+1. Daha geçenlerde yaklaşık 15 gün hiç dokunmadığım bir paket kahveyi elimle sıktığımda baya ıslık çaldı paket, dışarıya gaz çıkışı neredeyse hiç olmamış.valfin çok bir önemi yok, valften fazla basınçlı hava tahliye olacak kadar gaz salınımı olmuyor zaten paketi sıkınca anca hava çıkıyor
İnternet sitesinde Single Origin de seçseniz, Espresso da seçseniz çoğunlukla aynı kahveler karşımıza çıkıyor. Detaya baktığımda da Filtre-Espresso görüyorum. Alırken de espresso diye bir tercih yapamıyorum. Çekirdekleri Proabador gibi omniroast mu ? Espresso için denemek istiyorum ama emin olamadım.
www.zumrutkaraca.com
Tadım paketi oluşturma kısmında 200₺ üzerine %10 indirim olduğu yazıyor ama indirimi uygulamıyor, bir hata mı var yoksa süresi mi bitti?"Espresso bir demleme yöntemi olmakla birlikte espressoya özel bir kavrum seviyemiz bulunmamaktadır. Amacımız, dengeli, tatlı bir çekirdek ve güçlü bir aroma hissidir. Aynı zamanda süt ile kullanıldığında da acı ve yanık tatlar sunmamalıdır. İyi bir espresso katmanlı, zengin bir aroma ve meyvemsi derinliği yansıtan tatlar sunmalıdır. Sitemizde espresso sayfasında görüntülenen çekirdekler espresso kavrum şeklinde ayrıştırılmamıştır. Espresso olarak tadıp denediğimiz ve beğendiğimiz çekirdekleri bu şekilde sınıflandırıyoruz."
![]()
Kavurma Profilimiz - Zümrüt Karaca Coffee Roastery
KAVURMA PROFİLİMİZ Bir kahveden maksimum lezzet ve keyif alınabilmesinin kaliteli bir çekirdeğe ve usta bir kavurmaya bağlı olduğu bir gerçektir. Farklı demleme teknikleri, farklı öğütme seviyelerinin yanı sıra uygun bir kavurma seviyesi de gerektirir. Filtre yönteminde kahve 3-4 dakikaya kadar...www.zumrutkaraca.com
8 şubat sondu.Tadım paketi oluşturma kısmında 200₺ üzerine %10 indirim olduğu yazıyor ama indirimi uygulamıyor, bir hata mı var yoksa süresi mi bitti?
Bugün Endonezya Kayumas Estate'i denedim ilk defa. Kavrum üzerinden 11 gün geçtikten sonra demledim.Elimdekileri tüketince bu iki çekirdeğe iki çekirdek daha ekleyerek deneme paketi almayı düşünüyorum ben de. Yorumlarınızı bekliyor olacağım![]()
Kesinlikle Kolombiya konusunda size katılıyorum. Zümrüt hocam Ankara için büyük şans.Uzun zamandır denemek istediğim bir kavurucuydu. Kahvelerini çok sevdim. Daha önce denemediğim için pişman oldum.
Firmayla iletişime geçip üçlü deneme paketi oluşturdum:
• Kolombiya Huber Castillo Anaerobik
• Nikaragua Finca Aurora
• Endonezya Kayumas Estate
Favorim Kolombiya oldu. Gerçekten çilek ve kırmızı meyve notlarını hissettiren bir kahve. Demleme hatası yapsam da tadını hissettirdi. Kawa'nın Rwandasına benzettim. Kavrulalı 3 hafta olmuş, kavanozu açınca mis gibi kokuyor
Cafec traditional filtre kullanıyorum
16 gram / 240 ml
93° su
Molent g50 36 klik
50 ml blooming gerisi tek döküş olarak demledim genellikle.
Diğer kahveler de güzeldi ama ben biraz daha keskin notları almayı sevdiğim için Kolombiya övmüş oldum![]()
Kolombiya sitede göremedim kalmamış sanırımUzun zamandır denemek istediğim bir kavurucuydu. Kahvelerini çok sevdim. Daha önce denemediğim için pişman oldum.
Firmayla iletişime geçip üçlü deneme paketi oluşturdum:
• Kolombiya Huber Castillo Anaerobik
• Nikaragua Finca Aurora
• Endonezya Kayumas Estate
Favorim Kolombiya oldu. Gerçekten çilek ve kırmızı meyve notlarını hissettiren bir kahve. Demleme hatası yapsam da tadını hissettirdi. Kawa'nın Rwandasına benzettim. Kavrulalı 3 hafta olmuş, kavanozu açınca mis gibi kokuyor
Cafec traditional filtre kullanıyorum
16 gram / 240 ml
93° su
Molent g50 36 klik
50 ml blooming gerisi tek döküş olarak demledim genellikle.
Diğer kahveler de güzeldi ama ben biraz daha keskin notları almayı sevdiğim için Kolombiya övmüş oldum![]()
Ben aldıktan sonra tükendi sanırım. Tekrar eklerlerse pek yapmadığım bir şey yapıp 250 gramlık paket alabilirim ☺Kolombiya sitede göremedim kalmamış sanırım
Tadım Tarifin iştah açıcı o yüzden merak ettim, bende denemek isterim.Ben aldıktan sonra tükendi sanırım. Tekrar eklerlerse pek yapmadığım bir şey yapıp 250 gramlık paket alabilirim ☺
www.zumrutkaraca.com
www.zumrutkaraca.com
www.instagram.com
Zümrüt bey yapıştırmış Etiyopya’ları
![]()
Banko Gutiti - Natural - Zümrüt Karaca Coffee Roastery
mandalina - portakal - sütlü bonbonwww.zumrutkaraca.com
![]()
Refisa - Zümrüt Karaca Coffee Roastery
Menekşe Kuru Meyveler Şeftali Üzüm Şekerlemewww.zumrutkaraca.com
![]()
Bir bombe'dir gidiyor. Null da profil çıkarıyordu, instagram'da denk geldim. Bakalım kimde patlayacak.![]()
direct trade ile direkt çiftlikten alım yapan Ulusal Coffee Speciality Green Coffee çatısında Enis Yurtçu'nun kahveleri..
bakalım umarım güzel gelişmeler olur..![]()
Ulusal Gıda Specialty Coffee (@ulusalcoffee) • Instagram photos and videos
999 Followers, 1,436 Following, 8 Posts - See Instagram photos and videos from Ulusal Gıda Specialty Coffee (@ulusalcoffee)www.instagram.com
henüz çok taze bir girişim, yavaş yavaş gelir güncellemeler.. birçok kavurucuda göreceğiz gibi önümüzdeki günlerde..Vay be, tam künyeleri var mı acaba...