• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türkiye'de Ev Tipi Kahve Kavurma Makinesi Satılmaması

@Yirgacheffe ev tipi kavurma makinelerine espresso makinelerine olduğu kadar talep olmamasi tabiki girisimciler icin bir planlama faktorudur.

Ancak ornegin 400-500 dolar bandindaki ve mini firin boyutundaki behmor cihazlar turkiyede 6-7 bin TL civarinda arz edilse belli bir talebi tetikleyebilir diye dusunuyorum. 200 dolar civarindaki daha basit cihazlarin fiyati cok daha uygun olacaktir. Bu durumda ekonomik yetersizlik konusu bertaraf edilebilir.

Mesela çok basit bir gözle değerlendirdiğimde "alt tarafı fırın, ben bunu fırında da yaparım. Biraz falsosu olur, ama sonuca yaklaşırım." düşünce tipi bariz ağır basıyor. Ve gerçekten de evindeki fırınla kavuran insanlar var.

Ya da popcorn cihazı ile de aynı şeyi düşünebiliriz. Son zamanlarda insanların artık popcorn cihazı ile kavurmaya çalışmamasının ana nedeni iyi cihaz bulunamaması. Daha yeni ve iyi bir popcorn cihazı çıktığında, ev tipi kavurma açısından kullanımı yine moda olacaktır bence. :)

Bu alternatif yaklaşımlar birer engel.

her kahve meraklisi ve egitimli bir barista mutlaka kendi kahvesini kavurmak isteyecektir ..kahve daha cok yeni turkiyede amerikada popcorn makinesi ile bile kahve kavuran binlerce merakli var :)sadece biraz zaman su an piyasayi domine eden kurum ve kuruluslar sizlerin evlerinizde kahve kavurmanizi istemiyor pazar cok buyuk degil ve bu musteri kaybi demek hem cafe shoplar hemde kavurucular icin mantikli bir olay degil o yuzden bu kadar yavas ilerlemesi ama birgun mutlaka taleple birlikte bu urunlerde raflardaki yerini alicak :) sevgiyle kalin

Ev de kavrum için tasarlanmış. Tesadüf eseri karşıma çıktı. Forumda böyle bir başlık vardı ekleyim dedim. Belki birilerine lazım olur. Bu markanın pour over makinasını da var elimde. Yaratıcı bir marka.

Ev de kavrum için tasarlanmış. Tesadüf eseri karşıma çıktı. Forumda böyle bir başlık vardı ekleyim dedim. Belki birilerine lazım olur. Bu markanın pour over makinasını da var elimde. Yaratıcı bir marka.

Ben de bu makineye baktım, ancak sıcaklık ayarı max. 200degC. Eğer bu limiti değiştirebileceğime inanırsam alırım. İnternette gezinip modifikasyon yapan var mı diye baktım ancak bulamadım.
Bir de şu var,

içindeki döner sepetin hızıyla oyananbilse bu da iyi ve ucuz bir alternatif olabilir. Hem alırken bahanemiz de olur evdekileri ikna etmek için :)

Son düzenleme:
Ben de bu makineye baktım, ancak sıcaklık ayarı max. 200degC. Eğer bu limiti değiştirebileceğime inanırsam alırım. İnternette gezinip modifikasyon yapan var mı diye baktım ancak bulamadım.
Bir de şu var,

içindeki döne sepetin hızıyla oyananbilse bu da iyi ve ucuz bir alternatif olabilir. Hem alırken bahanemiz de olur evedkileri ikna etmek için :)
Kahve Kavurma paramatreleri konusunda genel itibari ile bilgim yok. Ama hem icinin gorunmesi, hem icindeki mekanizmanin dönmesi benim hoşuma gitti, misir patlatma makinasinda yada sicak hava tabancasi ile kahve kavurma videolarini görünce , bu makina ile bence daha rahat kavrulabilinir. Birileri alsada bizi aydinlatsa. :)
Fritoz fikride iyiymis.

Kahve Kavurma paramatreleri konusunda genel itibari ile bilgim yok. Ama hem icinin gorunmesi, hem icindeki mekanizmanin dönmesi benim hoşuma gitti, misir patlatma makinasinda yada sicak hava tabancasi ile kahve kavurma videolarini görünce , bu makina ile bence daha rahat kavrulabilinir. Birileri alsada bizi aydinlatsa. :)
Fritoz fikride iyiymis.
Kavurma videolarını izledim aslında pek başaralı değil. Çekirdekler kavrum sırasında çok fazla yer değiştirmiyor. Yani kazan içinde sürkülasyon yok. Alttaki çekirdekler ile üstteki çekirdekler aynı oranda ısıya mağruz kalmıyor. Fakat chaf temizliği güzelmiş.

Kavurma videolarını izledim aslında pek başaralı değil. Çekirdekler kavrum sırasında çok fazla yer değiştirmiyor. Yani kazan içinde sürkülasyon yok. Alttaki çekirdekler ile üstteki çekirdekler aynı oranda ısıya mağruz kalmıyor. Fakat chaf temizliği güzelmiş.
Evet , çekirdekler arasında renk olarak ton farkı fazla gözüküyor. Buda sizin dediğiniz , alttaki çekirdekler ile üstteki çekirdeklerin homojen bir şekilde ısıya maruz kalamadıklarını gösteriyor. Bu sorunu çözerlerse sonuçları başarılı olabilir belki.

Evet , çekirdekler arasında renk olarak ton farkı fazla gözüküyor. Buda sizin dediğiniz , alttaki çekirdekler ile üstteki çekirdeklerin homojen bir şekilde ısıya maruz kalamadıklarını gösteriyor. Bu sorunu çözerlerse sonuçları başarılı olabilir belki.
Aslında dik duran matkap ucu gibi asansör tarzı bir parça yapılsa belki çekirdekler daha güzel yer değiştirebilir. Devamlı alttaki çekirdek yukarı çıkmış olacak.

Acaba şimdilerde çok revaçta olan Airfry makinelerde kahve kavrulabilir mi?

Şuraya bak, bebek gibi cihazlar var ama Türkiye'de satışı yok. Ben tam Behmor için gözümü karartmıştım ki soğutma aşamasında zayıf olduğunu öğrendim. Araştırmaya devam ediyorum. Distribütörsüz, Avrupa'dan, 220V outlet kullanan bir ülkeden satın alıp bizzat getirtmek gerek.

Bir tanesi var:

ben de moka trade'in ailio bullet sattığını öğrendim, teyit etmedim ama bilgisi geldi. bullet kapasitesi 1000 gr / kavrum, 70 bin lira, kaffelogic 100 gr / kavrum 30 bin lira. kaffelogic özsermayesi olan belli bir yere gelmiş girişimciler için daha mantıklı. Espresso Perfetto 2015 yılında Gene Roaster ve Dieckmann Röstmeister getitmiş. Özellikle Gene Roaster dikkat çekici bir yerde duruyor, almayı düşünen ve ciddi olan varsa bana mesaj atsın Espresso Perfetto cephesine pres yapalım -ben şimdiden e-mail attım- Amazon.de fiyatı 675 euro Gene Roaster'ın. 13,250 lira kabaca kavrum kapasitesi 250 gram / kavrum. 1 saatte 1 kg fena değil.
Turkiye firmalari icin Avrupa veya Çin merkezli firmalarin distributorlugunu almak ABD merkezli firmalarin distributorlugunu almaktan daha kolay diye dusunuyorum. Yoksa 1000-2000 dolar arasindaki hottop marka kavurma makinelerinin turkiyeye geldiginde uzun vadede satmama ihtimali yok. Gunumuzde mara x vb. iyi bir hx ev tipi espresso makinesi icin 20-25 bin civarinda butceler ayirmak durumunda, isin kavurma kismina gecmek isteyenlerin gelecekte en az bu kadsr bir butceyi kavurma makinesine ayirmalari beklenebilir. Gelbura nano7 yi piyasaya sunarak bence buyuk bir is yapti. Darisi Hottop, behmor, gene cafe, kaldi gibi makineleri getirebilecek girisimcilere.

talep mi var?

Geri