• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Bu fiyata ismi lazım değil başka bir yurt içi geisha da sonuç benim için fiyaskoydu:) kakao kahve gibi emtia fiyatları da aşırı arttı eskisi gibi pahalı da olsa özel çekirdek pek denk gelmiyo

Bu fiyata ismi lazım değil başka bir yurt içi geisha da sonuç benim için fiyaskoydu:) kakao kahve gibi emtia fiyatları da aşırı arttı eskisi gibi pahalı da olsa özel çekirdek pek denk gelmiyo
Aynen o bir şans Zümrüt Karaca'nın fiyatları zaten uygun .Ama bence asıl komplex tadları veren Anaerobic işlem üreticiler yavaş yavaş bu yöne doğru gittikçe daha komplex daha uygun fiyatlar yakalarız diye umuyorum :)

Günaydın. Bu sabah dün Zümrüt Karaca'dan aldığım 31 Ekim kavrumlu Etiyopya Keramo'yu demledim. Aşırı beğendim. Hani köyde dağda bayırda yetişen cinsten canlı bir kekik tadı aldım ilk başta, soğudukça narenciyeye döndü ama ekşi değil güzel canlı bir narenciyeye. Kekik de kaybolmadı ama. Ben çok beğendim paylaşayım dedim.

Selamlar,

Bende toplu alımda Etiyopya Keramo'sunu temin et iştim ve espresso seçeneklerinin içerisinde beni en çok mutlu eden çekirdek olmuştu ve fiyat performans açısından da en iyisi idi.Keramo'yu sonradan farklı bir kavurucudan daha denedim ve o daha iyiydi lakin geisha denememiş biri olarak bana göre seçkilerinin arasında en iyisi Keramo,denememiş olanlar denemeli bence.

Kahve: Kolombiya La Divisia - Natural Anaerobic Geisha
Kavurucu: Zümrüt Karaca (Kavrum Tarihi - 12.11.2021)
Demleme Yöntemi: Origami Dripper + Cafec Traditional
Su: Buzdağı - 89°
Öğütüm: Comandante 26 klik
Kahve/Su Miktarı: 27 gr / 450 ml
Reçete: 80 ml ile ön demleme yaptım. 35'inci saniyede 320 ml'e 1:45'te de 450 ml'e tamamladım.
Toplam Süre: 2:30
Aslında 2 kişilik demlemelerde hedef sürem 3:15-3:30 arası oluyor genelde. Ancak çok su tutan bir kahve değilmiş, demlerken onu farkettim. Kavrum ise oldukça başarılıydı. (Aslında kahve Osmotic Flow denemek için tam kıvamındaydı, o da gelecek sefere artık 😊)

Öğütürken tatlı kokular yayıldı ortama. Demlerken ise turunçgillere benzer bir koku vardı dripperda. Tatta da tek tek ayırt edemesem de kırmızı meyveler hissediliyordu, alttan alta ise kırmızı elma tadı geliyordu. Kadifemsi bir içime sahip güzel bir çekirdek. Almayı düşünen varsa indirim bitmeden denesin bence 😊

Aslında 2 kişilik demlemelerde hedef sürem 3:15-3:30 arası oluyor genelde. Ancak çok su tutan bir kahve değilmiş, demlerken onu farkettim. Kavrum ise oldukça başarılıydı. (Aslında kahve Osmotic Flow denemek için tam kıvamındaydı, o da gelecek sefere artık 😊)

Öğütürken tatlı kokular yayıldı ortama. Demlerken ise turunçgillere benzer bir koku vardı dripperda. Tatta da tek tek ayırt edemesem de kırmızı meyveler hissediliyordu, alttan alta ise kırmızı elma tadı geliyordu. Kadifemsi bir içime sahip güzel bir çekirdek. Almayı düşünen varsa indirim bitmeden denesin bence 😊
tatlı, temiz, içimi güzel bir kahve. afiyet olsun!

Merhabalar sevgili arkadaşlar.

İlginiz için teşekkür ederiz öncelikle. Yoğun istek üzerine dükkan rafı için ayırdığımız 8 adet 100 gram ve 2 adet 250gram nat. anaerobik kolombiya geshalardan 5 adet 100 gram ve 2 adet 250 gram internet sitesine eklenmiştir. Almak isteyip stok göremeyenlere duyurulur, şimdiden teşekkürler afiyet olsun.

.
.
.

Bahsi geçen raftaki La Divisia - Geisha Natural Anaerobic Geisha'lardan biri bugün bana ulaştı. Kavrum tarihi 18 Kasım olduğu için beklemeden içebildim. Paketin arkasında yer alan filtre demleme önerisini referans alarak bir demleme yaptım. Tadım notlarında geçen kırmızı meyveler ve dağ çileğini aldım, içimi oldukça güzel bir kahveydi. After taste abartmak istemiyorum ama sanırım boğazımda 1 saat civarı hafif bir dağ çileği aroması kaldı. Kahveden sonra bir yeme/içme yapmamıştım.

17 gr / 250 ml
94 derece damacana su
Timemore C2 - 22 klik
Kalita 185 - 50 ml, 140 ml, 200 ml, 250 ml
Bitiş 2:35

@zumrutkaraca bugün bir paket daha kahve geldi, mükerrer gönderim (sipariş #9495) yapmışsınız. Başka kargolar da beklediğim için teslim almış bulundum, yoksa gönderiyi kabul etmezdim. Size nasıl geri gönderebilirim?

Evet, 100 gr Geisha geldi.

kolombiya strawberry demleyen oldu mu acaba?

kolombiya strawberry demleyen oldu mu acaba?
Eylül ayında ki aylık alımda ilk denemiştim. Hafif gövdeli , ahududu mayhoşluğu sonu bence bitter çikolata tadın da aftertaste çikolataya batırılmış kırmızı meyve . İndirim de aldığım çekirdek çok sert çwkerken bayağı zorlandım . Asidite daha canlı parlak..

Geri