• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şişede Kahve Vakumlama ve Saklama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaLiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güle güle kullanın 4 tıpa bana yetmezdi şu anda 6 tıpa da şişelerde takılı ancak bu çekirdek çeşidinize göre değişir tabii.

Ben Vacu Vin i yıllardır yarım kalan şaraplarımı saklamak için kullanırdım yani yeni kullanmıyorum şarap ki (sıvı ve kimyasal yapısı) tıpayı daha çok yıpratabilirdi gene de bozulan yıpranan bir tıpa olmadı.Silicon malzemesi çok kaliteli.Kahve çekirdeğinde zaten bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Çok memnun kalacaksınız emin olun. 😘

İlk siparişimde 4 tıpa varken sizin mesajınızla 6 tane daha almıştım.
İnanılmaz memnunum.
Soda şişesi küçük, bira şişesinin yüksekliği üst dolaplara koymak için uygun, lakin şarap şişeleri hacim ve çekirdeği dökme kolaylığı olarak daha kullanışlı geldi.
Güzel bir ürünle tanışmamıza vesile olduğunuz için çok teşekkürler.

Benim aliexpressten aldığım set çok hızlı geldi ancak bunda tık sesi gelmiyor. Bir noktadan sonra hava çekmek zorlaşsa da devam edebiliyorum. Aliexpressten alıp kullanan var mıdır?

Aynı şekilde benim de siparişim çok hızlı teslim edildi ve vakumun oluştuğunu belirten "tık tık sesi" bendekinde de gelmiyor. Pompayla vakumlamaya çalışırken bir yerden sonra aynı ritime dönüyor, o noktayı biraz geçtikten sonra bitiriyorum pompalamayı.

pompa + 1 tıpa ve 6 tıpa siparişi verdim. Yeni üye olunca 10 Tl çek verdi lüks bazar, Toplamda 146.75 TL tuttu. 2 tıpalı pompada, 2.tıpa gereğinden fazla oluyor.

Esasen Aliexpress alternatifine bakıcaktım. Bu tık sesi farklılığını okuyunca vacu vin'e yöneldim.

Şu anda kahve den daha çok şarap için seviniyorum. Lakin, açılan şişe 1 günden sonra pert oluyor.

1-2 haftadır kullanıyorum çok memnunum toplam 7 tıpam var biraz fazla almışım gibi geldi aynı anda 3-4 kahveden fazla saklayacağımı düşünmüyorum ama geçen gün açtığım viski şişesine olur mu diyip viskiyide vakumladım :D Çok kullanışlı ve insanı kendine alıştıran bi ürün sanki yıllardır kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Ayrıca pompa+1 tıpa modelinde siyah rengi stokta gözükmemesine rağmen beyaz sipariş edip notlarda siyah istedim kırmayıp siyah pompa göndermiş lüks bazaar <3

3 gün önce kavrulmuş bir kahveyi vacuvin lesem sorun olur mu acaba 🙄

Degassing süresini tam olarak tamamlamadan şişelemenizi tavsiye etmem.

Degassing süresini tam olarak tamamlamadan şişelemenizi tavsiye etmem.
Kahvenin olduğu ambalaj yırtıldı ve yedek yok elimde o yüzden. Degassing aklıma takıldığı için sormak istemiştim. Farklı bir yol bulmaya çalışayım o zaman

Kahvenin olduğu ambalaj yırtıldı ve yedek yok elimde o yüzden. Degassing aklıma takıldığı için sormak istemiştim. Farklı bir yol bulmaya çalışayım o zaman
Uzun süreli saklama yapmayacaksanız, tıpayı sıkıca takın ama vakumlamayın. Tıpayı günde bir iki defa aç-kapa yapıp şişe içinde biriken gazları salabilirsiniz. Degas bitiminde ise vakumlayıp kaldırırsınız 👍

Uzun süreli saklama yapmayacaksanız, tıpayı sıkıca takın ama vakumlamayın. Tıpayı günde bir iki defa aç-kapa yapıp şişe içinde biriken gazları salabilirsiniz. Degas bitiminde ise vakumlayıp kaldırırsınız 👍
Çok teşekkürler 🙏

Güzel duruyorlar, ben de bira şişesine vakumluyorum yaklaşık 220 gr falan alıyor :)

James Hoffman yine güzel bir karşılaştırma videosu yapmış. Bu sefer konu ise kahve saklama-depolama. 1'e1 aynı kahveyi piyasada bulunabilecek her türlü alete koyarak belli bir süre bekletmiş ve sonrasında hem cupping hem de esporessoda tadım ve krema vb. gibi değişkenlere bakarak hangisinin iyi olduğunu seçmiş. Vacu-vin benzeri bir alet de var aralarında. En çok Fellow Atmos'u beğendiğini söylüyor. Ancak ulaştığı sonuç bu aletler arasında çok da aman aman tat farkının olmadığı ve zipli ve karanlık bir kahve paketinde saklamaktan çok da üstün olmadıkları oluyor. Kısaca kişisel tercih ve zevkler haricinde gerek olmadığını söylüyor.

James Hoffman yine güzel bir karşılaştırma videosu yapmış. Bu sefer konu ise kahve saklama-depolama. 1'e1 aynı kahveyi piyasada bulunabilecek her türlü alete koyarak belli bir süre bekletmiş ve sonrasında hem cupping hem de esporessoda tadım ve krema vb. gibi değişkenlere bakarak hangisinin iyi olduğunu seçmiş. Vacu-vin benzeri bir alet de var aralarında. En çok Fellow Atmos'u beğendiğini söylüyor. Ancak ulaştığı sonuç bu aletler arasında çok da aman aman tat farkının olmadığı ve zipli ve karanlık bir kahve paketinde saklamaktan çok da üstün olmadıkları oluyor. Kısaca kişisel tercih ve zevkler haricinde gerek olmadığını söylüyor.

Atlanılan çok önemli bir mevzu var ama burada. Kahveleri kapatıp bekliyor. Atmos, vacu-vin veya herhangi bir hava çekme eylemi yapılan kaba koyulan kahve günlük açılıp kapanır. O yüzden pek mantıklı bulamadım incelemeyi... (kendisi de böyle bir testi yapacağını söyledi)

Velhasıl, eğer kapatılıp açılırsa zipli paketinde duran bir kahvenin Atmos kadar başarılı olabilmesi ihtimalini düşük buluyorum.

Son düzenleme:
@oguzhanata hoffman’ı son zamanlarda hiç objektif bulamadım nedense.Bazı incelemelerde çok önyargili.
Pakette saklama konusuna gelirsek benim tecrübem pakette kahve azaldikca bayatlama sürecinin hizlandigi oldu.Kalan paketin icindeki tum havayo alip katlıyorum ama yine de hizli bayatliyor gibi geliyor bana

Atlanılan çok önemli bir mevzu var ama burada. Kahveleri kapatıp bekliyor. Atmos, vacu-vin veya herhangi bir hava çekme eylemi yapılan kaba koyulan kahve günlük açılıp kapanır. O yüzden pek mantıklı bulamadım incelemeyi... (kendisi de böyle bir testi yapacağını söyledi)

Velhasıl, eğer kapatılıp açılırsa zipli paketinde duran bir kahvenin Atmos kadar başarılı olabilmesi ihtimalini düşük buluyorum.
Hmmm doğru günlük kullanım için alındıysa bu kaplar açılıp tekrar kapatılıyor sürekli. Ama uzun süre saklama için alındıysa sürekli açılıp kapanır mı? Ayrıca videonun sonlarında doğru fellow'dan bahsederken taze çekirdek koyulduğunda gaz çııkışı olacağından bahsediyor ve çok da önemli değil diyor yanlış anlamıysam.

Hmmm doğru günlük kullanım için alındıysa bu kaplar açılıp tekrar kapatılıyor sürekli. Ama uzun süre saklama için alındıysa sürekli açılıp kapanır mı? Ayrıca videonun sonlarında doğru fellow'dan bahsederken taze çekirdek koyulduğunda gaz çııkışı olacağından bahsediyor ve çok da önemli değil diyor yanlış anlamıysam.

Edit: Yotube'da yorum kısımına şunu yazmış " 1. The containers were opened regularly during the six weeks to mimic daily usage. (As I said, six weeks is a long but I hoped it would help produce more dramatic results) " yani @Kahveciningalaksirehberi zaten kapakları açıp kapamış 6 hafta boyunca.

Geri