• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yıkanmış Etiyopya :love:

Bu ara taktığım kavuruculardan biri. Çok başarılı. Geçen sene El Capricho almıştım kiloluk. Güzeldi ancak çok farklı gelmemişti. Bu sene çok daha fazla deneme yapma şansım oldu. Hambela, Buesaquillo, Limu Gera vs. seçkilerinden bir çok kahveyi denedim. Bugün Endonezya Sindoro'dan bahsetmek istiyorum. Endonezya kahvesi pek içtiğimi söyleyemem. Ljen Lestari, Frinsa Edun'dan sonra üçüncü Endonezya denemem Tetra'dan oldu.

Endonezya Sindoro
Oran 1:17
15 Gr /255ml su
V60. Filtre Hario 01
Alxpr Tmore C3 muadili 18 klik

30ml 30 sn bloom, sonra iki döküşte 255 ml tamamla, toplam süre 1,30dk.

Burunda ve damakta çok yoğun çiçeksi havası, orta gövdesi, parlak ve temiz yapısıyla tek kelimeyle mükemmel.

Klasik meyve tatlarından sıkıldıysanız, Çiçekli kolonyalar gibi son derece baskın çiçeksi-parfümsü bir kahve arıyorsanız bir bakın derim. Farklı işleme yöntemi de ilgi çekici. Bira mayası dahil edilmiş proses kahveyi epey renklendirmiş.

Tebrikler. Şahsi Puanım 88

Merhabalar,

Etiyopya Konga ve Etiyopya Limu Gera için v60 demleme reçeteniz var mıdır acaba?
Selamlar, reçeteler için sitemizde yer alan Demleme Rehberi’nden faydalanabilirsiniz. Bunun haricinde yüksek oranlarda demleme yapmanızı da önerebilirim. Bu iki yıkanmış Etiyopya özelinde ben keyifli sonuçlar aldım. 1:17 gibi, 17 grama 300 gram su şeklinde parçalı dökükler tercih edebilirsiniz. Afiyetler ☕

Selamlar Kulüp!

Bu hafta EndoCraft seçkilerine veda ederken, No:2'den 2 yeni çekirdek raflarda yerini aldı: Ciblek ve Pokmas.

Pokmas klasik natural anaerobik bir çekirdek, ileri seviyede funky'lik taşımıyor; dengeli fincan ve pürüzsüz bir bitiş sunuyor. 1:17 oranı ile demlemenizi öneririm, zira açık kavrum bir çekirdek.

Ciblek diğer taraftan, ileri seviyede fermente diyebilirim, öyle ki görüntü size koyu kavrum gibi gelebilir ama değil. Çekirdek yeşil halinde bile aslında, tam olarak yeşil değil. Burada da Pokmas'ın aksine çok yüksek su miktarlarına çıkmamayı öneririm. Dikkat etmezsek, fermente yapı acılaşmaya müsait olabilir. Özellikle yüksek gövdeli meyvemsi fincanları seviyorsanız öneririm.

Şimdiden afiyet olsun, deneyimleyen olur da paylaşmak isterseniz buradayız! :coffee:☕🤘

(kavrum tarihi: 14.10, tam zirvede!)

Selam kulüp!

Kasım ayına harika haberlerle başlıyoruz! Tetra N Roastery olarak, her hafta yenilenecek olan geleneksel Kasım İndirimlerimizi bugün itibarıyla başlattık.

Sıkı durun, çok sevilen Kosta Rika Las Torres yeniden stoklarımızda! Bu efsanevi geri dönüşü de %20 indirimle kutluyoruz.

%30 İndirimdeki Çekirdekler:

Rodrigo Sanchez (Kolombiya): Tam bir Geisha zarafeti. Portakal çiçeği, şeftali ve mangonun öne çıktığı, festival gibi bir kahve.
Mera Merda (Endonezya): "Double fermentation" işlemiyle fark yaratan bu çekirdek; vişne, elma şırası ve karamel notalarıyla oldukça kompleks.
Hambela (Etiyopya): Yüksek rakım (2300m'ye kadar) "natural anaerobic" bir kahve. Gül, şeftali ve vanilya ile zarif ve tatlı bir profil sunuyor.
Pokmas (Endonezya): Bir başka "natural anaerobic" harikası. Böğürtlen, bal ve portakal lezzetlerinin müthiş dengesi.

%20 İndirimdeki Çekirdekler:
Las Torres (Kosta Rika - YENİDEN STOKTA!): Özlem bitti! "Honey" işlemli bu favori kahve; nektarin, vişne ve armut tatlarıyla geri döndü.
Benti Nenka (Etiyopya): 2300 metreye varan rakımlardan gelen "natural" bir klasik. Kuş üzümü, şeftali ve vanilya notalarıyla dolgun bir içim.
Chelbesa (Etiyopya): "Washed" Etiyopya sevenlerin vazgeçilmezi. Limon otu, bal ve kumkuat ile temiz, parlak ve canlı.

Web sitemizden tüm indirimli ürünleri ve yeni gelenleri (meraklısına not: El Jardin de yeni geldi!) inceleyebilirsiniz.

Demledikçe yorumlarınızı ve reçetelerinizi bu başlık altında paylaşırsanız çok seviniriz!

Keyifli demlemeler dileriz.

Son düzenleme:
Tetra'dan çok çekirdek aldım ve bugüne kadar hiç kötü deneyimle karşılaşmadım, belki damak tadınız uymaz ama belirli bir standartları var.

Benim gibi espresso'da robustalı karışım seviyorsanız Türkiye'de bunu düzgün yapabilen sayılı yerlerden birisi, Morning Blend'i tavsiye ederim.

Selam Kulüp!

Önce küçük bir teşekkür ve duyuru: Yakın zamanda stoklarımıza giren Endonezya Pokmas'a gösterdiğiniz yoğun ilgi sonucunda kahvemiz rekor sürede tükendi! Pokmas'ı seven ve "acaba şimdi ne denesem?" diyenler için Endonezya'dan yepyeni bir kahve daha seçkimizde!

Ijen Lestari

Endokraft Seçki Etiketi (1200 x 1200 piksel) (960 x 1200 piksel) (Sunum)(5).jpg

Bugünden itibaren raflarımızda (ve çok yakında fincanlarınızda) olacak bu harika çekirdek:
  • Köken: Endonezya
  • İşlem: Natural Carbonic Maceration
  • Tadım Notları: Karadut, Turunç ve Elma Şarabı
Gerçekten kompleks ve denemeye değer bir profil. Bu yeni lezzeti kutlamak için de Ijen Lestari, ay sonuna kadar %30 indirimde!

Kasım İndirimleri Güncellendi!​

%30 İNDİRİMDE OLANLAR​

%20 İNDİRİMDE OLANLAR​

Ijen Lestari'yi ilk deneyenlerden olmak, demleme reçetelerinizi ve yorumlarınızı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Lütfen V60, espresso veya diğer demleme yöntemlerinizle aldığınız notları bu başlık altında paylaşabilir ya da bize info@tetranroastery.com e-posta adresimizden e-posta gönderebilirsiniz.

Merak ettiğiniz bir şey olursa buradayız!

Şu anda işlemini gerçekleştiremiyoruz, referans hata kodu: 9021

Bu hatanın çözümü var mı?

Merhaba kulüp,

Son birkaç gündür ödeme altyapı sağlayıcımızdan kaynaklanan bir sorun nedeniyle kart ile ödeme alamıyorduk. Sorun çözüldü, kart ile alışverişlerinize devam edebilirsiniz.

Keyifli demlemeler dileriz.

Selamlar!

Birkaç haber paylaşmak istiyorum.

Öncelikle geçen hafta yaşadığımız ödeme altyapısı sıkıntısı sebebiyle, satışa giren bir kahvemiz tabiri caizse güme gitmiş gibi oldu. EndoKraft No:2 seçkisinden NR Kartini şimdi 250 gr pakette satışta, indirimini bu haftaya da yansıttık. Sınırlı miktarda kaldığı için denemenizi tavsiye ederim.

İkinci olarak geçen sene de seçkide yer alan Kosta Rika Las Torres yeni hasadıyla geldi. İlk izlenimler bizim için çok iyi oldu. Geçen seneden deneyen varsa, yaban mersini çilek reçeline dönmüş diyebilirim. Benim için her yöntemde verim alınabilecek bir çekirdek olmasıyla sevdiklerim listesinde (mokapotta saçma bir şekilde iyi özellikle).

Üzücü bir gelişme, sevilen natural Etiyopya Benti Nenka son kavrum selamını verdi. Benim ilk günden itibaren favori kahvemdi (her yerde söylüyorum bıkmış olabilirsiniz), o yüzden denemek isterseniz kavrum tarihi 21.11.2025. Aynı şekilde Etiyopya Tega Tula ve Kosta Rika El Mango da stoklarda bitmek üzere.

Ufukta yılı bitirmeden seçkiye girecek kahveler var, ben makinenin başına dönüyorum izninizle.

Şimdiden afiyetler! :coffee:🫶

Selamlar Kulüp,

Tetra N Roastery ekibi olarak, kahve kavurmanın ötesinde işin felsefesi ve bilimi üzerine de kafa yormayı seviyoruz. Çoğumuzun sabah rutini olan o manuel demleme sürecinin, aslında sadece kafein almak olmadığını, modern dünyanın hızına karşı verilmiş bir "mola" olduğunu biliyoruz.

Bu konuyu biraz derinleştirelim dedik ve ortaya Paul Virilio’nun hız felsefesinden (Dromoloji), nörobilim laboratuvarlarındaki koku deneylerine kadar uzanan kapsamlı bir blog yazısı çıktı.

V60 demlerken suyun akışını izlediğimiz o 3 dakikada beynin "Default Mode Network"ten çıkıp nasıl akış haline geçtiğini merak ediyorsanız, yazımızı buraya bırakıyoruz:

🔗 Slow Coffee ve Zihinsel Mola: Manuel Demlemenin Meditatif Gücü

Ayrıca: Ev Baristaları İçin Yeni Dijital Oyuncaklar

Sadece felsefe yapmadık, elimizdeki teknik verileri (kavurma profilleri, su değerleri vb.) interaktif araçlara dönüştürdük. Web sitemizi bir "e-ticaret" sitesinden ziyade, bir kaynak merkezine dönüştürme hedefimiz var.

Şu an yayında olan ve işinize yarayacağını düşündüğümüz araçlar şunlar:

1. Degassing (Gaz Salınımı) Hesaplayıcı: "Kahve bugün kavruldu, ne zaman açmalıyım?" sorusunu matematiğe döktük. Espresso veya Filtre seçiminize göre "Sweet Spot" tarihini veriyor. Denemek için tıklayın
  2. Sorun Giderme Aracı: Shot çok hızlı aktıysa veya V60'ta acılık varsa, adım adım sorunu teşhis edip çözüm öneren bir modül.👉 Sorun Giderme
  3. Varyete Kütüphanesi & Su Rehberi: Çekirdek genetiğinden suyun ppm değerlerine kadar teknik detayları derlediğimiz rehberler.
Forumdaki dostlarımızın geri bildirimleri bizim için çok değerli. Hem yazı hakkındaki yorumlarınızı hem de araçlardaki eksik/gedik gördüğünüz yerleri duymaktan mutluluk duyarız.

Tüm araçlara web sitemizde anasayfamızdan da ulaşabilirsiniz.

Keyifli demlemeler!

Tetra N Roastery
From Ankara with Love

E
Selamlar Kulüp,

Tetra N Roastery ekibi olarak, kahve kavurmanın ötesinde işin felsefesi ve bilimi üzerine de kafa yormayı seviyoruz. Çoğumuzun sabah rutini olan o manuel demleme sürecinin, aslında sadece kafein almak olmadığını, modern dünyanın hızına karşı verilmiş bir "mola" olduğunu biliyoruz.

Bu konuyu biraz derinleştirelim dedik ve ortaya Paul Virilio’nun hız felsefesinden (Dromoloji), nörobilim laboratuvarlarındaki koku deneylerine kadar uzanan kapsamlı bir blog yazısı çıktı.

V60 demlerken suyun akışını izlediğimiz o 3 dakikada beynin "Default Mode Network"ten çıkıp nasıl akış haline geçtiğini merak ediyorsanız, yazımızı buraya bırakıyoruz:

Sadece felsefe yapmadık, elimizdeki teknik verileri (kavurma profilleri, su değerleri vb.) interaktif araçlara dönüştürdük. Web sitemizi bir "e-ticaret" sitesinden ziyade, bir kaynak merkezine dönüştürme hedefimiz var.

1. Degassing (Gaz Salınımı) Hesaplayıcı: "Kahve bugün kavruldu, ne zaman açmalıyım?" sorusunu matematiğe döktük. Espresso veya Filtre seçiminize göre "Sweet Spot" tarihini veriyor. Denemek için tıklayın
  2. Sorun Giderme Aracı: Shot çok hızlı aktıysa veya V60'ta acılık varsa, adım adım sorunu teşhis edip çözüm öneren bir modül.👉 Sorun Giderme
  3. Varyete Kütüphanesi & Su Rehberi: Çekirdek genetiğinden suyun ppm değerlerine kadar teknik detayları derlediğimiz rehberler.
Forumdaki dostlarımızın geri bildirimleri bizim için çok değerli. Hem yazı hakkındaki yorumlarınızı hem de araçlardaki eksik/gedik gördüğünüz yerleri duymaktan mutluluk duyarız.

Keyifli demlemeler!

Tetra N Roastery
From Ankara with Love
Ellerinize, yüreğinize sağlık diyorum. Biz kahveseverler için mükemmel derecede faydalı araçlar üretiyorsunuz. Tüm araçlarınızı yer işaretlerime ekliyorum, ihtiyacım oldukça açıp bakıyorum. Kahve demleme rehberi, su rehberi, hepsi. Emek veriyor ve hiç bir karşılık beklemeden herkesin kullanımına sunuyorsunuz. Bu yaptığınız davranış gerçekten takdiri hak ediyor. Teşekkürler. En son alışverişimdeki kahveleriniz de harikaydı, uzun zamandır alışveriş yapmıyorum ama ilk fırsatta kapınızı çalacağım.

E

Ellerinize, yüreğinize sağlık diyorum. Biz kahveseverler için mükemmel derecede faydalı araçlar üretiyorsunuz. Tüm araçlarınızı yer işaretlerime ekliyorum, ihtiyacım oldukça açıp bakıyorum. Kahve demleme rehberi, su rehberi, hepsi. Emek veriyor ve hiç bir karşılık beklemeden herkesin kullanımına sunuyorsunuz. Bu yaptığınız davranış gerçekten takdiri hak ediyor. Teşekkürler. En son alışverişimdeki kahveleriniz de harikaydı, uzun zamandır alışveriş yapmıyorum ama ilk fırsatta kapınızı çalacağım.
Bu nazik sözleriniz ve takdiriniz tüm Tetra N Roastery ekibi olarak bizi gerçekten çok mutlu etti, eksik olmayın.

Sektörde bilgi paylaştıkça çoğalır düsturuna inananlardanız. 3. Dalga kahve dünyası bazen dışarıdan karmaşık veya ulaşılmaz görünebiliyor. Bizim görevimiz, bu dünyayı herkes için anlaşılır kılmak ve tüketiciyi bilinçlendirmek. Bilinçli bir kahvesever, sadece daha iyi kahve içmekle kalmaz, aynı zamanda üreticiden kavurucuya kadar tüm zincirin kalitesini de yukarı çeker. Sizin gibi detaylara önem veren dostlarımızın bu araçlardan faydalandığını görmek, en büyük motivasyon kaynağımız.

Araçları yer imlerinize eklemenize çok sevindik, umarız her demlemede size eşlik ederler.

Güzel sözleriniz için tekrar teşekkürler, keyifli demlemeler!

Bulunduğu fiyat segmentinin üzerinde bir çekirdek. Çekirdekte %20 indirim vardı, 540'a aldım. Şimdi indirim kalktığından 675 ama bana bu çekirdek 850TL deseniz inanırdım.

TK olarak denemenizi tavsiye ederim. On numara çekirdek. Tetradan henüz denemedim ama başka kavurucudan denemiştim.

Selamlar Kulüp,

Keyifli demlemeler!

Tetra N Roastery
From Ankara with Love

Siteyi kaynak merkezi yapma fikri iyiymiş. Yazıyı ilk fırsatta okuyacağım, araçlar da güzel olmuş, emeklerinize sağlık.

Degassing süresinde kafamı kurcalayan bir konu işleme yöntemlerinin süreye etkisiydi. Degassing süresi aracını da bunu merak ederek açtım hatta, ama bu detay yokmuş. Bu konuda bilgi paylaşabilir misiniz acaba? Elimizde aynı kavrulma tarihli yıkanmış ve naturel olmak üzere iki çekirdek varsa yıkanmış olana öncelik vermek gerekir sanıyorum. Ama işin içine anaerobic'ler thermal shock'lar co-fermented'ler vb girince biraz karışıyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir merak ettim. Degassing aracında işleme yöntemi seçimi de olsa harika olur :)

Siteyi kaynak merkezi yapma fikri iyiymiş. Yazıyı ilk fırsatta okuyacağım, araçlar da güzel olmuş, emeklerinize sağlık.

Degassing süresinde kafamı kurcalayan bir konu işleme yöntemlerinin süreye etkisiydi. Degassing süresi aracını da bunu merak ederek açtım hatta, ama bu detay yokmuş. Bu konuda bilgi paylaşabilir misiniz acaba? Elimizde aynı kavrulma tarihli yıkanmış ve naturel olmak üzere iki çekirdek varsa yıkanmış olana öncelik vermek gerekir sanıyorum. Ama işin içine anaerobic'ler thermal shock'lar co-fermented'ler vb girince biraz karışıyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir merak ettim. Degassing aracında işleme yöntemi seçimi de olsa harika olur :)
Şöyle, işleme yöntemlerinin kesinlikle degassing sürecine belirgin ölçüde etkisi var. İşleme yöntemi çekirdeklerin hücresel yapısını ve porozite dediğimiz gözenekli yapıtı etkiler. Kavurma yaparken de yine işleme yöntemini göz önünde bulundurmamızın sebebi de budur. Hücresel anlamda farklar yaratacağı için aynı şekilde enerji uygulamayayız. Örneğin, yıkanmış bir çekirdekte gözenekler daha kapalı yani porpzite düşüktür, ama yoğunluk yüksektir. Enerjiyi çekebilmesi için bu yüzden bir natural işleme göre daha fazla sıcaklık uygularız. Konu degassinge geldiğinde ise işleme yönteminden dolayı gerçekleşen bu durumlar gaz çıkışını farklı şekilde etkiler. Yıkanmış çekirdeklerde daha düzenli bir hücre yapısı olduğu için gaz çıkışı daha hızlı ve stabil olur. Zaten porpzite düşük olduğu için CO2' bünyede uzun sürede duramaz. Diğer taraftan natural işlem çekirdeklerde hücre yapısı daha düzensiz, hatta eşit dağılımda olmaz, porosite daha yüksektir; CO2 çıkışı bu yüzden daha uzun sürer. Tat profilinin netleşmesi daha uzun sürer. Yıkanmış için bu 3 gün ise, natural için bir haftayı bulabilir (aynı derecede kavrulduklarını varsayıyoruz). Gelelim fermente çekirdeklere, funky tatlara. Anaerobikler, co-fermentler hatta infused kahveler. Bunlarda daha da düzensiz hücre yapısı, homojen olmaktan uzak porosite gözlemleriz. Dolayısıyla CO2 çıkışı daha da uzun sürecek. Bu sebeple fermente kahveler gün geçtikçe farklılaşır, kavurma derecesine göre bazen 2 ay sonra bile ilk haftasından farklı tatları algılayabiliriz. Bu degassing sürecini belli bir tarihe sıkıştırmaktansa bir aralık gibi düşünebiliriz. Tat profilinin oturması en hızlı yıkanmış işlemde gerçekleşir, sonra honey (ne kadar uzun süre kurutulduğuna yani ne kadar natural işleme yakın olduğuna göre değişir), sonra natural, en son da fermente çekirdekler. Uzun fermentasyon, uzun degassing demek. Yazıda daha çok kavurma sürecinin etkisi üzerinde konuştuk, tüketici için en ayırt edilebilir özellik bu olduğu için. Ama bu soruyu sormanıza çok sevindim. Umarım açıklayıcı olmuştur. İyi demlemeler :)

Geri