• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

valfin çok bir önemi yok, valften fazla basınçlı hava tahliye olacak kadar gaz salınımı olmuyor zaten paketi sıkınca anca hava çıkıyor

valfin çok bir önemi yok, valften fazla basınçlı hava tahliye olacak kadar gaz salınımı olmuyor zaten paketi sıkınca anca hava çıkıyor
+1. Daha geçenlerde yaklaşık 15 gün hiç dokunmadığım bir paket kahveyi elimle sıktığımda baya ıslık çaldı paket, dışarıya gaz çıkışı neredeyse hiç olmamış.

İnternet sitesinde Single Origin de seçseniz, Espresso da seçseniz çoğunlukla aynı kahveler karşımıza çıkıyor. Detaya baktığımda da Filtre-Espresso görüyorum. Alırken de espresso diye bir tercih yapamıyorum. Çekirdekleri Proabador gibi omniroast mu ? Espresso için denemek istiyorum ama emin olamadım.

"Espresso bir demleme yöntemi olmakla birlikte espressoya özel bir kavrum seviyemiz bulunmamaktadır. Amacımız, dengeli, tatlı bir çekirdek ve güçlü bir aroma hissidir. Aynı zamanda süt ile kullanıldığında da acı ve yanık tatlar sunmamalıdır. İyi bir espresso katmanlı, zengin bir aroma ve meyvemsi derinliği yansıtan tatlar sunmalıdır. Sitemizde espresso sayfasında görüntülenen çekirdekler espresso kavrum şeklinde ayrıştırılmamıştır. Espresso olarak tadıp denediğimiz ve beğendiğimiz çekirdekleri bu şekilde sınıflandırıyoruz."

gardelli de valvsiz paket kullaniyor

"Espresso bir demleme yöntemi olmakla birlikte espressoya özel bir kavrum seviyemiz bulunmamaktadır. Amacımız, dengeli, tatlı bir çekirdek ve güçlü bir aroma hissidir. Aynı zamanda süt ile kullanıldığında da acı ve yanık tatlar sunmamalıdır. İyi bir espresso katmanlı, zengin bir aroma ve meyvemsi derinliği yansıtan tatlar sunmalıdır. Sitemizde espresso sayfasında görüntülenen çekirdekler espresso kavrum şeklinde ayrıştırılmamıştır. Espresso olarak tadıp denediğimiz ve beğendiğimiz çekirdekleri bu şekilde sınıflandırıyoruz."

Tadım paketi oluşturma kısmında 200₺ üzerine %10 indirim olduğu yazıyor ama indirimi uygulamıyor, bir hata mı var yoksa süresi mi bitti?

Elimdekileri tüketince bu iki çekirdeğe iki çekirdek daha ekleyerek deneme paketi almayı düşünüyorum ben de. Yorumlarınızı bekliyor olacağım :)
Bugün Endonezya Kayumas Estate'i denedim ilk defa. Kavrum üzerinden 11 gün geçtikten sonra demledim.
Reçete şu şekilde:

Timemore plastik Crystal Eye dripper 02
Molent G50 öğütücü - 35 klik
Cafec Traditional filtre kağıdı
94°C Buzdağı damacana su
22/350 oran
60 ml blooming 35 sn bekleme, sonrasında tek seferde 350 ml tamamlama 02:23 bitiş

Pürüzsüz, damağı yormayan bir kahve ortaya çıktı. Beklenenin aksine asiditesi hiç kendini belli etmedi. Aksine ben, zamanı geçmeye başlamış papaz eriği (kabuklu cevizden büyük-kocaman ve yumuşamış yeşil erik) tadı aldım, o hafif içi geçmiş tatlılık bariz geldi. Pomelo da yemiştim geçtiğimiz yaz aslında ama onu alamadım. Gövdesi orta-az, yormayan bir fincan kahve içtim ve beğendim.

Uzun zamandır denemek istediğim bir kavurucuydu. Kahvelerini çok sevdim. Daha önce denemediğim için pişman oldum.
Firmayla iletişime geçip üçlü deneme paketi oluşturdum:
• Kolombiya Huber Castillo Anaerobik
• Nikaragua Finca Aurora
• Endonezya Kayumas Estate

Favorim Kolombiya oldu. Gerçekten çilek ve kırmızı meyve notlarını hissettiren bir kahve. Demleme hatası yapsam da tadını hissettirdi. Kawa'nın Rwandasına benzettim. Kavrulalı 3 hafta olmuş, kavanozu açınca mis gibi kokuyor 🍓

Cafec traditional filtre kullanıyorum
16 gram / 240 ml
93° su
Molent g50 36 klik
50 ml blooming gerisi tek döküş olarak demledim genellikle.

Diğer kahveler de güzeldi ama ben biraz daha keskin notları almayı sevdiğim için Kolombiya övmüş oldum 🤓

Uzun zamandır denemek istediğim bir kavurucuydu. Kahvelerini çok sevdim. Daha önce denemediğim için pişman oldum.
• Nikaragua Finca Aurora

Favorim Kolombiya oldu. Gerçekten çilek ve kırmızı meyve notlarını hissettiren bir kahve. Demleme hatası yapsam da tadını hissettirdi. Kawa'nın Rwandasına benzettim. Kavrulalı 3 hafta olmuş, kavanozu açınca mis gibi kokuyor 🍓

16 gram / 240 ml
93° su
Molent g50 36 klik

Diğer kahveler de güzeldi ama ben biraz daha keskin notları almayı sevdiğim için Kolombiya övmüş oldum 🤓
Kesinlikle Kolombiya konusunda size katılıyorum. Zümrüt hocam Ankara için büyük şans. 🙏🙂

• Nikaragua Finca Aurora

16 gram / 240 ml
93° su
Molent g50 36 klik

Kolombiya sitede göremedim kalmamış sanırım

Ben aldıktan sonra tükendi sanırım. Tekrar eklerlerse pek yapmadığım bir şey yapıp 250 gramlık paket alabilirim ☺
Tadım Tarifin iştah açıcı o yüzden merak ettim, bende denemek isterim.

26 Mart kavrumu Finca Aurora'yı bugün Delter Press'te denedim.

14/200 oran
Timemore G1 16 klik
50+75+75 presleme

Biraz aceleyle demlemem gerekti ve sadece vücuduma biraz kafein girsin diye yaptığım bir demlemeydi o yüzden süre tutamadım ve kendi evimde olmadığım için kullandığım su mecburen Saka damacanaydı ama ortaya inanılmaz bir kayısı-portakal suyu çıktı. Bu güne kadar yaptığım en özensiz demlemelerden birisiydi buna rağmen tadım notları inanılmaz netti.

Daha düzgün bir demlemeyle ortaya ne çıkar acaba çok merak ediyorum.

Bir bombe'dir gidiyor. Null da profil çıkarıyordu, instagram'da denk geldim. Bakalım kimde patlayacak. :)

Bu 3 lü etiyopya için 150 şer gramlık bir tadım paketi çıkartsa Zümrüt bey çok güzel olurdu.

direct trade ile direkt çiftlikten alım yapan Ulusal Coffee Speciality Green Coffee çatısında Enis Yurtçu'nun kahveleri..
bakalım umarım güzel gelişmeler olur..

Zümrüt bey yapıştırmış Etiyopya’ları :)

Bir bombe'dir gidiyor. Null da profil çıkarıyordu, instagram'da denk geldim. Bakalım kimde patlayacak. :)

direct trade ile direkt çiftlikten alım yapan Ulusal Coffee Speciality Green Coffee çatısında Enis Yurtçu'nun kahveleri..
bakalım umarım güzel gelişmeler olur..

Vay be, tam künyeleri var mı acaba...

Geri