• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu hafta Tetra N Roastery’de hem çok özel bir kahve hem de haftalık indirimli seçenekler var!

☕ Rodrigo Sánchez – Geisha (Kolombiya, Huila)
  • Tadım Notları: Portakal çiçeği, greyfurt, mango
  • İşlem: Yıkanmış (Washed)
  • Tür: Geisha
  • Rakım: 1730m
    ✨ Ağustos sonuna kadar %25 indirimle!

Buna ek olarak 16-23 Ağustos haftasının %25 indirimli kahveleri:

Her hafta değişen kahvelerle yeni lezzetler keşfetmeye devam ediyoruz.

Deneyenlerin yorumlarını duymak için sabırsızlanıyoruz. ☕

Merhaba, 100. Yıl şubenizde çok az kahve çeşidi var maalesef. Geçen hafta indirimli ürünleri almak için gittim ama ne Esperanza ne de diğerlerinden biri vardı maalesef. Stok konusunda orayı destekleyebilirseniz seviniriz :)
Merhaba, evet sirkülasyonun yoğun olduğu dönemlerde 100. Yıl şubemizde stok sorunu yaşanabiliyor. Şubenin stokları 13 Ağustos'ta yenilenmiştir.

teşekkürler bu hafta uğramayı düşünüyordum. Görebildiğiniz ve önerilen çekirdeklerden mevcut seçenekler hangileriydi?
Morning blend, hitit blend ve esparanza (kendi kahvelerini esparanza'dan hazırlıyorlar) denedik. hitit blend v60'da çok güzeldi arkadan meyvemsi aromalar dengeli geliyordu. Morning blend espresso için olabilir ama öyle matah bir aroması yoktu. Esparanza da güzeldi aslında onu merak ediyordum bilhassa ama alamadık ve şimdi de indirimde değil :)

Herkese yeniden merhaba, biz çok hareketli bir ay geçiriyoruz ve yavaş yavaş sonlara yaklaşırken yeni kahvelerimizi de duyuruyoruz. Tamamının lansman indiriminde olduğunu hatırlatmak isteriz. Fiyatları yüksek, farkındayız ve mümkün olduğunca ulaşılabilir kılmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni gelen üç kahvemiz aşağıda:

🌿 Rodrigo Sánchez – Geisha (Kolombiya / Huila)
Portakal çiçeği, greyfurt ve mango notalarıyla sofistike ve çiçeksi bir fincan.
1730 m rakımda yetişen Gesha varyetesi, berrak ve kompleks yapısıyla öne çıkıyor.

🌿 Sindoro – Endonezya / Orta Java
Hanımeli, çiçek balı ve isabella üzümü aromalarıyla tatlı ve floral bir kahve.
Brew Yeast Honey işleme yöntemi sayesinde dengeli gövde ve zarif aromalar bir arada.

🌿 El Mirador – Kolombiya / Huila
Tropikal meyve aromalarıyla ferahlatıcı ve kompleks.
Fruit Infused & Washed işleme yöntemiyle berrak, tatlı ve aromatik bir fincan sunuyor.

👉 Üçü de Ağustos sonuna indirimde!

Ayrıca devam eden Ağustos fırsatlarımız da var. Bir çoğunuz haberdardır ama yine de hatırlatalım:
  • Tüm kiloluk kahvelerde %35 indirim,
  • 250 gram Hambela, Cesar Buesaquillo ve Los Pinitos’ta %30 sabit indirim
  • Endokraft No:1'de %40 indirim (Özel kutusu ve özel kahveleriyle kaçmaz bir fırsat!)
  • Haftanın kahvelerinde (Popayan, Kochere, El Mango) %25 indirim de devam ediyor. Bu haftanın kahveleri için bugün son gün. Yarın yeni kahveler indirime girecek.

Deneyimlerinizi paylaşmanızı çok isteriz. Hangi aromalar öne çıktı, hangi demleme yönteminde daha keyifli oldu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Sindoro tekrar almamak için kendimi tutuyorum. Tam deneyim kahvesi, herkese tadına baktırmak istediğim bir kahve. "bakın ne kadar güzel ve değişik"

Rodrigo Sánchez – Geisha nitelikli kahve sevenlerin tarafından çok bilinen bir kahve. Piyasadaki diğerlerle farkı konusunda bizi aydınlatabilir misiniz? 🙈
Hangi yollardan geldi (direk trade mi, tedarikçi mi). Prosess sade yıkanmış mı veya ekstra başka işlem gördü mü? Teşekkür ederim

Hocam Espresso/Americano için çekirdek önerileriniz nelerdir? Espresso seçkisindeni kahvelerin hepsi ayrı ayrı satılmıyor sanırım. Sizin önerileriniz nelerdir?

Sindoro tekrar almamak için kendimi tutuyorum. Tam deneyim kahvesi, herkese tadına baktırmak istediğim bir kahve. "bakın ne kadar güzel ve değişik"

Rodrigo Sánchez – Geisha nitelikli kahve sevenlerin tarafından çok bilinen bir kahve. Piyasadaki diğerlerle farkı konusunda bizi aydınlatabilir misiniz? 🙈
Hangi yollardan geldi (direk trade mi, tedarikçi mi). Prosess sade yıkanmış mı veya ekstra başka işlem gördü mü? Teşekkür ederim
Selamlar! Sindoro konusunda aynı şekilde düşünüyorum, ben de denk geldiğim herkesle paylaşmaya çalışıyorum. Rodrigo Sanchez, evet, piyasada yaygın dolaşan kahve üreticilerden birisi, biz tedarikçi aracılığı ile elde ettik. Bu üretici özellikle deneysel işlem yaklaşımlarıyla, co-ferment ve infüze yöntemleriyle tanınır. Bu Geisha işlem açısından üreticinin diğer kahvelerinden şöyle farklı: Bize verilen bilgilerde çekirdeğin yıkanmış olduğuna dikkat çekiliyor, ekstra co-ferment ya da infüze işlemi yok ANCAK meyveler yıkanmadan önce kuru fermentasyon tankında 48 saat bekletiliyor, sonra yıkanıyor ve güneş altında 3-4 gün kurutuluyor. Yani yıkanmışa ek olarak uzatılmış kuru işlem teknikleri de kullanılmış. Tatsal anlamda sadece yıkanmış olmayacak kadar funky hisler yaşattığı için sadece yıkanmış demek yeterli olmayacaktı. Bu yüzden özellikle Cofinet kahvelerinde denk geldiğimiz EF2 (extended fermentation) tabirini de ekledik. Uzatılmış fermentasyon yani.

Kahveyi daha iyi anlamanız için şu örneği verebilirim: Geçen sene tam bu zamanlar Adrian Lasso diye bir kahvemiz vardı, yıkanmış bir pink bourbon. İnanılmaz tatlı, çiçeksi, zarif bir kahveydi. Net tatlı karabiber tadım notasıyla da hatırlarsınız belki. Festivalde de çok ilgi görmüştü. Bu Geisha tatsal anlamda Adrian Lasso'ya çok yakın. İşleme süreçleri de neredeyse birebir aynı. O zaman Adrian Lasso'ya sadece yıkanmış yazmıştık aynı bize verilen bilgiler doğrultusunda. Bu sefer, kahveyi tatsal anlamda daha doğru temsil edebilmek için washed ef2 tabirini tercih ettik.

Umarım faydalı olmuştur. Deneyimlerinizi duymak beni sevindirir.
Afiyetler.

Hocam Espresso/Americano için çekirdek önerileriniz nelerdir? Espresso seçkisindeni kahvelerin hepsi ayrı ayrı satılmıyor sanırım. Sizin önerileriniz nelerdir?
Selamlar hocam, sitede espresso seçkisi güncel değil diye biliyorum. Öneri olarak parlak bardaklardan hoşlanıyorsanız, Kolombiya Popayan ya da Kenya Karumandi olabilir. Tatlılık ve gövde ön planda olsun derseniz, Brezilya Dulce Fazenda ya da Guatemala Huehuetenango olabilir. Blend kahveler de espresso için çok tercih ediliyor bizde. Kahve gibi kahve içeyim, tam bir 2. Nesil bir parmak kalın espresso krema severim derseniz de Morning Blend en sevilen çekirdeklerden (%30 robusta içerir). Afiyetler :)

Tatsal anlamda sadece yıkanmış olmayacak kadar funky hisler yaşattığı için sadece yıkanmış demek yeterli olmayacaktı. Bu yüzden özellikle Cofinet kahvelerinde denk geldiğimiz EF2 (extended fermentation) tabirini de ekledik. Uzatılmış fermentasyon yani.

Çok teşekkür ederim. Çok iyi anladım. Gerçekten, process'e sade ve açık isim vermek kolay değil.

Ellerinize sağlık :-)

Çok teşekkür ederim. Çok iyi anladım. Gerçekten, process'e sade ve açık isim vermek kolay değil.

Ellerinize sağlık :-)
Ne demek. Bu arada "sadece yıkanmış demek yeterli olmayacaktı" derken, yıkanmış kahveler funky olamaz demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece tüketici algısı belli, tatla yazan işlemin tutarsızlığı tüketicinin aklını karıştırabilir. Ayrıca gerçekten bildiğimiz anlamda yıkanmış bir çekirdek değil. Bu sebeple üreticinin sağladığı bilgilerin biraz daha ötesine gitmeyi tercih ettik.

Merhaba Kulüp! 👋

Tetra N Roastery’den yeni bir haberle geldik. Etiyopya Limu Gera satışta! Limu & Djimma’nın küçük üreticilerinden toplanan kirazlar, Limu Gera’daki 2.150 m rakımlı istasyonda özenle işleniyor. Sıralama ve yüzdürme sonrası pulp alınıyor, beton kanallarda tamamen yıkanıyor, ardından yükseltilmiş yataklarda 12–16 gün kurutularak %10–12 nem oranına indiriliyor.

Sonuç: berrak, parlak ve tatlı bir fincan.

• Ülke / Bölge: Etiyopya – Limu, Djimma
  • Varyete: Heirloom
  • İşlem: Yıkanmış
  • Rakım: 2.150 m (işleme istasyonu)
  • Hasat: 2025
  • Skor: 86
  • Tadım Notları: portakal • kuru kayısı • badem
  • Terroir: 13–25 °C, kırmızı kil toprak, yıllık 1200–1600 mm yağış
  • İstasyon Alanı: 5 hektar
Fincanda nasıl?
Filtrede narenciye canlılığı ve kuru meyve tatlılığı çok net; temiz bitişiyle günlük içime uygun. Espresso’da dengeli, sütlü içimlerde badem tatlılığını güzel taşıyor.

Lansmana Özel %15 İndirim
Kısa süre için geçerli. Deneyimlerinizi ve kup notlarınızı bu başlık altında duymayı çok isteriz. Özellikle demleme parametreleri ve su profili geri bildirimleri kulüp için değerli olur.

Limu Gera.jpg
1758012874813.png

Bu başlık altında görüp Esperanza'yı günlük kahve olsun diye kiloluk almıştım iyi ki de almışım. Tatlılık reçetenizle demliyorum her şeyle birlikte gidiyor, insanın canını da çektiriyor. Fiyatı da uygun daha ne olsun. Elinize sağlık.

Esperanza espressoda da son derece tatlı ve dolgun, çok beğendiğim bir espresso oldu.

Kulüpteki beğenileri görünce dün Yüzüncü yıl şubesinden kiloluk Esrepanza aldım çok beğendim, tam bir fiyat performans ürünü.

Merhaba Kulüp!

Tetra N Roastery’den yepyeni bir haberimiz var. Bu kez Yirgacheffe’den: Etiyopya Konga satışta!

2100 m rakımda, kırmızı kil topraklarda yetişen kirazlar, Konga Yıkama İstasyonu’nda özenle işleniyor. Yaklaşık 600 küçük üretici çiftçinin emeği, istasyon sahibi Takele Mammo’nun titizliği ile birleşerek berrak ve dengeli bir kahveye dönüşüyor.
  • Ülke / Bölge: Etiyopya – Yirgacheffe, Konga
  • Varyete: Heirloom
  • İşlem: Yıkanmış
  • Rakım: 2.100 m (işleme istasyonu)
  • Hasat: 2025
  • Skor: 86
  • Tadım Notları: incir • armut • karamel
  • Terroir: 13–24 °C, kırmızı kil toprak, yıllık 1200–1500 mm yağış
  • İstasyon Alanı: 3 hektar
Fincanda nasıl?
Filtrede incir ve armutun tatlı dengesi öne çıkıyor, karamelimsi bitişiyle çok keyifli. Espresso’da parlak asiditeyi korurken, sütlü içimlerde karamel tatlılığı fincana zarif bir gövde katıyor.

🎉 Lansmana özel: %25 indirim (kısa süre için geçerli.)

Deneyimlerinizi ve fincan notlarınızı burada duymak çok değerli olur. Özellikle Yirgacheffe kahvelerinde kullandığınız demleme parametreleri ve su profili üzerine yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

2.jpg
1758525991308.png

Geri