• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Chiroso, çekirdek haliyle kokusunda eski turbo sakızları andırıyor. Öğütülmüş haliyle ise meyvemsilik de katılıyor buna. Demlemeye geçelim... :LOL:

Dripper: Deep27
Değirmen: ZP6 2.3 klik (daha da inceye inilebilir, müsait)
Sitedeki reçeteyi harfiyen uyguladım. Çekirdek 23 Aralık tarihli kavruma ait. İlk tanışmada koku ve tat olarak çilekli yoğurt, kimine göre çilekli sakız da diyebiliriz. Ardından damakta kivi, aftertaste ise mango. Kısaca natürel, yormayan, gövdesi ne çok hafif ne de çok yoğun; kararında bir kahve çıkıyor ortaya.

Paketi açtığınızda kavrumun rengine aldanıp, "off fermente, vişne likörü gibi yoğun bir şey mi çıkacak ortaya" dedirtebilir. Ben bu tür kahveleri sevmeyen biri olarak, neyse ki öyle bir sonuçla karşılaşmadım. Tadım notlarında ne varsa bire bir aldım, yağ gibi aktı gitti. Teşekkürler @raistlin bu çekirdek için.

Chiroso, çekirdek haliyle kokusunda eski turbo sakızları andırıyor. Öğütülmüş haliyle ise meyvemsilik de katılıyor buna. Demlemeye geçelim... :LOL:

Dripper: Deep27
Değirmen: ZP6 2.3 klik (daha da inceye inilebilir, müsait)
Sitedeki reçeteyi harfiyen uyguladım. Çekirdek 23 Aralık tarihli kavruma ait. İlk tanışmada koku ve tat olarak çilekli yoğurt, kimine göre çilekli sakız da diyebiliriz. Ardından damakta kivi, aftertaste ise mango. Kısaca natürel, yormayan, gövdesi ne çok hafif ne de çok yoğun; kararında bir kahve çıkıyor ortaya.

Paketi açtığınızda kavrumun rengine aldanıp, "off fermente, vişne likörü gibi yoğun bir şey mi çıkacak ortaya" dedirtebilir. Ben bu tür kahveleri sevmeyen biri olarak, neyse ki öyle bir sonuçla karşılaşmadım. Tadım notlarında ne varsa bire bir aldım, yağ gibi aktı gitti. Teşekkürler @raistlin bu çekirdek için.
Mükemmel.

Chiroso reçetelerindeki amaç tam olarak da bu aslında, kahveyi dengeli vaziyette çıkarmak. O yüzden ince öğütüm, yüksek extraction, ancak düşük kuvvet üzerine gidiyoruz. Böylesi kahveler için doğru yaklaşım da bu bence, en azından şimdilik. :)

Ah bee şu kampanyayı kaçırdığıma o kadar üzüldümki..
Bende sizin gibi bu kampanyayı birkaç günle kaçırdığım için gerçekten çok üzgünüm. 😔 Değirmen arayışım devam ediyor ve bu fırsatı kaçırmak beni derinden etkiledi. Umarım bu tür fırsatlar tekrar karşımıza çıkar! ☕✨

Togay bey Aiden için tahmini bir tarih mevcut mu? @raistlin
Az önce Instagram'da gezinirken Tin Coffee'nin 23.500 ₺'den satışa çıkardığını gördüm.Screenshot_20250118_163420_com.instagram.android_edit_32110423136245.jpg

Merhaba Arkadaşlar,

Fellow Aiden satışta. Epeydir heyecanla bekliyorduk, sonunda kavuştuk!

Tanıtım sürecinde ilk 50 Aiden için indirim ve vade farksız 3 taksitli ödeme mevcut.
An itibariyle 50'den 43 kalmış vaziyette.
Taksit için lütfen ödeme sayfasında taksitli ödeme seçeneğine tıklayın ve dilerseniz 2 dilerseniz 3 taksitle vade farksız ödeyin.

Aiden için Cafec Abaca Trapezoid 102(Single Dripper) ve Cafec Wave 205(Batch Dripper) filtreleri de satışa sunduk.
Alıştığımız Cafec performansı Aiden'a epey katma değer ekliyor.

Instagram hikayelerimizde makinenin bir çok farklı özelliğine değiniyoruz, ilginizi çekebilir.
Aiden'ın reçete paylaşımını epey enteresan yerlere çekeceğini düşünüyorum. Aiden sahibi arkadaşlarla bizim kahvelerimiz için Aiden Challenge da gelir bence, yaparız. :)

Ürün sayfasında da oldukça açıklamalı biçimde neler yapabildiğine değindik bu akıllı bıdık makinenin. Umarım faydası olur.

Herkese Sevgiler.

Ecnebilerin 365 dolara alabildiği makinayı biz gümrüktü şuydu buydu derken yaklaşık x2 fiyata alabiliyoruz. Ben hallenmiştim ama fiyat uymadı maalesef. Togay beycim taksit sayısını 6 yapsak olmaz mı ?

Festivalde biraz kurcalamıştık, aiden gerçekten piyasada benim gördüğüm kendi alanının en iyisi olabilir. Fakat bazı şeyler var ki tam cevap bulamadığım, muhtemelen de düşündüğüm gibi olacak, keşke olsaydı dediğim...
Şöyle ki;
-Düz tabanlı batch brew baskete kalita filtreleri sanırım olmuyor. Bu basketin cafec filtreleri ciddi pahalı, o yüzden ne kadar sürdürülebilir tartışılır. Alternatif var mı bilmiyorum.

-Bloomdan sonraki döküş ayarlarında max 3 döküş(pulse) yapabiliyoruz ve sanırım bu döküşlerin ml ayarını yapamıyoruz. Makina kendisi bloom sonrası kalan su miktarını seçtiğimiz döküş sayısına bölüp eşit olarak dağıtıyor gibi. her bir döküş arası zamanı ayrı ayrı seçebilip su miktarını da ayarlayabilseydik efsane olurmuş.

-Bir de switch vari aç kapa olayı (tamam biraz abartmış olabilirim) olaymış çok şukela olurmuş. Yani alet o kadar ISS mobilyası gibi ki onu da yapabilecekmiş gibi duruyor.

Bilemiyorum... Zor tutuyorum kendimi desem yalan olmaz. Sadece o termal stabilite ve ısı ayarı için bile alınabilir.

Son düzenleme:
Sevgili Arkadaşlar,

Bizbizeyiz diye biraz uzun olacak, biraz da iç dökme gibi. Bunalıyor insan, ne yalan söyleyeyim.

Size etraflıca anlatayım fiyat meselesini. Hoş, sosyal medya kanallarından da nezaketsiz bir dille olmadığı sürece fiyat sorularına cevap veriyoruz, ancak orada burasının aksine yıllardır muhabbette olduğumuz bir durum olmayabiliyor kullanıcılarla.

Katılıyorum, gerçekten sapmalar can yakıcı ölçüde oluyor kimi ürünlerde. Bunlar da bilhassa küçük ev aleti sınıfındaki Amerika ve Asya ürünleridir. Fellow tam bu tanıma uyar.

Bu ürünlerin üzerinde gümrük vergisi + ilave gümrük vergisi(Evet, gümrük vergisinin ilavesi var. İlavesi %30 mesela sadece.) + ötv var. Bunların hepsinin üzerine bunların kdv'si de alınıyor. Malın kdv'sinden bahsetmiyorum. Bütün bunların hepsinin üzerine kdv alınıyor %20. Bunlar yasal vergi yükümlülüklerimizdir.

TSE işlemleri var. Bu çok çok ciddi bir maliyet kalemi. Ürünler geldiğinde ithalat aşamasından önce TSE denetiminden geçer. İlk gelen ürünlere de testler yapılır. Bu testlerde 2-3 kadar ürün zayi olabilir, satılamaz hale gelebilir. TSE incelemesinin ayrı bir masrafı, test yapılmasının apayrı bir masrafı vardır. Bunlar onbinli liralarla ifade edebileceğimiz maliyetlerde. Bazen testlerin tekrarı gerekir, ilave ürün temin edersiniz, test için tekrar ödeme yaparsınız. Masrafınız iki kat, üç kat devam eder. Bu testler bekledikçe gümrük sahasında ardiye - antrepo ödemeleriniz yüklü maliyetlerle devam eder. 100.000+ masraflardan söz ediyorum. Bazen haftalarca sürer. Tüm bunlar olurken bir sürü pürüz çıkabilir, insanlar heyecanla önsatış bekler ancak işlemler nihayete ermeden, maliyet derdini de geçtim, siz en ufak bir işlem yapamazsınız. Bir terslik çıkarsa mahcup olunur çekincesi doğar. Tüm bunlar olurken ödemenizi de üreticiye aylar öncesinden yapmışsınızdır, aksi halde ürünler gelmez. Gelse de peşin ithalat yapılmaz ise bir %7 daha KKDF - vadeli ithalat için ödenir. Maliyetiniz iyice artar, zaten üreticiler de böylesi bir vadelemeye pek girmez.

Öyle çok isterdim ki bir kalemde en azından 10.000 - 20.000 adet Aiden alabilelim. Alabilelim ki en azından vergiler değişmeyecek olsa da TSE masrafları düşsün, satılamayacak ürün oranı çok aza insin. Maalesef bu mümkün değil. O kadar kalabalık bir kahvesever komünitemiz henüz yok Türkiye'de. Bir seferde onbinlerce ürünün gelebilmesi ve sirkülasyonu şu an imkansız en azından. Ürünler geçtikten sonra her birinin belgelendirilebilmesi için Sanayi Bakanlığı belge tamamlama işlemleri her yıl gerçekleştirilir. Bu senenin maliyeti yüzbinlerce lira olacak, samimiyetle.

Bu maliyet kalemleri bir Avrupalı satıcıda yok, Amerikalı satıcıda yok. Hiç hoşnut değiliz can yakacak kadar büyük fiyat sapmalarından. Bu ürünün 380-400 USD bandında burada olabilmesi ve satılabilmesi en çok beni mutlu ederdi. Çok daha fazla kahvesevere böylesi bir ürünü ulaştırabilmiş olurduk. Hele ki bu kadar reçete paylaşabilecek, kahve topluluklarını besleyebilecek bir cihaz söz konusuyken. Detayını bilmeden tepki gösteriyor bilhassa başka mecralarda insanlar. Anlamıyor değilim gerçekten, insan şok olabiliyor fiyatlara. Ama bu yazdıklarıma uluslararası nakliyeyi, gümrük ithalat aşamasındaki vergi harici kalemleri de eklediğinizde biz bu ürünleri Amerikan satıcının kendi pazarında perakende olarak sattığı fiyata mal etmeyi bile hayal edemiyoruz çoğu zaman.

Avrupa ürünlerimizde elimizden geleni yapıyoruz. Oralarda sapmalar Fellow'a göre çok düşüktür veya bizim daha uygun olduğumuz bir sürü senaryo olmuştur. Comandante senelerce 228 Euro iken 200-220 Euro aralığına sattık. Döviz stabildi, ürün üzerindeki maliyetler daha makuldu. Şimdilerde de sapmamız makul ölçülerdedir. Döviz artmamışken artan fiyatlar da görüyorsunuz artık. Çünkü artmayan dövize karşı öyle acayip artan lokal maliyetler var ki, ya satışınızı bir anda %30-40 arttıracaksınız ya da sapmalar olacak.

Endüstriyel ürünlerde bu kalemler yoktur mesela. Loring de Amerikan malı olmasına karşın Amerika'da 250.000 USD olan kavurucumuz burada da nakliye hariç 250.000 USD'dir. Çünkü üzerinde bir ek masraf kalemi yoktur, üretime dair bir malzemedir. Ek masraf yoksa biz listeye uymayı tercih ederiz, satıcıya yükleniriz, globalle aynı olmak konforludur da, baş ağrıtmaz sürekli hesap kitapla.

Kimi zaman kimi daha küçük üreticiler ekstra fedakarlıklar yapar, spesifik ülke durumuna göre. Ancak Fellow gibi markalarda artık yapılar oturmuş durumda ve ülkenin koşullarına göre sürekli destek için durumları anlatmak, tabir-i caizse dil dökmek sürdürülebilir bir şey değil.

Ezcümle, bu laflar daha çok uzatılabilir. Detayı çok. Ama bir çırpıda anlatmak istedim.

Biz Aiden için çok heyecanlıyız. Aylardır bu heyecanım size geçmiştir zaten. İthalat süreci de yine uğraştırıcı ve anlattığım gibi masraflı oldu.
Fiyatlandırmada elimizden geleni yapmaya gayret ettik. PayTR ile çalışıyoruz biliyorsunuz sanal pos'ta, taksitlendirme için ekstra destek istedik, ancak olumsuz. Bizim elimizden gelen 3 taksite yaymak oldu ilave olarak. Bunun da bize maliyeti kullanılan karta göre %8-9 arası. 6 taksit için de kabaca %16.

Şu koşullarda bunu 6 taksite çıkarabileceğimiz bir finansal enstrüman yok, çok üzgünüm.

Bazı durumlarda fiyatın - maliyetin önüne geçemiyoruz. Ama katma değer diye bir şey var neyse ki :) Benim burada bulunma amacım Kulüp hep indirimli alsından çok bir şekilde katma değer yaratabilmek. Size destek vermek, beklentilere göre özel işler tasarlamak, bazen fiyatta da ciddi yardımcı olmak, bazen ayrı esneklikler sunmak ama en çok aynı dili konuşmak işte. Yarattığımız kahve seçkilerinin her tarafında bu fikir var.

Şimdi siz söyleyin, ben sizin için katma değerli nasıl bir adım atayım? Mesela Aiden'ı bir şeyle mi birleştirip paket(bundle) hale getirip daha cazip kılalım veya taksiti kendi kartlarınızla yapmak daha cazip olacaksa mesela doğrudan banka transferi şeklinde daha avantajlı bir fiyat mı verelim veya tamamen katma değere odaklanıp buradan Aiden alacak arkadaşlarla bir kahve yolculuğu mu başlatalım? Bir süper özel lotu Aiden sahiplerine ayıralım, biz kavuralım, para pul istemeden size ulaştıralım. Siz bununla reçeteleri çıkarın. İlk üçü seçelim yine Deep27'de olduğu gibi ve kazananlara biz hediyeler sunalım. Veya ofiste İstanbul'dan 10 kişiyle bir Aiden günü yapalım da orada artık karşılıklı ne yapabiliyorsak onu yapalım da öyle mi ilerleyelim, hem bol kahveli?

Ben burayı dinlemeyi hiç bırakmadım arkadaşlar. Bu kez biraz siz beni dinlemiş oldunuz, ancak benim gönlümden geçen biraz daha katma değerli - kahve birleşimli olan bir adım atmak. Bunun cepte kalacak 500 - 1000 liradan daha anlamlı olacağına inanıyorum, zira çıkaracağımız kahveler de pek öyle yabana atılır cinsten değil.

Festivalde biraz kurcalamıştık, aiden gerçekten piyasada benim gördüğüm kendi alanının en iyisi olabilir. Fakat bazı şeyler var ki tam cevap bulamadığım, muhtemelen de düşündüğüm gibi olacak, keşke olsaydı dediğim...
Şöyle ki;
-Düz tabanlı batch brew baskete kalita filtreleri sanırım olmuyor. Bu basketin cafec filtreleri ciddi pahalı, o yüzden ne kadar sürdürülebilir tartışılır. Alternatif var mı bilmiyorum.

-Bloomdan sonraki döküş ayarlarında max 3 döküş(pulse) yapabiliyoruz ve sanırım bu döküşlerin ml ayarını yapamıyoruz. Makina kendisi bloom sonrası kalan su miktarını seçtiğimiz döküş sayısına bölüp eşit olarak dağıtıyor gibi. her bir döküş arası zamanı ayrı ayrı seçebilip su miktarını da ayarlayabilseydik efsane olurmuş.

-Bir de switch vari aç kapa olayı (tamam biraz abartmış olabilirim) olaymış çok şukela olurmuş. Yani alet o kadar ISS mobilyası gibi ki onu da yapabilecekmiş gibi duruyor.

Bilemiyorum... Zor tutuyorum kendimi desem yalan olmaz. Sadece o termal stabilite ve ısı ayarı için bile alınabilir.
Utku Selam,

Yanıtlar:

Kalita fitreleri küçük gelir. Taban 85-90mm olacak Aiden için. Bu basketin filtreleri epey büyük oluyor. Bu tarz olanlarda da fiyatlar artıyor, ancak Cafec ve diğer filtreler arasında ciddi performans farkı oluyor. Bu konuda başka seçenekler de sunacağız biz, elimizden geleni yapıyoruz. Bir ayrı hack: Ben bir süredir büyük dripper içine direk Origami Air S'imi koyuyorum içinde konik Cafec filtreyle. Cillop gibi demliyorum. :) Hack denince de ben. Burada büyük dripper'ı cidden büyük kapasiteyle kullanınca anlamlı oluyor maliyet. Bir çok başka filtre de var ama kullanılabilecek. Bazı filtreler üstten uymayacak gibi dursa da kapak değse bile kullanımda sorun olmuyor. 8-12 cup filtreleri referans almak lazım. 210-220mm düz ölçüye kadar hiç sorun yok. 240 olanlar(Çoğu 85-240 gibi adlandırılır) biraz zorlar ama kullanılır.

Bloom'dan sonra dilediğin kadar sayıda döküş girebilirsin, 3 ile sınırlı değil. Ajitasyonu dilediğince arttırırsın. Bu döküşler arasındaki zamanı da yine sen seçebiliyorsun. Dilediğin gibi yani. Su miktarını Aiden otomatik ayarlıyor.

Hard switch yok, uyku modu var.

Son düzenleme:
Utku Selam,

Yanıtlar:

Kalita fitreleri küçük gelir. Taban 85-90mm olacak Aiden için. Bu basketin filtreleri epey büyük oluyor. Bu tarz olanlarda da fiyatlar artıyor, ancak Cafec ve diğer filtreler arasında ciddi performans farkı oluyor. Bu konuda başka seçenekler de sunacağız biz, elimizden geleni yapıyoruz. Bir ayrı hack: Ben bir süredir büyük dripper içine direk Origami Air S'imi koyuyorum içinde konik Cafec filtreyle. Cillop gibi demliyorum. :) Hack denince de ben. Burada büyük dripper'ı cidden büyük kapasiteyle kullanınca anlamlı oluyor maliyet. Bir çok başka filtre de var ama kullanılabilecek. Bazı filtreler üstten uymayacak gibi dursa da kapak değse bile kullanımda sorun olmuyor. 8-12 cup filtreleri referans almak lazım. 210-220mm düz ölçüye kadar hiç sorun yok. 240 olanlar(Çoğu 85-240 gibi adlandırılır) biraz zorlar ama kullanılır.

Bloom'dan sonra dilediğin kadar sayıda döküş girebilirsin, 3 ile sınırlı değil. Ajitasyonu dilediğince arttırırsın. Bu döküşler arasındaki zamanı da yine sen seçebiliyorsun. Dilediğin gibi yani. Su miktarını Aiden otomatik ayarlıyor.

Hard switch yok, uyku modu var.
Selamlar Togay

Filtre işi o zaman çözülmüştür, nitekim alternatif varmış dediğin gibi. hele ki diğer dripperlarla çalışması çok iyimiş :)

Bloomdan sonrası 3 döküş kısmı aslında çok dert değil. Şu haliyle hatta bence hiç dert değil de işte şeytan ayrıntıda gizli hesabı insan merak ediyor. Döküşler arası zamanı seçiyoruz ama sanırım hepsi için tek bir zaman seçiyoruz. 1. ve 2. döküş arası 40sn, 2. ve 3. döküş arası 30sn olmuyor gibi gördüm incelemelerden. döküşler arası su miktarı ve bu bahsettiğim zaman olayı software işi gibi. bunu bir güncellemeyle getirebilirler diye umuyorum.

Switchten kastım hario switch ve hibrid demleme idi ama SENİN CANIN SAĞOLSUN BE ADAM🤣

Şimdi müsadenle gidip kendime borçlarımı, zorunlu harcamalarımı falan hatırlatmam gerek. Ancak öyle nefsimi tutarım gibi.

Günaydın,

Dün biraz da iç dolmasının etkisiyle yazmışız da yazmışız. Enseyi de karartmışız biraz. Kusura bakmayın. Distribütörler de üzülür.

10 kişi çıkarabiliyor muyuz arkadaşlar minimum Aiden için? Bunu sağlayabiliyorsak gerisini bize bırakın.

@Cleverfan @B747 @CXath1 @Eluna @arda @baydinc

Togay hocam merhaba açıklamanız için teşekkür ederim. Yurt dışı kaynaklı ticaret yapanların derdini özetlemişsiniz. Ben manisadayım etkinliğe davet için teşekkür ederim. Ben sizi de üzmeyecek bir teklfinize göre almak istiyorum.

Kendimi zorlayıp ben de dahil olmaya çalışayım @raistlin hocam ☺️

Geri