerekti iki değirmen için de. Ama açıldıktan sonra da uçup kaçıyo açıkçası. Ben de bu kadarını beklemiyordum.

Şiddetle tavsiye ediyorum.
Peki bu seeasoning süreci ne kadar sürdü hocam?

X Pro kullanıcı kulübüne hoş geldiniz 😂, kendi müstakil başlığımız bile var. Yorumları bekliyoruz.

C40 için K- Max/Ultra daha iyi bir karşılaştırma olacak ise de X Pro yorumları da en azından 1zpresso özellikleri bakımından bilgilendirici olacaktır.
Hoşbulduk 😀 yorum yaparız tabiki zevkle.

X pro premium segmentte değil farkındayım bire bir karşılaştıramam dediğiniz gibi ama kullanım kolaylığı ve fincana yansıması açısından bir şeyler yazarım diye düşünüyorum 🙃

Yanlışlık olmaması adına Cmd ve 1zpresso mikron aralıkları için farklı ölçümler kullanıyor. Cmd iki burr arasında kalan mesafeyi verirken 1zpresso iç burr’un dikey düzlemdeki hareketini kullanıyor. O yüzdendir ki Cmd ile 1zpresso klik sayıları düz hesapla verilen mikronlar ile çarpıldığında aynı öğütüm boyutlarını vermez.

Kampanya detaylarında bu madde yer alıyor. Forumdaki sipariş numaralarına baktığımızda en azından 30-40 adet sipariş verildiği görünüyor. 15 adetten sonraki değirmenler ne olacak?
Daha öncede firma yüksek talep karşısında biraz stokları artırdı. Merak etmeyin sipariş verdiyseniz gönderilecektir.

Not: yüksek talep nedeni ile kampanya bu akşam sonlandırılacak arkadaşlar. Kalan stoklar doğrultusunda almak isteyen arkadaşlar elini çabuk tutsunlar:)

Geri