• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Merhaba, moccamaster aşamayı düşünüyorum. 1-2 sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1- Gördüğüm kadarıyla birkaç modeli olduğunu gördüm. Farkları nedir? Ülkemizde sadece tek model var sanırım değil mi?

2- cam pot mu termoslu olanı mı önerirsiniz?

3- Amazon’da hem tek hem de modern diye bir seçenek var. Aralarında bir fark var mı?

4- Renk konusunda tavsiyeniz var mı?

5- cihazın malzemesi plastik mi?

Merhaba, moccamaster aşamayı düşünüyorum. 1-2 sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1- Gördüğüm kadarıyla birkaç modeli olduğunu gördüm. Farkları nedir? Ülkemizde sadece tek model var sanırım değil mi?

2- cam pot mu termoslu olanı mı önerirsiniz?

3- Amazon’da hem tek hem de modern diye bir seçenek var. Aralarında bir fark var mı?

4- Renk konusunda tavsiyeniz var mı?

5- cihazın malzemesi plastik mi?
Merhabalar. Benim bildiğim bir kaç çeşit vardı en son belki stok şu an yoktur. Ben termoslu olanı tavsiye ederim. Çünkü camlı olan model alttan ısıtmalı ve bu da tada büyük oranda etki ediyor. Tabii ki kahve her ikisinde de belli bir dakikadan sonra tad kayması yaşamaya başlıyor. Termoslu olanda çok fazla renk seçeneği yok. Camlı olanda ise renk seçeneği daha tatmin edici. Renk konusu sizin tercihinize bağlı ☺️ Cihaz genel anlamda çok hafif ve bir çok yeri plastik ancak gerçekten güzel kahveler ortaya koyuyor.

Merhabalar. Benim bildiğim bir kaç çeşit vardı en son belki stok şu an yoktur. Ben termoslu olanı tavsiye ederim. Çünkü camlı olan model alttan ısıtmalı ve bu da tada büyük oranda etki ediyor. Tabii ki kahve her ikisinde de belli bir dakikadan sonra tad kayması yaşamaya başlıyor. Termoslu olanda çok fazla renk seçeneği yok. Camlı olanda ise renk seçeneği daha tatmin edici. Renk konusu sizin tercihinize bağlı ☺️ Cihaz genel anlamda çok hafif ve bir çok yeri plastik ancak gerçekten güzel kahveler ortaya koyuyor.
Cevap için teşekkür ederim. Kendi sitesine baktığımda kbg ve kbgv select var. Bizde ise kbg select. Anlamadım ben açıkçası. Birde yurtdışı ürün görsellerinde alt kısımda sadece moccamaster yazarken bizim satıcıların hepsinde moccamaster select yazıyor. Eğer alırsam gelecek üründe ne yazacak merak ediyorum açıkçası.

Termoslu modeller içi metal olduğu için kahvenin tadını etkileyebilir mi sorusu var aklımda.

Ben cam olanini kullaniyorum her yonu ile cok memnunum.
Esimin ablasinda da aynisinin termoslu modeli var ve o biraz sicaklik kaybindan sikayetci, kahve yapmadan once her seferinde sicak su doldurup bosaltiyormus termosa, bu da bir nebze sicaklige yardimci oluyormus.

Kesinlikle katılıyorum sıcaklık kaybı oluşabiliyor. Filtre kahve yapmadan önce kahve olmadan bir sefer çalıştırıyorum. Hem filtre ıslanıyor, hem termos ısınıyor, hem de içeride kalan bayat su yenilenmiş oluyor.

Altin filtre HARARETLE tavsiye ederim. Gercek altin kaplama ama cakma sari renklilerden degil, cok zor bulunur ama deger mi? Kesinlikle!
3 ayri cesidini denedim, en iyisi ve cuk diye oturani bu: SwissGold KF4. Su anda maalesef uretimi yok ama eBay’e dusuyor bazen.

Tipi sekli de bu:
KF4.jpg

Merhaba, Moccamaster alarak aranızı katıldım. Ürünü kurduktan sonra yapmam gereken işlemler var mı? Temizlik vs. yapmam veya boş çalıştırmam gerekiyor mu?

Temizlik için sanırım içinden 1 seferlik tablet çıkıyor. Sonraki temizlikler için durgol öneriliyordu sanırım. Ancak onunda çeşitleri var galiba. Tchibo da var, espresso perfetto da gördüm. Sanırım önerilen model oydu değil mi?

Mevcutta içinde bir filtre geliyor galiba. İlerleyen dönemde filtreyi değiştirmek gerektiğinde nereden temin edebilirim? Siz hiç değiştirdiniz mi?

Bunlar dışında dikkat etmem gereken bir husus var mı?

Son düzenleme:
Altin filtre HARARETLE tavsiye ederim. Gercek altin kaplama ama cakma sari renklilerden degil, cok zor bulunur ama deger mi? Kesinlikle!
3 ayri cesidini denedim, en iyisi ve cuk diye oturani bu: SwissGold KF4. Su anda maalesef uretimi yok ama eBay’e dusuyor bazen.

Tipi sekli de bu:
Ekli dosyayı görüntüle 25486
Düğününüzde size bundan takabilirim @jaythebabygeisha
Burma filtre bilezik🌸

ya da büyün mokamastırcılar toplanıp, altın filtre günü yapabilirsiniz:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, 13 sayfayı okumaya üşendim o yüzden özür dileyerek soruyorum; bu makinenin suyu ısıtma ve akıtma kısmı ile merak ettigim bir husus var, suyun ısındığı, geçtiği ve aktığı kısım hangi materyalden? Filtreyi koyduğumuz plastik kısmı cam veya metal başka bir aparat ile değiştirebiliyor muyuz? Plastik aksamları olmayan otomatik bir filtre kahve makinesi arıyorum da.. 😀

Suyun ısınıp aktığı yere kadarki bölüm alüminyum diye biliyorum, plastik değil onu kesin biliyorum. Fakat dripper plastik. Dripperı çıkarıp yerine karaf üzerine porselen V60 veya düz taban plastik dripper koyabilirsiniz ama kendi karafına doğru şekilde bir akış olur mu bilemem. Biraz uğraşırsınız alternatif çözümler muhakkak bulabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba, 13 sayfayı okumaya üşendim o yüzden özür dileyerek soruyorum; bu makinenin suyu ısıtma ve akıtma kısmı ile merak ettigim bir husus var, suyun ısındığı, geçtiği ve aktığı kısım hangi materyalden? Filtreyi koyduğumuz plastik kısmı cam veya metal başka bir aparat ile değiştirebiliyor muyuz? Plastik aksamları olmayan otomatik bir filtre kahve makinesi arıyorum da.. 😀

Ekli dosyalar

• upload_2022-8-26_18-20-8.png
    upload_2022-8-26_18-20-8.png
    426.6 KB · Görüntüleme: 52
  • upload_2022-8-26_9-34-6.png
    upload_2022-8-26_9-34-6.png
    507.7 KB · Görüntüleme: 54
  • images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    36.8 KB · Görüntüleme: 56
  • images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    8.3 KB · Görüntüleme: 57
  • images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    52.2 KB · Görüntüleme: 56
Suyun ısınıp aktığı yere kadarki bölüm alüminyum diye biliyorum, plastik değil onu kesin biliyorum. Fakat dripper plastik. Dripperı çıkarıp yerine karaf üzerine porselen V60 veya düz taban plastik dripper koyabilirsiniz ama kendi karafına doğru şekilde bir akış olur mu bilemem. Biraz uğraşırsınız alternatif çözümler muhakkak bulabilirsiniz.
Alüminyumsa yine sıkıntıymış, teşekkürler 😊

Şimdi hatırladım, kimse de düzeltmemiş. Borular bakırdan. Kesin bilgi, yayalım.
O zaman işler değişir 😄 dripper kısmını modifiye etmeden direkt v60 kullanabiliyorsam süper olacak benim için, onu bi araştırayım.

Kullanabilirsiniz, resimdeki siyah moccamaster gibi değil mi?
Evet ama sanki o da v60 koyduğu yeri modifiye etmiş gibi. Dripper tutan kısmı kolay sökülüyorsa chemex de koyabilirim. V60 vb. dripper ile kullan arkadaşlar aydınlatsa güzel olacak aslında.

Evet ama sanki o da v60 koyduğu yeri modifiye etmiş gibi. Dripper tutan kısmı kolay sökülüyorsa chemex de koyabilirim. V60 vb. dripper ile kullan arkadaşlar aydınlatsa güzel olacak aslında.
Dripperı tutan kısmı modifiye değil. Kendi eklentisi. O kısım sökülüyor mu hatırlayamıyorum, artık makine yok bende.

Her türlü moda rağmen Moccamasterın kendi su akış tarzı V60 için ne kadar uygun olur bilemiyorum.

Koyamazsınız.Damlatma önleyici mekanizma buna izin vermiyor.Koysanızda hic mantikli değil.v60 veya pour over dripper icin su akişinin önemini biliyoruz.Ayrıca ne kadar gerekli tartışılır.Bu tarz makineler en az 4-5 kisilik demlemeler icin uygundur.1-2 kişiyseniz içebileceginiz en iyi kahveleri manuel içebilirsiniz.1-2 kisi hangi filtre kahve makinesi olursa olsun kolaylık değil zorluk yaratır.
Ben illa ki makine istiyorum heves ettim diyorsaniz da sage nin makinesine bakin.Onda pour over eklenti aparati var. Ama onda dahi sicsklik stabilizasyonu icin oncesinde ssdece su döndürenler var.Ben ne anladım oyle kolaylıktan.Ayrıca delonghi clessidraya da bakabilirsiniz.
Bunları 5 senelik kahve deneyimime dayanarak ve moccamaster sahibi biri olarak söylüyorum.Yıllardir tozlanmis bir sekilde köşe de yatıyor

Geri