LimoniTatlar
Yeni Üye
Merhabalar @Tetra.n.Roastery , mağazanızdan fiziksel alımlarda ekstra indirim vs. mevcut mu?
Merhaba,Selamlar!
Kavurucu olarak söylemek istediğim birkaç şey var, izninizle araya gireyim.
EndoKraft No:1 seçkisinin tamamı özel Endonezya kahvelerinden oluşuyor. “Özel” derken, alışılagelmiş Endonezya kahvelerinden farklı olarak deneysel ve yörelere özgü işleme yöntemlerini ve varyeteleri içinde barındırıyor. Kahvelerle ilgili keyifli bulduğum birkaç bilgiyi paylaşayım:
Tolu Batak’da “wethulled” işlemimi görüyoruz. Bu işlem Endonezya’da “Giling Basah” olarak da geçer; fermantasyon sonrası çekirdeklerin pergamin (parchment) tabakası hâlâ üzerindeyken ama oldukça nemliyken (yaklaşık %30-40 nem oranında) soyulmasıyla olur. Yıkanmış işlemin daha ileri seviyesi diyebiliriz. Bu da bardakta parlak bir karaktere sebep oluyor.
Mang Garut, direkt olarak “Garut Usta” anlamına geliyor, bu bilginin bardağa bir etkisi yok ama bence eğlenceli. Her gün her saat içebileceğiniz bir kahve.
Mera Merda, seçkide “funky” olarak tanımlayabileceğimiz kahve. Double fermentation aslında Kolombiya kahvelerinde bolca gördüğümüz EF2 (extended fermentation) ile oldukça benzer. Çekirdekler önce aerobik sonra da anaerobik işleme tabii tutuluyor.
Karamela, görüntüsü hiç belli etmese de aslında natürel işlem bir kahve, şimdiden söyleyeyim şaşırmayın. Ama tatsal anlamda çok temiz ve parlak bir bardak sunuyor. 2. Favori kahvem.
Ve Sindoro. Beni en çok şaşırtan ve mutlu eden kahve bu oldu. Bir Endonezya kahvesinde hiç denk gelmediğim kadar floral olması, zarifliği ve yüksek tatlılığı ile kesinlikle seçkide kayırdığım bir kahve.
Kahvelerin künyeleri sitede mevcut. Kahvelerle ilgili sorunuz ve görüşleriniz için de ben buradayım.
Bu arada fark etmediyseniz, No:1 demek, bunun No:2’si de olabilir demek. Ben çıtlatmış olayım.
PEKİ NASIL DEMLEYECEĞİZ?
Reçete ile ilgili görüşlerimi biliyorsunuz. Reçetelere değil rehberlere daha çok inanıyorum. Ve demleyen kişi olarak en iyi rehberi siz oluşturursunuz. Nasıl istiyorsanız öyle demleyin, ihtiyacınız olan bilgilerin hepsi paket üzerinde mevcut.
Ama hadi size ip ucu vereyim:
Kalın öğütüm + yüksek sıcaklık+ parçalı döküş.
Şimdiden afiyetler, görüşlerinizi bekliyorum.
️
![]()
Merhabalar, seçki tüm satış kanallarımızda haziran ayının sonuna kadar %25 indirimle sunulmuştur. Fiziksel alımlardaki fiyatı da 2250₺'dir.Merhabalar @Tetra.n.Roastery , mağazanızdan fiziksel alımlarda ekstra indirim vs. mevcut mu?
Bugün itibariyle kahveler 8. Gününde olmakla birlikte, biz 5. Günden itibaren güzel sonuçlar almıştık. Ben Sindoro’dan başlamanızı öneririm. Seçkideki kahveler fermentasyon açısından çok ileri seviyelerde değil, hepsi çok dengeli, o yüzden degassing açısından bir fark olduğunu düşünmüyorum.Merhaba,
Hangisiyle ve kaç gün sonra başlayalım ?
27.05 kavuruldu. Fermente kahvelerin degass'ı konusunda bir fark var mı acaba?
![]()
Ama hadi size ip ucu vereyim:
Kalın öğütüm + yüksek sıcaklık+ parçalı döküş.
Afiyetler, beğenmenize çok sevindimO zaman başlayayım,
Sindoro : paket açınca ilginç bir kokuya sahip. Aslında bir şeyi bana hatırlattı ama isim koyamadım. Quaker var, ayıklamayı unutmayalım.
Honey process olduğu için 16:240 olarak demledim. Bloom + 3, 95 derece. Nesle su, Cafec TH-3, K-max, 2dk50sn (biraz uzun oldu)
Demlerken o koku devam ediyor. Hanımeli midir, hemen çıkıp karşı bahçeden kokladım. Ön planda hanimeli değil daha koyu olan bir şey. Neyse. Soğunca devam ediyor. Aftertaste uzun demeyim... sonsuz (!) Parfümsü bir şey bırakıyor ağızda. Aynı zamanda tatlı.
Soğukken aradığım tat bal mumu anımsattı. Dilinde de öyle bir his bıraktı.
Çok eşsiz bir deneyim oldu. Teşekkür ederim. Günler geçince daha gelişir mi, sanırım evet.
![]()

Ellerinize sağlık. Passiflora’yı neden aldığınızı anlıyorum ama ben hanımelinde ısrarcıyım. Beyaz çiçek kategorisinde bulunuyor ikisi de, hanımeli yerine passiflora bulmanız beni mutlu eder. Yasemin diyen de olmuştu.O zaman başlayayım,
Sindoro : paket açınca ilginç bir kokuya sahip. Aslında bir şeyi bana hatırlattı ama isim koyamadım. Quaker var, ayıklamayı unutmayalım.
Honey process olduğu için 16:240 olarak demledim. Bloom + 3, 95 derece. Nesle su, Cafec TH-3, K-max, 2dk50sn (biraz uzun oldu)
Demlerken o koku devam ediyor. Hanımeli midir, hemen çıkıp karşı bahçeden kokladım. Ön planda hanimeli değil daha koyu olan bir şey. Neyse. Soğunca devam ediyor. Aftertaste uzun demeyim... sonsuz (!) Parfümsü bir şey bırakıyor ağızda. Aynı zamanda tatlı.
Soğukken aradığım tat bal mumu anımsattı. Dilinde de öyle bir his bıraktı.
Çok eşsiz bir deneyim oldu. Teşekkür ederim. Günler geçince daha gelişir mi, sanırım evet.
Edit : 100de 100 passiflora kokusu
Ethiopia Oromia almış olabilirsiniz, pazaryerlerine (Trendyol/hepsiburada) özel olarak çıkardığımız bir kahve. Klasik kahve gibi kahve severler için, specialty’den çok ticariye yakın bir kahve. O alandaki talebi karşılamak adına yaptığımız bir çalışmadır. Evet daha koyu bir kavrum. Espressoda ve filtrede yoğun ve bitter tat sevenler için.Merhaba,
Ethiphia Omnia aldim buradan indirimli, cekirdek biraz fazla kavrulmus gibi geldi bu cekirdegi deneyimleyen oldu mu ?
Filtre kahve icin fazla kavrulmus gibi ethiophianin fazla kavruldugunu ilk defa gordum.
Ayrıntılı incelemeniz için teşekkür ederim! Referans olarak deneyeceğim reçeteler olmuş.Merhaba dostlar, EndoKraft No:1 seçkisindeki kahveleri dünden beri sabit bir reçete ile demliyorum, değerlendirme puanına göre kahvelerin sıralaması ve yorumları aşağıdadır.
1. Tetra Sindoro, kavrum tarihi 27 Mayıs, sweet water 2012 40ppm 12/200 95C, K-Ultra 6.5 klik slow feed, chaff'ları eledim, 4x50 döküş 2:10 gibi bitti, Kristal 01, Abaca kağıt, 1.45 TDS 20.9 EXT, kavurucu tavsiyesi kalın öğütüm parçalı döküş şeklinde ilerledim ancak 6.5 slow feed biraz ince geldi süre 2dk'yı geçti, biraz fazla çözülmüş olsa da genel olarak arkada hanımeli, arap yasemini benzeri floral hafif bir aroma var, asidite ve tatlılık dengeli, gövde yüksek, soğudukça bal peteği - propolis benzeri aromalar geliyor ağızda şurupsu bir tat bırakıyor farklı bir deneyim kahvesi setin favorisi olabilir, puanım 5 üzerinden 4.
2. Tetra Karamela, kavrum tarihi 27 Mayıs, sweet water 2012 40ppm 12/200 95C, DF64 SSP MP 55 klik, 4x50 döküş, 2:30 bitiş, Kristal 01, Abaca kağıt, 1.45 TDS 20.3 EXT, serinin en çok su tutan kahvesi asidite düşük-orta, gövde yüksek, floral ve baharatsı aromalar orta seviyede. Buncho, Keramo, Gigesa gibi naturel Ethiopia kahvelerini andırıyor. Çok uçup kaçmıyor orta şeker bir deneyim. Puanım 5 üzerinden 3.
3. Tetra Mera Merda, kavrum tarihi 27 Mayıs, sweet water 2012 40ppm 12/200 95C, DF64 SSP MP 55 klik, 4x50 döküş, 2:00 bitiş, Kristal 01, Abaca kağıt, 1.45 TDS 20.3 EXT, başta klasik fermente kırmızı meyveler başlıyor, soğudukça her şey dengeleniyor, tatlılık, asidite, gövde hepsi tam olması gerektiği gibi "little little right in the middle" diyebileceğim bir kahve. Benzerlerini çok fazla içtik ancak bu kadar dengelisine sık rastlamıyoruz. Çok yönlü olmayan tek düze bir kahve, dengeli olmasının hatrına puanım 5 üzerinden 3.
4. Tetra Mang Garut, kavrum tarihi 27 Mayıs, sweet water 2012 40ppm 12/200 95C, DF64 SSP MP 55 klik, 4x50 döküş, 1:40 bitiş, Kristal 01, Abaca kağıt, 1.40 TDS 19.6 EXT, degass halen devam ettiği için blooming ve döküş sırasında fazlasıyla köpürdü. Serinin diğer kahvelerine göre daha az çözüldü. Gövdesi ve asiditesi yüksek tatlılık ve aroma olarak vasat ve tek yönlü bir kahve hafif de olsa karamel ve pastane aromaları aldım, puanım 5 üzerinden 2.5. Degass sonrası puanda güncelleme olabilir.
5. Tetra Tolu Batak, kavrum tarihi 27 Mayıs, sweet water 2012 40ppm 12/200 95C, DF64 SSP MP 55 klik, 4x50 döküş, 1:45 bitiş, Kristal 01, Abaca kağıt, 1.50 TDS 21.0 EXT, kısa süreye rağmen çok iyi çözüldü, düz bir kahve, soğudukça arkadan tatlı sarı meyve kompostosu kıpırtıları başlıyor ama asidite, gövde ve aroma o çözülmeye rağmen zayıf kalıyor. Serinin şimdilik en zayıf halkası, çok soft bir kahve, puanım 5 üzerinden 2. 1 hafta sonra farklı parametrelerle tekrar demleyip güncelleme yaparım.
Ekli dosyayı görüntüle 39273
Sitenizde bu urunu gormeyince suphelenmedim degil, hepsiburadadan aslinda sormustum bu soruyu ama donus alamadim.Ethiopia Oromia almış olabilirsiniz, pazaryerlerine (Trendyol/hepsiburada) özel olarak çıkardığımız bir kahve. Klasik kahve gibi kahve severler için, specialty’den çok ticariye yakın bir kahve. O alandaki talebi karşılamak adına yaptığımız bir çalışmadır. Evet daha koyu bir kavrum. Espressoda ve filtrede yoğun ve bitter tat sevenler için.
Geri dönüş için teşekkür ederiz, gereken değişiklikler yapılacaktır. Bu sırada, kahve size hitap etmemiş olabilir, ama hepsiburadadan iletişime geçerseniz, iade sağlayabilir, size daha uygun bir kahve seçebilirizSitenizde bu urunu gormeyince suphelenmedim degil, hepsiburadadan aslinda sormustum bu soruyu ama donus alamadim.
3. Dalga kahveci oldugunuzu anladigim ve cekirdegin etiyopya oldugunu gordugum icin muhtmelen light roasttur diyerek siparis vermistim bilseydim siparis vermezdim espresso bazli kahve tuketmiyorum sadece filtre.
Bu notlari da urunde yazarsaniz iyi olur aslinda
Merhaba,Geri dönüş için teşekkür ederiz, gereken değişiklikler yapılacaktır. Bu sırada, kahve size hitap etmemiş olabilir, ama hepsiburadadan iletişime geçerseniz, iade sağlayabilir, size daha uygun bir kahve seçebiliriz️
Nida Hn merhabalar,Ayrıntılı incelemeniz için teşekkür ederim! Referans olarak deneyeceğim reçeteler olmuş.
Tolu Batak’a bir şans daha vermenizi öneririm. Seçkideki diğer kahvelerin gölgesinde kalmış gibi görünse de, hem işleme yöntemi hem de tat profili olarak deneyimlemeye değer bir kahve. Daha sakin bir yapıda sadece.
Gelecek denemelerde afiyetler️
![]()
Selamlar, Endonezya seçkisi için şu anda böyle bir planlamamız yok ama genel beğenme oranlarına göre bazı kahvelerde böyle bir çalışma olabilir. Kiloluk indirimli alım konusunda da Mesai Kahvesi dışında aynı şekilde Morning Blend’de de indirimli toplu alım seçeneği mevcut. Bu iki kahve dışında şu anda bir kahve seçeneğimiz yok. Olursa haberiniz olacakNida Hn merhabalar,
Endokraft serisinde yer alan Endonezya çekirdeklerini ayrı ayrı satışa sunmayı düşünüyor musunuz? Bir de mesai kahvesi gibi 1kg indirimli alım şeklinde olacak başka bir çekirdek sunacak mısınız acaba? Teşekkürler, kolaylıklar dilerim