omerincecam
Yeni Üye
- İsim
- Ömer
Daha fazla
- İsim
- Ömer
- Değirmen
- Molent Pocket
Merhaba, Decaf Colombia SWP ile birkaç demleme yaptıktan sonra yorumlarımı paylaşmak istedim. Daha önce başka bir kavurucunun decaf bir çekirdeğini alıp demleme deneyimim olmadığından Sezy özelinde bir yorum yapamayacağım, ancak Sezy'den daha önce birçok kez decaf harici alım yaptım, bu sebeple ufak bir Sezy normal vs Sezy decaf kıyaslaması yapabilirim. Sezy'nin birçok kahvesinde bulduğum nitelikli tatları bu kahvede bulamadım. Sezy'den birçok farklı tarihte birçok farklı çekirdeği denedim ve çok büyük kısmında oldukça memnun kaldım, bu sebeple sorunun Sezy'den kaynaklı değil SWP Decaf'tan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Sezy'nin decaf kahvelerini nasıl buluyorsunuz. Akşam kahvesi için decaf'e geçmeyi düşünüyorum. Ticari nitelikli kahve satan yerlerden decaf alıp denemiştim önceden ama pek sevemedim. Açıkçası alışık olduğumuz nitelikli kahve tatlarından da çok vazgeçmek istemiyorum. Sezy nasıl bir tercih olur decaf için?
Selamlar. İster bizden ister başka bir kavurucudan almış olun, konu decaf olunca beklentiyi bir tık azaltmakta fayda var. Çekirdek özünde çok iyi bile olsa kafeinden arındırmak için uygulanan işlemler aromaların kaybına neden oluyor. Biz elimizden geldiğince SWP yöntemiyle kafeinden arındırılan çekirdekler tercih etmeye çalışıyoruz çünkü nispeten en az kayıp SWP ile arındırmada oluyor ancak buna rağmen yine de bire bir aynı çekirdeği decaf olarak değil atıyorum naturel olarak tüketseniz arada bir fark mutlaka oluşur. Kafeinden arındırılırken maalesef sadece kafeinden arınmış olmuyor kahve. Tali hasar kaçınılmaz bir durum oluyor![]()
Öncelikle Serkan Bey'in de dediği gibi, beklentiyi bir tık azaltmak faydalı bir yaklaşım olabilir, çünkü normal nitelikli kahveden almış olduğunuz aromaları decaf'te yakalamak oldukça zor. Öğütüm için Molent Pocket 19klik tercih ettim ancak Hario filtrede tıkanma sorunu yaşadım, 20 klikte öğüttüğümde ise ekşi tatlar çok baskın oldu, kahveyi çözemedim. Öğütümde de neredeyse hiç coffee chaff üretmemesi bana çok enteresan geldi, onu da belirteyim.
Genel olarak şu şekilde toparlayabilirim: Eğer geç saatlerde kahve içmeyi gerçekten çok istiyorsanız ve kafein almak istemiyorsanız denenebilir, ancak alışık olduğunuz nitelikli kahve tadını bulamama ihtimaliniz çok yüksek olduğu için hiç tercih bile edilmeyebilir. Şahsen ben canım geç saatlerde kahve içmeyi gerçekten çok isterse decaf tercih edeceğim, onun dışında "Olsa da olur olmasa da / Bir kahve de olsa fena olmazdı" gibi anlarda bile tercih edeceğimi pek düşünmüyorum.