• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket Şubat 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Sizce hangi kahve firması bu ay toplu alımımızda yer alsın ?(Oy vermeden Altta Tabloya Bakınız)

• 3 Cores Coffee

Oy: 2 0.7%
  • Aroasting Lab

• Baristocrat 3rd Cafe & Roastery

Oy: 1 0.3%
  • Caffe Di Toee

Oy: 0 0.0%
  • Celsius Roastery

Oy: 3 1.0%
  • Clean Cup

Oy: 17 5.9%
  • Coach Coffee Roastery

• Coffee Friend Zone

Oy: 7 2.4%
  • Coffee Manifesto

• Coffee Sapiens

• Coffee Tropic

• Coffee.dat Roastery

• Coffeemamma

• Daphne Coffee Co.

• Eleonora Coffee

• Gordion Coffee Roastery

Oy: 7 2.4%
  • Gourme Coffee Roasting

• Incommon Coffee

• Kafein Kültür

Oy: 67 23.4%
  • Kava Coffee Roasting

• Kernel Coffee

Oy: 11 3.8%
  • Kimma Coffee Roaster

Oy: 4 1.4%
  • Kronotrop

Oy: 6 2.1%
  • La Lune Roastery

• Lot Coffee Roastery

Oy: 60 21.0%
  • Maple Coffee Shop

• Milestones Coffee Roastery

Oy: 19 6.6%
  • Molecule Coffee

• Montag

Oy: 21 7.3%
  • Nok Coffee

• Octagon Coffee Roastery

• Old Java Coffee Roasters

• Ordinarius Coffee Roastery

• Paper Coffee & Chocolate

• Parsa Coffee Roasters

Oy: 11 3.8%
  • Poka Coffee Roastery

• R.O.R (Rate Of Rise) Cafe & Roastery

• Story Coffee Roasters

• Strong Coffee Beans

• Tetra N Caffeine

Oy: 14 4.9%
  • Troika

• Vitus Coffee&Roastery

Oy: 10 3.5%
  • Trophy Coffee

• Kullanılan toplam oy
    286
  • Anket kapatılmış .
Ben teşekkür ederim güzel düşünceniz için. Elden geldiğince açıklamaya çalışıyorum gelen soruları. Faydası dokunuyorsa açıklık namına, öğrenme namına ne mutlu bana. :)

Kargo firmasıyla görüştük, ek bir zam olmayacak. Bundan dolayı limitte de bir artış gerçekleşmeyecektir.

175 Lira fiyatlandırmayla ilgili bir önceki mesajımda oranlarıyla bir paylaşım yapmıştım. Pink Star indirim dönemleri de haricinde en yoğun satış hacmine sahip kahvemiz olduğu için enflasyonun ve temel üretim maliyetlerinin altında bir fiyat artışı gerçekleştiriyoruz Pink Star'da. Bu yüzden salt 4x250 gramlık bir Pink Star alımı üzerinden ücretsiz kargo yapamıyoruz.

Önceki mesajımı görmeyen olursa diye özet bir açıklama yapayım. Toplu alım kazanılacağı düşüncesiyle kahvelerimizde fiyat artışı yapılmamıştır, tüm fiyat artışı uyarılarını Kafein Kültür konusu altında bir buçuk ay önceden yapmaya başlamıştım. Senelik enflasyon, maaş artışları, beraberinde gelen üretim maliyetleri artışları sebebiyle arttırılmıştır fiyatlar.
Buraya da Kafein Kültür konusunda yaklaşık iki ay önce attığım fiyat arttırmaya dair yaptığım bilgi açıklamamı bırakıyorum.

Arkadaşlar selamlar.

Bir kaç duyurum var sizler için.

Aralık ayının son haftasına girdik, yeni yılını herkesin şimdiden kutlarım öncelikle. Bununla beraber 1 Ocak itibari ile Pink Star hariç filtre çeşitlerinde senelik enflasyon, üretimde kullanılan temel ihtiyaç maliyetlerimize gelen fiyat artışları, asgari ücrete açıklanacak zam ile beraber gelecek maaş zamları, kahveleri sizlere ulaştırmamızda yardımcı olan herşeye gelecek fiyat artışları sebebiyle fiyat artışı gerçekleşecektir. Bu sebeple sevdiğiniz kahveleri şimdilerde alabilirsiniz. Pink Star filtre ve espresso profillerine ise anormal bir durum olmaz ise 1 Şubatta fiyat güncellemesi gelecektir. Herkesin dikkatine sunarım.

İkinci duyurum yeni üç kahve yakında satışa çıkacağı için ön deneme profilleri olup ana profil seçilemeyen üretimlerimiz Test Kavurması olarak ayrıldı ve sitede satışa açıldı. Test Kavurması bekleyenler içindi bu haberim. :) Bir yandan Test Kavurması da 1 Ocak itibariyle fiyat artışı yaşayacak. Bundan dolayı genel olarak çeşit kahvelerimizi sevenler, test kavurmasını bekleyenlerin eski fiyatlardan faydalanmaları için son hafta.

Herkese sağlıklı, keyifli, düzgün ekonomiyle geçecek bir yıl diliyorum şimdiden.

Daha önce denemek isteyipte denemeye fırsat bulamadığım kafein kültüre oy kullandım hem düşük fiyatlı bütçeyi çok zorlamayacak olan ürünleride var

Benim anlam veremediğim kahvelerin sca puanı bu kadar düşük olmasına karşın fiyatları sca puanı min 88 olan kahvelerle aynı olası

Konuyu incelerken böyle bir mesaj gördüm. Amacım kişisel polemiğe girmek değil ama aynı kullanıcının aynı konudaki iki farklı yorumu düşündürdü beni. Sonuçta ilk mesajın atıldığı zaman da fiyatlar aynıydı diye biliyorum.

Konuyu incelerken böyle bir mesaj gördüm. Amacım kişisel polemiğe girmek değil ama aynı kullanıcının aynı konudaki iki farklı yorumu düşündürdü beni. Sonuçta ilk mesajın atıldığı zaman da fiyatlar aynıydı diye biliyorum.
İlk yorum iki fincan kahveden öncesi.İki fincan kahve içince @Kahve tutkunu hocamın sohbeti daha bi' samimi 😂

Benim anlam veremediğim kahvelerin sca puanı bu kadar düşük olmasına karşın fiyatları sca puanı min 88 olan kahvelerle aynı olası

Alakasız bir şey sormak istiyorum :

Mesela Kafein Kültür sitesindeki tadım puanları Q grader'un tarafından mı verildi?

SCA puanı anlamı arayınca yeşil çekirdek üzerinde açıklamalar okuyorum.

O konuyu özetleyebilen var mi?

Derdim sadece doğru terminoloji anlamak ve kullanmak :)

Bu arada küçük bir şey fark ettim, yurtdışında nitelikli kahve satan yerler neredeyse hiç puan koymuyorlar.
Burada tam tersi.
2 ay önceki toplum alımdaki kahveci sitesinde puanları kocaman yazılıyor, sanki kahvelerin ana özelliği budur. Ona rağmen, bazı kahveleri beğenilmedi (ortak yorumlara bakında). Yani 85-90 puan alan bir kahve vasat olmamalı. Su sebeple geçen aydan itibaren, pek puanlara önem vermemeyi karar verdim.

Bizim ülkede kahve puanları arabada boya var mı değişen var mı takıntısı gibi bişey🤣
Bence daha düşük puan alan kahve ondan daha yüksek alandan daha iyi olabiliyor öznel buluyorum bu durumu. Nitekim kahveyi puanlayan Q grader değişiyor her kahveye aynı kişiler puanlamıyor diye düşünüyorum. Doğru mudur?

Geçen yıl İzmir Kahve Fuarı'nda Orkun Bey bize Pink Star demlemişti ve o fuarda içtiğim en iyi kahve de oydu. Pink Star ucuz ve hatırladığım kadarıyla 81 puanlı bir kahve. Demem o ki çok takılmayın.🙂

Bir de %35 indirim tanımlanmış, bu genelde görebildiğimiz bir oran değildir ve yüksek fiyatı dengeleyecektir.

Alakasız bir şey sormak istiyorum :

Mesela Kafein Kültür sitesindeki tadım puanları Q grader'un tarafından mı verildi?

SCA puanı anlamı arayınca yeşil çekirdek üzerinde açıklamalar okuyorum.

O konuyu özetleyebilen var mi?

Derdim sadece doğru terminoloji anlamak ve kullanmak :)

Bu arada küçük bir şey fark ettim, yurtdışında nitelikli kahve satan yerler neredeyse hiç puan koymuyorlar.
Burada tam tersi.
2 ay önceki toplum alımdaki kahveci sitesinde puanları kocaman yazılıyor, sanki kahvelerin ana özelliği budur. Ona rağmen, bazı kahveleri beğenilmedi (ortak yorumlara bakında). Yani 85-90 puan alan bir kahve vasat olmamalı. Su sebeple geçen aydan itibaren, pek puanlara önem vermemeyi karar verdim.
Ben sitemizde özellikle SCA puanı diye değil, tadım puanı diye yazıyorum. Puanı çalıştığımız tedarikçilerin laboratuarlarında çalışan q grader ve tadımcılar puanlıyor. SCA puanı diye başlık yazılınca sanki SCA örgütü kendi puanlıyor gibi anlaşılıyor çünkü. Ki şu an puanlama protokolünde ciddi bir değişim de mevcut onu da gelecek haftalarda bu alanın profesyoneliyle bir yayında uygulamalı anlatacağız.

Tadım puanının doğru anlaşılması üzerine ben dahil forumdaki bir çok profesyonel yıllarca çok şey paylaştı, anlattı, öğretmeye çalıştı. Kahve fiyatlandırmalarında, yeşil çekirdek pazarında konumu nedir puanın, çokça anlatıldı. Biz ilk açtığımızda kavurmahaneyi, tadım skorlarını paylaşmıyorduk. Gelen talep üzerine paylaşmaya başladık ki, ilk gelen talepler de Kahve Kulübünden gelmişti. Bir ara kavrulmuş kahvelerimizin renk ölçüm profil referanslarının pakete yazılması talebi de gelmişti ki, bu bilgileri paylaşsak da hiç bir zaman etikete yazmadık. Zira bu tarz profesyonel alana giren konular karşı taraflarca çok yanlış anlaşılabiliyor yeterli bilgi donanıma sahip olunmadığı zaman. Ki profesyonel alanda bilgi sahibi olunmaması da pek ala normal çünkü tüketici- üretici, amatör - profesyonel ayrışması bundan var. Amatör/Profesyonel kelimelerini mesleği icra etmeyenle eden anlamında kullandım. Yanlış anlaşılmak istemem.

Puanlara dair detaylı bir yazı da burada paylaşmayacağım defalarca kez yazıldığı için ama temel bir örnek vereceğim.

Makul fiyatlı Mehmet Efendi Brezilyasını, Kolombiyasını çok sevene 92 puanlı LPET Legendary de içirseniz, başka bir nano lot lüks segment diyebileceğimiz kahve de içirseniz beğenmez. Puanlama profesyonel kullanımda esasen amacına ulaşır. Kişinin beğenisiyle doğru orantılı zaten olamaz.

250 gram kahvenin 500 TL olabilmesini anlıyorum hatta anlamak da değil artık malum ekonomiden dolayı gayet normal görüyoruz ama bir Brezilya kahvesinin 500 TL olması bana çok enteresan geliyor. Bunu ofansif olarak da yazmıyorum her firmanın kendi fiyatlandırması vardır gayet saygı duyarım ama öylesine birkaç yurtdışı satıcısına baktım TL karşılığı 300 maksimum 400 TL bandında satışlar gördüm aynı kahve midir diye detaylı bile bakmadım açıkça da söyleyeyim. Kısacası ben de fiyatlandırma politikasına saygı duymakla birlikte sanki bir tık abartılı yüksek buluyorum
Sitio Sao Pedro'dan bahsediyorsanız mutlaka denemenizi öneririm. Bu fiyata (500x0.65) içebileceğiniz en iyi kahve olabilir.

Puanı çalıştığımız tedarikçilerin laboratuarlarında çalışan q grader ve tadımcılar puanlıyor. SCA puanı diye başlık yazılınca sanki SCA örgütü kendi puanlıyor gibi anlaşılıyor çünkü.
Bile bile o soruyu oylama sayfasına yazdım ki cevap vermeyi kimse zorunlu hissetmesin, ama bir sefer daha zamanınız kullanarak, uzun cevabınız için teşekkür ederim. Utanıyoruz artık :)

Verdiğiniz bilgi önemli. Tedarikçi tadım puanı kullanıyorsunuz. (Bence iyi bir şey)
Bir de Türkiye'de 10larca veya 100lerce Q grader bulunuyor. Sanırım bazı firma onlardan birkaç kişiyi toplayıp, kahveleri (kavrum profili dahil?) puanlıyorlar.

Bile bile o soruyu oylama sayfasına yazdım ki cevap vermeyi kimse zorunlu hissetmesin, ama bir sefer daha zamanınız kullanarak, uzun cevabınız için teşekkür ederim. Utanıyoruz artık :)

Verdiğiniz bilgi önemli. Tedarikçi tadım puanı kullanıyorsunuz. (Bence iyi bir şey)
Bir de Türkiye'de 10larca veya 100lerce Q grader bulunuyor. Sanırım bazı firma onlardan birkaç kişiyi toplayıp, kahveleri (kavrum profili dahil?) puanlıyorlar.
Foruma 2020'den beridir üyeyim, Kafein Kültür'ü 2021 sonuna doğru kurduk. Üye olduğum günden beri biri benden birşey satın alsın almasın (ki Kafein Kültür öncesinde Barista Eğitmeni olarak başka markada çalışıyordum.), bana fayda sağlasın sağlamasın forum özelinde hep bilgi paylaşımı odaklı gittim bir çok makale, yazı, video paylaştım. Bunları da bir beklenti olmadan yaptım hep. Amacım hep kahvede sorgulanabilir, doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir temiz bilginin yayılmasını sağlamak, son kullanıcıyı olsun, kendini geliştirmek isteyen barista arkadaşlar olsun bilgilendirip sektörün gelişmesini sağlamak oldu. Hatırlıyanlarınız vardır 2-3 yıl oldu sanırım Sıkça Sorulan Sorular adında seri çekiyorum, ilk çektiğim video zamanlarında foruma paylaştığımda deneyim ve soru, beyin fırtınası paylaşımları dolu dolu gelirdi. Şimdi maalesef tek konu açıp teknik birşey paylaştığımda bir kaç kişinin beğenisi dışına çıkamıyor bu tarz konular ve anında gündemden düşüyor, faydalanan da forumu değil beni düzenli takip edenlerle sınırlı kalıyor. Umuyorum eski canlılığı bu tarz teknik konularda tekrar yakalayabiliriz eskisi gibi.

Çook uzun lafımın kısası ben kendimi zorunda hissetmeden vaktim el verdiğince hep yardımcı olmaya çalışıyorum, çalışmaya devam edeceğim. Kişinin benle ya da Kafein Kültür'le alakası olsun olmasın. :) Ha destek verenler aramıza katılanlar daha fazla faydalanıyor bilgiden, lezzetten orası ayrı konu. :)

Teşekkür ederim evet tedarikçi puanı dışında bir puan yazmıyorum. Zira çalıştığımız firmaların laboratuvarları oldukça donanımlı ekiplerle çalışıyor. Q Grader olmasam da eski jürilik deneyimlerimin de verdiği bilgiyle zaten tattığım kahvenin puanına baktığımda ortalama o puanı hakedip haketmediğini değerlendirebiliyorum kendi nezdimde. Ha burada puana bakmadan öncelikle tadım yapıyorum ki herhangi bir uyarandan etkilenmeyeyim diye.

Ülkemizde 100'lerce Q Grader yok, şu an güncelde 7 Q Grader mevcut Türkiye'de aktif olan. Bu isimleri CQI web sayfasından ziyaret edip inceleyebilir ilgilenenler. Profillenmiş kahveyi puanlamak bildiğim kadarıyla mantıklı bir puanlama değil zaten, belki de yanlış düşünüyorumdur emin değilim. Puanlama hasat için yapılan numune kavurması sonucunda ortaya çıkan bir şey temel mentalitesiyle çünkü. Ama yapan varsa da saygı duymaktan öteye geçmemiz gerekir diye düşünüyorum. Temelde günün sonunda da demiştim ya tadım puanının esas görevi yeşil ticaretinin içerisinde işler.

aktif Q arabica grader listesi

Türkiyede güncel olarak 7 q grader var

Ekli dosyayı görüntüle 31593

Bu linkten ulaşabilirsiniz

Edit: ben yazana kadar ohoo:)
Herkesin bir tuzu olmuş bu çorbada, bir tutam tuz da ben atayım,merak edenler için Arabica Q Grader ve eğitim programına dair Elif Hanım'ın çok kıymetli bilgiler paylaştığı birkaç videoyu ekliyorum,ilk videoda daha da detaylı bilgilerin paylaşıldığı bir blog yazısı mevcut.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Türkiyede güncel olarak 7 q grader var
Kusura bakmayın, yanlış düşünmüşüm, düzeltiginiz için teşekkür ederim.

Q Grader eğitimi görünce (mesela Elif hanımın videolarında bahsettiği eğitim), o sayı daha yüksek hayal ettim. Aday sayısı veya başarı oranı az demek ki.

Selamlar Samet Bey.

Fiyat güncelleme geçişlerini aralık ayında "resmi" enflasyon rakamlarıyla belirlenecek asgari ücret fiyat güncellemesine göre yapacağımızı, filtre çeşitlerinin güncellemesinin gelecek zamlar sebebiyle 1 Ocak'ta, hem kurumsal satışlarda hem son kullanıcı satışlarında en yüksek hacimle sattığımız Brezilya Pink Star güncellemesini ise 1 Şubatta yapacağımızı Kafein Kültür konusunda duyurmuştum. Doğru hatırlıyorsunuz 31 Ocakta fiyat 175 liraydı ve bu 2023, devletin belirlediği ara asgari ücret zammı beraberinde gelmiş fiyattı. Şu an gördüğünüz Pink Star fiyatı yüzde 25 civarında bir artış ile 2024 yılı için ortaya çıkarılan resmi enflasyon 64,7 gibi bir orana karşılık yapıldı.

Pazarlamanın 4 ayağı var.
Ürün: ürün kalitenize laf yok.
Tutundurma: piyasada güzel bir yere sahipsiniz.
Dağıtım: herkes kargoyu kullanıyor. Standart haline geldi.
Fiyat: sizin için en hassas denge burası.

Dolar yüksekken dolara göre, enflasyon yüksekken enflasyona göre artış yaparsanız bi yerden sonra. Fiyat politikanız çakılabilir ve kendinizi sürekli indirim yaparken bulabilirsiniz.

Kahvelerini ve yaklaşımını sevdiğim bir kavurucu olmanız sebebiyle yazıyorum bunları. Bazen insan basit olanı unutur. Küçük bir hatırlatma olarak düşünün. Sürdürülebilirliği korumanızı ve kalıcı olmanızı çok isterim.
2024 yılı için ortaya çıkarılan resmi enflasyon 64,7 gibi bir orana karşılık yapıldı.

Demişsiniz 2024 enflasyonunu daha bilmiyoruz. Tahminleri diyorsanız onlarda 64 değil maalesef.

Pazarlamanın 4 ayağı var.
Ürün: ürün kalitenize laf yok.
Tutundurma: piyasada güzel bir yere sahipsiniz.
Dağıtım: herkes kargoyu kullanıyor. Standart haline geldi.
Fiyat: sizin için en hassas denge burası.

Dolar yüksekken dolara göre, enflasyon yüksekken enflasyona göre artış yaparsanız bi yerden sonra. Fiyat politikanız çakılabilir ve kendinizi sürekli indirim yaparken bulabilirsiniz.

Kahvelerini ve yaklaşımını sevdiğim bir kavurucu olmanız sebebiyle yazıyorum bunları. Bazen insan basit olanı unutur. Küçük bir hatırlatma olarak düşünün. Sürdürülebilirliği korumanızı ve kalıcı olmanızı çok isterim.

Demişsiniz 2024 enflasyonunu daha bilmiyoruz. Tahminleri diyorsanız onlarda 64 değil maalesef.
Bildirim ve öneriniz için çok teşekkür ediyorum Adem Bey. Güzel yorumlar düşünceler de yazmışsınız ayrıca teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağız mutlaka. 2023'ü kastetmiş, 2024 yazmışım orada bir karışıklığım olmuş. 🥲

Hocam birsürü firma var oylamada tüm firmaların kahvelerini alıcı gözü ile saatlerce açıp inceleme fırsatım olmadı o yorumu yaparken girip baktım pinkstar vs uygun fiyatlı tercih etmek isteyenler alabilir çok uçuk kaçık kahveler içmek isteyen kişilere 50 gr set olsada kg fiyatı 34k tl olan kahvede var ona bakarak yorum yaptım ama pinkstarın filan 85 tadım puanı olduğunu varsayarak yorum yapmıştım dediğim gibi açıp hepsinin rakıöı nereden gelmiş puan çiftçi filan herşeyi araştırıp bakmadım ama şimdi bakınca 86.5 puanlı bir kahveye 250gr 750tl bana fazla geldi herkesin alma kriteri farklı kimine puanla yaklaşma saçma geliyor kimine rakım saçma geliyor bunlar kişisel tercih meselesi ben şahsi yorum yaparsam ki üsttede dediğim ürün kiminse fiyatı o belirler ne ben ne başkası karışabilir olay sıkıntı tarafa gitmesin diye asla demiyorum ama kendi düşüncem aynı fiyata 88 puanlı sidra içmeyi daha çok kabul görüyorum ben eğerki anlatmaya çalışıpta yanlış anlattığım birley varsa kim öyle anladıysa özür dilerim

Geri