• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (Anket Sonucu!!)

Katıldığım ilk toplu alım kahvelerim, 24 Şubat kavurum tarihli olarak bu sabah geldi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

rsz_img_20210227_163216.jpg

Bizim arıtmadan ziyade orta noktada buluşmaya daha yakın olalım diye ve çok kullanan olduğundan buzdağı su stokladım, genel hatlarıyla da belli ama 2-3 güne ancak eklemiş olurum. Muhtemelen haftasonu eklenmiş olur 🙏

Ekli dosyayı görüntüle 9446
Batu Bey, reçetelerle ilgili bir gelişme var mı acaba? 1 gr çekirdeğin bile ziyan olmaması adına reçete bekliyordum da. :)

Arkadaşlar Merhaba tekrar,

Yarın alımın son günü yarından sonra link aktif halde olmayacak bilginiz olsun.

gelen mesajlardan dolayı tekrar açıklama gereği hissediyoruz. Alım başlangıcında operasyonel anlamda limitli olduğundan bahsetmiştik. Lütfen bu konuda sabrınızı rica ediyoruz. Batu Bey pandemi dolayısıyla tek çalışıyor. sipariş sırasına göre kargoların gönderimi devam ediyor.

Tekrardan Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Arkadaşlar selam konuyu tekrar aktif hale getirdik.
Clean cuptan tüm kargo takip numaraları üyelere ulaşmış bulunmaktadır bugün itibari ile.
Toplam filtre paketi 403
espresso paketi 47
Toplam sipariş 405.
Toplam 205 kg olmaktadır. Herkese afiyet olsun.

Dipnot: Bazı üyelere sticker gitmemiş olabilir bunun sebebi 350 adet sticker yaptırılmış olması ve talebin hesabımızdan fazla olması kaynaklı gelecek ay ki tadım etkinliğinde elimizden geldiğinde herkese sticker ulaştırmayı hedefliyoruz :)

Benim paketim de sonunda geldi. Kahveleri tanıtan kartlar tam koleksiyonluk.

Rakamlara da bakılırsa toplu alım gibi toplu alım olmuş.

Tekrar teşekkürler.

Bana da dün ulaştı kahveler. Çok özenli bir paketleme ve içerik olmuş. Henüz tatma fırsatım olmadı ama yorumlara bakılırsa güzel deneyimler bekliyor. Herkesin emeğine sağlık. Nicelerine...

@batugen genel olarak demlemelerim belirttiğiniz sürelerin 30-40 sn üzerinde sonuçlanıyor. Acaba döküş kaynaklı mı ?

@batugen Ben de tam tersi 30 sn erken bitiriyorum. Etiyopya Arsasola için sizin tarifle tüm parametrelerim aynı, tek fark comandante yerine 1zpresso jx kullanıyorum. comandante 25 click için Jx de 20 numaraya ayarladım ama yine de 2:10 gibi bitiriyorum. Öğütümü daha da inceltirsem baya bir ince olacak gibi. bi türlü tutturamadım :)

Ben de erken bitiriyorum. Ben filtre ile ilgili olabileceğini düşünmüştüm. Cafec Traditional kullanıyorum.

@batugen Ben de tam tersi 30 sn erken bitiriyorum. Etiyopya Arsasola için sizin tarifle tüm parametrelerim aynı, tek fark comandante yerine 1zpresso jx kullanıyorum. comandante 25 click için Jx de 20 numaraya ayarladım ama yine de 2:10 gibi bitiriyorum. Öğütümü daha da inceltirsem baya bir ince olacak gibi. bi türlü tutturamadım :)

İncelmeye korkmaya gerek var mı? Biz zaten filtre tıkanıyor diye kalın öğütüyorduk. Alışkanlık yapınca ince öğütmek garip geliyor. İnce öğütüp 2:50 ila 3:30 arası hatta bazen 4:00 gibi aralıklarda güzel sonuçları alıyoruz.

Ben de erken bitiriyorum. Ben filtre ile ilgili olabileceğini düşünmüştüm. Cafec Traditional kullanıyorum.
Ben tarifte verilenle tüm parametreleri aynı tutuyorum filtrem de TH-3. sadece değirmen farklı. o yüzden aynı süreyi yakalayamayınca bi sorayım dedim. Yoksa böyle de çok keyifli kahveler içiyorum tabi

İncelmeye korkmaya gerek var mı? Biz zaten filtre tıkanıyor diye kalın öğütüyorduk. Alışkanlık yapınca ince öğütmek garip geliyor. İnce öğütüp 2:50 ila 3:30 arası hatta bazen 4:00 gibi aralıklarda güzel sonuçları alıyoruz.

Bu sefer acılaşıyor ama. yarın iyice incelteceğim bakalım aynı süreyi yakalayabilecek miyim.

döküm ile alakalı olabilir, natural için döküm tamamlama süresi de vermiştim, onun dışında kasuya tarifi kasuya dripper ile demlendi onun etkisi olabilir
Dediğiniz tarifi uyguladım birebir. Ancak 4-5 denemede de başarılı olamadım. Bugün birkaç kez daha deneyeceğim.

@batugen espresso ve filtre paketini aldım. Filtre paketiyle gayet başarılı demlemeler elde ediyorum ama espresso da ise tam tersi. Olabildiğince ekşi ve asidik bir Shot alıyorum. Bir öneriniz var mıdır. Gaggia new Classic ve İms nanotech 20 gr basket kullanıyorum, 30 sn 42 gram shot elde ediyorum. önceki aldığım kahvelerin espresso kavrumuna göre sizinki açık kalıyor. Nasıl bir yol izleyebilirim sizce.

@batugen espresso ve filtre paketini aldım. Filtre paketiyle gayet başarılı demlemeler elde ediyorum ama espresso da ise tam tersi. Olabildiğince ekşi ve asidik bir Shot alıyorum. Bir öneriniz var mıdır. Gaggia new Classic ve İms nanotech 20 gr basket kullanıyorum, 30 sn 42 gram shot elde ediyorum. önceki aldığım kahvelerin espresso kavrumuna göre sizinki açık kalıyor. Nasıl bir yol izleyebilirim sizce.
Merhaba,

- Daha ince öğütmeyi deneyin.
veya
- Süreyi arttırmadan 20gr kahveden 50gr çıktı almayı da dener misiniz.

Hem vista hermosa hem colombia aynı şekilde mi sonuç veriyor?

Son düzenleme:
Merhaba,

daha ince öğüterek süreyi arttırmadan 20gr kahveden 50gr çıktı almayı dener misiniz. Hem vista hermosa hem colombia aynı şekilde mi sonuç veriyor?
Evet vista hermosa yine daha içilebilir oluyor. Süreyi düğmeye bastığım andan itibaren tutuyorum, 30 sn 50 çıktı deneyeceği, yarın sonucunu yazarım

Geri