Merhaba Arkadaşlar,
Güzel haberlere devam
Pek heyecanlı, pek özel 2 yeni kahveyle geldim. Bambaşka 2 yöreye, 2 farklı işleme yöntemine ve fincan profiline gidiyoruz:
1) Rwanda - Muhondo - Anaerobik Natural
2) Kosta Rika - Las Lajas - Alma Negra Natural
Bu iki kahvenin de çok özel hikayeleri var. Yakından takip eden arkadaşlarım fark ediyor bazen. Kahve seçimlerinde belirli motifleri takip ediyorum. Sadece fincan profili ya da maliyetine göre bir seçim yapmıyorum. Hep bir deneyim arttırma unsuru, az deneyimlediğimiz yöreye odaklanma, organizasyonun ya da üreticinin / işleme istasyonunun, varyete ve / veya fermantasyon yönteminin etrafında kurulmuş bir hikayesi oluyor. O yüzden kahvelerin metinlerini hazırlarken de özeniyorum. Hem teknik hem geri plan bilgisini çokça aktarmaya çalışıyorum. Bunların hepsi deneyimi arttıracak unsurlar. Detaylıca okursanız çok mutlu olurum.
Bir yandan da yaptığımız işin tam merkezine dokunan hikayeler var. Cup of Excellence birliktelikleri, Rwanda'dan üreticimizin İtalya'da bizimle haftaya buluşuyor olması, onların çiftliğinde bizzat bizden giden Comandante'lerimizin kullanılacak olması, 2022 - 2023 dönemi hasatları ve arzuladığımız fermantasyon yöntemleri - seviyelerini şimdiden belirleyip Muhondo'nun tüm üretimi buna ayırmaları gibi muazzam hoşluklar... Kahveciliğin totali içinde kuşun kanat çırpışı kadar hareketler bunlar ama benim için heyecanı muazzam.
Rwanda - Anaerobik Natural ezber bozan bir kahve. Kahvenin hikayesinde durumu anlattım. Transparan, tertemiz, kompleks bir fincan. Yıkanmış bir kahve adeta.
Kosta Rika - Las Lajas ise başlı başına özel bir işletmeden geliyor. Vurucu, kuvvetli, dıkşınya bir lot!
İki kahve de Tin Coffee satışında sınırlı olarak yer alıyor. Rwanda 100 gramlık 15 paket, Kosta Rika ise 200 gramlık 35 paket olarak mevcut. Sonrasında bizde devamı yok. Canım ciğerim 2 genç ve dıkşınya ekip devam edecek sonrasında. Tanıyorsunuz kendilerini.
William's Roastery ve
Kernel Coffee. Kernel'in Rwanda'sı farklı, o klasik natural bir kahvedir. Bunun haricinde bu dostlarımızdan alacağınız lotlar da birebir aynıdır, ancak kendi kavrurma imzalarını taşır. Şimdiden merak edenler için bilgilendirmiş olayım.
İkisi için de kimseyi kodlarla falan uğraştırmadan direkt
%15 indirim siteye tanımlandı. Çarşamba gün sonuna dek geçerli. Bunun ilk duyurusunu burada yapıyorum ama, öncelik sizlerde.
https://tincoffee.net/urun-kategori/kahveler/
Herkese Sevgiler.