M
mimds
Guest
Ne diyeyim arkadaşlar siz de haklısınız... Konuşulanlar ağırlıklı olarak kahvenin fiyatı, ucuz iyidir ve fincan performansları...
Oysa bu başlıkta;
* bu ülkede neden kavurucuların hala doğru dürüst kahvelerin künye bilgilerini, özellikle de hasat yılını, tedarikçilerini yazmadıkları,
* neden hemen hemen hiç bir kavurucumuzun, özellikle de büyüklerin doğru dürüst çiftlik gezmediğini ve direk alım yapma zahmetine girmediğini, sadece kopyala yapıştır kavur yaptıklarını,
* neden tedarikçiler ne getirirse onlara mahkum olduklarını,
* tedarikçilerin bu anlamda niteliklerini, kaçının ve hanglerinin gerçek anlamda nitelikli yeşil getirip getirmediklerini, kendilerinin hangi yolla yeşil çekirdek tedarik ettiklerini,
* piyasada satılan ister ucuz ister pahalı kahvelerin kaçta kaçının gerçek anlamda nitelikli oldukları,
* neden hep aynı çekirdeklerin dolaştığını, iç piyasanın bu anlamda kısırlığını,
* görece olarak ucuz gibi görünmelerine rağmen Polonyalı, Slovak, Romen, Rus kavuruclar bile patır patır dünyanın her yerine kahve satabilirken neden hiç bir kavurucumuzun yurt dışınaki ev demleyicileri tarafından bilinmediği, tanınmadığı, alışveriş yapmadıkları,
* neden kavurucularımızın belli vasat çekirdekler dışında zaman zaman da olsa bizi daha üst düzey kahvelerle buluşturmadıkları...
* pandemiden dolayı kahve üretiminin, üreticilerinin durumu, yakın gelecekte bizi neler beklediği
* bu sürecin kahve fiyatlarına nasıl yansıdığı, bunun bize yani kur farklarıyla birlikte ithalata, kavuruculara ve biz tüketicilere nasıl yansıdığı...
gibi gibi gibi... o kadar çok konu var ki... ama varsa yoksa kazık yiyoruz, o ucuz çekirdekler daha iyi, vs vs vs... Nitelikli kahve kültürüne dair bunlardan öte konuşulan bir şey yok...
Oysa bu başlıkta;
* bu ülkede neden kavurucuların hala doğru dürüst kahvelerin künye bilgilerini, özellikle de hasat yılını, tedarikçilerini yazmadıkları,
* neden hemen hemen hiç bir kavurucumuzun, özellikle de büyüklerin doğru dürüst çiftlik gezmediğini ve direk alım yapma zahmetine girmediğini, sadece kopyala yapıştır kavur yaptıklarını,
* neden tedarikçiler ne getirirse onlara mahkum olduklarını,
* tedarikçilerin bu anlamda niteliklerini, kaçının ve hanglerinin gerçek anlamda nitelikli yeşil getirip getirmediklerini, kendilerinin hangi yolla yeşil çekirdek tedarik ettiklerini,
* piyasada satılan ister ucuz ister pahalı kahvelerin kaçta kaçının gerçek anlamda nitelikli oldukları,
* neden hep aynı çekirdeklerin dolaştığını, iç piyasanın bu anlamda kısırlığını,
* görece olarak ucuz gibi görünmelerine rağmen Polonyalı, Slovak, Romen, Rus kavuruclar bile patır patır dünyanın her yerine kahve satabilirken neden hiç bir kavurucumuzun yurt dışınaki ev demleyicileri tarafından bilinmediği, tanınmadığı, alışveriş yapmadıkları,
* neden kavurucularımızın belli vasat çekirdekler dışında zaman zaman da olsa bizi daha üst düzey kahvelerle buluşturmadıkları...
* pandemiden dolayı kahve üretiminin, üreticilerinin durumu, yakın gelecekte bizi neler beklediği
* bu sürecin kahve fiyatlarına nasıl yansıdığı, bunun bize yani kur farklarıyla birlikte ithalata, kavuruculara ve biz tüketicilere nasıl yansıdığı...
gibi gibi gibi... o kadar çok konu var ki... ama varsa yoksa kazık yiyoruz, o ucuz çekirdekler daha iyi, vs vs vs... Nitelikli kahve kültürüne dair bunlardan öte konuşulan bir şey yok...