• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben alamamıştım ama daha önce okuduğum kadarıyla tabu burka çok iyiymiş, tabu burka’ya kıyasla nasıl bu çekirdek?
Tabu Burka 10 Üzerinde 6 ise Bu çekirdek 10 Üzerinden 8.5 Felan öyle diyim :)

Ben alamamıştım ama daha önce okuduğum kadarıyla tabu burka çok iyiymiş, tabu burka’ya kıyasla nasıl bu çekirdek?

Bambaşka çekirdekler, ama ikiside çok keyifli. Tabu burka tatlı temiz ve net bir kahve damakta çok keyifli geçip gidiyor after taste kısa, Worka ise anaerobic kokan yüksek gövdeli bir kahve içtikten sonra o keyif damağınızda uzun süre kalıyor.

Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-woeka Anaerobic ve Doğal
Yöntem: V60
Filtre: Abaca
Su: Damla Sapanca
Derece: 93
Öğütüm: TM 18 klik
Oran: 15/245
Bitiş: 2.47
Reçete: Orkun Üstel
Aroması ve tadı güzel bir kahve. Lakin zayıf:) Tatlılık da alamadım. Aftertaste olarak çok hafif acılık var. İlk fincanda iyi performans alamasam da üstünde çalışmaya değecek bir kahvem var:)
Tarifte ne tür değişikliklere gitmem gerekir,ya da önereceğiniz bir tarif var mı?

Aroması ve tadı güzel bir kahve. Lakin zayıf:) Tatlılık da alamadım. Aftertaste olarak çok hafif acılık var. İlk fincanda iyi performans alamasam da üstünde çalışmaya değecek bir kahvem var:)
Tarifte ne tür değişikliklere gitmem gerekir,ya da önereceğiniz bir tarif var mı?
Tarif değil de size yeni bir dil lazım sanırsam 👅
Şaka bir yana kahve dışındaki tatları nasıl alıyorsunuz? Tat alma reseptörlerinizde bir sıkıntı olabilir mi? Doktora gittiniz mi hiç?
Geçen bir yerde otururken yan masadan biri tat alma reseptörlerinin çok açık olduğundan, dilindeki oyukların normal insana göre çok daha derin olduğundan ve dolayısıyla tüm tatları daha yoğun aldığı için acı yiyemediğinden bahsetmişti. Sizde tam tersi bir durum olabilir mi?

Son düzenleme:
Şaka bir yana kahve dışındaki tatları nasıl alıyorsunuz? Tat alma reseptörlerinizde bir sıkıntı olabilir mi? Doktora gittiniz mi hiç?
Geçen bir yerde otururken yan masadan biri tat alma reseptörlerinin çok açık olduğundan, dilindeki oyukların normal insana göre çok daha derin olduğundan ve dolayısıyla tüm tatları saha yoğun aldığı için acı yiyemediğinden bahsetmişti. Sizde tam tersi bir durum olabilir mi?
Benim eşimde de benzer bir durum var, test yapmadı ancak çok yüksek ihtimalle supertaster. Supertaster’ların tat algısı güçlü olduğu için genelde kahveyi sevmiyorlar onlara acı geliyor. Bunun dışında alkol, gazlı içecekler ve ıspanak gibi bazı sebzelerden de acı tad alıyorlar. Bu sebeple çay kendisi için da uygun oluyor.

Benzer hassasiyeti olanların supertaster konusuna bakmalarını öneririm.

Geçen bir yerde otururken yan masadan biri tat alma reseptörlerinin çok açık olduğundan, dilindeki oyukların normal insana göre çok daha derin olduğundan ve dolayısıyla tüm tatları saha yoğun aldığı için acı yiyemediğinden bahsetmişti. Sizde tam tersi bir durum olabilir mi?
Hele bir Ankara yolu görünsün,barista elinden de bir kahve içeyim:) Sanmıyorum öyle bir rahatsızlığım olduğunu. Daha ilk demleme,önümde 235 gram var:) Su konusunda sıkıntılıyım,dediğim gibi nestle,erikli şu anlık yok,ben de Damla aldım.

Nacizane abi, hatta amca tavsiyesi, Ankara ya da İstanbulda iyi bir kaç tadıma kadar bu işe ara vermen, bu olmadan ya da bir gece ani bir aydınlanma filan yaşamadan durumda bir değişiklik olacağını sanmıyorum, biz de böyle yorumlar görmeye devam edeceğiz. Hevesine ve bu is için harcadığın paraya yazık oluyor bence.

Filtreyi değiştir. Elinde Hario varsa deneyip, sonucu yazarsın. Ciddiyim. 👍

Nacizane abi, hatta amca tavsiyesi, Ankara ya da İstanbulda iyi bir kaç tadıma kadar bu işe ara vermen, bu olmadan ya da bir gece ani bir aydınlanma filan yaşamadan durumda bir değişiklik olacağını sanmıyorum, biz de böyle yorumlar görmeye devam edeceğiz. Hevesine ve bu is için harcadığın paraya yazık oluyor bence.
Umarım elimdeki kahveler bitmeden Ankara yolu gözükür. Ben bundan performans alacağıma inançlıyım,alamazsam da ara verebilirim:/

yani şöyle kahveyi ben de sevmedim o ayrı konu (mam bundan daha güzel ama daha düz buna göre) ama buram buram da çilek geliyor hakkaten. v60 kağıdı alelade su ile 30 saniye ön demlemeyle mutlaka birşeyler çıkmalı ( meyve tatları anlamında) aftertaste kesinlikle var ve yoğun yalnız onu söyleyeyim

Benim eşimde de benzer bir durum var, test yapmadı ancak çok yüksek ihtimalle supertaster. Supertaster’ların tat algısı güçlü olduğu için genelde kahveyi sevmiyorlar onlara acı geliyor. Bunun dışında alkol, gazlı içecekler ve ıspanak gibi bazı sebzelerden de acı tad alıyorlar. Bu sebeple çay kendisi için da uygun oluyor.

Benzer hassasiyeti olanların supertaster konusuna bakmalarını öneririm.
benim eşimde de benzer bir durum var bu kahvenin kokusundan bile nefret etti. genelde kahve o da sevmiyor ama kolombiya guatemala tarzı kahvelerin kokusunu seviyor sizde de durum aynı mı.

benim eşimde de benzer bir durum var bu kahvenin kokusundan bile nefret etti. genelde kahve o da sevmiyor ama kolombiya guatemala tarzı kahvelerin kokusunu seviyor sizde de durum aynı mı.
Kokusu güzel gayet,lakin parfümsü değil. Yoğun bir şekilde alamadım. Belki degas süresi tam oturmamıştır.
Bir de ufak bir gözlemimi belirteyim. Paketlerin hacminde bariz bir farklılık vardı,içinde en çok çekirdek olan Worka'ydı. Diğerleriyle yan yana koyulduğunda "Bunlar en az 30 gram eksik gelmiş" dedirtiyordu. Tartınca hepsi 266 gram geldi. Worka'nın özgül ağırlığı şaşırtıcı derecede düşük,15 gramı Timemore'umun haznesini neredeyse dolduruyordu.

Kokusu güzel gayet,lakin parfümsü değil. Yoğun bir şekilde alamadım. Belki degas süresi tam oturmamıştır.
Bir de ufak bir gözlemimi belirteyim. Paketlerin hacminde bariz bir farklılık vardı,içinde en çok çekirdek olan Worka'ydı. Diğerleriyle yan yana koyulduğunda "Bunlar en az 30 gram eksik gelmiş" dedirtiyordu. Tartınca hepsi 266 gram geldi. Worka'nın özgül ağırlığı şaşırtıcı derecede düşük,15 gramı Timemore'umun haznesini neredeyse dolduruyordu.
ayrıca worka'nın çekirdekleri çok küçük.

Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Worka Anaerobic ve Doğal
Yöntem: V60
Filtre: Hario 100'lü japon-eski parti
Demlik: Kirpi süzgeçli Bonavita
Su: Damla Sapanca
Derece: 93
Öğütüm: TM 19 klik
Oran: 16/240
Bitiş: 2,55
Reçete: Kahve masası Burundi Gihere tarifi
Kahve masası yayınını izledikten sonra hedef süremi 2,30 yaptım,bunu elde etmek için de 1 klik kalına gittim,süreyi tutturamadım. Referans olarak Burundi Gihere demleme videosunu almıştım,İsmail Abi çok yavaş dökmesine rağmen 60 ml suyu 9 saniyede döküyordu,ben 13 saniyede dökebildim,kirpi süzgeç de şebeke elektriği gibi darbeli akıtınca suyu,kahve yatağı mahvoldu. Son döküşü de videodakinden 8 saniye geç yaptım.

Kokusunda aldığım,çileğimsi hoş aromayı alıyorum. Ama güçlü değil,başka bir şey de yok. Tatlılık yok. Kompleks tatlar da yok,ya da ben alamıyorum. Sadece çilek yani. Sonlara doğru belirginleşen hafif acılık var.
Bir dahaki sefere hedef 2,30. Timemore 20 klik ve biraz daha hızlı döküm,kirpi süzgeçsiz. Döküş konusunda sıkıntılarım var anladığım kadarıyla.

Kahve masası yayınını izledikten sonra hedef süremi 2,30 yaptım,bunu elde etmek için de 1 klik kalına gittim,süreyi tutturamadım. Referans olarak Burundi Gihere demleme videosunu almıştım,İsmail Abi çok yavaş dökmesine rağmen 60 ml suyu 9 saniyede döküyordu,ben 13 saniyede dökebildim,kirpi süzgeç de şebeke elektriği gibi darbeli akıtınca suyu,kahve yatağı mahvoldu. Son döküşü de videodakinden 8 saniye geç yaptım.

Kokusunda aldığım,çileğimsi hoş aromayı alıyorum. Ama güçlü değil,başka bir şey de yok. Tatlılık yok. Kompleks tatlar da yok,ya da ben alamıyorum. Sadece çilek yani. Sonlara doğru belirginleşen hafif acılık var.
Bir dahaki sefere hedef 2,30. Timemore 20 klik ve biraz daha hızlı döküm,kirpi süzgeçsiz. Döküş konusunda sıkıntılarım var anladığım kadarıyla.
Kirpi süzgeçi nereye taktın? Kesik kesik gelmemesi lazım tam stabil debiyle akması gerekiyor. Ucuna taktiysan söküp demliğin içinden takarak denermisin?

Geri