• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hario filtreler ile tam tutturamadım tadı.

@fnidaf Hocam, size de öncelikle ülkemizi güzel bir şekilde temsil ettiğiniz için buradan teşekkür etmek istedim. 👏🙏

@Sefer Dağ Ben de bu şekilde referans tariflerin olmasını konusunda da emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek isterim. Bazı reçetelerde süreler yanlış yazılmış gibi, özellikle son kolonlarda 02:00-01:00 gibi olanlar var.

Isıtılmış şekilde Hario v60 porselen ve Hario kağıt filtreler kullanıyorum, bunlar çok etki eder mi?
Hario natürel de 1 e bir tutuyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240629_034942_Chrome.jpg
    Screenshot_20240629_034942_Chrome.jpg
    59.2 KB · Görüntüleme: 42

@fnidaf Hocam, size de öncelikle ülkemizi güzel bir şekilde temsil ettiğiniz için buradan teşekkür etmek istedim. 👏🙏

@Sefer Dağ Ben de bu şekilde referans tariflerin olmasını konusunda da emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek isterim. Bazı reçetelerde süreler yanlış yazılmış gibi, özellikle son kolonlarda 02:00-01:00 gibi olanlar var.

Isıtılmış şekilde Hario v60 porselen ve Hario kağıt filtreler kullanıyorum, bunlar çok etki eder mi?

Önemli olan sizdeki ekipmanlar ile bizim paylaştığımız referans reçete mizi uygulamanız . Tabiki sadece ekipman , su, öğütücü bile aynı olsa birebir aynı olmasını beklemek yanlış oluyor . Yakın değerlerde elinizde olan ekipmanlar ile çıkardığınız sonuçlar fincanda sizi mutlu etmesi yeterli. Şimdiden afiyetler dilerim 🌿

Haftada en az 1 kez Yüzüncü Yıl şubelerine uğramaya çalışıyorum espresso için, Ankara'da daha iyi bir espresso içmedim, varsa da denemek isterim açıkçası. Filtre kahve taze olmadığında mutlaka uyarıyorlar, toplu alımda aldığım çekirdeklerden de memnunum, umarım kaliteleri uzun soluklu olur.

Öncelikle afiyet olsun ve teşekkür ederim 🙏

Referans olarak ben plastik V60 ve TH1 filtre kullandım, sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Acetenango ve Esperanza'yı espressoda beğendim. Klasik tatlar için güzel seçenekler ancak filtre için beklemediğim kadar koyu kalıyorlar. Bence karakteristiklerini kaybetmişler. Herhangi bir tadım notası veya asidite alamıyorum, dümdüz kavrum suyu içiyorum. Guatemala kahvelerinin o bademsiliğinden bile eser kalmamış. Doğrusu böyle bir kavruma sahip kahve içmeyeli en az 1 yıl olmuş olabilir.

Hocam reçeteniz varsa alabilir miyim?
Belli bir reçetem yok, hario v60 denemeler yapıyorum.
Comandante 23 click'te güzel tatlar alıyorum genelde.
Toplam süre 2:30-3:00 arasını tutturacak şekilde 3 ya da 4 adımlı demlemeler deniyorum.
20gr +60ml +120ml +140-150ml / 0 00:35 01:30-01:50 genel tarifim.

Bu arada workshop geçmişim yok :D, çömezliğim konusunda disclaimer da vereyim.

21 Haziran kavrum tarihi olan ESPERANZA ve ACETENANGO var elimde. Degass için bekliyorum ama elimde başka çekirdek de kalmadı. Önerisi olan var mı? Bugün 12. gün, sizce yeterli bir süre mi?

@fnidaf

21 Haziran kavrum tarihi olan ESPERANZA ve ACETENANGO var elimde. Degass için bekliyorum ama elimde başka çekirdek de kalmadı. Önerisi olan var mı? Bugün 12. gün, sizce yeterli bir süre mi?

@fnidaf
21 e tamamlamani tavsiye ederim açma henüz erken

@fnidaf
Hocam tetranın 100. Yıl şubesinde kavrum tarihi önceki gün olan çekirdeklere denk gelmiştim. Ordaki barista arkadaşa sorduğumda paketlere degassten sonraki tarihi yazıyoruz demişti.

Hocam tetranın 100. Yıl şubesinde kavrum tarihi önceki gün olan çekirdeklere denk gelmiştim. Ordaki barista arkadaşa sorduğumda paketlere degassten sonraki tarihi yazıyoruz demişti.
Çok kritik bir iddia. Sanki paketlere kavrum tarihini yazıyoruz diye görmüştüm bazı yerlerde. Firmadan yetkili birisi durumu açıklayabilirse memnun olurum.

@Sefer Dağ @fnidaf

Toplu alımdan sonra ilk kez bir firmadan bana anket geldi :coffee:(y)

1720084497344.png

Geri