• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toplu alım sırasında yazamamıştım, espresso olarak tükettiğim Kolombiya Esperanza ve Brezilya Toucan Cerrado almıştım. PID'li 9 bar Gaggia Classic kullanıyorum.

Kolombiya Esperanza'nın vaat ettiğini anlayabilsem de tam olarak bir türlü istediğim gibi çözemedim. Aromaları almak istediğimde hep asidik kaldı kendi damak zevkime göre. Aşağıda yazacağım gibi sanırım daha karamel/çikolata ve şurupsu tatlılık arıyorum espresso'da.

Geçen hafta Brezilya Toucan Cerrado'yu açtım. İnanılmaz bir tatlılık, tat profilindeki fıstık ezmesi gibi toprağımsı lezzetler ve aradığım şurupsu dokuyu çok kolay elde ettim. Şu an piyasadaki en f/p çekirdek olabilir (1kg-660tl) günlük espresso için hem sek espresso hem de sütlü olarak muazzam oluyor.

Spada Motion, Ultra Origin ile birlikte en sevdiğim espresso çekirdeklerinden biri oldu. Tatlı, klasik espressoya göz kırpan tavsiye edeceğim bir çekirdek.

Jairo arcila ef2 muazzam bir çekirdek. Kırmızı meyveler ve baskın çilek. Null workası vardı zamanında onu hatırlattı bana.

Jairo arcila ef2 muazzam bir çekirdek. Kırmızı meyveler ve baskın çilek. Null workası vardı zamanında onu hatırlattı bana.
Harika çekirdek ilk demledim tadında doyamadım 2.kez demledim hemen
Favorim oldu , uzun sürmez 1kg alır degas süresi tamamlanınca vakumlu bir şekilde kaldırırım günde 2 bardak net içilir

Tetra n roastery Esperanza ile cold brew yaptım çok başarılı oldu , fiyat / performans ürünü

Ben esperanzayı bir süredir tam otomatik makinede espresso için kullanıyorum ve çok keyifli buluyorum.Tadım notlarındaki kayısı belirgin hissediliyor ama asidite çok dengeli.Genelde otomatik makinelerin sorunu olan bitterlık sorununu da yaşamadım.O yüzden artık kiloluk alarak devam ediyorum

Son düzenleme:
Ben esperanzayı bir süredir tam otomatik makinede esprezzo için kullanıyorum ve çok keyifli buluyorum.Tadım notlarındaki kayısı belirgin hissediliyor ama asidite çok dengeli.Genelde otomatik makinelerin sorunu olan bitterlık sorununu da yaşamadım.O yüzden artık kiloluk alarak devam ediyorum
Bu gün Türk kahvesi olarak denedim onda da beğendim 1 kg aldım cold brew ve Türk kahvesi olarak tüketiyorum, cold brew hazır olduğundan beri başka kahve demleme isteğim hiç olmadı, gayet güzel, espresso makinem yok , filitre olarak kahve tüketiyorum, başka kişilere de ikram ettim cold brew olarak , Tadım notalarıni söylemedim , ne tat geliyor dediğimde direk kaysi ve çikolata dedi ,
Benden geçer not aldı 👌👌👌

Merhaba Kahve Kulübü Üyeleri!

Tetra N Roastery olarak, siz değerli kahve severlere iki özel setimizi tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz: Pink Bourbon Seti ve Kolombiya Seti. Her iki setimiz de Kolombiya'nın en prestijli çiftliklerinden özenle seçilmiş benzersiz çekirdeklerden oluşuyor ve her biri kahve deneyiminizi zenginleştirecek tat profilleri sunuyor.

Pink Bourbon Seti
Kolombiya'nın en iyi Pink Bourbon çekirdeklerini bir araya getiren bu set, üç farklı çiftlikten gelen özel kahveleri içeriyor. Her biri kendi benzersiz lezzet profili ile dikkat çekiyor:
  • Diofanor Ruiz: Elma şekeri, lime ve hanımeli notalarıyla zarif bir tat profili sunar. 1600-2000 metre yükseklikte yetişen bu çekirdekler, yıkanmış işlemle işlenmiştir.
  • Adrian Lasso: Limon otu, muskat ve tatlı karabiberin sofistike aromalarıyla öne çıkar. 1780-1900 metre yükseklikte yetişen Pink Bourbon çekirdekleri yıkanmış işlemle işlenmiştir.
  • Jairo Arcila: Vanilya, ananas, ahududu ve hanımeli notalarıyla zengin ve karmaşık bir tat sunar. Armenia, Quindio'daki Villarazo Çiftliği'nde 1400-1450 metre yükseklikte yetişen bu çekirdekler, volkanik küllerle zenginleşmiş topraklarda büyümüştür.
Kolombiya Seti
Kolombiya'nın çeşitli bölgelerinden gelen bu dört muhteşem kahve, her yudumda farklı bir deneyim sunar:
  • Javier Quintero: Trabzon hurması, satsuma ve sarı erik notalarıyla taze ve meyvemsi bir tat profili sunar. 1700 metre yükseklikte yetişen Bourbon Aruzi çekirdekleri, Buena Vista çiftliğinden geliyor ve 2024 hasat yılına aittir.
  • Diofanor Ruiz: Elma şekeri, lime ve hanımeli notalarıyla zarif bir tat profili sunar. Yıkanmış işlemle işlenmiş Pink Bourbon çekirdekleri, 1600-2000 metre yükseklikte yetişmiştir.
  • Adrian Lasso: Limon otu, muskat ve tatlı karabiberin sofistike aromalarıyla dikkat çeker. Yıkanmış işlemle işlenmiş Pink Bourbon çekirdekleri, 1780-1900 metre yükseklikte yetişmiştir.
  • Elkin Guzman: Portakallı bitter çikolata ve çiçek balı notalarıyla zengin ve tatlı bir deneyim sunar. 1750 metre yükseklikte yetişen Orange Bourbon çekirdekleri, Natural - Hydro Honey işleme yöntemiyle işlenmiştir.
Her iki setimiz de sınırlı miktarda olup, kahve tutkunlarına Kolombiya'nın en iyi kahve çekirdeklerini deneme fırsatı sunuyor. Bu lezzetli kahveleri uygun fiyata deneyebilmeniz için 11 Ağustos 2024'e kadar geçerli indirim kuponlarımız da hazır!

"pinkbourbon20"
koduyla Pink Bourbon Seti %20 indirimli!
"kolombiya25" koduyla Kolombiya Seti %25 indirimli!
İndirim kodlarından müşteri hesabınıza giriş yaparak faydalanabilirsiniz.

Pink Bourbon Seti 40 adet stok ile sınırlıdır.

Setlere ulaşmak için buraya tıklayarak web sitemizi ziyaret edebilir ve siparişlerinizi verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba Kahve Kulübü Üyeleri!

Tetra N Roastery olarak, siz değerli kahve severlere iki özel setimizi tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz: Pink Bourbon Seti ve Kolombiya Seti. Her iki setimiz de Kolombiya'nın en prestijli çiftliklerinden özenle seçilmiş benzersiz çekirdeklerden oluşuyor ve her biri kahve deneyiminizi zenginleştirecek tat profilleri sunuyor.

Pink Bourbon Seti
Kolombiya'nın en iyi Pink Bourbon çekirdeklerini bir araya getiren bu set, üç farklı çiftlikten gelen özel kahveleri içeriyor. Her biri kendi benzersiz lezzet profili ile dikkat çekiyor:
  • Diofanor Ruiz: Elma şekeri, lime ve hanımeli notalarıyla zarif bir tat profili sunar. 1600-2000 metre yükseklikte yetişen bu çekirdekler, yıkanmış işlemle işlenmiştir.
  • Adrian Lasso: Limon otu, muskat ve tatlı karabiberin sofistike aromalarıyla öne çıkar. 1780-1900 metre yükseklikte yetişen Pink Bourbon çekirdekleri yıkanmış işlemle işlenmiştir.
  • Jairo Arcila: Vanilya, ananas, ahududu ve hanımeli notalarıyla zengin ve karmaşık bir tat sunar. Armenia, Quindio'daki Villarazo Çiftliği'nde 1400-1450 metre yükseklikte yetişen bu çekirdekler, volkanik küllerle zenginleşmiş topraklarda büyümüştür.
Kolombiya Seti
Kolombiya'nın çeşitli bölgelerinden gelen bu dört muhteşem kahve, her yudumda farklı bir deneyim sunar:
  • Javier Quintero: Trabzon hurması, satsuma ve sarı erik notalarıyla taze ve meyvemsi bir tat profili sunar. 1700 metre yükseklikte yetişen Bourbon Aruzi çekirdekleri, Buena Vista çiftliğinden geliyor ve 2024 hasat yılına aittir.
  • Diofanor Ruiz: Elma şekeri, lime ve hanımeli notalarıyla zarif bir tat profili sunar. Yıkanmış işlemle işlenmiş Pink Bourbon çekirdekleri, 1600-2000 metre yükseklikte yetişmiştir.
  • Adrian Lasso: Limon otu, muskat ve tatlı karabiberin sofistike aromalarıyla dikkat çeker. Yıkanmış işlemle işlenmiş Pink Bourbon çekirdekleri, 1780-1900 metre yükseklikte yetişmiştir.
  • Elkin Guzman: Portakallı bitter çikolata ve çiçek balı notalarıyla zengin ve tatlı bir deneyim sunar. 1750 metre yükseklikte yetişen Orange Bourbon çekirdekleri, Natural - Hydro Honey işleme yöntemiyle işlenmiştir.
Her iki setimiz de sınırlı miktarda olup, kahve tutkunlarına Kolombiya'nın en iyi kahve çekirdeklerini deneme fırsatı sunuyor. Bu lezzetli kahveleri uygun fiyata deneyebilmeniz için 11 Ağustos 2024'e kadar geçerli indirim kuponlarımız da hazır!

"pinkbourbon20"
koduyla Pink Bourbon Seti %20 indirimli!
"kolombiya25" koduyla Kolombiya Seti %25 indirimli!
İndirim kodlarından müşteri hesabınıza giriş yaparak faydalanabilirsiniz.

Pink Bourbon Seti 40 adet stok ile sınırlıdır.

Setlere ulaşmak için buraya tıklayarak web sitemizi ziyaret edebilir ve siparişlerinizi verebilirsiniz.
Kampanya dan yararlandim 😋😋😋

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240802_134045_Gallery.jpg
    Screenshot_20240802_134045_Gallery.jpg
    70.6 KB · Görüntüleme: 104
  • Screenshot_20240802_134028_Gallery.jpg
    Screenshot_20240802_134028_Gallery.jpg
    102.7 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleme:
Herkese Merhabalar,
Hobi olarak başladığım kahve serüvüne bilimselliği de kattığımız çok güzel bir çalışmamızı paylaşıyorum.Öncelilkle @Sefer Dağ ve @Tetra.n.Roastery teşekkür ediyorum. Bilimsel dergilerde uluslarası arası yayınlarda etki ve dergi kalitesine göre 4 quarter (Q1,Q2,Q3 ve Q4) ayrılmıştır. Bu yayınımız Q1 seviyesinde en iyi dergilerden biri olan Food and Bioprocess Technology'de Springer yayınevinde yayınlanmsının büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Sefer'in özel kavurma profilini Rwanda- Abakundakawa üzerinde yaptığımız sonuçları aşağıda verdiğim link ile detayına ulaşabilirsiniz. Bu çalışmayı bilimsel literatüre hem akademik olarak hem de Türkiye'de ki kavurma profilinı dünya literatürüne kazandırdığımız için mutluyuz.Yeni çalışma planlarımız devam etmektedir.Herkes iyi okumalar.

@Sefer Dağ hocam selam, güncel kavramlardan tüketime hazır degass tamamlanmış ne var hazırda acaba ona göre sipariş geçeceğim?
Memlekete yola çıktık kahvesiz kalmak üzereyim çok acil yardım 😅

Brezilya Toucan bugun gelir gelmez denedim , klasik espresso arayisinda olan arkadaslara tavsiye ederim Sutlulere de cok guzel gidecek bir cekirdek ayrica kavrum da gayet guzel gozukuyor
Esperanzayi daha denemedim onu da hem espresso hem filtre olarak demleyince yazacagim
Hepsiburada uzerinden satis olmasi cok iyi , premium uyeligin avantajiyla kargo bedava alabiliyorum , ihtiyacim olan kahveyi alip gecme sansi taniyor bu durum bana Hepsiburada uzerinden satislarinizin devam etmesi dilegiyle , herkese afiyet olsun ☕🙂

Brezilya Toucan bugun gelir gelmez denedim , klasik espresso arayisinda olan arkadaslara tavsiye ederim Sutlulere de cok guzel gidecek bir cekirdek ayrica kavrum da gayet guzel gozukuyor
Esperanzayi daha denemedim onu da hem espresso hem filtre olarak demleyince yazacagim
Hepsiburada uzerinden satis olmasi cok iyi , premium uyeligin avantajiyla kargo bedava alabiliyorum , ihtiyacim olan kahveyi alip gecme sansi taniyor bu durum bana Hepsiburada uzerinden satislarinizin devam etmesi dilegiyle , herkese afiyet olsun ☕🙂
Esperanza benim vaz geçilmezim, sütlü kahvelerde çok güzel çıktı alıyorum, normalde ben sütlü kahve sevmezdim (Türk kahvesi özelinde) farklı farklı 5 6 çeşit çekirdekle denedim ve bununla çok güzel oldu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240822_121838_Gallery.jpg
    Screenshot_20240822_121838_Gallery.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 33
Kesinlikle katılıyorum bir Tetra bir Calibre. Hepsiburada üzerinden satış yaptıkları ve kargo ücretsiz olduğu için en favori kavurucularım şu an. Arada bir gelen indirimler de tuzu biberi oluyor.

Esperanza benim vaz geçilmezim, sütlü kahvelerde çok güzel çıktı alıyorum, normalde ben sütlü kahve sevmezdim (Türk kahvesi özelinde) farklı farklı 5 6 çeşit çekirdekle denedim ve bununla çok güzel oldu
Esperanza o zaman tam bir joker cekirdek iyice merak ettim , bugun denerim muhtemelen :)

Yorumlardan sonra merak edip JAIRO ARCILA EF2 ve AGROPURO WALIDA aldım. Bakalım merakla bekliyorum :)

Çok zamandır AGROPURO WALIDA gibi bir kahve içmemiştim. Bayıldım !

Yorumlardan sonra merak edip JAIRO ARCILA EF2 ve AGROPURO WALIDA aldım. Bakalım merakla bekliyorum :)
Ef2 degassing sürecinde olabildiğince erken tüketmeye başlayın. Çekirdek zaman geçtikçe daha fermente ve baskın bir profile ulaşıyor. Rahatsız edici gelebilir.

Geri