• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk "nitelikli" çikolata firmaları

Ne kadar nitelikli bilmem ama İstanbul Ulus'ta Marquez 'i beğeniyorum.

Bugün podisi tatma fırsatım oldu. East kalimantan single origin. Genellikle kahve notalarını alabildiğimi düşünüyorum. Bende bıraktığı etki pişmanlık ve bitter madlen çikolatadan fazlası değildi.

Aroha markası da nefis, hem kremaları hem çikolataları çok başarılı.
Son 1 aydır @DragonFly 'ın şu tarifiyle kendi blend çikolatamı yapıyorum.

Bundan farklı olarak, benmari ile eritiyorum çikolataları ve %80bitter ve %50kakao - sütlü yü karıştırıyorum ve içine 150grm çikolata koyuyorsam 150gramda antep/fındık/çiğ kaju/kuru üzüm ekliyorum. Kuruyemiş ve sütlüdeki pancar şekeri inanılmaz güzel dengeliyor bitterliği.

Bunlarıda ayrı olarak plastik buz kalıplarına döküyorum ve kullan-at tahta karıştırıcıları dikiyorum üstüne.
Yarım saate kalıp gibi oluyor zaten ve benim 2,5luk hilipop diyerek gömüyor. Ne katkı maddesi derdim oluyor çocuğa yedirirken ne de gereğinden fazla şeker yüklüyorum.

Hayret kimse de yazmamış Sezy'nin çikolatalarını buraya.
Nitelikli çikolatalardan fiyatları sebebiyle uzak dururum ancak Sezy'nin 8'lik paketini gözüme kestirmiştim geçen indirim döneminde. Papua Marcham ve Congo Kuapa'ya bayıldım. Uganda olansa diğerlerine kıyasla çok çok kötü geldi. Ürünler arasında bu kadar fark olması da beni epeyce şaşırttı.
Sezy iyi bir f/p firması gibi geliyordu kahvelerde, çikolatalarda da öyle sanırım. Yukarıdaki Peraru'nunkilere baktım ama 240 tl diyor... 100gramı 120tl bandından çok uzaklaşmayan Sezy gibi başka üreticiler var mı bildiğiniz?

Geçen yıl Ankara kahve festivalinde tanıştığım Çuku Çuku her seferinde memnun eden bir firma olmuştu benim için

Geçen yıl Ankara kahve festivalinde tanıştığım Çuku Çuku her seferinde memnun eden bir firma olmuştu benim için
Ben de istanbul festivalinde denk geldim güzel ilgilendiler standda çikolatalar da lezzetli idi. ( Hacienda Comalapa ya bayıldım )
ilk defa nitelikli çikolata yedim fakat kahve kadar sık alacağımı sanmıyorum fiyatından ötürü 😢

Son 1 aydır @DragonFly 'ın şu tarifiyle kendi blend çikolatamı yapıyorum.

Bundan farklı olarak, benmari ile eritiyorum çikolataları ve %80bitter ve %50kakao - sütlü yü karıştırıyorum ve içine 150grm çikolata koyuyorsam 150gramda antep/fındık/çiğ kaju/kuru üzüm ekliyorum. Kuruyemiş ve sütlüdeki pancar şekeri inanılmaz güzel dengeliyor bitterliği.

Bunlarıda ayrı olarak plastik buz kalıplarına döküyorum ve kullan-at tahta karıştırıcıları dikiyorum üstüne.
Yarım saate kalıp gibi oluyor zaten ve benim 2,5luk hilipop diyerek gömüyor. Ne katkı maddesi derdim oluyor çocuğa yedirirken ne de gereğinden fazla şeker yüklüyorum.

Kalıp için tavsiyeniz var mıdır?

Rumo Coffee diyorum bende. Kahveler ile birlikte gönderdiği Tiramisu çikolata mükemmeldi.

Geri