• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar az önce demledim kahveyi. Degassing sürecini tam anlamıyla tamamlamamıştı bile. (26/10 kavurma tarihi)

Şu kadarını söyleyeyim, biz aylardır toplu alımlarda çer çöp içmişiz. Daha ilk denemede muazzam bir lezzet. Mayıs ayında yaptığımız toplu alımda yer alan, Kahve Fabrikası’ndan Ana Sora’yı çağrıştıran, aynı tatlılıkta ve bir tık daha iyi kahve. Çekirdek halinden tutun da son yuduma kadar dağ çileğinin kokusunu, aromasını hissediyorsunuz.

Cmd 23 klik
93 derece- Buzdağı
Abaca filtre
Orkun Üstel reçetesi/ 2:40 demleme süresi
Selamlar,

Reçeteyi detaylı yazabilir misiniz, Orkun Üstelden çeşitli reçetelere denk geldim diye hatırlıyorum, hangisi ise deneyeceğim de :)

Selamlar,

Reçeteyi detaylı yazabilir misiniz, Orkun Üstelden çeşitli reçetelere denk geldim diye hatırlıyorum, hangisi ise deneyeceğim de :)
Selam,

16/245 oran
60ml. 30 sn blooming
30-40 arası 120’ye tamamlama
55-1.05 arası 180’e tamamlama
1.25-1.40 arası 245.
Buzdağı su ve 93 derece sıcaklık
Cafec Abaca filtre
Cmd 23 klik
Herhangi bir karıştırma, spin yok. Kenarlardaki kahveyi suyla topladım.

Bu kahvenin asiditesi nasıldır?

Sonunda bu günaha ortak olduk, toplu alıma katılmamıştık, denemeden 1kg 250gr sipariş verdik, günahı boynunuza @Bidoz Kafein @hassastartı 😀

Tek söyleyeceğim şu. 7 ve 8. Gun bu kahve bir harika. (Ya da elimin ayarı o günlere denk geldi😂)

Şimdi 7. Gün degassinglenmis çekirdekleri porsiyon başı vakumlayip buzluğa attim. Her demledigim fincani 7. Gün degassing zamaninda dondurmak istiyorum😊🤗

(Kayserili mode on) Eğer hocam beğenmezsen 8. Gün degassing geçmeden %20 altina satın alırım senden😛😛😛 (Kayserili mode off)

Uzun zamandır böyle güzel kokan kahve içmemiştim. Kaliteyi anımsattı. Sıcaktan soğuyana kadar çok keyifli bir deneyimdi, soğudukça aftertaste düzeldi. Bir sonraki demlemede daha ince gidebilirim (17.1g için 46 red clix yaptım)

@Metehan ’ın dediğine göre Tk’da daha da güzel oluyor, eğer dediği kadar varsa sadece tk/immersion’a ayırabilirim bu kahveyi.

Ekli dosyalar

• 37575335-DC41-42E7-AD01-66DB98A71518.jpeg
    37575335-DC41-42E7-AD01-66DB98A71518.jpeg
    101.1 KB · Görüntüleme: 59
  • 1F8E2373-AD89-4247-AE0E-B636D198CA00.png
    1F8E2373-AD89-4247-AE0E-B636D198CA00.png
    183.3 KB · Görüntüleme: 59
Uzun zamandır böyle güzel kokan kahve içmemiştim. Kaliteyi anımsattı. Sıcaktan soğuyana kadar çok keyifli bir deneyimdi, soğudukça aftertaste düzeldi. Bir sonraki demlemede daha ince gidebilirim (17.1g için 46 red clix yaptım)

@Metehan ’ın dediğine göre Tk’da daha da güzel oluyor, eğer dediği kadar varsa sadece tk/immersion’a ayırabilirim bu kahveyi.
Keşke direkt kiloluk olarak alsaymışım dedirtti bu kahve 😊

Sonunda bu günaha ortak olduk, toplu alıma katılmamıştık, denemeden 1kg 250gr sipariş verdik, günahı boynunuza @Bidoz Kafein @hassastartı 😀
Meyvemsi lezzette kahve seviyorsanız hiç pişman olmazsınız ki natural Etiyopya kahvelerinin meyvemsi tatta olması normal. Eşim aromalı kahve olduğunu falan sandı, "hakaret ediyorsun! :)" dedim. Çok keyifli bir kahve. Paketi bile müthiş kokuyor. Umarım siz de keyif alırsınız.

TK ve Espresso da kesin denemen lazım. Özellikle TK 👍

V60 da, 21 kliğe kadar indim ama 22 klik benim için daha idealdi.

Daha ince öğütünce, aftertaste kötüleşti.

Ben alamamıştım ama daha önce okuduğum kadarıyla tabu burka çok iyiymiş, tabu burka’ya kıyasla nasıl bu çekirdek?

Geri