• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk "nitelikli" çikolata firmaları

goetheborg

Barista
İsim
N. Berkay
Daha fazla  
İsim
N. Berkay
Ekipmanlar
Aeropress, Moka Pot, Seramik ve Plastik V60, Chemex, Kalita 185, French Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bahçeşehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Esenyurt
Kaliteli, iyi malzeme kullanan, tadını deneyimlediğiniz, memnun kaldığınız türk çikolata üreticileri önerileri duymak adına başlığı açıyorum.
Tablet bitter çikolata özellikle isteğim, kahvenin yanına eşlikçi yapıyorum.

bean to bar. çekirdeği de kendi getiriyor. tamamen el işçiliği. kalite üst seviye. fiyatlar da ona göre ama.

ülkemizde bu işte nirvana sanırsam o atölye. 80 gram barda fiyatlar 44-50 tl arası. afrika çekirdeği bile kullanmıyorlar sanırsam. e-satış yok tel, insta ya da e-posta yolu ile bilgi veriyorlar. bunun haricinde bildiğim 2 firma daha var, bu kadar nitelikli olmamakla birlikte fiyatları da görece daha uygun. birincisi podisi, shopier üzerinden satış yapıyorlar. diğeri de aroha, web sitelerinden satış var. şimdiye kadar sadece aroha deneyebildim, %100 kakaosu piyasadakilere göre çok daha farklıydı ama yiyince aydınlandım da diyemem. ilerde podisi ve o atölyeden alışveriş yaparsam eklerim.

Daha çok bakir bir alan, çekirdeği ithal edip kendi işleyen 2 firmadan başka duymadım. Podisi'nin çekirdekleri en son kronotroptan sarman kedi kavuruyordu. Podisiyi denedim. Bu yediğim çikolata ise öncekiler neydi dedirtmeyi başardı bana.

Piyasa çikolatalarından farkını merak ettiğimden bean to beardan sipariş ettim.Eğer nescafe-nitelikli kahve gibi bir uçurum olursa bütçede yeni bir delik açıldı demektir.

Burada yazılanlar kadar nitelikli mi emin değilim ama severek tükettiğim Melodi çikolatayı tavsiye edebilirim.

Daha çok bakir bir alan, çekirdeği ithal edip kendi işleyen 2 firmadan başka duymadım. Podisi'nin çekirdekleri en son kronotroptan sarman kedi kavuruyordu. Podisiyi denedim. Bu yediğim çikolata ise öncekiler neydi dedirtmeyi başardı bana.
Podisi'nin hang çikolatası bu etkiyi yarattı acaba, bütçeyi sıfırlamak için bir sebep daha çıktı :D

podisi nin güzel yanı deneme paketi oluşu, hepsinden azar azar ;)

Nitelikliyi açmamışız çok ama ben kahvelerin yanında severek tükettiğim

ekleme : podisi var fakat henüz deneyemedim bean to bar için kaliteli bir seçenek

Geçen hafta gerçekten şansa ilk defa bean to bar çikolata yedim. Aslında uzun süredir bilmeme hatta geçen dönem bi dersin finalini tamamen bu konuya ayırıp araştırmama rağmen denk gelip yiyememiştim. Yediğimde ilk olarak çikolatada ilave şekerin ne kadar fark ettiği oldu, evet diğer çikolatalar gibi tatlı değil ama dandik market bitterleri gibi acı da değil tam tersi bana çok ferahlatıcı geldi yedikçe yiyesi geliyor insanın ve tıkamıyor. Yediğim çikolata https://www.siparis-guzelgida.com/urun/organik-parcacikli-cikolata/ buydu hatta biraz zorla @kahveanalisti hocama da aldırdım buradan benim ilk çikolatam olduğu için kalitesi hakkında yorrum yapmam doğru olmaz. Hocam yorum yapar hatta üstüne video çekerse de tadından yenmez :D

Spektrometre ile Kakao kontrolüne Güzel Gıda ürünlerini çekerek devam ettim. "Bean to bar" açısından en başarılı yerli çikolatalardan biriydi diyebilirim. Peru Criollo kakaosunu kullanıyorlarmış. Özellikle vişne açai favorim oldu. Kahveli Badem ezmesini beğenemedim. Kahve kokusu hafif var ancak içine koydukları kaju aşırı baskın bir aroma olarak ortaya çıkmış.

Podisi'nin Çikolataları Ciddi Anlamda Çok başarılı Single Origin olanlar özellikle kesinlikle tavsiye ederim deneyiniz. Yurtdışında aldığım çikolataların kalitesine çok yaklaşmışlar.

ülkemizde bu işte nirvana sanırsam o atölye. 80 gram barda fiyatlar 44-50 tl arası. afrika çekirdeği bile kullanmıyorlar sanırsam. e-satış yok tel, insta ya da e-posta yolu ile bilgi veriyorlar. bunun haricinde bildiğim 2 firma daha var, bu kadar nitelikli olmamakla birlikte fiyatları da görece daha uygun. birincisi podisi, shopier üzerinden satış yapıyorlar. diğeri de aroha, web sitelerinden satış var. şimdiye kadar sadece aroha deneyebildim, %100 kakaosu piyasadakilere göre çok daha farklıydı ama yiyince aydınlandım da diyemem. ilerde podisi ve o atölyeden alışveriş yaparsam eklerim.
http://www.oatolye.com/ pek yakında sinemalarda

Podisi denedim çok lezizdi

Güzel Gıda'ya pek tutunamadım.

Kahve Dünya'sının vardı bir de onu da beğenmiştim.

Sıralamam Podisi>Kahve DÜnyası>Güzel Gıda şeklinde

Geri