Daha fazla
- Espresso Makinesi
- Rocket Cinquantotto
- Değirmen
- Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
- Ekipmanlar
- V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
Evde alt delikleri çok fazla geniş olmayan ve denemelerime göre çekirdeklerin geçemeyeceği bir actifryda kahve kavurabileceğimi düşündüm. Sürekli dönen fan ve ısı ayarı gerçekten kavurma için önemli. N11.com'dan atlantik coffe'diye bir yerden sırf tat ve aroma için değil nasıl kavruluru öğrenmek için rio minas kahveler aldım 30 TL kg fiyatı. Ardından Bluetoothlu bir termometre buldum. 346 TL'ye bu termometre ile actifry'ın 2 köşesine termometre koydum ve 2dk'da bir 10 derece arttıracak şekilde ısıyı arttırmaya çalıştım. Tabi çok başarılı olamadım çünkü aynı anda bulaşık makinesi çalışınca sigorta attı ve farkettim ki baya yüklendim ondan kapayıp tekrar devam etmeye çalıştım. 12 Dk sürdü ilk denemem bu noktada %12'lik bir kayıp oldu rutubetten. renk olarak nerdeyse çıktıktan sonra ciddi bir değişim oldu. Chafflar çoğu Actifry'ın fanı sayesinde alt tabana gitmişti ancak yine de üzerinde yapışanlar vardı onlarıda eleyerek temizledim sonrada ayıklamaya gittim. Dün ilk defa bir Türk kahvesi demledim ancak istediğim tadı alamadım zaten berbat bir Rio Minas kahvesi ama yine de biraz aroma bekliyordum ama o da yoktu. Dengesiz kavurmanın sonucu sanırım ancak elimde bir Guatemala çekirdeği var onuda bu haftasonu deneyip göreceğim bakalım nasıl olacak.
Altta çektiğim videolar var. Bu konu üzerinde çalışmalar yaptıkça bilgiler aktarmaya devam edeceğim.
Altta çektiğim videolar var. Bu konu üzerinde çalışmalar yaptıkça bilgiler aktarmaya devam edeceğim.