• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Indonesia Frinsa Edun temsili (espresso) 😁 Her ne kadar degassing süreci tamamlanmamış olasa da dayanamayıp denedim ve sonuç görseldeki gibi... Elkin Guzman'lara, Monteblanco'lara tonla para dökmeye gerek yok. Muhteşem bir fiyat/performans çekirdeğiymiş. Yalnız, stok 28 adet yazıyor. @S.Yavuz hocam 28 adetten sonra çekirdeğe veda mı edeceğiz? :cry:

1701714175764.png

Ayrıca hediye için teşekkür ederim. Bir v60'ın kırk yıl hatırı vardır. :)

Indonesia Frinsa Edun temsili (espresso) 😁 Her ne kadar degassing süreci tamamlanmamış olasa da dayanamayıp denedim ve sonuç görseldeki gibi... Elkin Guzman'lara, Monteblanco'lara tonla para dökmeye gerek yok. Muhteşem bir fiyat/performans çekirdeğiymiş. Yalnız, stok 28 adet yazıyor. @S.Yavuz hocam 28 adetten sonra çekirdeğe veda mı edeceğiz? :cry:

Ekli dosyayı görüntüle 29980

Ayrıca hediye için teşekkür ederim. Bir v60'ın kırk yıl hatırı vardır. :)
Afiyet olsun :) Sitedeki stok adetleri %99 bir şey yazmak gerektiği için yazılmış oluyor. X bir stok miktarı yazılmazsa stokta yok olarak görünüyor. Çekirdekleri kavurup sipariş geldikçe paketlediğimiz için maalesef stoku adet olarak bilme şansımız olmuyor. 250 gram da gelebiliyor 1000 gram da gelebiliyor. Haliyle şu paketten şu kadar gibi bir öngörü şansımız yok. Kilo olarak belirtecek olursam sanırım 180-200 kilo gibi bir yeşil çekirdek kaldı. Tahminim bir ay daha rahat rahat yeter. Sonrası kritik.

Ben Costa Rica Tarrazu dan vazgeçemiyorum. Bu ay 1 kg daha sipariş ettim.
Daha önce denediğim Orta America kahvelerini sevemediğim için uzak durduğum bir bölge olmuştu bir süredir ama bu kahve bir başka dostuuumm.... :cool:

Frinsa edun
Honduras Honey
Ruanda Gatsibo

Aldım. Umarım iyi seçimlerdir. 😄
Bence hepsi güzel seçimler yalnız Rwanda Gatsibo'ya bir parantez açmak istiyorum. Degassing olarak minimum 12-15 gün beklemenizi öneriyoruz. Geri bildirimlerde özellikle 20. günden sonra kahvenin boyut atladığı söyleniyor :)

Merhaba, espresso için öneri alabilir miyim? Birkaç farklı çekirdek olabilir, şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba, espresso için öneri alabilir miyim? Birkaç farklı çekirdek olabilir, şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba. Eğer yoğun gövdeli klasik espressolardan hoşlanıyorsanız El Salvador Cosecha, Costa Rica Tarrazu, Nicaragua Flores gibi kavurma profili biraz daha koyu kahvelerimizi önerebiliriz. Kompleks tatlar içeren, daha hafif gövdeli ve katmanlı espressolar tercih ediyorsanız bu durumda Indonesia Frinsa Edun ve Frinsa Edun#2, Rwanda Gatsibo, Ethiopia Bochesa gibi kahvelerimiz daha isabetli tercihler olacaktır.

Merhaba. Eğer yoğun gövdeli klasik espressolardan hoşlanıyorsanız El Salvador Cosecha, Costa Rica Tarrazu, Nicaragua Flores gibi kavurma profili biraz daha koyu kahvelerimizi önerebiliriz. Kompleks tatlar içeren, daha hafif gövdeli ve katmanlı espressolar tercih ediyorsanız bu durumda Indonesia Frinsa Edun ve Frinsa Edun#2, Rwanda Gatsibo, Ethiopia Bochesa gibi kahvelerimiz daha isabetli tercihler olacaktır.
Kesinlikle birkaç çeşidini kısa sürede deneyeceğim. Teşekkürler yeniden.

Hatta siparişi geçtim bile, dayanamadım 🙃

Merhabalar, daha önceden Colombia Supremo, Cuba Serrano Lavado, El Salvador Finca Gabriela, Ethiopia Anasora Microlot kahvelerinizi tatmıştım ve hepsini çok beğenmiştim. Aralarından en beğendiğim Colombia Supremo olmuştu.

Şimdi sizden yeni kahveler tatmak istiyorum ve bu konuda önerilerinizi merak ediyorum. Kahvemi V60'da demliyorum ve sevdiğim tat profili tatlı - çikolatamsı kahveler, kahve içerken o tatlı tadını almayı seviyorum.

Şimdiden teşekkürler :)

İstikrarlı kavrumlarıyla son zamanlardaki favori kavurucum. Endonezya frinsa'dan kaç kilo içmişimdir çıktıgından beri hiçbir fikrim yok.:)

Aldıgım her çekridekten çok memnun oldum.

Rwanda gatsibo benim başlangıçta memnun olmadığım 20 gün geçtikten sonra aşırı sevdiğim bir çekirdek oldu. Çekirdeğin değişimi çok keskindi. Potansiyelini çok geç gösteren bir çekirdek. Deneyenler mutlaka o çekirdeğe zaman tanısın...

Merhabalar, daha önceden Colombia Supremo, Cuba Serrano Lavado, El Salvador Finca Gabriela, Ethiopia Anasora Microlot kahvelerinizi tatmıştım ve hepsini çok beğenmiştim. Aralarından en beğendiğim Colombia Supremo olmuştu.

Şimdi sizden yeni kahveler tatmak istiyorum ve bu konuda önerilerinizi merak ediyorum. Kahvemi V60'da demliyorum ve sevdiğim tat profili tatlı - çikolatamsı kahveler, kahve içerken o tatlı tadını almayı seviyorum.

Şimdiden teşekkürler :)
Merhaba, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Aslında Indonesia Frinsa Edun'u denemediyseniz denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Çikolatamsı bir kahve değil ama son çuvala geçtik ve bitiyor. Bence bu senenin en güzel kahvelerinden biri. Onun dışında sizin seveceğiniz profilde Guatemala Finca Mediına Antigua, Honduras Honey, Costa Rica Tarrazu ve El Salvador Cosecha olabilir.

İstikrarlı kavrumlarıyla son zamanlardaki favori kavurucum. Endonezya frinsa'dan kaç kilo içmişimdir çıktıgından beri hiçbir fikrim yok.:)

Aldıgım her çekridekten çok memnun oldum.

Rwanda gatsibo benim başlangıçta memnun olmadığım 20 gün geçtikten sonra aşırı sevdiğim bir çekirdek oldu. Çekirdeğin değişimi çok keskindi. Potansiyelini çok geç gösteren bir çekirdek. Deneyenler mutlaka o çekirdeğe zaman tanısın...
Selamlar :)

Merhaba, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Aslında Indonesia Frinsa Edun'u denemediyseniz denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Çikolatamsı bir kahve değil ama son çuvala geçtik ve bitiyor. Bence bu senenin en güzel kahvelerinden biri. Onun dışında sizin seveceğiniz profilde Guatemala Finca Mediına Antigua, Honduras Honey, Costa Rica Tarrazu ve El Salvador Cosecha olabilir.
Öncelikle kaliteli kahveleriniz için ben teşekkür ederim. Önerilerinize göre 250g'lık paketlerde ortaya karışık sipariş verdim, memnun kalacağıma eminim. Şimdiden teşekkürler :)

Uzun süredir yazmak istediğim bu yazıyı, son siparişimden sonra daha fazla erteleyemedim. Önden şunu söylemek isterim, uygun fiyata mükemmel kahveler sunduğunuz için teşekkür ederim. Dün elime ulaşan ve dün akşam ve bu sabah tattığım Indonesia Frinsa Edun#2 ve Colombia La Parada#2 kahveleri, şu ana kadar içtiğim en iyi kahvelerdi. Omni kavrumlar yerine, V60 a çok yakışan açık/orta kavrumda daha çok alternatif bulmayı çok isterim. Yeni kafeinsizlerden Colombia SWP'yi de, otomatik kahve makinasında, Decaf Guatemala'ya göre çok daha lezzetli buldum, ki Guatemala'yı da oldukça beğeniyordum.

2022 Ağustos ayında nitelikli kahve dünyasına kötü kavrumları ile ünlü bir firma ile hasbelkader giriş yaptıktan sonra, fiyat olarak uygun ve kaliteli kahve arayışım başladı. Bir ay sonra forumlarda vs. denk geldiğim önerilerden, Sezy Coffee'yi keşfettim. Deneme setleri, çeşitli kahveleri denemek istediğim için oldukça hoşuma gitmişti. Ayrıca kafeinsiz kahveleri de normal kahveler ile aynı fiyata (hatta daha uyguna) sundukları, denediğim bir kaç alternatiften fersah fersah ileride olduğu için, default kafeinsiz kahve kaynağıma dönüştü ilk günden beri. Bir kaç ay Sezy'den siparişler vermemim ardından, farklı kavurucuların kahvelerini de tatmak istedim ve 4-5 farklı kavurucunun kahvelerini denedim. Her seferinde aldığım kahveyi beğenemeyip, Sezy'ye geri döndüm ve hiç bir zaman da bu tercihim beni pişman etmedi. Tabii başlangıçta hem V60 demleme konusunda tecrübesiz olduğumdan, hem de o zamanlar kullandığım seramik bıçaklı öğütücü çok kötü iş çıkardığından, doğru bir değerlendirme yapamadığımı da düşünüyordum. Bu sebeple öğütücümü değiştirdikten sonra tekrar Sezy haricindeki kavuruculardan kahveler alıp denemeler yaptım, sonuç değişmedi. Özellikle yazının başında bahsettiğim açık kavrum kahvelerle fanboyluğum seviye atladı. Teşekkürler, elinize sağlık.

Geri