UçanHollandalı
Barista
@orkunustel espresso için önerileriniz nedir, esp. makinesinde yapacağım.
Espresso profili düzenli satışta olan tek kahvemiz var Brezilya Pink Star. İki ayrı profilde satıyoruz birisi ağırlıklı kurumsal müşterilerimizin de kullandığı ana espresso profilimiz, ötekisi de klasik adını verdiğimiz biraz daha gelişme oranı yüksek olan espresso profilimiz. Klasik Espresso özetle bir miktar daha koyu diyebiliriz ana espressoya göre. Espresso abonelerine özel açtığımız espressolar sorulabiliyor. Sadece abonelere özel Kaffelogic'te kavuruyoruz onları o hacim problemi sebebiyle düzenli satışa açamıyoruz. Ancak filtre olup da espresso'da kalibrasyon çalışılabilecek bazı kahveleri önerebiliyorum. Birisi Sitio Sao Pedro, ötekisi de Peru Cedros. Eğer bunlardan birisini alırsanız deneyim başlığı altında bildiri geçtiğinizde ortalama kalibrasyon önerilerini paylaşabilirim.@orkunustel espresso için önerileriniz nedir, esp. makinesinde yapacağım.
Sizin görüşlerinize katılıyorum fiyatlar ekonomik koşullardan ziyade piyasada kendini konumlandırmak istediği yer ile ilişkili gibi.Fiyatlar benim için de epey yüksek kalıyor ama burada mevcut enflasyondan ziyade firmanın kendini konumlandırdığı nokta değişmiş gibi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam bu Kafein Kültürün üçüncü aylık alıma seçilişi, o zamanlarda da seçkisindeki kahveler piyasadan bir tık yüksek kaliteye ve dolayısıyla da fiyata etiketine sahipti. Yine hakkını yemeyelim; verilen indirim oranları, kavurucunun müşterilerle doğrudan etileşim içeren bazı etkinleri de epey tatmin edici oluyordu.
Kendisi belki kavurucular içinde ve hatta firma kurmadan önce gerek Youtube içerikleri olsun gerek de buradaki kişiliğiyle alakalı çok saygı duyduğum birisi Orkun Bey.
Kısa zaman önce aynı durumu Spada Coffee'de de gözlemlediğimi söyleyebilirim, şuan için orası da kendini piyasadan üstte konumlandırmış durumda. Coffee department aynı şekilde uzun süredir piyasadan kopuk bir fiyatlandırmasına sahip olduğunu düşündüğüm bir diğer kavurucu. Burada amacım, hedef göstermek değil, firmaların zamanla değişebilen ticaret anlayışlarına örnek vermek.
Spada ve kafein kültür fiyatlarına baktığımda petra ve probador fiyatları normalleşiyor hatta daha uyguna geliyor gibi.Fiyatlar benim için de epey yüksek kalıyor ama burada mevcut enflasyondan ziyade firmanın kendini konumlandırdığı nokta değişmiş gibi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam bu Kafein Kültürün üçüncü aylık alıma seçilişi, o zamanlarda da seçkisindeki kahveler piyasadan bir tık yüksek kaliteye ve dolayısıyla da fiyata etiketine sahipti. Yine hakkını yemeyelim; verilen indirim oranları, kavurucunun müşterilerle doğrudan etileşim içeren bazı etkinleri de epey tatmin edici oluyordu.
Kendisi belki kavurucular içinde ve hatta firma kurmadan önce gerek Youtube içerikleri olsun gerek de buradaki kişiliğiyle alakalı çok saygı duyduğum birisi Orkun Bey.
Kısa zaman önce aynı durumu Spada Coffee'de de gözlemlediğimi söyleyebilirim, şuan için orası da kendini piyasadan üstte konumlandırmış durumda. Coffee department aynı şekilde uzun süredir piyasadan kopuk bir fiyatlandırmasına sahip olduğunu düşündüğüm bir diğer kavurucu. Burada amacım, hedef göstermek değil, firmaların zamanla değişebilen ticaret anlayışlarına örnek vermek.
ama bir Brezilya kahvesinin 500 TL olması bana çok enteresan geliyor.
Zaten öyle bir genelleme yapmak istemedim. Fiyat konuşmayı da doğru bulmuyorum bütçen varsa alırsın yoksa işine bakarsın. Daha önce bu forumda hiç fiyat konuştuğumu da hatırlamıyorum ama yukarıda yazan arkadaşlara katılıyorum bunu bir örnekle göstermek istedim yoksa ben de biliyorum 200 dolara kahve de çıkabildiğini. Benim verdiğim örnek kafein kültürdeki çekirdeğin aynısının yurt dışı fiyatıydı ki onun bile belki birebir aynı çekirdek olmayabileceğini yazmıştım. Yüzeysel bir tarama yaptım sadece. Her neyse güzel bir toplu alım olur umarımsadece ülke bazlı bakıp fiyat değerlendirmesi yapmak doğru olmaz bence. Brezilya'da yeşil kg fiyatı 200 $ olan kahve de çıkıyor, çok ucuz ticari kahvede çıkıyor. Her ülkeden bir çok farklı fiyat segmentinde ürün var sonuçta.
Daha önce bu forumda hiç fiyat konuştuğumu da hatırlamıyorum
Bence forumun hatrı sayılır bir kısmını ucuzcular oluşturuyor.
Ve ekonomi kötü.
Eskiden sürekli "ortak tadımcılar vs. Ucuzcular" tartışması vardı.
Ortak tadımcılar yani hali vakti yerinde olanlar aylık alımların asıl amacının indirim olmadığını, kilolarca alım yapıp buzlukta bekletmenin forum ruhuna aykırı olduğunu söylerlerdi
Bu iletiyi yaptığımda henüz daha indirim kodu ve yüzdesi gelmemişti. Ben fiyatlara bakarak yorum yapmıştım haliyle. Brezilya pink starı 175 TL ya da 185 TL olarak hatırlıyorum hatta en uygun fiyatlı olarak bir bu var diye içimden geçirmiştim. Eğer yanılma payım varsa ayıp olur diye bu gönderinin altına yazdım. Anket sonucu başlığına yazmadım. Gerçekten fiyatı indirim kodu paylaşmadan hemen önce güncelleyerek 215 yapılmış olabilir mi @orkunustel bey? Anket sonucundan sonra siteye şöyle alıcı gözüyle göz atıp başka hatırlayan var mı çok merak ediyorum doğrusu. Algılarım ve hafızam beni yanıltıyorsa şimdiden kusura bakmayınV60 ile demlemeye yeni başlayan biri olarak anketin bitmesini ay sonuna doğru heyecanla bekledim. V60 ile ilgili tüm videolarınızı hatta bazılarını 2 defa falan da izlemişimdir @orkunüstel bey size çok saygı duyuyorum. Fakat sitenize girince heyecanımın yerini burukluk aldı. Zira hatrı sayılır bir indirim planlanıyorsa bile kavurucular arasında firmanızı ''bütçen varsa x firmanın x kahveleri çok iyi deneyebilirsin'' kısmına sokuyor olabilir. Benim mesela demleme için kettle ihtiyacım var neredeyse 1 kg fiyatına kettle alacağımSöylediğim gibi iş ahlakınıza ve tercihlerinize saygı duyuyorum hayırlı kazançlar dilerim
![]()
Selamlar Samet Bey.Bu iletiyi yaptığımda henüz daha indirim kodu ve yüzdesi gelmemişti. Ben fiyatlara bakarak yorum yapmıştım haliyle. Brezilya pink starı 175 TL ya da 185 TL olarak hatırlıyorum hatta en uygun fiyatlı olarak bir bu var diye içimden geçirmiştim. Eğer yanılma payım varsa ayıp olur diye bu gönderinin altına yazdım. Anket sonucu başlığına yazmadım. Gerçekten fiyatı indirim kodu paylaşmadan hemen önce güncelleyerek 215 yapılmış olabilir mi @orkunustel bey? Anket sonucundan sonra siteye şöyle alıcı gözüyle göz atıp başka hatırlayan var mı çok merak ediyorum doğrusu. Algılarım ve hafızam beni yanıltıyorsa şimdiden kusura bakmayın
Selamlar Samet Bey.
Fiyat güncelleme geçişlerini aralık ayında "resmi" enflasyon rakamlarıyla belirlenecek asgari ücret fiyat güncellemesine göre yapacağımızı, filtre çeşitlerinin güncellemesinin gelecek zamlar sebebiyle 1 Ocak'ta, hem kurumsal satışlarda hem son kullanıcı satışlarında en yüksek hacimle sattığımız Brezilya Pink Star güncellemesini ise 1 Şubatta yapacağımızı Kafein Kültür konusunda duyurmuştum. Doğru hatırlıyorsunuz 31 Ocakta fiyat 175 liraydı ve bu 2023, devletin belirlediği ara asgari ücret zammı beraberinde gelmiş fiyattı. Şu an gördüğünüz Pink Star fiyatı yüzde 25 civarında bir artış ile 2024 yılı için ortaya çıkarılan resmi enflasyon 64,7 gibi bir orana karşılık yapıldı.
Bu iletiyi yaptığımda henüz daha indirim kodu ve yüzdesi gelmemişti. Ben fiyatlara bakarak yorum yapmıştım haliyle. Brezilya pink starı 175 TL ya da 185 TL olarak hatırlıyorum hatta en uygun fiyatlı olarak bir bu var diye içimden geçirmiştim. Eğer yanılma payım varsa ayıp olur diye bu gönderinin altına yazdım. Anket sonucu başlığına yazmadım. Gerçekten fiyatı indirim kodu paylaşmadan hemen önce güncelleyerek 215 yapılmış olabilir mi @orkunustel bey? Anket sonucundan sonra siteye şöyle alıcı gözüyle göz atıp başka hatırlayan var mı çok merak ediyorum doğrusu. Algılarım ve hafızam beni yanıltıyorsa şimdiden kusura bakmayın
Ben teşekkür ederim güzel düşünceniz için. Elden geldiğince açıklamaya çalışıyorum gelen soruları. Faydası dokunuyorsa açıklık namına, öğrenme namına ne mutlu bana.Gayet iyi anladım tekrar kusura bakmayın. Bir anlık kendimi üç harfli marketlerin indirim varyantları içerisinde zannedip dayanamayarak sormuş bulundum. İşinize gösterdiğiniz özenden ve fincana kadar uzanan şeffaflıktan bence kimsenin şüphesi yok orası çok ayrı bir dünya. Ay sonu geldiğinde üzerinizde gururlu ve tatlı bir yorgunluk olur umarımGüzel kazançlar dilerim.
Kargo firmasıyla görüştük, ek bir zam olmayacak. Bundan dolayı limitte de bir artış gerçekleşmeyecektir.Pink Star'ı indirimli almak isteyenler için şöyle bir durum oluştu.
4x250 gr. alışta;
31 Ocak'ta 4x175 TL ve %15 Ocak indirimi ile 595 TL'ye geliyordu.
1 Şubat'ta 4x215 TL ve %35 Kulüp indirimi ile 559 TL'ye geliyor.
Kulüp indirimi ile paket başı 9 lira ucuzlamış oldu.
Tabi üstüne kargo ücreti de eklenecek. Kargo limitinde veya ücretinde bir artış oldu mu bilmiyorum.
Umarım hesaplamada bir hata yapmamışımdır.