• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Yeni(2020) hasat 'nitelikli' kahve fiyatları!

• Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi
M

mimds

Guest
Ne acıdır ki şu başlık altında bile sadece fiyata kilitleniyoruz :(

Oysa nitelikli olmanın hiç yerine gelmeyen bir çok olmazsa olmazı var... Tedarikçiler konusu mesela, nedense hiç konuşulmuyor... Bugün iyi kötü güvenilir bir tedarikçiden ortalama kaça alınabiliyor yeşil çekirdek? Sahi piyasadaki küçük ya da büyük tedarikçiler, bunların kaçı gerçekten 'nitelikli' çekirdek getiriyor?

Diğer taraftan, satın aldığımız ürünün gerçekten künyesi şeffaf, 'izlenebilir', söylendiği gibi 'nitelikli' olup olmadığına henüz bakamadık... Açıkçası epeyce bir zaman önce bu konuda tatminkar bilgi vermeyen hiç bir kavurucudan alım yapmayacağımı söylemiştim... İstedikleri kadar indirim vs yapsınlar, bir yerlerde bazı ilkelerimiz olmalı... Mesela hasat yılı yazılmalı mutlaka... eski hasat, ucuzsa ucuz ona göre alıcısı mutlaka olacaktır, yazılmalı mutlaka! ama yazmayınca yeni hasat getirenle haksız rekabet oluyor... Kavurucu arkadaşlar ne düşünüyor acaba bu konularda?

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Ne acıdır ki şu başlık altında bile sadece fiyata kilitleniyoruz :(

Oysa nitelikli olmanın hiç yerine gelmeyen bir çok olmazsa olmazı var... Tedarikçiler konusu mesela, nedense hiç konuşulmuyor... Bugün iyi kötü güvenilir bir tedarikçiden ortalama kaça alınabiliyor yeşil çekirdek? Sahi piyasadaki küçük ya da büyük tedarikçiler, bunların kaçı gerçekten 'nitelikli' çekirdek getiriyor?

Diğer taraftan, satın aldığımız ürünün gerçekten künyesi şeffaf, 'izlenebilir', söylendiği gibi 'nitelikli' olup olmadığına henüz bakamadık... Açıkçası epeyce bir zaman önce bu konuda tatminkar bilgi vermeyen hiç bir kavurucudan alım yapmayacağımı söylemiştim... İstedikleri kadar indirim vs yapsınlar, bir yerlerde bazı ilkelerimiz olmalı... Mesela hasat yılı yazılmalı mutlaka... eski hasat, ucuzsa ucuz ona göre alıcısı mutlaka olacaktır, yazılmalı mutlaka! ama yazmayınca yeni hasat getirenle haksız rekabet oluyor... Kavurucu arkadaşlar ne düşünüyor acaba bu konularda?

Künye konusunda epey uğraş veriyoruz, bence sesimiz yavaş yavaş duyulmaya başladı. Eski hassat kahvenin de kötü olmadığını anlayacak bir topluluğuz. Bu konuda herkes şeffaf olabilir.

Dediğin gibi nitelikli kahve şeffaflıktan geçiyor. Ülkemizde ticari kaygılar maalesef bu niteliklerin önüne geçiyor :(

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3 , baratza encore
Ekipmanlar
soy c2g, brikka 2 cups, överst, v60, kalita
50 TL'ye bu kur ile mikrolot diye satılan kahveyi içer misiniz?

86 puan / 6 dolares /2020

her kavurmada kilo başına 20 tl kavurma makinesi amortismanı mı oluyor? 250 gramı paket için ben bile 12 lira ödemiyor iken esnafta kargocu ile anlaşmasına az dikkat ediversin. dediğim gibi illa masal anlatılacaksa pamuk premses felan.. hadi olmadı en kötüsü kırmızı başlıklı kız ;)

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar
kilo başına kavurma gideri 20 tl de ayrı bir güzellik bu arada ;)

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar
arkadaşlar eski forumdan beri aynı muhabbetler.. gerçekten baydı artık. bakın tekrar tekrar yazıyorum. hayvan terli yemiyor bunları. bir çoğumuz kötü niyetinizin de kazıkçılığınızın da farkındayız, artık yeter! siz satın, biz alalım eyvallah ama insanı salak yerine koymaya çalışmayın :mad::mad::mad::mad::mad:

Minyak

İyi Bilinen Üye
Talep daha ucuz kahve ise bir noktadan sonra arz hileli olmaya mahkum. Türkiye'de bu eşik son aylarda fazlası ile geçildi. Topluluk olarak sizlere güzel bir özeleştiri konusu...

Daha fazla yazmayacağım üsluptan dolayı.

Vaper

Yeni Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
Ana sora’nın 1 LB yani yaklaşık yarım kilosu ihracatçıda 4 usd olmuş. Ticari kahveler ise aynı ihracatçıda 1usd olan bile var. Tabi ticari yüklü alımlarda bu fiyat oldukça düşüyordur diye tahmin ediyorum ama yine de iyi ürün iyi para..
668D1D8B-5CE7-4078-82E8-D2BCDCC500D9.jpeg

M

mimds

Guest
Arkadaşlar bu başlığı başta kendim olmak üzere bu forumda bulunan herkes birseyler paylaşalım öğrenelim diye açtım, birbirimizi suçlamak ya da günah keçisi ilan etmek için değil... Lütfen birbirimizi kıracak üsluptan kaçınalım... Bakin bazılarınız eskiden beri bu konunun içinde olabilir, buradaki insanların hepsinden fazla birseyler biliyor olabilirsiniz, musade edin biz de öğrenelim bunlari... daha konunun basinda konuşamayacak hale gelmeyelim...rica ediyorum herkesten

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Ana sora’nın 1 LB yani yaklaşık yarım kilosu ihracatçıda 4 usd olmuş. Ticari kahveler ise aynı ihracatçıda 1usd olan bile var. Tabi ticari yüklü alımlarda bu fiyat oldukça düşüyordur diye tahmin ediyorum ama yine de iyi ürün iyi para..
Ekli dosyayı görüntüle 4297

Hayır, hayır, ve hayır. Dikkat ederseniz hasat tarihi 2021 yazıyor, ön sipariş. Bizim aldığımız Ana Sora ithalatçıda pound olarak 3,4 dolar idi.

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Türkiye spot fiyatı 8-15 dolar arası değişen çekirdeklerden içiyoruz şu an, şükür ki imports'tan falcon'a kadar hepsine üyeliğim var, kavurucularımız paylaşmasa da öğreniyoruz...

Vaper

Yeni Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
Hayır, hayır, ve hayır. Dikkat ederseniz hasat tarihi 2021 yazıyor, ön sipariş. Bizim aldığımız Ana Sora ithalatçıda pound olarak 3,4 dolar idi.
Doğrudur hocam ben ticari olarak sektörün içinde değilim, o yüzden bir iddiam yok, konu açılınca merak edip kısa bir araştırma yaptım sadece. Asıl vurgulamak istediğim nitelikli dediğimiz kahve ile ticari kahveler arasında çok fazla fiyat farkı olduğu.

nuclearmoonrise

İyi Bilinen Üye
Şurada küçük bir öz eleştiri yapsam herhalde linç yemem. 30 liraya 40 liraya nitelikli kahve satan sattığını iddia eden yerler var ama ben dahil bence çoğumuz kahve almaya sıra geldiğinde 65 - 85 liraya satılan kahveleri merak ediyoruz ona yöneliyoruz. Günün kahvesinde 30 liraya aldığı kahvesini paylaşan gördünüz mü :d

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar
günün kahvesi başlığına epeydir girmiyorum. geçen kold bru için ticari satan bir küçük esnafımızdan birlik çekirdeği aldım. hadi almış iken de bir espresso çekeyim dedim. birlik guatemalasından (hue) arçelik ile oldukça lezzetli bir shot aldım. bitter tat yok, asidite rahatsız etmeyecek kadar az, iyi kötü fındık aromaları bir şeyler de geliyor alttan. yani uzun lafın kısası bilemiyorum altan ;)

SonySinger

İyi Bilinen Üye
250 gr 70 - 75 tl ye gerçekten nitelikli diyebileceğim bir lezzet tatsam, kur/gider/vergi zart zurt bahanelerine tamam diyeceğim de 8. Ay bitti henüz kahveden anlayan birine "şunu dene" diyeceğim bir yerli kavruma rastlamadım. Geçen yıl durum bu kadar vahim değildi. 2 yıl önce ancak ortalama diye alacağım montag funky berry ayarında bir çekirdeğe bile bu yıl 70 liralara rastlamadıysam evet öz eleştiri yapayım, bu sene talaşa kahve diye dünyanın parasını vermişim...

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
250 gr 70 - 75 tl ye gerçekten nitelikli diyebileceğim bir lezzet tatsam, kur/gider/vergi zart zurt bahanelerine tamam diyeceğim de 8. Ay bitti henüz kahveden anlayan birine "şunu dene" diyeceğim bir yerli kavruma rastlamadım. Geçen yıl durum bu kadar vahim değildi. 2 yıl önce ancak ortalama diye alacağım montag funky berry ayarında bir çekirdeğe bile bu yıl 70 liralara rastlamadıysam evet öz eleştiri yapayım, bu sene talaşa kahve diye dünyanın parasını vermişim...
El Boqueron, Ana Sora belirttiğiniz fiyat segmentinde iyi kahvelerdi bu sene. CD Tabu Burka iyiydi. Cihan Beyin Null getirdiği burundiler çok iyi yine. Yine bu aykı alımda denediğim probador colectiva waykan bölgesel seçim hem espresso hem filtre iyi sonuç verdi. Aynı şekilde Kenya da çok iyi bir kahve. Zümrüt beyin sattığı MBC nin ithal ettiği idido iyi bir çekirdek. Sizin sahip olduğuz farkındalığa ne kadar çok kişi sahip olursa iyiye yönelik o kadar çok talep olur. Sektörde 2-3 tedarikçi yerine firmalar kendileri çekirdek ithal eder.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar
El Boqueron, Ana Sora belirttiğiniz fiyat segmentinde iyi kahvelerdi bu sene. CD Tabu Burka iyiydi. Cihan Beyin Null getirdiği burundiler çok iyi yine. Yine bu aykı alımda denediğim probador colectiva waykan bölgesel seçim hem espresso hem filtre iyi sonuç verdi. Aynı şekilde Kenya da çok iyi bir kahve. Zümrüt beyin sattığı MBC nin ithal ettiği idido iyi bir çekirdek. Sizin sahip olduğuz farkındalığa ne kadar çok kişi sahip olursa iyiye yönelik o kadar çok talep olur. Sektörde 2-3 tedarikçi yerine firmalar kendileri çekirdek ithal eder.

bukeron o 50 liralık fiyatı ile nice 60-70 liralık kahveden çok daha başarılıydı. yani ucuza da lezzetli ve nitelikli kahve içmek mümkün. ahh bir de espresso kavrumu olaydı iyiydi.