• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bundan sonra 2 gülücük daha almıştım ama kartı kaybetmişim.
Ne olacak şimdi en baştan mı gülücük verceksiniz?
Gül dedik güldürdü.
Vur dedik öldürdü. Bu nasıl bir seçkidir ya rab.
1673508474883.png

@ErdemKD 'in başının altından bi kaping organizasyonu çıktı. İyi de oldu. Süper düşünmüşsünüz. Bakalım fotoları paylaşacak mı yoksa gene kendine mi saklayacak(:

Gül dedik güldürdü.
Ekli dosyayı görüntüle 23912

@ErdemKD 'in başının altından bi kaping organizasyonu çıktı. İyi de oldu. Süper düşünmüşsünüz. Bakalım fotoları paylaşacak mı yoksa gene kendine mi saklayacak:)
Bunlara ek olarak Ally’den de bazı kahveler gelecekti…
Ayrıca Ocak ayı için planladığımız Ally'dan olan seçkimizi de duyurmak istiyoruz.

HONDURAS OPALACA
Tadım notları: CARAMEL, MILK CHOCOLATE, ALMOND, LEMON
Cins: LEMPIRA - Rakım: 1500 m - İşlem: WASHED

COSTA RICA AQUIARES
Tadım notları: WATER MELON, STRAWBERRY, BUBLEGUM, RED WINE,COMPLEX
Cins: H1 CENTOAMERICANO F1 HYBRID - Rakım: 1200 m - İşlem: ANAEROBIC NATURAL Hasat: 2022

EL SALVADOR APANECA ILAMATEPEC
Tadım notları: PLUM, APPLE, HONEY, VANILLA
Cins: BOURBON - Rakım: 1375 m - İşlem: HONEY Hasat: 2022

ETHIOPIA KONGA
Tadım notları: FLORAL, STONE FRUITE, TEA LIKE, GUAVA
Cins: HEIRLOOM - Rakım: 1925 m - İşlem: NATURAL Hasat: 2022

Bunlara ek olarak Ally’den de bazı kahveler gelecekti…
Merhabalar, öncelikle ilginiz için teşekkürler. Yeni yıl sürecindeki aksamalardan ötürü bizimde dışımızda gelişen bir takım gecikmeler oldu. Bu ay sonuna yetiştirmeye çalışacağız fakat en geç Şubat ayında satışta olacak diye umuyoruz.

Ayrıca özel Kolombiya seçkimiz dün gece sitemizde satışa çıktı: https://www.tetranroastery.com/collections/limited-edition

Son düzenleme:
Beklenen seçki geldi gün içinde testlere başlayacağım bomba gibi geldiler ☺️
Gül dedik güldürdü.
1673508474883.png

geçen ay bir iki paket kahve aldım çukurambar şubenizden ama üzerlerinde kavrum tarihi yazmıyordu. öyle mi denk geldi, yoksa genelde o şekilde mi oluyor acaba?

geçen ay bir iki paket kahve aldım çukurambar şubenizden ama üzerlerinde kavrum tarihi yazmıyordu. öyle mi denk geldi, yoksa genelde o şekilde mi oluyor acaba?
Merhabalar, öncelikle yaşadığınız durum için çok üzgünüz. Gözden kaçmış bir durum. Her zaman kavurma tarihlerimiz paket üstüne yazılıyor. Fakat nadiren de olsa böyle durumlarla karşılaşıyoruz.

Tam aldığınız tarihi ve çekirdeği öğrenebilirsek kesin bir cevap verebiliriz. Ayrıca şubemizden aldığınız herhangi bir kahve 2 haftalık bir kavrumu geçmiş olmuyor. O yüzden içiniz rahat olabilir. Ortalama 1-2 haftalıktır diye düşünüyoruz. Böyle durumlarda da çalışanlarımızı uyarabilirsiniz.

Dikkatiniz için teşekkür eder, yaşadığınız durum için tekrardan özür dileriz.

İyi çekirdekler, iyi kavrum ancak anaerobiklerden her zaman emin olamıyorum. Hepsini denemek için bir tadım paketi iyi olur :)
200h anaerobik olanı @zebercet ile test kavrumuyken denediğimizde dedik ki bu drima zede. Yarışmaya sok gider yani öyle bir kahve. Satılacak profil biraz daha damağa uygun olacak, o kadar yormayacak ama ben iddia ediyorum rahat rahat yarışma standartında bir ürün.

Sevgili Sefer beyimizin yeni seçkisini demlemeye bugün başladım. İlk misafirlerimiz "Norbey Quinbayo Yıkanmış Caturra" ve "Diofanor Ruiz Natural Anaerobik Castillo" oldu.

Norbey ile başlayalım;
16/250
Kpro 73 klik
v60 + hario 40lı
94 derece 60ppm civarı su
50-50-75-75
2:25

Tertemiz bir yıkanmış. Cuppingde ilk hüpürdetmede alırız bunu dediğim yıkanmış, tertemiz bir kahve. Sarı meyve, narenciye, hafif çiçek gibi notlarım vardı bununla ilgili, bugün ise sıcakken ilk vuran aroma hafif asidik, tatlı ekşi sıkmalık portakal oldu. Ilıkken beliren hafif tatlı-buruk siyah incir, sonlara doğru gelen büyük çekirdekli meyve çiçeği aromaları.

Diofanor Ruiz
16/250
Kpro 72 klik
v60 + Cafec TH-1
92 derece 60ppm civarı su
50-50-75-75
2:20

Doğal anaerobik fakat iyi işlenmiş ki, aromalar ve lezzetler seçilebilir, damak yormayan cinsten. Aromaları baskınlaştırmak için özellikle th1 kullandım ki bundan sonra sanıyorum bu tarz kahvelerde ilk tercihim olacak. Sıcak kokuda vişneli-kriek bira gibi mayhoş ve hafif fermante vişne aromaları uçuşuyor. Kırmızı meyve asiditesi baştan sona lezzetlerin kanvası gibi her an hissedilir şekilde orada. Ilıdıkça belirginleşen kırmızı-tatlı üzüm kabuğu, cabernet gibi. Soğuduğunda da sanki limonu kabuğuyla yemişsin gibi bir hissiyat.

Bu arada iki kahve de highland kahveleri ve belli ki çiftlikleri tarafından argesi iyi yapılmış, iyi işlenmiş ürünler. Doğru da bir kavurma ile birleşince bitter notalar diye birşey söz konusu değil.
Şu gri şehri çekilir kılan güzel insanlardan olan Sefer beyciğimi canı gönülden tebrik ediyorum, ellerine sağlık @Sefer Dağ

Öncelikle afiyetler diliyorum güzel düşüncelerin ve yorumların için.
Norbey Quimbayo yıkanmış için konuşmak gerekirse gerçekten günün her saati içebilirim dediğim kahvelerin arasına girmiş bulunmakta . Sıcaktan soğuncaya kadar dönüşümlü bir şekilde damağı yormuyor.
Diofanor Ruiz limited gelen ortalama 30 kg şeklinde çıkacak bir kahvemiz bu kahve üstünde şunu rahatlıkla söyleyebilirim kendi adıma Anaerobic fermastosyonu fazla şekilde bastırmıyor sonlarında seninde dediğin gibi bitterlik almadığım bir kahve .Genel olarak bu kahve üzerinde aromalar net şekilde hem fincanda hemde damakta hissediliyor.
Yaptığın tarifleri deneyeceğim hafta başı.
Tekrardan beğenmene sevindim afiyetler iyi haftasonları dilerim 🌿
From Ankara With Love 🤍

Tetra'nın yeni seçkisini denemeye devam.
İki kahvede de ortak olanlar;
16/250
Kpro 72 klik
93 derece 60ppm su
v60+th1 filtre

1. Norbey Quinbayo Yıkanmış Anaerobik Tabi
80-85-85
2:35
İki yıkanmış anaerobik içinden daha az beğendiğim kahveydi cuppingde bu. Yani ilk demlemeden sonra neden böyle düşündüğümü anladım. Her ne kadar tadım notu olarak belirtilmemiş olsa da damakta çikolata, kırmızı meyveler ve güçlü asiditeyi sarıyor. Ben biraz daha meyve ve tatlılık baskın kahveler seviyorum sanırım. Ama dengeli bir kahve olduğunu söyleyebilirim.

2.Jario Archila 200 saat natural Caturra
50-50-75-75
2:20
Bendeki versiyonu sanıyorum satışa çıkan profili değil. Bendeki funkyoğlu funky, yarışmaya sok gider öyle bir kahve. Fermente tatları baskın, tatlı baharat, genç ahududu. Çılgınlar gibi ninety plusın drima zedesine benziyor. Deneyim kahvesi ve kesinlikle damağı yoruyor.

kahveler enfes duruyor ama cep yakıyor. sizler nasıl alabiliyorsunuz :D

Tetra'nın seçkide kaldı son iki.
Dedim ki hep tek kişilik denedim, bugün de iki kişilik deneyeyim.

Javier Rubio Yıkanmış Caturra
28/440
v60 + hario 40lı
Kpro 73
58ppm 94 derece su (%60Nestle 5lt 68ppm, %20 Seğmenler Pınarı haymana 45ppm, %20 Pınar uludağ 5lt 30ppm)
100-200-140
3:00

Sudan kaynaklandığını düşündüğüm dengelenmiş bir tat vardı bardakta. Tam sabah kahvesi. Gövdeli, narenciye asiditesi belirgin. Beyaz üzüm & sütlü çikolata.

Tetra kahveleri için Nestle suyu tek başına önermem. Sebebi de bitter tatları bastırdığı kadar istenilen aromaları da gölgeliyor, tatları bulanıklaştırıyor. Biraz belirginleştirmek için yukarıda belirttiğim diğer sularla karışım tavsiye ederim.

Kolombiya Javier Rubio Washed
16/250
Comandante 19 Klik
Cafec Seramik Dripper + Cafec TH 1
93 Derece Nestle Su
50-50-150
2:35

Sulu sulu, asla yormayan, bir o kadar mutlu eden bir kahve oldu beni. Anaerobic,natural zart zurta coşmaktan güzel yıkanmış kahveyi unutmuşuz resmen. Tatlı ekşi meyveler ısırıyormuş havası alsam da verdiği asidite sabah bile rahatsız etmedi.

Geri