• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2 haziran kavrum.22 klik 92 buzdagi 16-250
Th3 iki asamali dokus 2.20 bitiş
Kawadan aldigim kolombiyaya benziyor.Yüksek aromatikliğe sahip.Cilek gibi bir tatlılık var ama fermente olmasina bagli keskin bir acılık var.İçimi biraz zor
Tek ve hızlı döküş, 90° sıcaklıkla denemenizi öneririm. Cmd 21 klikle...
Kawa Kolombiya Esmeralda Anaerobic benzerliğine katılıyorum. :)

Bu kahveyi özleyeceğim, birlikte güzel sabahlar geçirmiştik :). 5 kilo kadar tükettim ve geçen gün NULL'da kalmadığını öğrendim. Türk kahvesi ve immersion olarak çok lezzetli bardaklar çıkıyordu. Cascavel verde'nin "duygusal" olarak worka'ya en yakın kahveleri olduklarını söylediler. Degass bitince deneyeceğim. Umarım yeni gelecek lotlarda benzer tat ve aromalar alabiliriz.

Tek ve hızlı döküş, 90° sıcaklıkla denemenizi öneririm. Cmd 21 klikle...
Kawa Kolombiya Esmeralda Anaerobic benzerliğine katılıyorum. :)
Kokusuna dayanamayıp tarifinizle ben de demledim. 1:15 te bitti, sizin süreniz kaçtı acaba?

Henüz tadım yapmadım ama bulunduğum yerde taş fırında ekmek pişiyor, kahvenin kokusuyla da karışınca... bambaşka duygular içerisindeyim :)

Kokusuna dayanamayıp tarifinizle ben de demledim. 1:15 te bitti, sizin süreniz kaçtı acaba?

Henüz tadım yapmadım ama bulunduğum yerde taş fırında ekmek pişiyor, kahvenin kokusuyla da karışınca... bambaşka duygular içerisindeyim :)
1.15 kısa gibi geldi bana, tadı hoşunuza gittiyse ne güzel. Bende 2 dakika civarı sürüyor. Abaca Filtre kullanıyorum, normalden hızlı döküyorum bu çekirdekte ama siz biraz daha hızlı dökmüş olabilir misiniz?
Afiyet olsun. :)

1.15 kısa gibi geldi bana, tadı hoşunuza gittiyse ne güzel. Bende 2 dakika civarı sürüyor. Abaca Filtre kullanıyorum, normalden hızlı döküyorum bu çekirdekte ama siz biraz daha hızlı dökmüş olabilir misiniz?
Benim filtre traditional yeni seri. 27 saniye sürdü, biraz daha yavaşlayım dediğiniz gibi.

Tadı harikaydı, ılıkken bi ara lot x i andırdı, soğuduğunda yine çilek ön plandaydı. Başka bir aroma yakalayamadım şimdilik.

Ekleme: su sıcaklığım yaklaşık 95 derece civarındadır ölçemedim. Muhtemelen kısa süreye rağmen ondan böyle güzel oldu.

Bu arada Türk kahvesi de demledim, gerçekten telveyi yediriyor insana dibinde kalan son damlayı da içeyim diye :)

Son düzenleme:
Benim filtre traditional yeni seri. 27 saniye sürdü, biraz daha yavaşlayım dediğiniz gibi.

Tadı harikaydı, ılıkken bi ara lot x i andırdı, soğuduğunda yine çilek ön plandaydı. Başka bir aroma yakalayamadım şimdilik.

Ekleme: su sıcaklığım yaklaşık 95 derece civarındadır ölçemedim. Muhtemelen kısa süreye rağmen ondan böyle güzel oldu.

Bu arada Türk kahvesi de demledim, gerçekten telveyi yediriyor insana dibinde kalan son damlayı da içeyim diye :)
Evet gerçekten güzel çekirdek, baktım bitiyor daha fazla tadılsın diye 1 kiloluk siparişi sepetten çıkardım, pişman değilim başka favori çekirdek kovalıyorum :)

Siz 30 saniye blooming + tek döküş yapıyorsunuz sanırım öyle anladım. Arkadaş blooming yapmadan mı döktü hepsini diye düşündüm 1.15 çok absürt çünkü.

Evet gerçekten güzel çekirdek, baktım bitiyor daha fazla tadılsın diye 1 kiloluk siparişi sepetten çıkardım, pişman değilim başka favori çekirdek kovalıyorum :)
Ben de ilk başta kiloyla alanlara içimden sitem etmiştim herkes denesin diye ama, şimdi olsa ben de kiloyla alırdım herhalde :)

Siz 30 saniye blooming + tek döküş yapıyorsunuz sanırım öyle anladım. Arkadaş blooming yapmadan mı döktü hepsini diye düşündüm 1.15 çok absürt çünkü.
Evet ben 30-45 saniye arasında switch kapalı blooming yapıyorum, önemli bir noktaya değindiniz. Bu sürelerle birlikte 2:00 dakika civarı sürüyor.

Günaydın, Worka gerçekten harika bir kahve. Hata yapsanız dahi yine güzel fincanlar çıkıyor. @CoFFeePaTh arkadaşın hario switch tarifini yanlışlıkla Nisan ağca nın reçetesiyle karıştırıp v60 ta demledim, kısa süreye rağmen gayet güzeldi.

Bu sabah kasuya nın yeni reçetesini cmd 19 klik cafec traditional filtre ile denedim. Nasıl yaptım (uyku sersemliği herhalde) bilmiyorum ama 55 saniyede tamamlandı. Oysa ki 21 klikte 1:15 te bitirmiştim. Çok hızlı döktüm sanırım. Tadına baktım, biraz ekşi, buruk. Bende fincandaki kahvenin büyük bir kısmını kaşıkla tekrar dripper a parça parça döktüm, iki kere demledim yani. Sonuç çok hafif acılık, derinlerden de ekşilik gelmesine rağmen kokusu çilek, tadı böğürtleni anımsatan fincan genel olarak keyifli idi :) soğudukça bitter tatlar gitti daha da tatlı oldu.

Bu acemi halimle genel kabul görmüş 5-6 farklı reçeteyi denedim ve hiç kötü bir fincan çıkmadı. Ama en beğendiğim açık ara Türk kahvesi oldu (ki çokta sevmem tk). İnsan fincanı yalar mı? 😂 150gr I tk için ayıracağım.

Bu kahveyi tavsiye eden, reçetelerini ve görüşlerini paylaşıp bizim de tatmamızı sağlayan bütün kahve sever hanımefendiler, beyefendiler... Sağolun :)

Ben Worka'da 6 ay önce aldığım kavrumda en iyi performansı Nisan Ağca gibi bloomingsiz tek döküşte aldım. Döküş 30-40 saniye kadar sürüyor ve bitiş 1:30 gibi oluyor. 1.16 oran ve 94 derece su ile. Bu tarifte döküş tamamlandıktan 10-15 saniye sonra hafif bir spin ile üst duvardaki kahveleri demlemeye katmak önemli. Filtrem eski traditional. Yeni kavrum olarak 1 paket daha aldım, onu denemedim henüz.

Bunu denedim yeni seri geleneksel ile 2.10 falan sürdü 30 sn bloomingle.Sonuc memnun etmedi.Sizin sureler nasildi?
Süreler aşağı yukarı böyle, geçirgen bir çekirdek zaten, tıkanmadığı sürece hızlı demleniyor.

2 haziran kavrum
April v60 tarif
13/200
C2 18 klik
55-45-50-50
10 sn. dök 20 sn. bekle
91 derece

Bu kahvede şu anki en iyi sonucumu bu tarifle aldım. Sıcaklık öğütüm vs kafanıza göre deneyebilirsiniz asıl marifetin 13/200'de olduğunu düşünüyorum. Mükemmel değil ama kırmızı meyvenin daha yoğun, çiçeksiliğin daha geride olduğu sonucu bu şekilde aldım.

Geri