• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termometre Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sans14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1.5 yıldır kullandığım thr267'yi bir süre önce 2 metreden yere düşürünce hem parçası kırıldı hem biraz sapıttı. Ben de bu yüzden ThermoPro TP01H aldım. İlk bakış karşılaştırması:
  • Thr267'nin TP01H'ye göre gövdesi de ekranı da sap uzunluğu da daha büyük. TP01H daha zarif, thr267 biraz kaba duruyor.
  • TP01H'nin arkasındaki mıknatıs olumlu bir küçük detay. Thr267'de yok.
  • Malzeme kalitesi olarak ahım şahım bir fark yok.
  • Thr267'de ölçüm birimi değiştirme ile güç butonu farklıyken TP01H'de aynı. Thr 267'de güç tuşuna basıp kapatılabilirken TP01H'de basılı tutmak gerekiyor.
  • Thr267'de ekranın aydınlatması yok. TP01H aydınlatma isteğe bağlı, buton var.
  • Ölçüm sonuçlarında fark ya yok ya da çok minimal. Çoğu zaman aynı, bazen 0.1 - 0.5 derece arası fark ediyor. TP01H doğruluğu daha yüksek hissettirdi. (Teknik özelliklerinde hata payı Thr267 için ±1 derece iken TP01H ±0.5 olarak belirtilmiş.)
  • Son olarak ölçümde 2-3 saniyeye kadar TP01H daha hızlı.

1.5 yıldır kullandığım thr267'yi bir süre önce 2 metreden yere düşürünce hem parçası kırıldı hem biraz sapıttı. Ben de bu yüzden ThermoPro TP01H aldım. İlk bakış karşılaştırması:
  • Thr267'nin TP01H'ye göre gövdesi de ekranı da sap uzunluğu da daha büyük. TP01H daha zarif, thr267 biraz kaba duruyor.
  • Thr267'de ölçüm birimi değiştirme ile güç butonu farklıyken TP01H'de aynı. Thr 267'de güç tuşuna basıp kapatılabilirken TP01H'de basılı tutmak gerekiyor.
  • Ölçüm sonuçlarında fark ya yok ya da çok minimal. Çoğu zaman aynı, bazen 0.1 - 0.5 derece arası fark ediyor. TP01H doğruluğu daha yüksek hissettirdi. (Teknik özelliklerinde hata payı Thr267 için ±1 derece iken TP01H ±0.5 olarak belirtilmiş.)
Cok guzel ve aciklayici bir karsilastirma olmus Elinize saglik hocam Size de hayirli olsun bu arada Gule gule kullanin :)

Merhabalar, ben de bir termometre bakıyorum. Yorumlar üzerine tph01 e yöneldim, aynı zamanda tph03 gördüm fiyatı da uygun gözüküyor. Aralarındaki tek fark 180 derece oluşu mu kullanan oldu mu? Sizce ikea mı yoksa thermopro mu ikisini de deneyimleyen oldu mu?
Yardımcı olan herkese Şimdiden teşekkür ederim :)

Selamlar, detaylı karşılaştırma için teşekkür ediyorum nitelikli kahveye yeni yeni başlıyorum, eksik bir ekipman kalmasın diyerek termometre olarak TP01H'de karar kıldım ben de. Bir arkadaş da videosunu atmış hız olarak gayet yeterli gözüküyor. Hala kullanıyorsunuzdur muhtemelen, herhangi bir açıdan sıkıntı çıkardı mı? Süt ısıtırken de düzgün bir ölçüm sunar diye düşünüyorum. Hario Buono 1.2L kettle ile kullanacağım umuyorum kapaktaki deliklerden sığar :)

@noahsark Selamlar, herhangi bir problem yaşadınız mı TP01H ile?
@Juxtapose Merhaba, satın aldınız mı acaba? Ben de karar aşamasındayım fiyat performans olarak mantıklı görünüyor bu model ne kadar kullanıcı yorumu alırsam o kadar iyi olacak benim için, sevgiler :coffee:

Selamlar, detaylı karşılaştırma için teşekkür ediyorum nitelikli kahveye yeni yeni başlıyorum, eksik bir ekipman kalmasın diyerek termometre olarak TP01H'de karar kıldım ben de. Bir arkadaş da videosunu atmış hız olarak gayet yeterli gözüküyor. Hala kullanıyorsunuzdur muhtemelen, herhangi bir açıdan sıkıntı çıkardı mı? Süt ısıtırken de düzgün bir ölçüm sunar diye düşünüyorum. Hario Buono 1.2L kettle ile kullanacağım umuyorum kapaktaki deliklerden sığar :)
Hario buono muadili ocak üstü kettle kullanıyorum o deliklerden sığmaz kapağı açıp ölçüm yapıyorum. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı bu arada.

Ben de digital ThermoPro TP19 ve analog Koonan termometre var.
TP19 oldukça hızlı. 2-3 saniyede yakın bir sonuç veriyor. Ucu katlanabiliyor ve su geçirmiyor. Sağlam görünüyor. Ama gövdesi oldukça büyük. Amazon üzerinden yurtdışından daha uygun fiyata almak mümkün olabiliyor. Ucunun katlanması ve sağlamlı nedeniyse, çantaya atıp, yanına almak için daha uygun.
Koonan oldukça yavaş. Doğru ölçüm yapması için ucunun sıvıya epey batması gerekiyor. Ama süt köpürtme gibi durumlarda boyutu ve pitcher'a takılabilmesi nedeniyle daha kullanışlı.
Yanlış hatırlamıyorsam birbirinin 1-1.5C içinde sonuç veriyorlardı. Hangisi daha doğru bilemiyorum.

@noahsark Selamlar, herhangi bir problem yaşadınız mı TP01H ile?
@Juxtapose Merhaba, satın aldınız mı acaba? Ben de karar aşamasındayım fiyat performans olarak mantıklı görünüyor bu model ne kadar kullanıcı yorumu alırsam o kadar iyi olacak benim için, sevgiler :coffee:
Hocam merhabalar, yok ben henüz alamadım. Ani bir kararla ev taşıyınca bir süreliğine bütçe problemleri yaşıyorum önümüzdeki aylara erteledim :) ancak siz benden önce alırsanız ben de sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum

Hocam merhabalar, yok ben henüz alamadım. Ani bir kararla ev taşıyınca bir süreliğine bütçe problemleri yaşıyorum önümüzdeki aylara erteledim :) ancak siz benden önce alırsanız ben de sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum
Ben sipariş verdim fiyat olarak daha altlara inince kaliteden ödün vermeye başlıyoruz gibi gördüm. Araştırmalarım sonucu en iyi termometreleri Thermoworks markası üretiyormuş, thermapen one modeli özellikle herkes tarafından ömürlük olduğu belirtilen bir cihaz fakat 100 dolarlık termometreye çoğumuzun bütçe ayırması zor görünüyor bilhassa vergi de eklendiğini düşünürsek... Zaten ülke içinde satan bir yer göremedim. TP01H modeli elime ulaştığında amatör bir demleyici olarak naçizane yorumlarımı paylaşırım tabii.

Thermopro tp01h bence oldukça iyi, ben ara sıra su ısınırken içinde unuttum full buhardan damla damla su oldu üstü ama buna rağmen bozulmadı, 9 aydan beri kullanıyorum. Okuması gayet hızlı ve tam bir f/p ürünü diyeceğim fakat ben 99 tl ye almışım o zaman, şu anki fiyatının yarısı neredeyse.

TP01H modelini bir kaç gündür kullanıyorum. Benden de bir geri dönüş olsun termometre bakan arkadaşlara, o fiyatlara rahatlıkla alınabilir. Fiyatı için daha iyi bir performans bekleyemezdim. Hızlı bir şekilde istediğim sonucu alıyorum. Kaynamakta olan suyu 99.4 olarak ölçtüm, buzlu su testinde de 1.1 derece gibi bir sayı almıştım fakat daha beklesem git gide değer düşmeye devam ediyordu. Bence amatör olarak uygun fiyatlı çözüm açısından çoğumuz için fazlasıyla yeterli olur. Malzeme kalitesi de düşmediği sürece bir problem çıkartmayacak gibi duruyor. En son santigrat ayarında bırakıp kapattığınızda hafızaya kaydediyor ve santigrat olarak açılıyor. Magneti olması gerekenden bile daha sağlam, buzdolabına zamk gibi yapışıyor :) Ben beğendim.

Günler sonra düzenleme; son bir ekleme yapmış olayım, çok memnunum. Hızlı olması çok önemli imiş kahve demledikçe onu anladım. Demlemenin ortasında bile hızlıca su ısısını takip edebilmek açısından işimi görüyor. Son testimde de kaynayan su içerisinde tam 100.0 dereceyi gördüm. Bu açıdan kahve demlemelerinde su ısıları için kalibrasyon olarak fazlasıyla iyi diyebiliriz sanırım.

Son düzenleme:
Ben de TP01H aldım fakat gelen ürün çalışmadı. Pili biriktir diyerek değiştirdim; ama sadece bir kez açılıp kapandı ve bir daha açılmadı, ben de iade ettim. Bununla uğraşılmaz diyip Ikea Fantast aldım, herkese de tavsiye ederim. Oldukça hızlı ölçüyor, alarm kurulabiliyor ayrıca geri sayım / timer özelliği var. Ben istediğim sıcaklığa gelince zamanlayiciya geçip süreyi oradan takip ediyorum. Mıknatıslı olması da ayrı bir güzelliği. Bu arada tp01h 180-240 tl aralığındayken fantast 199 tl.

Geri