bu tartışma çok yapıldı, yapılmaya da devam edecek ama yanılmıyorsam
@ikoh tamamen benim görüşlerimi içeren bir yazı yazmıştı cmd vs 1zpresso hakkında. ben bulamıyorum o karşılaştırmayı, biri bulursa harika olur.
@ikoh yazmamışsa da yazanı bulalım önce hehe.
ben ikisini de düzenli olarak kullanıyorum, şu sıralar 1zpresso'yu daha sık kullanıyorum. öğütümü karşılaştıramam çünkü biri espresso diğeri filtre değirmeni. fakat tasarım (göreceli) ve sağlamlık (robust) açısından comandante'yi önde görüyorum. dış ayar mekanizması benim için çok önemli değil açıkçası. hatta bazen temizlerken falan klik ayarını bozuyorum (benim aptallığım). yanında gelen aksesuarlara diyecek laf yok zaten, çok iyiler ama bir taraf parayla aksesuar satarken diğeri yanında gönderiyorsa bunu da düşünmek lazım açıkçası. 1zpresso tank gibi yorumlarına ise hiç katılmıyorum, her şeyden öte amerikan servise benzer bir şeyle kaplamışlar gövde kısmını ve metal kısmı yumuşak bence. mıknatıslı hazne anında çiziliyor metal sürtmesinden. sürekli de model çıkarıyorlar, bu da hoş değil bence. cmd'nin de sorunları var tabii, çok kalın her şeyden öte. kullanıcılar artık alttan ayarlamak istemiyor, her şeyi parayla satıyor ve pahalı. ama işte pahalı olmasının bir nedeni var bence. sadece filtre takılacaksam ve bütçe sorunum yoksa ben cmd alırdım, espresso için 1zpresso, bütçe kısıtlıysa bütçeme uyan 1zpresso alır geçerdim. reçetelerde cmd standartına çok takılmazdım, her değirmende ayar bir şekilde bulunuyor ama filtreye yeni başlayanlar için bu da önem arz edebilir.
iki firmanın da türkiye temsilcileri hem satış öncesi hem satış sonrası çok iyiler bu arada. daha arkadaş gibi takılayım, gidip kahvemi içeyim sohbet muhabbet diyorsanız tin coffee daha önde tabii ki ama öyle bir beklentiniz yoksa dems coffee de çoook iyi iş yapıyor.
ayrıca
@CoFFeePaTh bir noktada değirmen almayı bıraksak mı artık

her değirmen konusu altında bunu aldım, bunu da aldım, bunu da aldım yeter yaa ahaha hayırlı olsun hocam

sevgiler.