• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Şimdi meraktan sepet yaptım, K Ultra kadar hassas olsun diye Red Clix, rahat çevirelim diye black crank, temizleyelim diye fırça, taşıyalım diye çanta alınca 10860 lira fiyat yapıyor. Ve yine elden kayıyor.

"Bilemiyorum Altan..."
Çorap koydunuz mu sepete?
O da çok önemli, statiği azaltıyor.

comandante de canınız sıkıldı mili değiştir, polimer hazneyi değiştir, ha para mı vermicen gir blabmarkete al 20 tl tak altına, kol kısa öğütüme engel değil ama yine ihtiyaçlar değişti git black crank al, topuzu mu küçük big joe al, 1zpresso topuzunu çıkarıp comandante big joe takanlar gördü bu gözler, vegan olup köfteye benzer etsiz şeyler yemek gibi, vegansın ama ete benzetmeye çalışıyorsun, bende öneririm 1zpressoyu ama özelleştirilebilir ve aksesuar konusunda pahalı da olsa comandante tokatlar
Aynı mantıkla mil değiştirmek, crank değiştirmek falan CMD'yi 1Z'ye benzetmeye çalışmak olmuyor mu? :) Aynı marka olunca mı sorun olmuyor? Benzer bir mantıkla birisi de çıkıp "madem tüm bunlara ihtiyacın vardı 1Z alsaydın ya kardeşim" diyebilir gibi geldi bana. Mesela 1Z hassasiyeti yarıya düşüren (10 microndan 20ye çıkaran mesela adımları) bir mil satsa vay be özelleştirilebilir mi diyecektik?

CMD direkt Red Clix ve Black Crank ile gelse kaç kişi diğerlerini tercih eder ki acaba? Polimer falan tamam özelleştirme kapsamına girer de diğerleri baya baya fonksiyonel şeyler.

Açıkçası 3 seneye yakın direkt benim olmasa da(haftada en az 4 gün evinde bulunduğum bir arkadaşımda vardı) Comandante, yaklaşık bir sene kadar da Q2 Pentagonal kullanmış biri olarak birkaç aydır elimde bulunan Q2 Heptagonal'den(zaten en baştan istediğim buydu ama 3-4 ülkede satılıyordu o zamanlar) o kadar memnunum ki anlatamam. Mesela arkadaşımda JX Pro var ve bir kör tadım yaptık ve açıkçası ikimizin de tercihi Q2'den yana çıktı, bizi de şaşırttı. X Pro ile aynı burr'e sahip ve tek farkı ayar mekanizması ve öğütücünün genel boyutu anladığım kadarıyla. Benim gibi kompakt ve taşınabilir iyi bir değirmen arayışında olanlar için rakipsiz gibi gözüküyor şu an.

İki 1zpresso değirmenimde de yaşadığım tek sıkıntı şu oldu, belki de her değirmende oluyordur, başlarda inanılmaz toz yaptığı için benim için sancılı bi seasoning süreci gerekti iki değirmen için de. Ama açıldıktan sonra da uçup kaçıyo açıkçası. Ben de bu kadarını beklemiyordum.

Şiddetle tavsiye ediyorum.

Dems Coffee’ye mail atmıştım gece, sağ olsunlar sabah stok açıp k-ultra almama vesile oldular. Şaşırdım açıkçası beklemiyordum 😊
Comandante espressoda zorluyordu K-ultra umarım beklentiyi karşılar. Niche duo gelene dek iki değirmeni karşılaştırma fırsatım olacak.
Dems Coffee candır bundan böyle 😎

Edit: sipariş no 1320 😂

2871A502-4133-4022-A24E-7624B9CB86CE.jpeg

Aynı mantıkla mil değiştirmek, crank değiştirmek falan CMD'yi 1Z'ye benzetmeye çalışmak olmuyor mu? :) Aynı marka olunca mı sorun olmuyor? Benzer bir mantıkla birisi de çıkıp "madem tüm bunlara ihtiyacın vardı 1Z alsaydın ya kardeşim" diyebilir gibi geldi bana. Mesela 1Z hassasiyeti yarıya düşüren (10 microndan 20ye çıkaran mesela adımları) bir mil satsa vay be özelleştirilebilir mi diyecektik?

CMD direkt Red Clix ve Black Crank ile gelse kaç kişi diğerlerini tercih eder ki acaba? Polimer falan tamam özelleştirme kapsamına girer de diğerleri baya baya fonksiyonel şeyler.
Filtre öğütüm yapacakların bir sey değiştirmesine gerek yok, bu ileride espressoya geçen filtreciler içindi, zaten öneri isteyene de diyorum hem filtre hem espresso istiyorsanız, 1zpresso alabilirsiniz dıştan ayar işi güzel, ama benim gibi filtreciler, 15-25 klik arasında gezenler için ihtiyaç yok, klik saymak da bana külfet gelmiyor açıkçası klik asistanı konusu vardı alıştım gözümle bıçağa bakarak anlıyorum kaç klikteyim. Hala öneri isteyene derim sadece filtre yapcaksan Comandante, ileride geçersen ya da bir elin espressoya değiyorsa 1zpresso al, ama sadece dıştan ayarı halk seviyor diye yoksa Comandante de espresso çekiyor, süre konusunda uzun ama güc konusunda tasarruflu.

Bu comandateyi yükselttim 10k ya çıktı durumunu şuna benzeteyim mi

Diyelim ki 90model Supra araban var. Hala efsane bir model. Şimdi sen bu suprayı modifiye etmeden binemez misin? Misler gibide binersin. Zaten bu arabanın efsane olması stok haldeyken bile inanılmaz bir sürüş performansı vermesi değil mi?

Stok cmd'yi neden böyle düşünmüyorsunuz?
Black Crank - bigjoe topuz - çanta - polimer hazne - redclix lerin her birine ayrı bi parça diyelim mesela
Black crank nos takmak olsun
Bigjoe topuz olduğu gibi kalsın vitez topuzu olsun o.0
Redclix e de motor silindirinde oynadım de
Polimer hazne için boyadım arabayı de

Ne bileyim, modifiyenin sonu yok. İstersen çırtlak pembeye boya, hızlı ve öfkeli tokyoda oynasın. Mal senin keyif senin.
Ne black crankım var ne de redclixim. Espresso için bunlar elzem mi? Sanmıyorum. Zaten espresso içinse neden cmd kullanayayım. Kinuya bakarım. Nicheye bakarım.

1zpresso 1çanta veriyor diye çok mu önemli şimdi. Tayyipçiğimde kömür-çay veriyor o zaman:)

Vallahi bak, modifiye CMD tutkunları buluşması diye başlık açarım, organizasyonlar düzenleriz, çorabımızı pantolonun üzerine çeker geliriz. Cmd sevdamızı hafife almayın:)

1682582892138.png

Sağlamlık (robust) açısından comandante'yi önde görüyorum.
Sevgili hemşerim 😀

C40 düşmelere karşı "tank" gibi sağlam olduğu düşünülse de özellikle de kavanozun takıldığı bölüm yere değil tezgaha düşse eyvah eyvah. Hurdalık bölümünde ve geçenlerde burr deformasyon örnekleri forumun bir yerlerinde. Bir ara eklerim.

1zpresso da keza dediğiniz gibi deformasyona açık👍🏻

dış ayar mekanizması benim için çok önemli değil açıkçası. hatta bazen temizlerken falan klik ayarını bozuyorum.
Dış ayar çok büyük konfor, ama bu mühendislik beni cezbederken; söküp temizleme işini uzatıyor. Kısacası C40'ta bu iş daha basit. Basit sevmem🤣
yanında gelen aksesuarlara diyecek laf yok zaten, çok iyiler ama bir taraf parayla aksesuar satarken diğeri yanında gönderiyorsa bunu da düşünmek lazım açıkçası.
C40 Öneri Kutu İçeriği(fiyata dahil) :
-Optimum konforu sağlayan krank uzunluğu ne ise o konmalı
-Red Clix(mutlaka konmalı)
-Uygun çanta, fırça, pompa
Sürekli de model çıkarıyorlar, bu da hoş değil bence.
Yenilik iyidir, mühendislerinin maşallahı var hedef belirleyip duruyorlar, araba gibi 4-5 yılda yapılsa iyi olur; ama Cmd mühendisleri de barracuda (ki soru işareti?) olmasa neredeyse bizim Sözen mühendisleri 🤣 (vardır öyle biri inşallah) gibi ilk prototipin ekmeğini yemeyi ummaya devam edecekler.
cmd'nin de sorunları var tabii, çok kalın her şeyden öte. kullanıcılar artık alttan ayarlamak istemiyor, her şeyi parayla satıyor ve pahalı.
👍🏻
işte pahalı olmasının bir nedeni var bence. sadece filtre takılacaksam ve bütçe sorunum yoksa ben cmd alırdım.
Katılmam, saygı duyarım.
espresso için 1zpresso, bütçe kısıtlıysa bütçeme uyan 1zpresso alır geçerdim.
👍🏻
reçetelerde cmd standartına çok takılmazdım, her değirmende ayar bir şekilde bulunuyor ama filtreye yeni başlayanlar için bu da önem arz edebilir.
👍🏻Bunun için C40 alan da ne bileyim. Yok öyle bir standart deyip meraklılara araştırmalarını öneririm.
iki firmanın da türkiye temsilcileri hem satış öncesi hem satış sonrası çok iyiler bu arada. daha arkadaş gibi takılayım, gidip kahvemi içeyim sohbet muhabbet diyorsanız tin coffee daha önde tabii ki ama öyle bir beklentiniz yoksa dems coffee de çoook iyi iş yapıyor.
Togay, her şeyden önce bizler gibi (ve daha fazlası elbet) bir kahvesever.
ayrıca @CoFFeePaTh bir noktada değirmen almayı bıraksak mı artık :D her değirmen konusu altında bunu aldım, bunu da aldım, bunu da aldım yeter yaa ahaha hayırlı olsun hocam :) sevgiler.
Ben Sözen, K Plus, X Pro ve müstakbel Oro ile noktayı koyacağım inşallah (Aile saadeti tehlikede 😂)

...comandante tokatlar
Sevgili adaşım biri tokatlayacaksa bunu ancak bükülebilir koluyla1zpresso yapar 🤣 . Şiddete karşıyız, lütfen. Mühendislik konuşsun🤣

Son düzenleme:
1zpresso, comandante kadar özelleştirilebilir değil, yanında gönderdikleri de sadece üst modellerde çantası var geri kalanlarda sadece fırça, ha comandante de fırçayı parayla satmasa olurmuş ama eksiklik olarak görmedim çözdüm bi şekilde, genele bakarsak 1zpresso çanta, fırça ve pompasından başka neyi var?, comandante de canınız sıkıldı mili değiştir, polimer hazneyi değiştir, ha para mı vermicen gir blabmarkete al 20 tl tak altına, kol kısa öğütüme engel değil ama yine ihtiyaçlar değişti git black crank al, topuzu mu küçük big joe al, 1zpresso topuzunu çıkarıp comandante big joe takanlar gördü bu gözler, vegan olup köfteye benzer etsiz şeyler yemek gibi, vegansın ama ete benzetmeye çalışıyorsun, bende öneririm 1zpressoyu ama özelleştirilebilir ve aksesuar konusunda pahalı da olsa comandante tokatlar
Değirmeni üstüme giymeyeceksem şu sayılanların hiçbir önemi yok+öğütüm kalitesine etkisi yok. Hala işin kahve kısmında, ürünün temel amacında, büyük bir fark yok. Değirmen "özelleştirme"ye harcayacağım parayla gider circulordan, la cabradan geisha alırım. Hiç değilse damağım şenlenir.

Bak @zebercet xpro almış yeni haber de vermedi, buraya yazmaz muhtemelen ama "cmd'yi unuttum resmen" diyecektir bana. çok eminim.
Bir de yeni değirmen alacaklara şöyle birşey söyleyeyim. Dünyanın en iyi değirmenini de alsanız yanlış suyla haldır haldır kahve demlerseniz, bardağınızdaki ürün sizi memnun etmez. Ek43te öğütülüp saydığım sebeplerden "bu ne lan?" dediğimiz bardaklar da içtim. Değirmene 10-15k para sayıp, gr5 yanlış kavrulmuş etiyopyayı saçma sapan şekilde çeşme suyuyla demleyip mucize beklemek en hafif tabiriyle saflık olur.

Bak @zebercet xpro almış yeni haber de vermedi, buraya yazmaz muhtemelen ama "cmd'yi unuttum resmen" diyecektir bana. çok eminim.
X Pro Külübün’e C40 kutu sadeliğinde bir törenle kendisini eş başkan ilan ettik.

İnovatif, fütürist yapısıyla gelenekçiliğe başkaldırı da Sayın Başganım @zebercet ‘ e yakışırdı zaten.

X Pro Külübün’e C40 kutu sadeliğinde bir törenle kendisini eş başkan ilan ettik.

İnovatif, fütürist yapısıyla gelenekçiliğe başkaldırı da Sayın Başganım @zebercet ‘ e yakışırdı zaten.
Haydaaaa, ya 1zpressocular yerlerde sürüklenirken bu adam CMD komisyon başkanıydı ya. Oldu olacak Tayvan'dan aday gösterin bir de.

Bu comandateyi yükselttim 10k ya çıktı durumunu şuna benzeteyim mi

Diyelim ki 90model Supra araban var. Hala efsane bir model. Şimdi sen bu suprayı modifiye etmeden binemez misin? Misler gibide binersin. Zaten bu arabanın efsane olması stok haldeyken bile inanılmaz bir sürüş performansı vermesi değil mi?

Stok cmd'yi neden böyle düşünmüyorsunuz?
Black Crank - bigjoe topuz - çanta - polimer hazne - redclix lerin her birine ayrı bi parça diyelim mesela
Black crank nos takmak olsun
Bigjoe topuz olduğu gibi kalsın vitez topuzu olsun o.0
Redclix e de motor silindirinde oynadım de
Polimer hazne için boyadım arabayı de

Ne bileyim, modifiyenin sonu yok. İstersen çırtlak pembeye boya, hızlı ve öfkeli tokyoda oynasın. Mal senin keyif senin.
Ne black crankım var ne de redclixim. Espresso için bunlar elzem mi? Sanmıyorum. Zaten espresso içinse neden cmd kullanayayım. Kinuya bakarım. Nicheye bakarım.

1zpresso 1çanta veriyor diye çok mu önemli şimdi. Tayyipçiğimde kömür-çay veriyor o zaman:)

Vallahi bak, modifiye CMD tutkunları buluşması diye başlık açarım, organizasyonlar düzenleriz, çorabımızı pantolonun üzerine çeker geliriz. Cmd sevdamızı hafife almayın:)

Ekli dosyayı görüntüle 26234
Forumda motor ve şanzuman ustaları ya da motor sporlarına ilgi duyanlar varsa yorumları daha sağlıklı olacaktır.
Bir kere motoru (burr) daha büyük ve daha hızlı öğütüm yapacak.
Çevirme kolu nos değil, aktarma organı, şanzuman demek diye düşünüyorum. Eskiden 4 vitesli arabalar vardı, şimdi 7 vitesli manuel-otomatikler var. Yakıttan tasarruf ettiriyor, motor daha az zorlanıyor sanırım.
El değirmeni olduğu için biz de motorun bir parçasıyız; Nos ise bizim kol gücümüzdür olsa olsa. :)
Değirmen topuzu ve gövdesi bence direksiyondur, hakimiyet için önemli.

Bunların hepsi iyi değirmenlerdir, ama ben toplam hissiyat olarak 1zpresso'nun daha iyi olabileceğini düşünüyorum, deneyip karar da vereceğim. Zamanında bütçe yaratmak için Cmd'yi elden çıkardım, şimdi elim o fiyattan almaya gitmez tekrar. :) Halihazırda elimde olsa, sadece filtre demleme için değiştirmezdim muhtelemen, ama sadece filtre için de sıfır Cmd'yi o paraya alır mıydım; sanmıyorum. Ki ben Kinu'nun bile filtre performansını Cmd'den daha fazla sevdim aynı çekirdekle yanyana kullanıp; aslında K Ultra'yı Kinu ile kıyaslayacağım. 😁

Forumda motor ve şanzuman ustaları ya da motor sporlarına ilgi duyanlar varsa yorumları daha sağlıklı olacaktır.
Bir kere motoru (burr) daha büyük ve daha hızlı öğütüm yapacak.
Çevirme kolu nos değil, aktarma organı, şanzuman demek diye düşünüyorum. Eskiden 4 vitesli arabalar vardı, şimdi 7 vitesli manuel-otomatikler var. Yakıttan tasarruf ettiriyor, motor daha az zorlanıyor sanırım.
El değirmeni olduğu için biz de motorun bir parçasıyız; Nos ise bizim kol gücümüzdür olsa olsa. :)
Değirmen topuzu ve gövdesi bence direksiyondur, hakimiyet için önemli.

Bunların hepsi iyi değirmenlerdir, ama ben toplam hissiyat olarak 1zpresso'nun daha iyi olabileceğini düşünüyorum, deneyip karar da vereceğim. Zamanında bütçe yaratmak için Cmd'yi elden çıkardım, şimdi elim o fiyattan almaya gitmez tekrar. :) Halihazırda elimde olsa, sadece filtre demleme için değiştirmezdim muhtelemen, ama sadece filtre için de sıfır Cmd'yi o paraya alır mıydım; sanmıyorum. Ki ben Kinu'nun bile filtre performansını Cmd'den daha fazla sevdim aynı çekirdekle yanyana kullanıp; aslında K Ultra'yı Kinu ile kıyaslayacağım. 😁
Kesciye de motor, icindeki sabitleyici ve homojenligi saglayan yaya da suspansiyon diyebiliriz :)))

Kampanya için teşekkürker.
Sadece espresso kullanımı için, Jx-Pro veya X-pro arasındayım. Öneriniz nedir? Hız ve öğütüm konforu 1 öncelik, taşınabilirlik 2. öncelik. CMD sahibiyim aynı zamanda espresso konusu çok yorucu malum. Fikirlere açığım.

Dems Coffee’ye mail atmıştım gece, sağ olsunlar sabah stok açıp k-ultra almama vesile oldular. Şaşırdım açıkçası beklemiyordum 😊
Comandante espressoda zorluyordu K-ultra umarım beklentiyi karşılar. Niche duo gelene dek iki değirmeni karşılaştırma fırsatım olacak.
Dems Coffee candır bundan böyle 😎

Edit: sipariş no 1320 😂

Ekli dosyayı görüntüle 26231
@rating 'in de dediği gibi 15 stok yazdığından ben de ne olacağını merakla bekliyordum. Ben de 20-25. sıradayım sanırım.
Bu sabah yine de stok açtıklarına göre gönderecekler bütün ürünleri.

Geri