• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Yeni(2020) hasat 'nitelikli' kahve fiyatları!

• Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
bukeron o 50 liralık fiyatı ile nice 60-70 liralık kahveden çok daha başarılıydı. yani ucuza da lezzetli ve nitelikli kahve içmek mümkün. ahh bir de espresso kavrumu olaydı iyiydi.
Probador Omni kavuruyor ben El Boqueron 1.5 kg a yakın espresso olarak tükettim. Bu ay ki alıma katıldıysan kesinlikle Waykan Bölgesel seçimi öneririm. Katılmadıysan bile 250gr 55 tl.
Güçlü ve tatlı damakta hoş bir tat bırakan asidite var sonrası tatlı bir ortası bitişi ise kalıcı ve muazzam. La Cabra ayarında bir çekirdek olmuş.

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Probador Omni kavuruyor ben El Boqueron 1.5 kg a yakın espresso olarak tükettim. Bu ay ki alıma katıldıysan kesinlikle Waykan Bölgesel seçimi öneririm. Katılmadıysan bile 250gr 55 tl.
Güçlü ve tatlı damakta hoş bir tat bırakan asidite var sonrası tatlı bir ortası bitişi ise kalıcı ve muazzam. La Cabra ayarında bir çekirdek olmuş.
@deniz 1 kg ı da 186 TL.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3 , baratza encore
Ekipmanlar
soy c2g, brikka 2 cups, överst, v60, kalita
valla waykan ı aldım, hem de oldukça ;) allahtan pek bir beklentim yoktu kold bru için almıştım. dümdüz bir kahve geldi bana. ne TK ne de ESPde pek tat vermedi. ha şu güzelliği var nitelikli TK sevmeyen misafire ikram edilebilecek bir kahve. kold bru yapıp tonikle yuvarlıyorum :)

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
valla waykan ı aldım, hem de oldukça ;) allahtan pek bir beklentim yoktu kold bru için almıştım. dümdüz bir kahve geldi bana. ne TK ne de ESPde pek tat vermedi. ha şu güzelliği var nitelikli TK sevmeyen misafire ikram edilebilecek bir kahve. kold bru yapıp tonikle yuvarlıyorum :)
Bozdoğan Madranla çok iyi sonuç veriyor bambaşka kahveye dönüşüyor bi dene hocam :)

nuclearmoonrise

İyi Bilinen Üye
Waykan öyle çok dikkatimi çekmedi fiyat performans mı onu da bilmem ama lezzetli bir kahve ve "düz" değil bana göre kesinlikle.

Edit: tabi ben espresso veya türk kahvesinde denemedim.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar
Waykan öyle çok dikkatimi çekmedi fiyat performans mı onu da bilmem ama lezzetli bir kahve ve "düz" değil bana göre kesinlikle.

Edit: tabi ben espresso veya türk kahvesinde denemedim.

doğrudur hocam ben de soğuk harici demlemede denemedim. hatta en son ne zaman demleme yaptım onu da hatırlayamıyorum. ama şu konuda ısrarcıyım: waykan, bir yeni bukeron değil, keşke olsa..

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar
kötü demiyorum zaten benim işimi fazlası ile görüyor. düşük beklenti ile aldım afiyetle içiyorum.

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
doğrudur hocam ben de soğuk harici demlemede denemedim. hatta en son ne zaman demleme yaptım onu da hatırlayamıyorum. ama şu konuda ısrarcıyım: waykan, bir yeni bukeron değil, keşke olsa..
Tad profili çok farklı, boqueron daha canlı ve tatlı bir kahveyken, waykan asidik tarafı yüksek bir kahve birde temiz bir kahve geçişleri çok rahat farkediyorsun. İlk yudum yüksek parlak tatlı asidite arkasında gelen tatlı meyvemsilik damakta kalan güçlü bir tat. Bianca kullananlar arasında ufak bir grubumuz var deneyen be dahil 3 kişi çekirdekten çok memnun. Su olarak 120ppm civarı deneyebilirsin. Senin kullandığın cihaz nedir?

fonder

İyi Bilinen Üye
İsim
Fatih Mehmet Önder
Daha fazla  
İsim
Fatih Mehmet Önder
Espresso Makinesi
Lelit Grace
Değirmen
Comandante, Eureka Crono
Ekipmanlar
V60, Delterpress
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Keçiören
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Çankaya (Söğütözü)
Tad profili çok farklı, boqueron daha canlı ve tatlı bir kahveyken, waykan asidik tarafı yüksek bir kahve birde temiz bir kahve geçişleri çok rahat farkediyorsun. İlk yudum yüksek parlak tatlı asidite arkasında gelen tatlı meyvemsilik damakta kalan güçlü bir tat. Bianca kullananlar arasında ufak bir grubumuz var deneyen be dahil 3 kişi çekirdekten çok memnun. Su olarak 120ppm civarı deneyebilirsin. Senin kullandığın cihaz nedir?
Waykan ile ben de bir espresso denemesi yaptım dediğiniz gibi bir tat profili vardı. Ben buzdağı su kullandım siz hangi suyu kullanıyorsunuz?

mancho

İyi Bilinen Üye
Türkiye'de kahveyi pahalı mı ucuz mu alıyoruz? Bunu bilmek için benzer kahveler yurtdışında perakende olarak kaça satılıyor ona bakmak lazım bence. Ben yurtdışı perakende piyasayı hiç bilmiyorum, bilen arkadaşlar yanıtlayabilirse sevinirim.

SonySinger

İyi Bilinen Üye
Waykan v60, delter, clever, tk denedim. Çeşitli öğütüm kalınlığı ve sıcaklıklarla. Her şartta düz bir kahve. Burada damak farklılıkları devrede muhtemelen, bu nedenle şöyle söyleyim bazı çekirdekler vardır aromaları, kokuları bariz ve belirgindir, bazı baskın notaları vardır, öyle ki bunları pek eğitimli olmayan damaklar bile algılar, buna geçen yılın paper el paraiso ile örnek verecek olursak deneyen hemen herkes çilek notalarını almıştır muhtemelen. Boqueronda ben hafif kaysı, şeftali aromları almıştım, yoğun bir meyve ya da çiçek tadı vs algılayamamıştım. Waykan ise bende bariz bir tadım hissi yaratmadı, yani şunun aromasını, notasını hissettim diyemem ama "nitelikli" olarak değil nota makam aramaksızın günlük tüketim amaçlı alacaklara ancak önerebilirim. Akşam rahat koltuğunuza yerleşip, hafif bir müzik eşliğinde farkındalıklı bir kahve keyfi için önereceğim bir çekirdek değil. Fiyat olarak da genel durum göz önüne alındığında Abdurrahman çelebi.

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Waykan v60, delter, clever, tk denedim. Çeşitli öğütüm kalınlığı ve sıcaklıklarla. Her şartta düz bir kahve. Burada damak farklılıkları devrede muhtemelen, bu nedenle şöyle söyleyim bazı çekirdekler vardır aromaları, kokuları bariz ve belirgindir, bazı baskın notaları vardır, öyle ki bunları pek eğitimli olmayan damaklar bile algılar, buna geçen yılın paper el paraiso ile örnek verecek olursak deneyen hemen herkes çilek notalarını almıştır muhtemelen. Boqueronda ben hafif kaysı, şeftali aromları almıştım, yoğun bir meyve ya da çiçek tadı vs algılayamamıştım. Waykan ise bende bariz bir tadım hissi yaratmadı, yani şunun aromasını, notasını hissettim diyemem ama "nitelikli" olarak değil nota makam aramaksızın günlük tüketim amaçlı alacaklara ancak önerebilirim. Akşam rahat koltuğunuza yerleşip, hafif bir müzik eşliğinde farkındalıklı bir kahve keyfi için önereceğim bir çekirdek değil. Fiyat olarak da genel durum göz önüne alındığında Abdurrahman çelebi.
Yazdığınız yöntemlerim hiçbiri ile demleme yapmadım. Sadece espresso demledim. Benim yorumum sadece espresso demlemeye yönelikti. Sanırım siz espresso denemediniz.

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Waykan ile ben de bir espresso denemesi yaptım dediğiniz gibi bir tat profili vardı. Ben buzdağı su kullandım siz hangi suyu kullanıyorsunuz?

110 ppm su kullandım. Musluk suyunu birkaç gün sonra detaylı bilgisini vereceğim sistemle arıttım.

SonySinger

İyi Bilinen Üye
Yazdığınız yöntemlerim hiçbiri ile demleme yapmadım. Sadece espresso demledim. Benim yorumum sadece espresso demlemeye yönelikti. Sanırım siz espresso denemediniz.

Hayır espresso denemedim. Yorumumu bir cevap ya da itiraz niteliğinde değil de kişisel deneyim olarak paylaşıyorum, zira hepimizin damak hassasiyeti, beklentileri, beğenileri farklı.

ulaspresso

İyi Bilinen Üye
İsim
Ulaş Yiğit Önay
Daha fazla  
İsim
Ulaş Yiğit Önay
Espresso Makinesi
Lelit Bianca / Wacaco Picopresso / Beko 2170
Değirmen
Eureka Mignon Single Dose / 1zpresso J-Max
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul / Tekirdağ
Merhaba. Mekatronik, Makine ve Elektronik mühendislerinden oluşan 5 kişilik bi arkadaş grubumuz var ve özellikle kullanıcıların evde tavada kavurarak çok kalitesiz çekirdeklerden bile güzel kahveler elde ettiklerini gördükten sonra neden basit bi kahve kavurma ekipmanı tasarlamayalım dedik. İlk başta manuel kollu, ardından elektrik motorlu, en son olarak da timer'a sahip, kompresörlü, basit ekranlı kahve kavurma ekipmanları üretmek istiyoruz. Ne dersiniz, girelim mi bu işe? :)

Konunun çok dağılmaması için özel mesaj yoluyla fikirlerinizi bekliyorum

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Merhaba. Mekatronik, Makine ve Elektronik mühendislerinden oluşan 5 kişilik bi arkadaş grubumuz var ve özellikle kullanıcıların evde tavada kavurarak çok kalitesiz çekirdeklerden bile güzel kahveler elde ettiklerini gördükten sonra neden basit bi kahve kavurma ekipmanı tasarlamayalım dedik. İlk başta manuel kollu, ardından elektrik motorlu, en son olarak da timer'a sahip, kompresörlü, basit ekranlı kahve kavurma ekipmanları üretmek istiyoruz. Ne dersiniz, girelim mi bu işe? :)

Şuan bu sektörde Tüm dünyada işi hakkıyla yapan tek cihaz var aynı profilleri tekrarlayabildiğiniz ve mükemmel bir kavrum sunan oda Ikawa ve çoookk pahalı bir cihaz öyle böyle değil. Eğer Ikawa gibi bir cihazın daha basit ve uygun olan bir halini yaparsanız ve 3 te 1 gibi bir fiyatına satışını gerçekleştirebilirseniz sadece Türkiyede değil Dünya çapındada nam salar ve çok iyi satış rakamları elde edersiniz.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
Ekipmanlar

şu anda halihazırda bir 600 gram kavurma makinesi grubumuz var. ama kavurma makinesine göre daha basit bir şeyin peşindeyiz diyorsanız fresh roast ve kelvin'i (kickstarter) incelemenizi naçizane tavsiye edebilirim.

Genzo

Aktif Üye
İsim
Samet
Daha fazla  
İsim
Samet
Sanırım kahve konusundada her konuda olduğu gibi ezilen yükü sırtlayan üretici ve son tüketici diğer aradaki bloklar icin hersey çok harika..