• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok güzel bir çekirdek bende bu sabah ilk defa demledim.

bu kadar övüldü çok merak ettim ben de tds cihazım gelmedi direk ro çıkışı olduğuna göre düşük ppm li olduğunu varsaydığım su ile demleyeceğim ph 7.1 sıcakşık 92 1/15.5 v60 planlıyorum. için sonrası editleyeceğim.

edit sonrası:
yukarıda yazmayı unutmuşum comandante 21 click öğüttüm

koku olarak beni cezbetmesiğini söyleyerek giriş yapmak isterim kokunun bende bıraktığı izlenim çok düz (hatta dilim varmıyor ama rahatsız edici)

yalnız ilk yudumdan itibaren bir çilek aromasını ben de alabildim. asidite orta karar hissediliyor. gövde ilk başlarda hiç yok biraz içince orta karara geldi bu arada kahvede hiç acılık yok. gecen ayki montaglardan sonra bu süper oldu.
soğudukça damakta hafif kremamsı bir tat kalıyor

özetle belki de 9. günü etkisi ama bence iyi olacakmış fakat ortalama olmuş aroma olarak çilekli kaymaklı bir kahve intibası bıraktı bende.
ikinci denemeyi erikli suyla birkaç gün sonra yapacağım.

Son düzenleme:
Herkes övünce insan merak ediyor haliyle, 1 kilo da indirim var ama, yurtdışı alımlarına da katıldık. Ev kahve doldu bunu da 1 kilo almak istemiyorum indirim var diye.
Keşke indirim kodu olsa da 250 gr alabilsek 😀 ilgili yerlere ulaşır umarım .

Herkes övünce insan merak ediyor haliyle, 1 kilo da indirim var ama, yurtdışı alımlarına da katıldık. Ev kahve doldu bunu da 1 kilo almak istemiyorum indirim var diye.
Keşke indirim kodu olsa da 250 gr alabilsek 😀 ilgili yerlere ulaşır umarım .
bence de evde kahve çoksa 250 gr alın 1 kg çok sevmezseniz bayabilir.

Kavurucu: Null Coffee
Demleme Yöntemi: V60
Filtre: Cafec Traditional
Kahve/Su Miktarı: 1:15 oranla sıklıkla 17 gram demliyorum
Öğütüm: Comandante C40 / Red Clix 44 Click Motordante (@uralavci ) ile öğütüyorum
Su: 94 derece Buzdağı
Demleme Metodu:
3X Bloom Sonrası
7X ile 10X'e tamamlıyorum
5X ile tekrar demliyorum ve toplam 15X'e ulaşıyorum

Demleme Yöntemi: Türk Kahvesi, Toker C3 cezve
Kahve/Su Miktarı: 1:10 oranla sıklıkla 8 gram demliyorum
Öğütüm: Comandante C40 / Red Clix 19 Click Motordante (@uralavci ) ile öğütüyorum #burasışokomelli
Su: 70 derece Buzdağı
Demleme Metodu: Koray beyin (@kahvekolik.barista ) anlattığı şekilde demliyorum

Origam-Kalita filtreyle de denedim ama çok güzel sonuç alamadım immersionlarada yakışmadı. En güzel dümdüz V60 ile içmek oldu hatta o kadar memnun kaldım ki 3-4 günde biten kahvenin 1 kg'lık boyutunu da aldım.

Öğütüm: Comandante C40 / Red Clix 44 Click Motordante (@uralavci ) ile öğütüyorum
Demleme Metodu:
3X Bloom Sonrası

Öğütüm: Comandante C40 / Red Clix 19 Click Motordante (@uralavci ) ile öğütüyorum #burasışokomelli

Origam-Kalita filtreyle de denedim ama çok güzel sonuç alamadım immersionlarada yakışmadı. En güzel dümdüz V60 ile içmek oldu hatta o kadar memnun kaldım ki 3-4 günde biten kahvenin 1 kg'lık boyutunu da aldım.
Selam,Hangi kahve acaba demlediğiniz?Worka imiş başlık :)

Demleme Metodu:
3X Bloom Sonrası

Ben de hep V60 ile iyi sonuç aldım.

Ama TK daha iyi :) espresso da olur.

Çok iyi yorumlar olunca ben de sipariş geçtim. @NoDRaC siz de memnun kalmışsınız, nasıl bir reçete kullandınız, kaçıncı günde demlediniz?

Çok iyi yorumlar olunca ben de sipariş geçtim. @NoDRaC siz de memnun kalmışsınız, nasıl bir reçete kullandınız, kaçıncı günde demlediniz?

7.Gün demledim. Tropikal tatlar seviyorsanız bu kahve tam size göre. Ben reçete kullanmıyorum kafama göre demliyorum. Dikkat ettiğim birkaç nokta var. Blooming yapıyorum, kahve miktarının x2,x3 katı su ile 30 sn bekliyorum kahve yatağını fazla yükseltmeden 1:16 oran ile 3 dk yı geçmemeye çalışıyorum su sıcaklığıda 93-94 derece.

Bir öneri olarak carrefour ve migroslarda şu ürün alıp tadıp sonrasında kahveyi içerseniz aynı tatları bulacaksınız.

Ekli dosyalar

• ABED6ECE-9811-4B60-B2C5-5A1E1D9CDDFD.jpeg
    ABED6ECE-9811-4B60-B2C5-5A1E1D9CDDFD.jpeg
    159 KB · Görüntüleme: 160
7.Gün demledim. Tropikal tatlar seviyorsanız bu kahve tam size göre. Ben reçete kullanmıyorum kafama göre demliyorum. Dikkat ettiğim birkaç nokta var. Blooming yapıyorum, kahve miktarının x2,x3 katı su ile 30 sn bekliyorum kahve yatağını fazla yükseltmeden 1:16 oran ile 3 dk yı geçmemeye çalışıyorum su sıcaklığıda 93-94 derece.

Bir öneri olarak carrefour ve migroslarda şu ürün alıp tadıp sonrasında kahveyi içerseniz aynı tatları bulacaksınız.
Dole meyve suyunu Kıbrıs'tan getiriyorum çok eskide, merhaba şahane bilgi teşekkürler ( :

hay bin yaşayın çilek tadı derken tat biraz da buna çalıyor doğru tanım olmuş.

Türk kahvesinde gerçekten mükemmel oluyor. 1/10 oranında çok hafif olduğundan 70 gr için 8 gr kahve kullanıyorum. Demleme süresi 1.50 dk. Tatlılık ve mayhoşluk ayrı ayrı hissediliyor.

Başlıkta dikkatimi çekmedi delter press ile demlemeyi denedim bende;

cmd 42 klik red 14in 220 out
53 ppm su 93 derece
Çilek tadı yine mevcuttu ama gövde çok düşük geldi bana daha ince gideceğim yada daha yüksek ppm li su ile tekrar deneyeceğim. Delter press reçetesi olan varsa paylaşsın lütfen. Şimdilik hala TK için kavrulmuş bu kahve diyorum.

Arkadaşlar az önce demledim kahveyi. Degassing sürecini tam anlamıyla tamamlamamıştı bile. (26/10 kavurma tarihi)

Şu kadarını söyleyeyim, biz aylardır toplu alımlarda çer çöp içmişiz. Daha ilk denemede muazzam bir lezzet. Mayıs ayında yaptığımız toplu alımda yer alan, Kahve Fabrikası’ndan Ana Sora’yı çağrıştıran, aynı tatlılıkta ve bir tık daha iyi kahve. Çekirdek halinden tutun da son yuduma kadar dağ çileğinin kokusunu, aromasını hissediyorsunuz.

Cmd 23 klik
93 derece- Buzdağı
Abaca filtre
Orkun Üstel reçetesi/ 2:40 demleme süresi

Geri