• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Temmuz 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Ethiopia Keramo sayfasında V60 için CMD 30 klik öneriyor. Aşırı kalın öğütüm değil mi bu, reçetede bir hata olabilir mi?

Ethiopia Faysel Abdosh Bombe için de sayfada reçete yok, başlangıç için ne önerirsiniz? Aslında genel olarak reçete yazmak yerine kahve ne kadar su tutuyor onu bilsek ona göre de kendimiz öğütüm ayarlarız.

@DaunterM reçete/deneyim başlığı henüz açılmadı sanırım.

Merhaba.Pink champagne ve nectar yellow fruits için reçeteniz var mıdır?
Ekipmanlarım: origami,aeropress,comandante,cafec abaca
@vitusgökçen
Merhaba, Origami için Pink Champagne reçetesi;

17 gr kahve,CMD RED 38 klik,
260 gr su, 91 derece,
40 gr su, ön demleme 40 sn,
120-100 olarak iki döküş yaklaşık 2:20 bitiş.

Nectar için aeropress reçetesi önermiştim daha önce yine onu önereyim;

16Gr kahve Cmd Red 22 click
93° 160 Gr su

İlk olarak ön demleme için 40 gr su ekleyip 10 sn bekliyoruz.Bir 40 gr daha ekleyip 30 sn boyunca sakince karıştırıyoruz.Kalan 80 gr suyu ekleyip son bir tur karıştırıp beklemeden basıyoruz. Sonuç meyve notaların baskın ve tatlılığın ön planda olduğu, düşük bitterliğe sahip bir fincan olacaktır.

Buna ek olarak tatlılığı dengelemek isterseniz daha düşük sıcaklıklarda denemeler yapabilirsiniz 🤌

Ethiopia Keramo sayfasında V60 için CMD 30 klik öneriyor. Aşırı kalın öğütüm değil mi bu, reçetede bir hata olabilir mi?

Ethiopia Faysel Abdosh Bombe için de sayfada reçete yok, başlangıç için ne önerirsiniz? Aslında genel olarak reçete yazmak yerine kahve ne kadar su tutuyor onu bilsek ona göre de kendimiz öğütüm ayarlarız.

@DaunterM reçete/deneyim başlığı henüz açılmadı sanırım.

Selamlar, reçetede bir hata mevcut red clix olarak belirtilmesi gerek ayrıca 32 klik olacak. Sayenizde düzeltmeyi yapmış oldum teşekkür ediyorum. Onun dışında genelde kahvelerimiz hem kendi hem deneyenlerin yorumuna göre çok su tutmayan ince öğütümler ile demlemeler yapabildiğiniz kahveler.

Bugün sitedeki tarifi uygulayarak ve Kuzeyden su ile 1 Temmuz kavrum tarihli Colombia Monteblanco Carbonic Maceration demledim. Sıcak halde acılık hissediliyor, soğudukça mevsemsileşse de beklediğim potansiyeli yansıtmıyor henüz. Degass bitmemiş gibi görünüyor hala, bu kahve özelinde 10 gün bence yeterli değil. 15. gün tekrar deneyeceğim.

Bugün sitedeki tarifi uygulayarak ve Kuzeyden su ile 1 Temmuz kavrum tarihli Colombia Monteblanco Carbonic Maceration demledim. Sıcak halde acılık hissediliyor, soğudukça mevsemsileşse de beklediğim potansiyeli yansıtmıyor henüz. Degass bitmemiş gibi görünüyor hala, bu kahve özelinde 10 gün bence yeterli değil. 15. gün tekrar deneyeceğim.
Selamlar, Carbonic için biraz daha kalına gitmek mümkün olabilir. Demleme süreniz nasıldı?

Merhaba arkadaşlar ben de #2214 sipariş numarası ile siparişimi verdim. @vitusgökçen bey e ayrıca desteği için buradan da çok teşekkür ederim 🙏🙏1000079947.jpgIMG_20240710_121127.jpg

Merhaba, pink champagne'yi hario switch ile japanese demlemek istiyorum. Normalde deneme yanılma ile bir reçete çıkartıyorum ama gramaj az olunca riske girmek istemedim. Sizde var mıdır acaba böyle bir tarif :)

Merhabalar, hario bol poşet filtre ile 2:13’de bitti. Bana degass acılığı gibi geldi ama bir de kalına gidip deneyeyim o halde 1-2 gün sonra.
Sonuçları bekliyorum. :)
Merhaba, pink champagne'yi hario switch ile japanese demlemek istiyorum. Normalde deneme yanılma ile bir reçete çıkartıyorum ama gramaj az olunca riske girmek istemedim. Sizde var mıdır acaba böyle bir tarif :)
Selamlar, Japanese için şöyle bişey denemiştim switchte.

20 gr kahve ince öğütülmüş, cmd red 30-32 click,
Server alabildiğine buz, 90 derece su toplam 210 gr
Toplam demleme süresi 3:30
Kahveyi drippera yerleştirirken tabanı çukurlaştırıyoruz.
Önce dripperı iyice ısıtıyoruz (sadece dripperı), buzu servera yerleştirdikten sonra dripper açık bir şekilde 60 gr su ile 45 saniye ön demleme yapıyoruz. Bitince dripperı sallayabilir yada bir karıştırıcı yardımıyla karıştırabilirsiniz. Arkasından bir 50 gr daha su ekliyoruz. Döküşler sırasında çok acele etmeyin. Bu döküşten sonra dripperı kapalı duruma getiriyoruz ve 100 gr su daha ekliyoruz. Toplam demleme süresi 2:40'a gelince açıyoruz.

Ben bu reçete ile keyif almıştım ancak ben klasik demleme yapıpı büyük kütleli buzlar ile soğutarak içme taraftarıyım daha çok :)

Merhabalar, espresso için ne önerirsiniz?
Selamlar, nasıl espressolardan hoşlanırsınız ona göre öneride bulunayım.
@vitusgökçen merhabalar. bu ay bitimine kadar yeni kahveler seçkiler olucak mı yenilikler. olucaksa hangileri acaba ?
Merhaba, yeni kahve olarak sadece 1 premium ihtimali var henüz kesin değil. Onun dışında yenilik olarak düşünebileceğimiz yeni tadım paketleri satışa çıkacak.

Selamlar, nasıl espressolardan hoşlanırsınız ona göre öneride bulunayım.

Merhaba, yeni kahve olarak sadece 1 premium ihtimali var henüz kesin değil. Onun dışında yenilik olarak düşünebileceğimiz yeni tadım paketleri satışa çıkacak.
Biri yogun govdeli digeri tatli olmak uzere iki cesit dusunuyorum. Govdeli olani sut bazli olan kahvelerde kullanirim. Yeniliklere de acigim 😊

Sitedeki tarifle, kuzeyden su ve hario 40 filtre kullarak Purple Cattura demledim ve bunu da çok beğendim. Aldığım 3 premium kahveden Coconut Lemonade de zaten çok iyiydi, son durumda verim alamadığım sadece Carbonic kaldı, onu da daha kalına giderek deneyip sonucu yazarım. Vitus premium serisi genel olarak herkesi mutlu eder gibi duruyor.

Biri yogun govdeli digeri tatli olmak uzere iki cesit dusunuyorum. Govdeli olani sut bazli olan kahvelerde kullanirim. Yeniliklere de acigim 😊
Merhaba tekrar, ben Bombe Ayla ile hem hem espresso hem sütlü kahvelerde çok keyif alıyorum. Onu kesinlikle tavsiye ederim. Klasik espresso deneyimine yakın olarak Espresso Blend tavsiye ederim. Bunların dışında Honduras Las Calaveras ve Narino Fiesta gövdesiyle sizi memnun edebilir. Tatlılık olarak Dukamo ve Banko Gotiti de güzel birer seçenek olacaktır.

Geri