• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Spada Coffee Shop & Roastery.

La Granadayı beğenemedik, indirim koduda zamanında çalışmadı. Kara listeye hoşgeldin Spada. RIP to u all
Merhabalar ben de geçen haftalarda başıma gelen birkaç olayı paylaşmak istiyorum.Spada'nın 2. Yıl kutlamalarına katıldığını duyunca bir süredir merak ettiğim Peru la esperanza yı denemek istedim. Sitelerinde 100 TL üzeri ücretsiz kargo yazmasına rağmen indirimli haliyle e 100 lirayı geçen kahveye kargo yansıyordu. Ertesi gün baktığımda ise kargo alt limitini 125 e çektiklerini gördüm. (bu arada indirimsiz fiyatı 133 TL) kendilerini aradığımda ise hem kodu kullanıp hem de ücretsiz kargodan yararlanamayacağımı söylediler. Yine de merakıma yenik düşüp cuma günü kafelerine gitmeye karar verdim. İnternete kapanış saati 22.00 gözüküyordu ama biz 21.10 gibi gittiğimizde içerideki hanımefendi servisi kapattığını ve bize hiçbir şekilde yardım edemeyeceğini söyledi. Israr etmemize rağmen durum değişmeyince hiçbir firmayı "kara liste" ye alma taraftarı olmayan benim kara listemdeki tek firma oldular.

Merhabalar ben de geçen haftalarda başıma gelen birkaç olayı paylaşmak istiyorum.Spada'nın 2. Yıl kutlamalarına katıldığını duyunca bir süredir merak ettiğim Peru la esperanza yı denemek istedim. Sitelerinde 100 TL üzeri ücretsiz kargo yazmasına rağmen indirimli haliyle e 100 lirayı geçen kahveye kargo yansıyordu. Ertesi gün baktığımda ise kargo alt limitini 125 e çektiklerini gördüm. (bu arada indirimsiz fiyatı 133 TL) kendilerini aradığımda ise hem kodu kullanıp hem de ücretsiz kargodan yararlanamayacağımı söylediler. Yine de merakıma yenik düşüp cuma günü kafelerine gitmeye karar verdim. İnternete kapanış saati 22.00 gözüküyordu ama biz 21.10 gibi gittiğimizde içerideki hanımefendi servisi kapattığını ve bize hiçbir şekilde yardım edemeyeceğini söyledi. Israr etmemize rağmen durum değişmeyince hiçbir firmayı "kara liste" ye alma taraftarı olmayan benim kara listemdeki tek firma oldular.
Şaşırmadım cidden, festivale özel sadece %5 indirim yapmış bir firmadan bahsediyoruz : )) elleri epey sıkı maşallah Cumhur beyin. Kara listeye ekler geçeriz hocam

Keramo ile ilgili iyi bir v60 reçetesi olan varmı. İlk demlemem ama mutlu etmedi
Belki sizin için geç cevap olmuş olabilir. Yeni arayan olursa, aşağıdaki reçeteyle vişneli çikolatalı bir sonuç elde ettim.
Crystal eye dripper'ı olanlar için aynı tarifle yeşil elma kokulu, jelibon gibi bir fincan oluyor tavsiye ederim.
17 gr cmd 30 klik,
92 derece 275 gr buzdağı su,
Hario 40 lı filtre,
60 gr 30 sn bloom,
120-200-275 gr döküş, aralarda 10'ar saniye bekleyerek.
Bitiş 3.10

Ayın 25 i , SNOW25 daha mı bir anlamlı olurdu sanki ? ⛄☃️⛄

nikaragua ve peruyu attım sepete, bekliyorum. %25-30 gibi oranlarda indirim geldiğinde sipariş geçmek üzere hazır.
konuyu takibe alayım. kavurucunun stilini beğeniyorum, daha önce 4 farklı kahvesini denedim, fiyatlar uçuşa geçtiği için alamıyordum bir süredir takipteydim peruyu. seçki genişlemiş, nikaragua çok ilgimi çekti.

Selamlar,

Bu konu son zamanlarda benim de karşılaştığım bir konu olduğu için düşüncelerimi yazmak istedim.

Ayıplı bir mal ile ilgili konuşmaya bile gerek yok ama cayma hakkına dayanarak ürünlerin geri iadesi ilgili kanunda istisnalar var. Bu noktada firmaya hak veriyorum. Avukat arkadaşların yorumu ne olur merak ediyorum.

Tabi kahve doğası gereği daha önce bu istisnalar kapsamına alınmış mı ona bakmak lazım. Keza kavrulmuş çekirdek kavrulduktan 1 ay sonra daha geçen hafta bana satıldı. Çeşitli mağazalarda 6 aylık çekirdek kahveler satılıyor. Kahveyi bir süt ürünü gibi değerlendirmek de zor. Yani ilgili kanundaki -çabuk bozulabilir- tanımına girmiyor olabilir.

Eğer istisna kapsamında bir ürün ise özellikle paketi açıldıktan sonra iadesi yapılamayabilir. Değilse ürünün paketi açılmış olsa dahi iade alınmalıdır(tüketici gözüyle).

Neden hak veriyorum: ben de satıcı olsam ki farklı bir gıda ürününün satışında çalışıyorum, ürün açıldıktan sonra iade almam. Neticede ayıplı değil, paket açıldıktan sonra ürünün tekrar satışı mümkün olmayacak şekilde ve hatta gıda güvenliğini tehlikeye atacak şekilde saklanmış, depolanmış muamele görmüş olabilir. Bunun sorumluluğunu üstüme almam mümkün değildir. Bu nedenle eğer müşteriden çok ekstrem bir durumda memnuniyeti için iade almış bile olsam ürün imha edilir.

Son düzenleme:
Merhabalar. Evet doğrudur açılmış paketi sadece beğenilmediği için ve gıda ürünü olduğundan dolayı geri alamıyoruz. ( eksik, yanlış ya da bir sebeple bizim hatamız olanlar hariç)
Bunun haricinde her konuda , instagram ya da mail yoluyla ulaşan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz.
indirim konusunda da keske çok daha fazla indirimler yapabiliyor olsak ama şimdilik bu oranı uygun gördük. Soğuk geçen bu günlerde, herkes evinde iyi kahve içebilsin diye ufak bir jest yaptık. Alım tercihlerinize saygı duyuyor, sağlıklı günler dileriz.
Müşteriniz kavrumunu beğenmediğinden bahsetmiş ancak siz tadını beğenmeyip iade istemiş gibi yanıtlamışsınız.

Eğer kavrumda bir sorun varsa naçizane şahsi kanaatimce satılan ürün kusurludur ve iptal/iade değerlendirilmelidir. Gıda ürünü deyip geçiştirilemez.

Kavrum konusunda düşünceniz nedir? O konuda inceleme yaptınız mı?

Bir tüketici olarak bu tavrınızı hiç doğru bulmadım ve ürünlerinize sonrası için temkinli yaklaşacağım.

Ben kendilerinden 4 farklı çekirdek aldım ve hepsinin kavrumları çok iyiydi. Aynı çekirdekleri hem v60 hem de espresso olarak demledim ve tadım notlarına kolay bir şekilde ulaştım (bazılarının süresi 2 ayı bile geçti). Yalnız yine de bir şekilde kahveden memnun olmayan ve iade etmek isteyen müşterileri, hem müşterilerinizin devamlılığı hem de markanız için geri çevirmemenizi öneririm. Şahsım adına, birkaç kavurucu ile birlikte kahve almayı düşündüğüm yerlerden birisiniz.

Sözüm meclisten dışarı bir sey söylemek istiyorum hep de bu olmuştur, memnun kalmadığım bir şeyi iletince yemezsen yeme yada almazsan alma senden milyonlar mı kazancaz gibisine söylemlerde bulunanlar oldu hayatımda ama 1 kişi 10 kişiye söyler o 10 kişi başka 10 kişiye iyi referans nasıl kazanılıyorsa kötü referans da o şekilde kolay kazanılıyor, müsteri memnuniyeti kaybedilmemeli.

Sözüm meclisten dışarı bir sey söylemek istiyorum hep de bu olmuştur, memnun kalmadığım bir şeyi iletince yemezsen yeme yada almazsan alma senden milyonlar mı kazancaz gibisine söylemlerde bulunanlar oldu hayatımda ama 1 kişi 10 kişiye söyler o 10 kişi başka 10 kişiye iyi referans nasıl kazanılıyorsa kötü referans da o şekilde kolay kazanılıyor, müsteri memnuniyeti kaybedilmemeli.
Ben de buna bir ekleme yapayım; forumdaki başlıklar altında kavurucuların davranış tarzlarının, ilgilerinin farklarını çok net görebiliyoruz. Açıkçası kahvenin kalitesiyle birlikte bu müşteriye davranış şekli de benim alımlarımda çok büyük rol oynuyor. Bazen davranış şeklinin iyi olması kahvelerinin de iş ahlakıyla doğru orantılı olarak iyi olduğu önyargısını oluşturuyor. Bunun birçok kişide böyle olduğunu düşünüyorum.

Geri