• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu kadar övgü görünce 1kg gabriela sipariş ettim. Anasora deneyimleriniz nasıl?

Comandante 25 klik öğütüm, 15/240 oran, 95 derece su, Tchibo dripper - Coffee Times markalı kahverengi filtre kağıdı kullanarak Yang blend demlemesi yaptım.
Kahve yatağının üzerine küçük bir parça Hindistan cevizi yağı koydum, 2 g geldi. Akabinde klasik 30 ml blooming ve ardından tek bir döküş yaparak demleme yaptım. 2.20'de demleme bitti.
Hindistan cevizi yağı bu kahveye çok yakıştı diyebilirim, fazla baskın olmaması için H. cevizi yağını bardağa değil demleme öncesi kahve yatağına koydum. Yağ kahve partiküllerinin arasından ve kağıt filtreden süzüldüğü için bardağın üzerinde bir tabaka oluşturmadan hoş ve hafif bir aroma bırakıyor.
Özellikle blend kahvelerde bu şekilde Hindistan cevizi yağı ve tereyağı son derece lezzetli bir sonuç veriyor. Ara ara yapmaktayım, tavsiye ederim.

20230520_151041.jpg

11 Mayıs kavrum tarihli Ruanda Muraho'nun ilk demlemesini Tchibo dripperda yaptım. Genel olarak bir kahvenin ilk demlemesinde Tchibo dripper ya da Clever tercih ediyorum. Geniş tabanda kahve daha iyi salınıp daha dolgun bir gövde ortaya çıkıyor, bu bana tat profili açısından daha iyi bir fikir veriyor.

Comandante ile 20 klik öğütüm, 93 derece Korusu, 1/16 oran, Tchibo 1/2 küçük boy filtre kullanarak, bloomingin ardından yavaş, tek parça bir döküşle demlemeyi yaptım. 2.35'de demleme sonlandı.

Daha paketi açtığımda yoğun kivi kokuları vardı, demlemede ve fincanda da benzer bir koku ve tad devam etti diyebilirim. Soğudukça ekşilik öne çıkacak gibi düşünürken, son yudumda dahi pek sevmediğim o ekşilik ortaya çıkmadı, baskın kivi tadlarına portakal da eşlik etmeye başladı. Bitişte de yoğun bir tatlılık damağımda kaldı. Kahveyi çok beğendim.

Bu arada 1/2 Tchibo filtre kağıdı yapı olarak son derece ince, diğer standart 1/4 filtreler gibi kalın değil. V60 ve Kalita filtreleriyle aynı kağıttan yapılmış gibi görünüyor diyebilirim.

@S.Yavuz bey isteğe göre El Salvador Gabrielayı espresso kavurabilir misiniz?

@S.Yavuz bey isteğe göre El Salvador Gabrielayı espresso kavurabilir misiniz?
Merhaba. Tabii ki kavurabiliriz ancak isteğe özel kavurmaları maalesef minimum 6 kilogram veya üzeri şeklinde yapabiliyoruz. Bundan daha düşük kavurmalarda tüm parametreler değişiyor ve tutarlılık konusunda sıkıntı çıkabiliyor.

Anladım teşekkür ederim. Keşke espresso kavrum olan bir kaç çekirdek olsa güzel olurdu.

Ruanda Muraho'yu özellikle V60'da ekşi tatlar almadan demlemekte zorlandım diyebilirim, nihayet lezzetli sonuca 16 klik öğütüm gibi (Cmd) ince bir öğütüm, 92 derece su ve 1/15 oranla ulaştım.

Clever'da ise 23 klik öğütüm, 94 derece su, 4 dk bekleme ve 50 sn akış ile beğendiğim bir demleme oldu.

Genel olarak ince öğütüm ve demlemede yüksek oranda kahve güzel sonuç veriyor.

19 Mart kavrum Finca Gabriela'nın ilk demlemesini Clever Dripper'da yaptım. Genel olarak her zaman yeni bir kahveyi ilk Clever'da denerim.
15/240 kahve/su oranı tercih ettim. Comandante ile 27 klikte öğüttüm, 94 derece Korusu ve Tchibo beyaz filtre kağıdı kullandım. Önce su sonra kahve koyarak toplamda 3 karıştırma yaparak 4. Dk'da akış başlattım, 35 sn içinde akış bitti.
Daha paketi açarken ve öğütüm esnasında yayılan kuru üzüm ve şarap kokuları demlememde ve kahveyi yudumlarken de devam etti. Bardağın sonuna doğru soğumayla birlikte hafiften bir kırmızı meyveye çalan bir tat da aldım. Damo'yu gerçekten anımsattı, çok beğendim.
Kavrumu da bence tam kıvamında, şöyle 10 gün daha dinlenince daha da lezzetlenecektir diye düşünüyorum.
Bende de aynı şekilde Damo'yu anımsattı.

Ruanda Muraho'da Korusu ekşimsiliğe yakın bir sonuç verirken Hayat su ile son derece lezzetli, yoğun tatlılık içeren bir demleme elde ediyorum. Kahve için uzun zamandır Korusu kullanmaktayım, içimini hep beğendim, ph değeri 6.99. Kahvede suyun bu kadar farklı bir sonuca neden oluşunu ikinci defadır deneyimliyorum, bundan önce benzer sonucu Ninety Plus Juliette'de yaşamıştım; onda Pınar Uludağ bariz olarak lezzetli sonuç veriyordu.

Ruanda Muraho'da Korusu ekşimsiliğe yakın bir sonuç verirken Hayat su ile son derece lezzetli, yoğun tatlılık içeren bir demleme elde ediyorum. Kahve için uzun zamandır Korusu kullanmaktayım, içimini hep beğendim, ph değeri 6.99. Kahvede suyun bu kadar farklı bir sonuca neden oluşunu ikinci defadır deneyimliyorum, bundan önce benzer sonucu Ninety Plus Juliette'de yaşamıştım; onda Pınar Uludağ bariz olarak lezzetli sonuç veriyordu.
Baştan korusu ile demlemelerimde güzel sonuçlar alamamıştım sonra ppm ölçtüm 7-8 civarında çıkınca nestle suya geçtim ve çok fark etmişti kendi adıma konuşmak gerekirse. Bunun 60-80 civarında çıkıyor genel olarak. Korusu içim olarak çok güzel ama kahveye uyduramadım ben.

Baştan korusu ile demlemelerimde güzel sonuçlar alamamıştım sonra ppm ölçtüm 7-8 civarında çıkınca nestle suya geçtim ve çok fark etmişti kendi adıma konuşmak gerekirse. Bunun 60-80 civarında çıkıyor genel olarak. Korusu içim olarak çok güzel ama kahveye uyduramadım ben.
İçim olarak dediğiniz gibi çok güzel ama sanırım ben de değştireceğim. Tds konusunda çok bilgim yok fakat dediğinizden anladığım nedereyse saf gibi bir suymuş.

Herkese merhaba. Birkaç gündür sitede ara ara ortaya çıkan yavaşlama sorununu çözmek için bu gece yarısından sonra yeni sunucumuza taşınıyoruz. Birkaç saatlik bir kesinti olması muhtemel. Yarın sabahtan itibaren daha hızlı ve kesintisiz bir siteyle karşınızda olacağız. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz :)

Çarşamba alışveriş listemi oluşturdum, bugün bir baktım fiyatlar güncellenmiş. Üzdü : )
Maalesef artık kaçınılmaz olmuştu. En son Ocak ayında dolar 18 lira iken fiyatları güncellemiştik. Şu anda bankalardan dolar alışımız 25 liraya yaklaştı. Haliyle çekirdeklerden ambalajlara aklınıza gelen gelmeyen tüm maliyetlerimiz Ocak ayına kıyasladığımızda yarıdan fazla artmış durumda :(

Site bakımdayken hacker girmiş. 😔

Geri