Şu Tarz Retro Görüntüye sahip Ürünlere bayılıyorumAma V60 deneyimini birebir yaşatamadığı için bana uygun değil elinize sağlık güzel inceleme olmuş
![]()
Evet benim de tespitim fincan kalitesinin 2 ve daha fazlası fincanda gözle görülür şekilde arttığı yönünde. Ama buna rağmen tek fincanda da sonuç kötü olmuyor. Teşekkürler90% tek kişilik demlemeler yaptığımdan ihtiyaç duymuyorum ama güzel bir kahve makinesini olduğunu kabul etmek lazım. Kullanıp da memnun olmayan yok gibi. Teşekkürler incelemeniz için.
Dediğinize benzer bir uygulamayı ben de Kronotrop Moda şubesinde görmüştüm. Moccamaster'ın kendi dripperı yerine Hario V60 03 plastik koymuşlardı ve ara sıra bambu kaşıkla karıştırıyorlardı. Ek olarak da kendi orijinal duş başlığında bir modifikasyon yapıp daha geniş (dairesel bir yapıda) ve daha çok deliğe sahip bir başlıkla değiştirmişlerdi.Ayrıca dripper'ının göz önünde ve ulaşılabilir olması da kullanıcının demlenme sürecine müdahale edebilmesine olanak veriyor. Antalya'da bir cafede baristanın makineye ait plastik dripperı çıkarttığını, yerine seramik bir V60 koyarak demleme yaptığını görmüştüm. Aynı zamanda ara ara makineyi durdurarak suyun süzülmesini de bekliyordu.
Cafe'nin ve Barista'nın ismini hatırlayamadım onun için şu anda ismen anamayacağım kendilerini ama gerçekten gördüğüm en başarılı Mocamaster müdahalelerinden biriydi.
Ankara'da Rubber Soul'da Civan beyin elinden oldukça enteresan bir tarif denedim.
Uzun araştırmalar yapmış bu tarif için ve sonuç gerçekten çok iyiydi (el bouqueron).
Tarif nasıl diyorsanız:
Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. V60 çok fazla emek, tecrübe ve kontrol gerektiriyor. Altı üstü bir kahve diyen de çıkabilir ama mükemmele ulaşmak için V60 hatayı affetmiyor. demleme boyunca başka bir şey ile uğraşmamanız gerekiyor.Dün akşam ve bu sabah ilk kez deneyimledim Moccamaster'ı... Bence bir 'makina' gibi demleme yapmıyor... oldukça temiz, kahve hangi tatsal notaları, aromaları vadediyorsa onları ilk yudumdan after taste e kadar gayet dengeli ve katmanlı bir şekilde fincana ve duyularınıza yansıtan oldukça başarılı bir ekipman... el ile pour over demleme yaptığımızı düşünürken ısı ayarlı dijital kettle'ları, demlemeleri tekrarlayabilmemiz için su döküş şiddetimizin/miktarımızın her adımının grafiklerini çizen dijital tartıları, el değirmeni haricindekilerin iyice dijitalleştiği öğütücüleri vs düşününce tek tuşla idare edilebilen analog Moccamaster gayet masum kalıyor gibi geldi bana...
Teşekkür ederim, bence çok iyi kahve çıkarıyor ama bütçe konusu işte, fazla da birşey demek istemiyorumBu yoruma kesinlikle katılıyorum. V60 çok fazla emek, tecrübe ve kontrol gerektiriyor. Altı üstü bir kahve diyen de çıkabilir ama mükemmele ulaşmak için V60 hatayı affetmiyor. demleme boyunca başka bir şey ile uğraşmamanız gerekiyor.
Moccamaster dan çıkan kahvelerden içme fırsatım oldu. V60 dan çok da fazla farkı olduğunu düşünmüyorum. Başarılı bir ekipman. Tek fincan demlemeler de çoğu makinada sorun olabilir.
Elimde Melitta Optima Timer var ve çok az kullanıyorum. O bile bazen V60 da randıman alamadığım kahveleri, güzel demliyor.... sonuca şaşırdığım oluyor.
Güle güle kullanın![]()
Kesinlikle tavsiye ederim. Çok tatlı insanlar zaten.Rubber Soul bana yürüyerek 10 dk mesafedeymiş, hatta eski evime 1 dakikaGidip tanışıp, birşeyler içmek lazım.
Kendisi Simon and Grafunkel ve Beatles hayranı. Müzisyenliği de varAkşam ilk iş bu reçeteyi deneyeceğim...
Bu arada Rubber Soul adı ilginç tabii... iki anlamı var ki biri diğerinden geliyor... 60'larin ortalarında amerikali siyahi soul müziği yapan Rolling Stones için kullanılan ve plastic soul, yani bir anlamda yaptiklari müziğin gerçek olmadığı, sahte ya da imitasyon soul müziği olduğu anlamına gelen bir terim... ve bu terimi alıp en iyi albümlerinden birinin adı olarak kullanan Beatles... Civan bey bu isimle nereye göndermede bulundu acaba...
Ankara'ya gelirsem Civan beyi ziyaret etmem elzem oldu şimdi!Kendisi Simon and Grafunkel ve Beatles hayranı. Müzisyenliği de var![]()
Tekli demlemeler için gerek var mı bilemedim, neyi sevdiğinize bağlı... amaç sadece fincan yani sonuçsa bence en az pour over'lar kalitesinde ve onlara göre daha istikrarlı fincanlar sunuyor ancak yol da varılacak hedef kadar önemliyse manuel demlemeler gibi ritüelik bir tarafı olduğunu söyleyemem... ancak moccamaster+v60, kalita gibi pour over ekimpmanlarla da demleme yapmak mümkün, bu kez de kettle'ın ve varsa melodrip'in boşa düşme durumu var!Aklımı çelse de genelde ben de tekli demleme yaptığımdan alsam israf etmiş olur muyum fikrine takılıyorum.