espresso için 20 mikron aralık biraz üzebilir, x-pro ve JX-pro 12.5 mikron ile espresso için daha uygun.Dems Coffee’ye mail atmıştım gece, sağ olsunlar sabah stok açıp k-ultra almama vesile oldular. Şaşırdım açıkçası beklemiyordum
Comandante espressoda zorluyordu K-ultra umarım beklentiyi karşılar. Niche duo gelene dek iki değirmeni karşılaştırma fırsatım olacak.
Dems Coffee candır bundan böyle
Edit: sipariş no 1320
Ekli dosyayı görüntüle 26231
Hangi konu?@NoDRaC Bu konuda bir bilginiz var mı?
JX-pro kullandım espressoda çok iyi sonuç aldım, filtrede toz miktarı biraz fazla gibiydi, şimdi ise x-pro tercih ettim dıştan ayar ve sıfırlama kolaylığı, daha kompak yapı, dış kaplamanın daha iyi olması gibi JX-pro'ya göre avantajlar mevcut.Kampanya için teşekkürker.
Sadece espresso kullanımı için, Jx-Pro veya X-pro arasındayım. Öneriniz nedir? Hız ve öğütüm konforu 1 öncelik, taşınabilirlik 2. öncelik. CMD sahibiyim aynı zamanda espresso konusu çok yorucu malum. Fikirlere açığım.
Hangi konu?
Kampanya tüm modeller dahil 15 adet değirmen stokuyla sınırlıdır. Toplamda 15 adetlik değirmen satışı gerçekleştiğinde kod otomatik olarak kapanacaktır.
Çok teşekkür ettim. X-pro seçimi yaptım. Jx'in plastiği biraz sıkıntılı bide taşıma konforu da önem kazanınca. X-pro önce geçti. Ve bende verdim sipariş. Umarım 2 x 18 gram öğütüm yapmak istediğimde, kollar pert olmazJX-pro kullandım espressoda çok iyi sonuç aldım, filtrede toz miktarı biraz fazla gibiydi, şimdi ise x-pro tercih ettim dıştan ayar ve sıfırlama kolaylığı, daha kompak yapı, dış kaplamanın daha iyi olması gibi JX-pro'ya göre avantajlar mevcut.
Comandante red clixin 15 mikron, normal aksın 30 mikron ayarında olduğunu duymuştum. İkisinin arası üzmez diye düşündüm. K-ultranınespresso için 20 mikron aralık biraz üzebilir, x-pro ve JX-pro 12.5 mikron ile espresso için daha uygun.
Aslında espresso için ürettikleri en hassas değirmen J-max... 8 mikron hassasiyetli, iki klik arası 1.5-2 saniye oynadığına dair yurtışı yorumlar okudum. Forumumuzda da kullananlar var.Comandante red clixin 15 mikron, normal aksın 30 mikron ayarında olduğunu duymuştum. İkisinin arası üzmez diye düşündüm. K-ultranın
comandanteye göre nasıl bi filtre performansı sunacağını da merak ediyorum. Bir de K-Ultra'yı daha şık buluyorum.
Üstadım ben arabadan anlamam, o örneklerin içerisinde en kafama yatan bigjoe topuzu, vites topuzu yapma fikridirForumda motor ve şanzuman ustaları ya da motor sporlarına ilgi duyanlar varsa yorumları daha sağlıklı olacaktır.
Cmd'den vazgeçmem. Tayvan neymiş, bizim alamanyada kurulu düzenimiz var :FHaydaaaa, ya 1zpressocular yerlerde sürüklenirken bu adam CMD komisyon başkanıydı ya. Oldu olacak Tayvan'dan aday gösterin bir de.
Konuyu anca bir saat önce okuduğumdan indirimi yeni görebildim.Aslında espresso için ürettikleri en hassas değirmen J-max... 8 mikron hassasiyetli, iki klik arası 1.5-2 saniye oynadığına dair yurtışı yorumlar okudum. Forumumuzda da kullananlar var.
Bu mevzu çok önemli bence. Comandante için hiç yaşamadım ve elime 2-3 kez sıfır hali geçti. Hepsi benzer çalışıyordu. Ama 1zpresso ürünlerinde ihtiyaç duyulan bir seasoning miktarı olduğunu düşünüyorum. Yanlış olmasın, @nuclearmoonrise k-pro aldığında ben de k-pro almıştım. Kendisi de herhalde ilk dönemler 7.5-8.0 aralığında öğütüyordu filtre için. Benim için de öyle verimli oldu ancak zamanla ne olduysa 6.0 ayarlarına doğru inmeye başladım. Zamanla değişiyor bence öğütümü.İki 1zpresso değirmenimde de yaşadığım tek sıkıntı şu oldu, belki de her değirmende oluyordur, başlarda inanılmaz toz yaptığı için benim için sancılı bi seasoning süreci gerekti iki değirmen için de. Ama açıldıktan sonra da uçup kaçıyo açıkçası. Ben de bu kadarını beklemiyordum.
Şu mesaj olabilir diye tahmin ediyorum.
Genel yorumlarda bence de son durum bu. 1zpresso benim için bu ürünle ve xpro-s ile parlıyor. İkisini de denemeyi düşünüyorum. İndirimden alamadım ama elimdeki değirmeni sattıktan sonra ikinci el piyasasından mutlaka yakalayacağım birer taneFiltre için alıyorsanız q2 alıp geçin.
Evet, baz hali "sadece filtre için" p/f oranı çok düşük olsa da iyi bir seçenek.İşin özü stok cmd gayet güzeldir. 10k para harcamaya gerek yok![]()
Peki bu seeasoning süreci ne kadar sürdü hocam?Açıkçası 3 seneye yakın direkt benim olmasa da(haftada en az 4 gün evinde bulunduğum bir arkadaşımda vardı) Comandante, yaklaşık bir sene kadar da Q2 Pentagonal kullanmış biri olarak birkaç aydır elimde bulunan Q2 Heptagonal'den(zaten en baştan istediğim buydu ama 3-4 ülkede satılıyordu o zamanlar) o kadar memnunum ki anlatamam. Mesela arkadaşımda JX Pro var ve bir kör tadım yaptık ve açıkçası ikimizin de tercihi Q2'den yana çıktı, bizi de şaşırttı. X Pro ile aynı burr'e sahip ve tek farkı ayar mekanizması ve öğütücünün genel boyutu anladığım kadarıyla. Benim gibi kompakt ve taşınabilir iyi bir değirmen arayışında olanlar için rakipsiz gibi gözüküyor şu an.
İki 1zpresso değirmenimde de yaşadığım tek sıkıntı şu oldu, belki de her değirmende oluyordur, başlarda inanılmaz toz yaptığı için benim için sancılı bi seasoning süreci gerekti iki değirmen için de. Ama açıldıktan sonra da uçup kaçıyo açıkçası. Ben de bu kadarını beklemiyordum.
Şiddetle tavsiye ediyorum.
HoşbuldukX Pro kullanıcı kulübüne hoş geldiniz, kendi müstakil başlığımız bile var. Yorumları bekliyoruz.
C40 için K- Max/Ultra daha iyi bir karşılaştırma olacak ise de X Pro yorumları da en azından 1zpresso özellikleri bakımından bilgilendirici olacaktır.
Yanlışlık olmaması adına Cmd ve 1zpresso mikron aralıkları için farklı ölçümler kullanıyor. Cmd iki burr arasında kalan mesafeyi verirken 1zpresso iç burr’un dikey düzlemdeki hareketini kullanıyor. O yüzdendir ki Cmd ile 1zpresso klik sayıları düz hesapla verilen mikronlar ile çarpıldığında aynı öğütüm boyutlarını vermez.Comandante red clixin 15 mikron, normal aksın 30 mikron ayarında olduğunu duymuştum. İkisinin arası üzmez diye düşündüm. K-ultranın
comandanteye göre nasıl bi filtre performansı sunacağını da merak ediyorum. Bir de K-Ultra'yı daha şık buluyorum.
Burr boyutundan dolayı premium segment aslındaX pro premium segmentte değil
Yaklaşık 1-1.5 kilodan sonra kendine geldi diyebilirim. O sırada da RDT ile biraz olsun başa çıkabildiğimi keşfettim. Kötü sonuçlar asla vermese de en yüksekten performans göstermeye başlamıyor diye düşünüyorum direkt kutudan çıkınca.Peki bu seeasoning süreci ne kadar sürdü hocam?
Daha öncede firma yüksek talep karşısında biraz stokları artırdı. Merak etmeyin sipariş verdiyseniz gönderilecektir.Kampanya detaylarında bu madde yer alıyor. Forumdaki sipariş numaralarına baktığımızda en azından 30-40 adet sipariş verildiği görünüyor. 15 adetten sonraki değirmenler ne olacak?