• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sezy'nin decaf kahvelerini nasıl buluyorsunuz. Akşam kahvesi için decaf'e geçmeyi düşünüyorum. Ticari nitelikli kahve satan yerlerden decaf alıp denemiştim önceden ama pek sevemedim. Açıkçası alışık olduğumuz nitelikli kahve tatlarından da çok vazgeçmek istemiyorum. Sezy nasıl bir tercih olur decaf için?
Merhaba, Decaf Colombia SWP ile birkaç demleme yaptıktan sonra yorumlarımı paylaşmak istedim. Daha önce başka bir kavurucunun decaf bir çekirdeğini alıp demleme deneyimim olmadığından Sezy özelinde bir yorum yapamayacağım, ancak Sezy'den daha önce birçok kez decaf harici alım yaptım, bu sebeple ufak bir Sezy normal vs Sezy decaf kıyaslaması yapabilirim. Sezy'nin birçok kahvesinde bulduğum nitelikli tatları bu kahvede bulamadım. Sezy'den birçok farklı tarihte birçok farklı çekirdeği denedim ve çok büyük kısmında oldukça memnun kaldım, bu sebeple sorunun Sezy'den kaynaklı değil SWP Decaf'tan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Selamlar. İster bizden ister başka bir kavurucudan almış olun, konu decaf olunca beklentiyi bir tık azaltmakta fayda var. Çekirdek özünde çok iyi bile olsa kafeinden arındırmak için uygulanan işlemler aromaların kaybına neden oluyor. Biz elimizden geldiğince SWP yöntemiyle kafeinden arındırılan çekirdekler tercih etmeye çalışıyoruz çünkü nispeten en az kayıp SWP ile arındırmada oluyor ancak buna rağmen yine de bire bir aynı çekirdeği decaf olarak değil atıyorum naturel olarak tüketseniz arada bir fark mutlaka oluşur. Kafeinden arındırılırken maalesef sadece kafeinden arınmış olmuyor kahve. Tali hasar kaçınılmaz bir durum oluyor :)

Öncelikle Serkan Bey'in de dediği gibi, beklentiyi bir tık azaltmak faydalı bir yaklaşım olabilir, çünkü normal nitelikli kahveden almış olduğunuz aromaları decaf'te yakalamak oldukça zor. Öğütüm için Molent Pocket 19klik tercih ettim ancak Hario filtrede tıkanma sorunu yaşadım, 20 klikte öğüttüğümde ise ekşi tatlar çok baskın oldu, kahveyi çözemedim. Öğütümde de neredeyse hiç coffee chaff üretmemesi bana çok enteresan geldi, onu da belirteyim.

Genel olarak şu şekilde toparlayabilirim: Eğer geç saatlerde kahve içmeyi gerçekten çok istiyorsanız ve kafein almak istemiyorsanız denenebilir, ancak alışık olduğunuz nitelikli kahve tadını bulamama ihtimaliniz çok yüksek olduğu için hiç tercih bile edilmeyebilir. Şahsen ben canım geç saatlerde kahve içmeyi gerçekten çok isterse decaf tercih edeceğim, onun dışında "Olsa da olur olmasa da / Bir kahve de olsa fena olmazdı" gibi anlarda bile tercih edeceğimi pek düşünmüyorum.

Peki espresso için decaflerden hangisini tercih etmemiz daha iyi olacaktır?
Bu arada 3 tane decaf seçeneği sunan başka bir kavurucu yok diye biliyorum, bu bile başlı başına tercih sebebi.

Yeni nordic approach yıkanmışlardan frinsa edun#2 ile santa elena ilgimi çekiyor. Deneyenler nasıl buldu, beğendiniz mi? Demleme parametreleriniz neydi genel olarak, kahveyi çözebilmek adına reçetelerde ekstrem oynamalar yapmanız gerekti mi?

Merhabalar. En son 2023 Aralık ortasında Frinsa Edun#2, La Parada#2 ve kafeinsiz Colombia kahvelerini almıştım. La Parada#2 başta hoşuma gitse de sonrasında aşırı meyveli gelmeye başladı, ama Frinsa Edun#2 yi son fincana kadar keyifle içtim. Kafeinsiz Colombiayı da V60 yerine default kullanım yeri olan otomatik kahve makinasında kafeinsiz Guatemala ile kıyaslayınca, espresso bazlı sütlü içeceklerde, Guatemalayı bir tık daha başarılı buldum. Stok problemi, fiyat değişikliği vb. sorunları düşünmemek adına birer kilo frinsa edun #2 ve kafeinsiz guatemala kahvemin siparişini verdim :)

Sipariş notu olarak yazmıştım ama buradan da yazmam belki kendime destekçi bulmamı sağlar :) Nitelikli çikolatalarını merak ettim, daha önce nitelikli kakao vb. deneyimlememiştim. Deneme seti olarak 50 şer gramlık (örn. 8x50gr) daha küçük ve dolayısı ile daha uygun fiyatlı bir set oluştururlarsa denemek isterim. Başarılar.

Merhabalar. En son 2023 Aralık ortasında Frinsa Edun#2, La Parada#2 ve kafeinsiz Colombia kahvelerini almıştım. La Parada#2 başta hoşuma gitse de sonrasında aşırı meyveli gelmeye başladı, ama Frinsa Edun#2 yi son fincana kadar keyifle içtim. Kafeinsiz Colombiayı da V60 yerine default kullanım yeri olan otomatik kahve makinasında kafeinsiz Guatemala ile kıyaslayınca, espresso bazlı sütlü içeceklerde, Guatemalayı bir tık daha başarılı buldum. Stok problemi, fiyat değişikliği vb. sorunları düşünmemek adına birer kilo frinsa edun #2 ve kafeinsiz guatemala kahvemin siparişini verdim :)

Sipariş notu olarak yazmıştım ama buradan da yazmam belki kendime destekçi bulmamı sağlar :) Nitelikli çikolatalarını merak ettim, daha önce nitelikli kakao vb. deneyimlememiştim. Deneme seti olarak 50 şer gramlık (örn. 8x50gr) daha küçük ve dolayısı ile daha uygun fiyatlı bir set oluştururlarsa denemek isterim. Başarılar.
Merhaba. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Decaf serimizde şöyle bir çeşitlendirme yapmak istedik. Decaf Bolivia light-medium ve çayımsı bir gövdeye sahip. İğde tadı baskın. Kafeinsiz olsun ama light kahve alışkınlağıma uysun diyenleri düşündük. Decaf Colombia biraz daha koyu. Filtre kahve makinası, french press vb daha günlük, daha pratik demlemelere yönelik bir kavurma yaptık. Decaf Guatemala'da ise dark roasta yaklaştık ve espresso bazlı içeceklerde, damak tadına göre mokapotta kullanılabilsin dedik. Böylece kafeinsiz kahve içmek isteyen ve farklı farklı demleme tercihleri olan herkese hitap edecek bir seri oluşturmaya çalıştık.

Çikolata konusunda ise durum biraz farklı. Çikolata barının kalıbından tutun da makine uçlarına, barın kalınlığına kadar pek çok değişken mevcut. O nedenle kahvede olduğu gibi 100 gram değil 50 olsun ya da 150 olsun gibi farklı farklı seçenekler pek kolay değil. Kahvede tartıyoruz ambalaja koyuyoruz. 50 de olabiliyor 250 de olabiliyor ama maalesef konu çikolata barı olunca konu bu kadar basit olmuyor :(

Merhaba. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Decaf serimizde şöyle bir çeşitlendirme yapmak istedik. Decaf Bolivia light-medium ve çayımsı bir gövdeye sahip. İğde tadı baskın. Kafeinsiz olsun ama light kahve alışkınlağıma uysun diyenleri düşündük. Decaf Colombia biraz daha koyu. Filtre kahve makinası, french press vb daha günlük, daha pratik demlemelere yönelik bir kavurma yaptık. Decaf Guatemala'da ise dark roasta yaklaştık ve espresso bazlı içeceklerde, damak tadına göre mokapotta kullanılabilsin dedik. Böylece kafeinsiz kahve içmek isteyen ve farklı farklı demleme tercihleri olan herkese hitap edecek bir seri oluşturmaya çalıştık.

Çikolata konusunda ise durum biraz farklı. Çikolata barının kalıbından tutun da makine uçlarına, barın kalınlığına kadar pek çok değişken mevcut. O nedenle kahvede olduğu gibi 100 gram değil 50 olsun ya da 150 olsun gibi farklı farklı seçenekler pek kolay değil. Kahvede tartıyoruz ambalaja koyuyoruz. 50 de olabiliyor 250 de olabiliyor ama maalesef konu çikolata barı olunca konu bu kadar basit olmuyor :(
Decaf da artık ihtiyaç, belki de zorunluluk haline geldi bence. Benim gibi çok kahve tüketenler için özellikle. Zaten sevdiğim, yaklaşımınızla, ilginizle vs. takdir ettiğim, alışveriş yaptığım bir firmasınız. Decaf konusuna da bu denli eğilmeniz ayrıca memnun etti @S.Yavuz
Mutlaka decaflarda aroma kaybı vs. yaşamamız ayrıştırma teknikleri sebebiyle normal. Bu seçki içerisinde anladığım kadarıyla daha yoğun aroma alabileceğimiz (bitter, çikolata tatlar hariç) kahve Decaf Bolivia doğrumudur ? Ve tüm decaflara Swp yöntemimi uygulanmış ?

Decaf da artık ihtiyaç, belki de zorunluluk haline geldi bence. Benim gibi çok kahve tüketenler için özellikle. Zaten sevdiğim, yaklaşımınızla, ilginizle vs. takdir ettiğim, alışveriş yaptığım bir firmasınız. Decaf konusuna da bu denli eğilmeniz ayrıca memnun etti @S.Yavuz
Mutlaka decaflarda aroma kaybı vs. yaşamamız ayrıştırma teknikleri sebebiyle normal. Bu seçki içerisinde anladığım kadarıyla daha yoğun aroma alabileceğimiz (bitter, çikolata tatlar hariç) kahve Decaf Bolivia doğrumudur ? Ve tüm decaflara Swp yöntemimi uygulanmış ?
Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Evet maalesef ayrıştırma tekniklerinde aroma kaybı kaçınılmaz bir durum ancak içlerinde görece olarak SWP aromaların en çok korunduğu yöntem. Eğer çikolata kakao vb tadım notalarından bağımsız hangisi daha aromatik diyorsanız Bolivia doğru tercih olacaktır ancak çekirdekler oldukça sert. El değirmenlerinde öğütürken bir parça yoruyor. Bilginiz olsun :)

Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Evet maalesef ayrıştırma tekniklerinde aroma kaybı kaçınılmaz bir durum ancak içlerinde görece olarak SWP aromaların en çok korunduğu yöntem. Eğer çikolata kakao vb tadım notalarından bağımsız hangisi daha aromatik diyorsanız Bolivia doğru tercih olacaktır ancak çekirdekler oldukça sert. El değirmenlerinde öğütürken bir parça yoruyor. Bilginiz olsun :)
Çok teşekkürler bilgi için. Değirmen 2 el, 2 elektrikli var kullandığım. İllaki bulurum kolay formül 😃 Sepeti doldurmaya başlayayım ben ufak ufak. Bolivia tamam filtre için. Espresso için tavsiyeniz de sanırım Guatemala ?
Makinam Bianca. Hoş ben her metodla yine duramam denerim hepsini 🤣 Colombia nasıl bu arada espresso çıktıları ?

Çok teşekkürler bilgi için. Değirmen 2 el, 2 elektrikli var kullandığım. İllaki bulurum kolay formül 😃 Sepeti doldurmaya başlayayım ben ufak ufak. Bolivia tamam filtre için. Espresso için tavsiyeniz de sanırım Guatemala ?
Makinam Bianca. Hoş ben her metodla yine duramam denerim hepsini 🤣 Colombia nasıl bu arada espresso çıktıları ?
Rica ederim. Klasik, koyu kavrulmuş, kolay çıktılar, espresso bazlı sütlü içecekler için Guatemala. Yok ben medium roast kahvelerden de iyi çıktı alıyorum diyorsanız o zaman Colombia da gayet güzel olur.

İlk Sezy kahvemi az önce demledim. Gerçi pardon ikinci ama ilki tek denemelik Bochesa'ydı, bu büyük paket olduğu için bir süre tüketeceğim.

Honduras Honey Catuai Microlot

Öncelikle tam kararında ve müthiş homojen bir kavrumu vardı, tebrik ederim.

Kahvenin kendisi ise ne kadar kaliteli kavrulmuş olursa olsun bence fazla sıradan. Tatlılık çok az. Bizim damak tatlılığa baya alıştı sanırım, yadırgadım. Biraz soğuduktan sonra kendini epey toparlıyor yalnız. Çok daha hoşuma gitti ılık hali.

Karakteristik anlamda klasik kahveleri sevenlere hitap edecek bir kahve. Değişik değişik kahveler demliyorsun diye ayıplayan falan varsa bundan demleyin, en anlamayan kişi bile sevecektir. Tadım notu olarak çikolata ve karamel hissediliyor. Onlar dışında bir şey hissedemedim ben. Belki soğuduktan sonra çok az meyveli bir his var diyebilirim.

İlk Sezy kahvemi az önce demledim. Gerçi pardon ikinci ama ilki tek denemelik Bochesa'ydı, bu büyük paket olduğu için bir süre tüketeceğim.

Honduras Honey Catuai Microlot

Öncelikle tam kararında ve müthiş homojen bir kavrumu vardı, tebrik ederim.

Kahvenin kendisi ise ne kadar kaliteli kavrulmuş olursa olsun bence fazla sıradan. Tatlılık çok az. Bizim damak tatlılığa baya alıştı sanırım, yadırgadım. Biraz soğuduktan sonra kendini epey toparlıyor yalnız. Çok daha hoşuma gitti ılık hali.

Karakteristik anlamda klasik kahveleri sevenlere hitap edecek bir kahve. Değişik değişik kahveler demliyorsun diye ayıplayan falan varsa bundan demleyin, en anlamayan kişi bile sevecektir. Tadım notu olarak çikolata ve karamel hissediliyor. Onlar dışında bir şey hissedemedim ben. Belki soğuduktan sonra çok az meyveli bir his var diyebilirim.
65 derece su ile Türk kahvesi deneyin. V60 dan farklı yönünü göreceksiniz. Birkaç V60 deneme ile bana göre olmadığını anlayıp tamamını TK olarak tüketip memnun kaldım zamanında.

Serkan Bey, decaf kahveler hakkındaki detaylı açıklamanız için teşekkürler. Kafeinsizi yüzde 80-85 civarı eşim, ki damak tadı daha klasik tatları arayan birisi, latte formunda tüketiyor. Her ne kadar ben ya americano ya da pour over tercih etsem de, tercihimi sütlü içeceklerle daha iyi giden çekirdekten yana kullandığım için sevindim. Boliviayı henüz deneyemedim ama tükenen Mexico SWP nin muadili gibi, sade filtre tüketimine daha uygun görünmüştü tadım notalarından. Köşeye ayırdığım 100-150 gr civarı kafeinsiz Colombia yı tükettikten sonra kafeinsiz siparişi de ufukta gözüküyor.

Çikolata küçük deneme paketini önerirken dümdüz düşünüp 100 grlık bir barı ikiye bölebileceğinizi düşünmüştüm; ama bunun tamamen konuya uzak biri olarak paketleme vb. detayları düşünmeden yaptığım bir öneri olduğunu farkediyorum. Tüm ürünleri içeren, tekil fiyatlarından daha uyguna bir set sunmuşsunuz zaten, ilk fırsatımda değerlendireceğim.

Geri