• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (Anket Sonucu!!)

Evet vista hermosa yine daha içilebilir oluyor. Süreyi düğmeye bastığım andan itibaren tutuyorum, 30 sn 50 çıktı deneyeceği, yarın sonucunu yazarım
İncelterek aynı sürede nasıl daha fazla çıktı elde ediyoruz hocam? Tampı mı gevşettiniz

Alan arkadaşlar hangi khveleri tavsiye eder? Anaerobik alacagim o kesin naturel olandan baska? Ya worka alacagim nulldan ya da buradan naturel anaerobik.Tavsiye var mi?

Alan arkadaşlar hangi khveleri tavsiye eder? Anaerobik alacagim o kesin naturel olandan baska? Ya worka alacagim nulldan ya da buradan naturel anaerobik.Tavsiye var mi?
Anaerobik washed çok keyifli bir deneyimdi, şeftali notaları aldım asiditeden uzak bir biçimde, kesinlikle tavsiye ederim

Aeropresse yakıştırdığınız kahve var mı varsa demleme tarifi verebilir misiniz ?

Aeropresse yakıştırdığınız kahve var mı varsa demleme tarifi verebilir misiniz ?
El salvador vista hermosa'yı çoğunlukla aeropress ile demledim genelde iyi sonuç verdi. Kolombiya naturali bir kez denedim pek olmadı ama yine de denenebilir.

100 derece kipa su
vista hermosa
timemore c2 15 klik
ters metod
15/250
Ameuus o2 (varsa metal yoksa kağıt filtre)

15 saniye içinde 15 gram kahvenin üstüne 30 ml su ekleyin.
10 saniye içinde partiküller tamamen ıslanana kadar spin/swirl yapın.
20 saniye bekleyin.
30 saniye içinde 120 ml su ekleyerek 150 ml'e tamamlayın.
30 saniye içinde 100 ml su ekleyerek 250 ml'e tamamlayın.
10 saniye içinde saat yönünde ve saat yönünün tersinde 2'şer kez karıştırın.
10 saniye bekleyin.
Aeropress'i çevirip sürahinin üstüne koyduktan sonra 1-2 spin atın.
80 saniye boyunca sabit bir hızda bastırın.
Toplam demleme süresi 3:30

Tarifi ayrıca Brew Timer android uygulamasından "Aeropress James Hoffmann" başlığı ile bulabilirsiniz. iOS uygulaması yok.

Üç kahveyi de deneyimledim. Her gün içmek isteyeceğim bir kahve olmasa da tadım notlarını en net veren Arsasola'ydı. En beğendiğim Natural El Paseo oldu farklı gramajlarda farklı kalınlıklarda demlemelerim oldu her seferinde keyif aldığım bir fincan çıktı. El Salvador'u sona bıraktım yeni yeni demliyorum tadım notlarına bakıp daha düz bir kahve bekliyor insan ama yine hatrı sayılır bir asiditeye sahip.
Batugen'in emeğine sağlık tekrardan, Clean Cup benim alım yapabildiğim firmalar arasında yukarılarda yer etti bu alımla birlikte.

Öncelikle emeği geçen herkese ve @batugen ’e bu güzel alım için teşekkür ederim.
Buzdağı su ile tam olarak eve uygun parametreler ile tarif paylaşılması çok güzel oldu, hepsini 1-2 saniye fark ile uygulayabildim ve uygun tarifi bulmaya çalışırken kahveler ziyan olmadı. Arsasola önceden de çok beğendiğim bir kahveydi yine o güzel kokusu ve aroması ile çok keyifliydi, El Paseo Natureli de çok beğendim ama hafif soğuyunca aromalar daha belirginleşiyor biraz beklemekte fayda var diye düşünüyorum, tat profili yıkanmışa göre daha aromatik geldi. El salvador hermosa da güzel bir kahve ama önceki alımımdan san carlosu daha çok beğenmiştim.
Şahsi sıralamam Arsasola>Paseo Naturel> Paseo Yıkanmış> Hermosa şeklinde oldu. Damak tadınıza göre sıralama değişebilir ama cleancup’un kavrum profili ile kötü bir deneyim yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Geri