• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tetra'nın seçkide kaldı son iki.
Dedim ki hep tek kişilik denedim, bugün de iki kişilik deneyeyim.

Javier Rubio Yıkanmış Caturra
28/440
v60 + hario 40lı
Kpro 73
58ppm 94 derece su (%60Nestle 5lt 68ppm, %20 Seğmenler Pınarı haymana 45ppm, %20 Pınar uludağ 5lt 30ppm)
100-200-140
3:00

Sudan kaynaklandığını düşündüğüm dengelenmiş bir tat vardı bardakta. Tam sabah kahvesi. Gövdeli, narenciye asiditesi belirgin. Beyaz üzüm & sütlü çikolata.

Tetra kahveleri için Nestle suyu tek başına önermem. Sebebi de bitter tatları bastırdığı kadar istenilen aromaları da gölgeliyor, tatları bulanıklaştırıyor. Biraz belirginleştirmek için yukarıda belirttiğim diğer sularla karışım tavsiye ederim.
Afiyetler diliyorum 🌿 Su konusunda ki hassaiyetin için ayrıca teşekkür ederim.

Bugün Tetra-N Caffeine uğradım NORBEY QUIMBAYO - Washed Anaerobic içtim aromaları güzel asiditesi ve tatlığı dengeli içimi rahat çok beğendim.Barista Deniz bey de çok ilgili her konuda yardımcı oldu.Birde Etiyopia Bombe Bensa aldım denemek için. Çok memnun kaldım tavsiye ederim dostlar sıcak bir ortam😊🙏

@Sefer Dağ merhaba, Yes blend espresso aldım. Cafelat Robot ile demliyorum. Sizin bu kahve de kullandığınız oran nedir? Bir reçete paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler.
15g doz, 37g verim = 1:2,5
17,5g doz, 47,5g verim = 1:2,7
22g doz, 44g verim = 1:2
Total süre 25-27 sn

Tarif yapımına 1:2 oranından başlamanızı öneririm. 1:2 oranında espressoların hoş bir şekilde güçlü olduğunu ancak tüm nüansları tatmak için çok güçlü olmadığını fark ettim. 1:1,5 oranı, espressoyu aşırı güçlü ve güçlü yapabilir, bu da kahvenin vermesi gereken tüm güzel tatları gizler. Bazı kahvelerde 1:2,5 oranına gitmek de akıllıca olabilir, böylece sertlik biraz azalır ve kahve daha fazla açılır.
Espresso tarifleri hazırlarken, en az birkaç farklı demleme süresini denemeden önce oranı 1:2'den değiştirmemenizi öneririm. Sadece farklı demleme sürelerinde 1:2 oranında hoş sonuçlar elde edemeyeceğinizi düşünüyorsanız, oranı değiştirmeye başlamalısınız.
Şimdiden afiyetler dilerim.

Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Guatemala El Jaguar
İşlem: Yıkanmış
Kavurma Tarihi: 19/01/2023
Demleme Metodu: Hario v60 02 çelik
Filtre: Hario V60 02 40 lı kutu
Değirmen : Jx-pro
Öğütüm: 136 klik
Su Markası: Buzdağı
Sıcaklıklığı: 93 derece.
Firma Tadım Notları: Çayımsı, Kiraz, Nektarin

315 ml. su,/21gr. kahve kullandım ,
0-10sn. arası 60ml. su
40. sn.'de başlayıp 125ml.'ye
1:10sn.'de başlayıp 225ml.'ye
1:40 sn.'de başkayıp315ml.'ye tamamladım.
2:35sn.'de demlemeyi tamamladım.

Tadım notlarında belirtildiği gibi çayımsı, damak yormuyor, içimi hoş, Toscanello Rubino eşliğinde oldukça keyifliydi. İlk kez denediğim kavurucu, beklentimi fazlasıyla karşıladı.

Şubat Ayı Alım Firması @Tetra.n.Roastery tekrar tebrik ediyor Şubat ayı boyunca aklınıza kahveleriyle ilgili sormak istediklerinizi bu başlık altında yazabilirsiniz arkadaşlar!

ilk kurşunu ben atıyorum o zaman. @Sefer Dağ hangi marka suyu öneriyorsunuz?
Nestle Pure Life üzerinden çalışıyoruz tariflerimizi. Tavsiye ederiz. Afiyet olsun:giggle:
Degassing için kaç gün öneriyorsunuz acaba @Tetra.n.Roastery
Degass için 14-20 güne kadar bekletebilirsiniz. 1-2 Hafta içerisinde tükettiğiniz tatlarla 2 hafta sonrasında tükettiğiniz tatların değişimi sizleri mutlu edebilir. Afiyet olsun😊

Merhaba Arkadaşlar …

İlk defa deneyimleyeceğim için siz değerli kardeşlerime sormak istedim V60 ve Mokapot olarak deneyimlediğiniz kahveleri’ni tavsiye niteliğin’de yazarsanız sevinirim hepinize kucak dolusu sevgiler 🤗

Kostarika Aquiares Diofanorun tahtını sallayacak cinsten. Çok keyifli, aktı gitti adeta.

Teşekkür ederim arkadaşlar şuanda gruba özel bir indirimi varmı acaba

İlk hafta workshop var ikinci hafta gel dediler geldim☺️

Şaka bir yana yaklaşık 6 aydır çok sevdiğim iki şahane adamın dilinden Tetra'n düşmediğinden bir şekilde fırsat bulup gelecektim geçen haftaya kısmet oldu.

Dikkatimi çeken durum büyük ihtimalle hem iklim hem coğrafyadan kaynaklanan yaklaşım farklılığı oldu. İstanbul'da hatta sektörün kilometre taşları diyebileceğimiz harika firmalar var ve bir çoğunun dekorasyonlarıyla sundukları kahve ve kahve dışı ürünleriyle harika kafeleri var. Ancak Tetran’da o an farklı gelen müşteri mekan sahibi ayrımı yoktu gibi hani bilmesem @ErdemKD mekan sahibi zannederdim😁. @Sefer Dağ işi başından aşkın alışveriş yapmaya gelenlere kahve tanıtıyordu.

Tetra'n seçkisi şu an herkesin malumu ben bir de yanımda bir İspanyol bir İngiliz kahvesiyle gelmiştim. @Eluna'nın ozmotik demlemesiyle Katalan güneşi notalı yıkanmış Pacamara'yı pek sevdik ama Kiss the Hippo'nun Honduras'ı konusunda genel yorum kokusu tadından güzel oldu. Olsun @zebercet'i Hario Switch denerken görmüş olduk. Sefer Bey'in ellerinden Ruanda içtik çok güzeldi normalde çiçeksi olan kahve Aeropress'le tatlı mı tatlı oldu.

Tabi Sefer Bey'den sonra ne ben ne de sevgili @yoyasak başka kahve demlemeye pek cesaret edemedik zirvede bıraktık.

Maalesef yakın çevremin büyük bir kısmı tam olarak kahveye değil ama nitelikli kahveye bu kadar zaman ayırmaya karşı hala mesafeli hatta hemen hemen hepsi cidden hafta sonu Ankara'ya mı gidiyorsun diye 5 kez falan sordular. Haklılık payları da oldukça var on yıldır kahveyle iç içeyim ama son bir buçuk yılda kurduğum bağ çok farklı. Dolayısıyla sanırım hala beni en çok etkileyen bambaşka backgroundlardan gelen insanların alt tarafı kahve sayesinde bir araya gelmesi oluyor.

Her şey için tekrar çok teşekkür ederim keyifli bir hafta sonuydu.

#fromistanbulwithlove

İlk hafta workshop var ikinci hafta gel dediler geldim☺️

Şaka bir yana yaklaşık 6 aydır çok sevdiğim iki şahane adamın dilinden Tetra'n düşmediğinden bir şekilde fırsat bulup gelecektim geçen haftaya kısmet oldu.

Dikkatimi çeken durum büyük ihtimalle hem iklim hem coğrafyadan kaynaklanan yaklaşım farklılığı oldu. İstanbul'da hatta sektörün kilometre taşları diyebileceğimiz harika firmalar var ve bir çoğunun dekorasyonlarıyla sundukları kahve ve kahve dışı ürünleriyle harika kafeleri var. Ancak Tetran’da o an farklı gelen müşteri mekan sahibi ayrımı yoktu gibi hani bilmesem @ErdemKD mekan sahibi zannederdim😁. @Sefer Dağ işi başından aşkın alışveriş yapmaya gelenlere kahve tanıtıyordu.

Dolayısıyla sanırım hala beni en çok etkileyen bambaşka backgroundlardan gelen insanların alt tarafı kahve sayesinde bir araya gelmesi oluyor.

Bütün sırrı bozdun 🥲

Kahve olmasa benimle görüşür müydün @zebercet ? Beni yine sever miydin?

Bütün sırrı bozdun 🥲

Kahve olmasa benimle görüşür müydün @zebercet ? Beni yine sever miydin?
Kahve olmasa bile, herhangi bir mecrada çarpışır, 23:00 ‘de tunalı elizin pastanesinin önüne sözleşirdik <3 ruhun anarşik senin
Ankara'ya mı gidiyorsun diye 5 kez falan sordular.
Bizde ee hadi gelmiyor musun diye 6-7 kez sorduk. Besbelli fazlamız var.
Neyse Tetra’n başlığını fazla meşgul etmeyelim. Bunch the pub başlığından devam edelim 0.o
.
.
Burası benim için çok duygusal oldu. Sarılalım mı sıkı sıkı

Son düzenleme:
Kahve olmasa bile, herhangi bir mecrada çarpışır, 23:00 ‘de tunalı elizin pastanesinin önüne sözleşirdik <3 ruhun anarşik senin

Bizde ee hadi gelmiyor musun diye 6-7 kez sorduk. Besbelli fazlamız var.
Neyse Tetra’n başlığını fazla meşgul etmeyelim. Bunch the pub başlığından devam edelim 0.o
.
.
Burası benim için çok duygusal oldu. Sarılalım mı sıkı sıkı
Bu emoji yoktu😘 İyi ki varsınız la 🤗

Geri